Blogglovin appen

Fy faan säger jag bara. Alla mina bloggar som jag läser har försvunnit från bloglovin appen. Och d var inte bara en blogg jag följde utan runt 45 st.
Kul att behöva sätta sig och leta reda på alla blogg adresser igen
Bloglovin suger, de är inte första gången jag har strul med den.

Gahhhhh


Pistagenöt

Pistagenöten är fröet från pistagebusken, och inte någon äkta nöt. Det innebär att de som är nötallergiker kan äta pistagenötter. Pistagenöten är starkt grön, och det omgivande beige-vita skalet öppnas med ett knäpp när den är mogen.
Den innehåller en hög halt protein, kalium och järn. Pistagenötter är populära snacks, i sallader, bröd och i desserter samt bakverk.
 

Leya 10 mån

I Tisdags blev Leya 10 månader. De firade hon med att för första gången sötta sig upp själv från liggandes.

I fredags var hon på 10 mån kontroll, och då frågade bvc ssk just detta om hon kunde de. Och svaret var ju då nej.
Men nu kan hon de min lilla tjej. Och så här glad var hon idag när hon gjorde de på köksgolvet


Bus tjej

Leya är en riktigt busig liten tjej. Hittar gärna på bus och man får sig goa skratt.
Hon ålar runt i huset ganska fort nu så man vet aldrig vart man har henne.
Hon gillar att göra massa miner och har lätt till skratt. Munnen går i ett men de ända jag förstår av de är när hon säger mamma.
Hittar hon mat på golvet tar de inte många sekunder innan hon har stoppat i sig de, men att äta ofta här hemma, sin mat är inte lika intressant.
Många säger att hon är lik mig som liten. Men jag vet inte. Kommer ju inte själv ihåg hur jag var.

Mammas lilla tjej gör verkligen denna familjen hel. Och hon är pappas flicka så for pappa är hemma. Bröderna bus älskar henne också mycket. Ibland lite för mycket.

Lite bilder




Sparris

Sparris är rikt på B-vitaminet folsyra, som är viktigt för bla cellbildningen.
 
Sparris grön el vit
 
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi 113 kJ
Energi 27 kcal
Protein 3 g
Fett 0,2 g
Mättade fettsyror 0,1 g
Kolhydrater 2 g
Fibrer 2 g
C-vitamin 33 mg
D-vitamin 0 mcg
Folat 119 mcg
Järn 0,7 mg
Zink 0,9 mg
Kalcium 22 mg
 
Bacon
 
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi 1 441 kJ
Energi 345 kcal
Protein 13 g
Fett 32,8 g
Mättade fettsyror 13,7 g
Kolhydrater 0 g
Fibrer 0 g
C-vitamin 0 mg
D-vitamin 0,5 mcg
Folat 2 mcg
Järn 0,6 mg
Zink 1,2 mg
Kalcium 7 mg

Middag / Kvällsmat

Ikväll blev de en enkel men otroligt god och mättande middag/ kvällsmat
 
Baconlindad grön sparris med avokado.
 
Jag tog 3 färska sparrisar och delade dem på mitten. För kokade dem någon minut innan jag lindade barje bit med bacon och stekte i smör.
Hade även en avocado till detta och de var verkligen mättande.
 
Tänkte gå in lite på näringen i livsmedlen jag äter. Tycker de är kul info att läsa. Vissa kommer jag även lägga ut här i omgångar.
Ni får även ursäkta om samma livsmedel kommer fler gånger, minnet sviktar emellanåt.
 
 Avocado innehåller gott om omättat fett, som har en gynnsam inverkan på blodfetter och blodtryck och därmed kan minska uppkomsten av hjärt-kärlsjukdom. Avocado innehåller också en hel del fibrer.

Välj helst avokado under vinterhalvåret, oktober-april, då den importeras från Medelhavsområdet. Övriga delar av året fraktas den med båt från andra kontinenter. Välj helst ekologisk avokado.

Avokado

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi 701 kJ
Energi 168 kcal
Protein 2 g
Fett 15,3 g
Mättade fettsyror 1,8 g
Kolhydrater 4 g
Fibrer 3 g
C-vitamin 8 mg
D-vitamin 0 mcg
Folat 62 mcg
Järn 1,0 mg
Zink 0,4 mg
Kalcium 11 mg
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


Ändring

Eftersom de inte fungerade att ha Elias och Liam i samma rum så ligger nu Liam och Leya i samma rum i Leyas rum.

Varje gång Elias behövde gå på toa, vaknade Liam och gallskrek. Han ville absolut inte ligga kvar om inte storebror låg o sin säng.
Elias sov kortare vila, vilket resulterade i ett djävulskt humör. Gap och skrik.

Så nu testar vi detta. Kan inte göra annat än att testa mig fram.
Tanken är att Liam ska få ett rum i gillestugan sen när vi har gjort iordning. För vitror inte att de kommer bli samma problem med honom. Men de återstår att se sen.

Nu är iaf jag helt slut efter tjaffsandet här hemma. Barnen somnade snabbt ikväll vilket var riktigt skönt


Detta med mat

Hur gör ni om barnet vägrar äta de som bjuds?

Här hemma har vi ständiga diskussioner. Framförallt när de gäller frukost, mellanmål och kvällsmat.
Jag brukar ge 2 alternativ så får dem välja på dem. ( sånt jag vet att dem gillar ) men nästan varje gång så kommer Elias med ett 3dje alternativ. Men jag håller stenhårt på mina alternativ, för jag anser att de är jag som bestämmer. Men de slutar oftast i att Elias gapar och skriker åt mig att han SKA ha d han sagt. Vilket då resulterar i att han får hoppa över de målet.
När lär barn sig att kunna välja på

Kommer nog hedanefter bara ta fram ett alternativ och äts inte de så blir de inget.
Så tråkigt med ständiga diskussioner om allt.

Här sovs de förlite och humör därefter. Nu måste en förändring ske. Hoppas de blir till de bättre nu


Kvällen

Dagens läggning gick sådär. För Liam ville absolut inte sova. Hihi
 
Han var super trött så jag gick upp och la dem små som vanligt och Elias skulle få en stund själv med mig. Men så blev de inte. Liam låg där uppe och skrek som jag aldrig har hört honom innan. Va uppe flera gånger till honom för att lugna honom men så fort jag kom till trappan igen började han skrika igen.
 
Elias gjorde sig iordning och gick upp för att lägga sig utan protest när han hörde hur ledsen Liam var. Och så fort han hade gått upp och lagt sig tystnade Liam.
Så Liam tyckte nog att storebror skulle lägga sig samtidigt som honom nu när dem delar rum. Hihi. Lite gulligt tycker jag.
Men hoppas att de inte kommer fortsätta så, för Elias behöver även lite egentid på kvällen. Han får ju tid på dagen när dem andra sover ( han vaknar ca 1 tim innan dem andra ) Men jag tycker att kvällarna är mysiga med bara Elias.
Dem får några dagar att vänja sig först så får vi se sen.
 
 

Lösning

Jag har kommit på en lösning. Hoppas den funkar, annars vet jag inte hur de ska funka.
Just nu delar pojkarna på Liams rum. Men Liam verkar inte komma till ro eftersom han står och skriker just nu.
Hoppas dem kan komma rill ro. Nu är de lite nyhetens behag med.

Ni som har barn som delar rum, hur gör ni?


Helg

Helger är jobbiga tycker jag. Inte för att jag inte gillar helger. Jag älskar helger och då äntligen Bosse kommer hem och jag slipper ha hela ansvaret för hem och barn själv.
Men när jag försöker göra något roligt med Elias, som i Lördags när vi var på Baby&Barn mässan i Göteborg som han gärna ville följa med på. Och allt bara blir kaos efter de, och då menar jag kaos.
 
De sista dagar/ veckor har han pillat och grejat med massor som han inte får göra hemma.
Han har vart nere i frysen och ätit upp glassarna vi hade kvar ( Hanna: De var inte mitt minne som svikit mig ) Hittade alla glasspapper i soptunnan i tvättstugan. OOch tvättstugan som han inte får vara inne i, där har han lekt med tvättmedels burken så de var tvättmedel överallt.
Han har tagit en mugg och fyllt med vatten på toaletten och hällt ut vatten på golvet, hallen och sitt rum/ säng. Och blandat detta med färgade tavelkritor. Han har blandat ihop och tagit ur Bosses ljudböcker med dvd filmer. osv osv osv.
 
Nu får han inte ha kvar sitt rum där nere. Kan inte hålla koll på honom där nere. Så nu är friheten borta. Nu ska jag ha stenkoll på varenda steg han tar.
Så j***a jobbigt att man inte kan lita på sitt barn överhuvudtaget.För jag litar inte på han alls, vad han än säger måste jag kolla upp om de kan stämma. För han ljuger om ALLT.
Och ni som säger att barn ljuger, barn pillar osv osv. Ni behöver inte lägga energi på att ens kommentera detta. För detta är inte normalt beteende ( viss pillighet och att ljuga fattar jag med, jag är inte dum i huvudet )
Han lyckas och pilla sönder träleksaker, metall leksaker osv. ALLT gör han sönder, men enligt han så har han inte gjort någonting. De är aldrig han som skrämmer Liam fast de är han som står bakom ett hörn och hoppar fram och skriker buuu.
 
Nu får vi se hur vi ska lösa allt praktiskt. Ska han dela rum med Liam? Ska han dela rum med Leya? Eller ska Liam och Leya dela rum? Eller ska Liam få rummet där nere?
Mycket som måste lösas nu. Och min hjärna går på högvarv just nu.
 
Har ju kontaktat bvc igen ang utredning. Och jag vill ha den tidigare än skolåldern. Och de är inte de lättaste att få, så remiss till psykologen är skickad, får invänta tid hos dem. För de är psykologen som kommer bestämma om en utredning ska göras innan 6 års ålder.
Både jag och dagis personalen tycker att de behövs, dels för mig så jag kan få hjälp hemma i vardagen. Och dels att dagis ev kommer få mer personal. Eftesom de hela tiden måste finnas en personal i närheten av honom pga att barnen är rädda för honom. Och för att han puttas, slår och spottar åt andra. Vänder en vuxen ryggen åt en kort stund så har han hittat på någon dummhet.. Som för nån vecka sedan: En personal vänder sig om för att ta något på diskbänken, och Elias klipper håret på en liten kille ( Är väldigt glad att de inte var någon med långt hår )
Jag skämdes så jag visste inte vart jag skulle ta vägen.
 
Jag känner just nu att jag inte vet vad jag ska göra. Vi har ju haft de lugnt hemma ganska länge, någon sak då och då men de räknar man ju med när man har små barn.
Men så fort jag börjar slappna av när de vänt till de bättre så vänder de och då går de så snabbt utför igen. Jag ska helt enkelt inte slappna av utan vara på min vakt 24 timmar om dygnet. Då kanske man kan få ha de bra hemma. Men hur länge orkar man de? Innan man bryter ihop helt?

Lördag

Baby barn mässa idag. Frida, Inga-Lill och Lukas va med oss där inne. Jag hade med mig Elias och Leya. Gick bra på mässan och vi åt lunch/ fika där inne.

Sen när vi var klara åkte Frida hem och vi åkte till Ikea för att handla lite till kontoret. Stannade först för att äta och sen handla.
På väg ut bråkade Elias, vi båda var trötta efter dagen. Så min hjärna funkade inte alls när vi kom till bilen. Suck!

För när vi kom hem upptäckte jag att jag inte fått med mig påsen från ikea. Den står ( stod ) kvar på parkeringen.
Japp, så kan de gå. Gud så irriterad jag var när jag upptäckte detta. Och inget kan jag göra heller. Gahhhhh
Tur de inte var så mycket som handlats.

Nu ska jag försöka lugna mig och ge barnen kvällsmat innan dem ska lägga sig.


Fredags mys

Barnen fick pankakor med riven choklad i idag. Uppskattat av dem.

Jag och Bosse åt färska räkor, kesobröd och aioli. Jag hade även med avokado.
Så mätt efter de.

Nu blir de gladiatorerna och farmen.

Jag, Elias och Leya åker på äventyr imorgon med Frida, Inga-Lill och Lukas


Bvc

10 månaders kontroll idag. Och lill stumpan går fortfarande inte upp som hon ska.
Men hon är ju nöjd och belåten tjej och hon är ju inte spinkig på något sätt.

Nu är hon 8315gram tung och 74cm lång.

När pojkarna var 10 mån var dem:
Elias 9605gram 78cm
Liam 9365gram 75,5cm

De skiljer 1kg och 1,3kg. De är rätt mycket.
Jag är inte orolig, men visst går tankarna runt. Hon är ju så envis när de gäller maten. Får inte i henne mer.


Väntrum

Väntar på vår tur i väntrummet på bvc i Svenljunga
Leya övar balansen med att stå i soffan


Besiktning

Va nere på morgonen och släckte motorlampan igen. Och den höll sig släkt när jag körde till Kinna.
Men väl på besiktningen så tändes den ju givetvis...
Och så var de ett fel till så de blev ombesiktning innom en månad. Surt...

Strax innan jag var i Överlida igen så började bilen låta igen och ratten skakade och så fort jag tryckte lite på gaspedalen börjagde hela bilen skaka och jag blev rädd. Skönt man inte hade så långt hem iaf.
Så nu står min bil på verkstad igen, och denna gången sa jag till dem att jag inte vill ha tillbaka den innan den är fixad. Inga mer verkstads besök den närmaste tiden. Så allt dem hittar ska göras nu.

Volvon gick igenom utan problem iaf så jag får ta och flytta över bilstolarna till den.

Onsdag

Ok redan onsdag.
Veckan går så otroligt fort och jag hinner inte med.

Idag skulle barnen ha med sig fika till dagis eftersom dem går ut i skogen och fikar.
Varm oboy gillar dem båda så de fick komma med i en termos.

Jag åkte ner till verkstaden och lämna min bil. Inte bara ett fel på den, utan många. Och besiktning imorgon. Japp...

Promenad hem med Leya. Svinkallt, men fint väder. Vinden va inte kul.
Hemma och bakade knäckebröd LCHF och åt frukost. Förberedde middagen med.
Sen va de ju bara och ta med sig Leya på en promenad till och hämta bilen.
De skulle vara klart med bilen. Men den förbaskade motorlampan tändes igen när jag hämtade barnen på dagis. SUCK! Så de får bli ett besök imorgon med innan besiktning...

När barnen hade vilat kom Hanna med barnen på middag. Och kaffe såklart =)
Blev lite tjötande, trevligt som vanligt. Högljutt blev de med 4 barn. ( Ella och Leya sov igenom besöket )

Liam sov för kort tid, och då blir resultatet över busig och gnällig redan kl 16. Vilket gjorde att pojkarna kom i konflikter med varandra.
Men men. Vi överlevde kvällen, och barnen somnade fort vid läggningen. Imorgon är en ny dag.

Jag har inte vägt mig denna veckan. Känns inte som någon idé eftersom tant röd är på besök och jag är väldigt svullen denna gång. Mer än vad jag brukar.
Såååå, de får bli vägning nästa vecka istället.

Imorgon ä'r de besiktning. Hoppas bilen går igenom med dem fel som är. Annars får jag väl göra om den.

Grattis

Grattis Ella på din namnsdag idag


Dagen

Började dagen med att åka ner till dagis och lämna pojkarna. Efter frukost då såklart.
Sen vidare ner till bilverkstaden för att dem skulle kika på vad de kan vara som låter ibland.
Jag tog då en promenad med Leya hem så åt jag frukost ( smakar bättre efter en promenad ) Leya lekte och njöt nog av lugnet här hemma och tystnaden.
Passade på att städa mellanplan och Leya ålade runt i vardagsrummet.
Efter att Leya ätit lunch tog vi en promenad ner till verkstaden igen för att hämta bilen. Och dem hittade inget synligt fel. Nähä.
Hämta hem pojkarna och så la dem sig för att vila. Elias var på hugget efter vilan. Röjde runt bland mina saker i källaren och härjade.
Hoppas på snabbt återgående, att de är för att han har vart sjuk osv. Jaja, bara till att förklara bla bla bla.

Liam är en riktigt gosig kille. Vill gärna att man ska bära honom och han lägger huvudet på min axel. Eller sitta med honom och bara mysa.
Leya vill också gärna gosa så de är lätt att man hamnar på golvet och barnen klättrar upp och gosar. Mysigt.
Bara inte Leya kommer upp först, för då kommer Liam och puttar bort henne från HANS mamma. Hon får gärna komma upp efter att Liam gosat först.
Undra när denna svartsjuka ska ge med sig lite. Dem får ju plats båda två samtidigt.

Efter ännu mer bråk från Elias så tröttnade mamman i huset. Orsak tar jag inte upp här.
Så de blev tidig säng gång. 17.50 låg han i sängen klar för att sova.
Vet ju när han bråkar osv så är han trött och då hjälper de inte att tjata och säga till.
Liam tyckte de var kul att vara nere och lägga Storebror. Han hoppade runt i sängen och ville lägga sig tillsammans med Elias. Haha, men de skulle nog bli slagsmål mer än sömn.

Gjorde iordning dem små och Liam tittade på polisbilar på tv. De är typ de enda han tittar på på tv. Polisbilar och lastbilar.
När dem la sig sen så tror jag dem somnade bägge två direkt. För bag hörde inte ett ljud uppifrån.

Jag passade på att gå ner på kontoret när barnen ändå sov tidigt. Fick skrivit loggen iaf innan farmen började.
Eftersom jag inte fick gjort kontoret när pojkarna var på dagis får jag ju ta de när dem sover då. Fördelen med att jobba hemifrån.
Samma på tisdagar när vi är på kyrkans barntimma.

Nu har jag sett farmen och håller på att se familjen annorlunda. Sen blir de att se Ullared innan sängen kallar tror jag


Bilar

Visst är bilar bra att ha. D ger frihet att ta sig dit man vill. Men när de ständigt är något som är fel och krånglar så är de inte roligt längre.

Så nu är både volvon och seaten på verkstaden. Hoppas dem går igenom besiktningen på torsdag


Helgen

Fredagen spenderades mest i bilen. Först upp till Ljungskile och hälsade på Annika. Sen tog vi med oss Annika till Torp och kikade lite innan vi åt lunch och sen lämnade av Annika hemma igen.
Vidare till Spekeröd där pappa Bosse väntade med en släpkärra full med kontorsmöbler.
Och då fick han köra hem med. Barnen fick kvällsmat i korvkiosken i skene
Hem och lägga barn.

Lördagen tog jag med barnen och gick en liten promenad medans pappa bar kontorsmöbler och fixade på kontoret. Jätte fint blev de.

Sen när barnen sov middag var jag nere och grejade med. Fast Bosse fick sköta tekniken och de gick ju kanon.

Söndagen spenderadesi bilen igen. Dem små var hos farmor så fick Elias följa med oss upp. Lämna av pappa i spekeröd och sen vidare till Uddevalla och hämta vagn hos Ida. Till torp och äta. Tiden rusade så Ikea hann vi inte med. Får se vad vi hinner på lördag kanske.
Hämta dem små och hem och isäng med dem.
Nu sitter jag och slappar en stund innan sängen kallar på mig.


Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans dag. Vad är de man firar? Kärleken? Gör man de bara en gång om året? Snacka om att alla förhållanden iså fall bör dö ut.
Är de inte bättre att visa sin kärlek i vardagen och göra spontana saker istället för att fokusera oå en dag?

Jag kommer ihåg i skolan på alla hjärtans dag. Man skrev kort till dem man tyckte om eller var tillsammans med.
Men varje år blev jag lika besviken. För jag fick aldrig något själv. Jag var mobbad i många år i skolan och man mådde verkligen inte bättre en sån här dag.

Nu har jag min familj. Jag vet att jag är älskad och jag älskar dem tillbaka. Men varför fira en speciell dag. Jag vill hellre göra något spontant vilken dag som helst. Typ gå ut och äta eller vad som helst tillsammans.

Nä nog om detta. Jg tycker iaf att de är en löjlig dag att fira


Kesobröd

Här kommer receptet på Åses kesobröd lchf www.56kg.se

3 Ägg
125gram Keso
5msk kokosmjöl ( inte malda kokosflingor )
1msk fiberhusk
4msk kruskakli
3tsk bakpulver
2msk deodoriserat smält kokosfett ( kan uteslutas
1 nypa salt

Jag hade även i 1/2 dl solrosfrön + 1/2 dl pumpakärnor.

Sätt ugnen på 200grader.
Blanda de torra ingredienserna
Mixa de blöta ingredienserna med stavmixer ( kan vispas men då är kesoklumparna kvar )
Blanda sedan ihop allt
Tryck ut smeten med blöta händerna ca 20x20cm

Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min

8 bitar
91kcal, 5gr protein, 1gr kolhydrat, 7gr fett per bit


Frukost

Dagens frukos idag

Fick för mig att testa www.56kg.se hennes kesobröd och mumms så gott de var.
Jag gjorde även avokado smör till de och ett kokt ägg. Så underbart gott. Kommer göras fler gånger


Fortsätter

Febern fortsätter på Elias. Så han blir hemma hela veckan. Imorse var den iaf nere på 38,3.
Liam är fortfarande feberfri så han får gå till dagis idag.

Ska skicka några paket som sålts på tradera idag. Men så trist när folk som vinner sakerna inte sätter in pengar i tid. Har skrivit att jag vill ha pengar innom 3 dagar efter avslutad auktion och dem får alla uppgifter så fort auktionen är slut.

Har nu 2 personer som jag har tom har lämnat 2 påminnelser till.
Så tröttsamt


Igen...

Och så kom febern tillbaka på Elias efter vilan. 39,5. Så de blev att ringa dagis och meddela att Elias inte kommer imorgon. Men att Liam kommer för han har vart feberfri sen igår mitt på dagen.

Så segt detta. Men men. De får bli en mysdag till hemma.

5 min efter att Elias lagt sig kom han upp och grät. För jag hade glömt att ta tempen på honom som jag lovade honom att göra innan läggning.
Han är så kännslig när de gäller saker man sagt. Ändrar man eller glömmer blir han helt förstörd och hans värld vänds upp och ner.
Jag försöker verkligen att hålla de jag sagt men ibland glömmer jag. Jag är inte mer än människa.

Tempen ikväll var iaf 39,0. Lille killen


Vecka 6

Glömde ju helt bort att väga mig i helgen. Hade annat i tankarna då. Men gjorde de idag och jag blev glad osm gjorde att jag fick ny energi :-)

1,1kg ner. Happy happy

Så nu har jag gått ner exakt 6kg. Och mer ska de bli.Nu taggar vi för ännu en vecka

Promenad

Ingen feber på pojkarna idag. Och Elias var överlycklig för detta för han vill så gärna tillbaka till dagis. Och de får han ju när han har vart feberfri en dag.

Efter frukost packade vi på oss kläder och tog en promenad ner till affären. Är de semledagen så är de :-) Barnen kommer få de efter vilan.
Elias sprang av sig sin energi och hoppade i snöhögarna.

Nu ligger dem och vilar och jag sitter med en välbehövlig kopp kaffe. en mysig stund på dagen jag har för mig själv. Kaffe, Holby city och tystnad :-)

Mys

Jag och Elias har bäddat ner oss i soffan. Mys bara han och jag ikväll. Är man sjuk och ändå inte ska till dagis kan man få vara med och titta tv.

Så nu väntar vi på att farmen ska börja. Och sen ville Elias titta på Ullared så jag får väl spela in Familjen annorlunda i natt när de går i repris och titta på de imorgon.

Kram på er


Hmm

Skrev inte bara rubrik på de förra inlägget. Men texten ville tydligen inte vara med. Suck!


Feber


Söndag

Idag hade vi inget inplanerat. Så jag satte hela familjen på att städa huset.
Bosse och Liam fick ta övervåningen och jag och Elias ( Leya ) tog mellanplan... Den tar längst tid och där vill jag ha de på mitt sätt... Haha
Bosse och pojkarna tog även källaren medans jag tvättade golven.

Medans barnen sov middag idag så passade vi på att jobba lite på kontoret. Bosse hjälper mig ju nu i början så jag kan sätta in mig i detta med bokföring osv. De är sjukt mycket papper att hålla reda på..haha

Matlagningen idag bestod av rester som jag slängde ihop till en kyckling gratäng. Gott gott

Bosse tog med Liam till duschen och sen blev de kvällsmat för pojkarna.
Elias gick in i duschen medans Leya fick yoghurt och sen fick Elias och Leya duscha tillsammans en stund.
Leya älskar verkligen att duscha och är Elias med tycker hon de är ännu roligare. Hon skrattar sig igenom hela dusch stunden.
Elias har blivit så stor så han klarar att duscha själv. Hjälper honom med håret bara. Mammas duktiga kille.
 
Köpte bingolotter på bingolotto.se idag eftersom jag glömde köpa lotter.. Fungerade ju kanon att göra så. Visste inte om att man kunde göra så innan Gun berättade de. Enkelt och smidigt.
 
Vann en ny lott idag med :-)

Skön dag

Efter utevistelse sov barnen gott. Utom Leya då som sov i vagnen ute. Men hon satt med oss och tittade på tv. Kikade på inspelade Inkognito. Såg första och en liten bit på andra. Sen vaknade barnen och de var full rulle.

Idag för en gång skull slapp jag laga mat. Jätte skönt att kunna sitta med barnen en stund utan att känna stress med allt som ska göras ( ignorerar röran i huset och tar tag i det en annan dag ).

Idag tog jag läggningen av barnen och Bosse tog disken. Elias satt uppe en stund längre än dem små. Vilket är jätte mysigt när han är på gott humör.

När även Elias lagt sig satte vi oss tillrätta i soffan och tittade klart på Inkognito och sen såg vi även Taken 2 och jag höll mig vaken. Helt otroligt. För er som inte set på Taken rekomenderar jag verkligen att ni gör de.

Nu är de iaf sängen för mig. Känner mig trött och öm.

Ja på tal om öm. Innan vi gick ut idag skulle jag hämta saker från bilen. Och gjorde en vurpa och slog i mitt höger knä. Fy vad halt de var på garageuppfarten. J***ar vad ont de gjorde.
Men gick över och tänkte inte mer på de. Förrän nu när jag skulle lägga mig och kom när knät mot sängen. Ajajaj
Och såg svullnaden.
Jaja de är nog över imorgon.

Natti natt


Ute aktivitet

Idag efter frukost tog jag en promenad ner till affären för att inhandla lite saker till en picknick ute i snön.
Köpte engångsgrill och korv. Bröd till barnen med.

Packade ner Leya i vagnen och Liam i pulka. Elias drog sin pulka med leksaker så gick vi till hagalund för lite lek. Pappan fick konka på tung ryggsäck med mat och fika.

Mötte upp Ida och Viktor där och grillade korv och fikade. Barnen lekte i snön och hade kul.
Hästgården mittemot har en hund som kom på besök med. Som gillade pojkarnas boll och lekte med den. Ooops så var de hål i bollen och hunden tyckte de var ännu roligare.

Fy sjutton vad frusna vi var innan vi kom hem. Barnen var varma och goa, men jag var frusen genom märg och ben. Vid 18 tiden fick jag upp värmen. Och vi var hemma vid 14.

Leya sov sig igenom nästan hela utevistelsen. Hon som inte gillar vagnen


Huvudvärk

Igår eftermiddag / kväll hade jag en fruktansvärd huvudvärk. Så fort jag öppnade ögonen blixtrade de till och de kändes som huvudet skulle sprängas. Så jag låg i soffan och blundade och lyssnade på gladiatorerna.

Imorse känndes de lite bättre iaf så jag och Elias tittade på de inspelade.



Grattis

Grattis Filip som fyller 9 år idag


Sjuklingar igen

Här hemma hinner vi knappt bli friska innan vi är sjuka igen. Suck.
Liam hade lite feber nu på kvällen, hoppas de bara är tillfälligt.
Leya sov lääänge på morgonen 11 kom hon upp och 12.30 la hon sig och soc till 16 igen. Hostar mer igen och snorar. Blir så trött på detta.
Kl 18 var båda små så trötta så de va bara att lägga dem och dem somnade fort.

Nu vill jag ha vår/ sommar och att familjen får vara frisk. Känner att detta verkligen tar på mina krafter psykiskt. Jag vill vara social och lära känna människor här nere. Men när vi bara är sjuka så är de verkligen inte lätt att komma ut.

Ska ju träffa några mammor på fredag, hoppas verkligen inte att barnen är sjuka då, vill komma ut och jag behöver de. Känner mig deppig igen, jag vill vara pigg, må bra och njuta av livet.
Men just nu vill jag gräva ner mig


Snö

Fick en liten chock när jag vaknade imorse. Massa snö hade kommit. De snöade inte när jag gick och la mig. När jag nu vaknade imorse hade de kommit ca 8 cm. Fy faan vad jag är less på snö måste jag säga.

Gav pojkarna frukost och så gick jag ut och skottade. De ör nackdelen med stor garageuppfart, blir så mycket att skotta.


Spontan tripp

Idag blev de en spontan tripp hem till Hanna efter middagen. Barnen lekte och jag och Hanna satt och pratade. Så skönt att ha någon att prata med om allt och inget. Tack Hanna.

Elias fick ett par utbrott, men de löste sig ganska bra tyckte jag. Tror Elias förstod att jag menade allvar med att han kan få time out även om vi inte är hemma eftersom han fick 2 i kväll.
Inte lätt när man är trött och inte får som man vill.

Annars har dagen gått bra idag.

Jo en sak. Leya har börjat säga mamma och tittar efter mig när hon säger de. Så kul.
Men hon säger de inte när någon annan hör. Så jag har inga vittnen om de haha. Försökte hemma hos Hanna men då skrattade hon bara. Busunge. Haha. Men jag hör de flera gånger om dagen och mitt hjärta smälter.

Lite smått jobbigt med dem små jär hemma. Avundsjuka är inte att leka med. Om jag sitter med Leya slår Liam henne och blir jötte klängig och grinig. Och Leya blir grinig om jag sitter med Liam.
Jag kan inte dela på mig. Försöker sätta mig med båda men de slåss verkligen om mig. Vissa stunder är riktigt svettiga. Vill inte att dem ska bli ledsna för att jag inte är med just dem.

Elias är nöjd bara jag pratar med honom eller sitter på golvet en liten stund och kör en bil.

Åhh vad jag skulle vilja klona mig.


Pulled pork

Idag gjorde jag pulled pork till middagen.
I de recept jag läste skulle man ha barbeque sås ( stavning? )
Men de innehåller massa socker och jag vet inte hur man kokar egen så jag kokade ihop en tomatsås

500g krossade tomater
1/2 dl vatten
1/2 gul lök
Vitlök
Tomatpuré
Salt, peppar, chili pulver och spiskummin

Detta kokade i ca 40 min
Sätt ugnen på 150 grader

Lägg en karré bit på ca 1kg i en ugnsfast form och häll över såsen. På med folie och in i ugnen ca 4 timmar.
När köttet är klart drar man isär de med en gaffel och blandar med såsen. Därav namnet.

Jag åt kokt vitkål till detta och guud så gott de var.
Barnen fick ris till. Och dem åt 2 portioner var. Så de vr ett bra betyg :-)


Babycaffé

Idag har jag och Leya vart på baby café ( kyrkans barntimma ) i Överlida
Kul att komma ut och träffa andra mammor och barn ( och en farmor )

Leya var så trött på slutet så hon var klängig. Somnade i bilen innan jag hann köra ut på vägen. Goingen.

Idag testar jag att göra Pulled pork till middag. De tar ca 4 timmar i ugnen så jag hoppas de blir gott. Blir de bra lägger jag ut recept sen :-)



Måndag

Idag började barnen dagis kl 9. Jag började öven "jobba" idag. Kommer sköta vissa saker på kontoret vilket ger mig lite frihet i att välja mina tider själv beroende på aktiviteter och humör på barn.
Jag vill inte att Liam ska sova på dagis, för de blir för kort tid eftersom jag då skulle hämta kl 13. Men för att personalen ska få ut sina raster behöver dem att dem små ligger.
Liam protesterade högljutt idag när dem skulle få han att vila en stund.
Jag vill inte heller hämta innan lunch på dgis, för då måste jag ta den tiden när jag är hemma till att fixa lunch innan barnen hämtas. Och då vill jag ju lägga tiden på kontoret så jag slipper att göra de när barnen är hemma. För helst vill jag ju slippa sitta på kvällarna.

Men med lite prat med dagis så får de bli 9-12 varje dag. Då har jag 3 tim jag kan lägga på kontoret, så länge Leya går med på de.
Vi testar detta och jag tror de kommer bli bra.
Barnen hinner då vara med på samling på fm och ute lek + att dem får lunch innan jag hämtar dem.

Elias ser fram emot att äta lunch varje dag på dagis, han gillar verkligen de. Nu blir de smma rutiner varje dag.


Vecka 5

Då har ännu en vecka gått och -6hg
De går inte i den takt jag vill, men de går åt de hållet jag vill
4,9kg nu och de är runt 20 kg kvar.

Jag har ett mål, och jag har ett delmål.

Mitt delmål är att 15 kg ska vara borta på Leyas 1 års dag 26 April. Jag ska baskenemej klara detta nu.

Idag på dopet blev de ju både smörgåstårta och tårta. De var mycket gott, men min mage gör uppror nu på kvällen. Har inte ätit bröd och sött på 5 veckor så inte konstigt att magen protesterar.

Ny kör vi en ny vecka med nya tag


Syskonbild

Passade på att ta en syskonbild när alla var samlade. Bosses syskon

Conny, Benny, Hanna, Johan och Bosse


Blöjtårta

Här kommer lite bättre bilder på blöjtårtan när den är uppackad


Dop

Idag har vi vart på dop för lilla Ella. Barnens minsta kusin.

Barnen skötte sig bra i kyrkan, Bosse fick gå ut en liten stund med Liam så han fick springa av sig. Leya somnade hos Lisa en stund.

Här kommer lite bilder, kanske lite i o ordning för http://blogg.se">blogg.se appen blandar bilder som dem vill.


Dop present

Dålig bild. Men glömde ta kort innan jag slog in den. Blöjtårta

Själva presenten är tallrik, djup tallrik, bestick, långa skedar och pipmugg. Klänning och leggins.

Använt mig av tallrikar som tårtbottnar och byggt upp med blöjor. Använt mig av besticken och 4 nappar som dekoration. Och sidenband runt om.


Härlig fredag

Idag var de Liams dag att vara på dagis. Så efter lämningen åkte jag, Elias och Leya till Svenljunga och handlade.
Leya har svarat bra på Mollipecten och rosslar inte så mycket längre. Hostan är lite lättare så de känns riktigt skönt.

Handlingen gick bra. Elias hjälpte mig att plocka i de vi skulle handla.

Imorgon kommer farbror Johan med familj hit. Dem kommer med husbilen så är dem på plats även till dopet på söndg :-)
Även farmor och Gert kommer så passar vi på att ha lite kalas för Liam :-).

Jag, Elias och Leya tog en promenad i eftermiddag. Glömde ju att köpa bananer när vi var i svenljunga. Så de gick vi och köpte.
De går åt bananer här hemma, Elias favorit mellanmål som han vill ha varje dag är mosad banan med turkisk yoghurt. Och de äter Leya med. Liam vill ha bara banan. Så de går åt 3 bananer varje dag till mellanmål.

Nu börjar snart gladiatorerna. Elias sitter med oss. Får se hur länge han orkar. De brukar ta 10-15 min så vill han gå och lägga sig.


RSS 2.0