Torsdag 29 Mars

Igår gjorde vi inte så mycket roligt här hemma. de var de gamla vanliga, lämna Elias till dagis och sen åkte jag och Liam hem igen och grejade.

Jag passar på att tvätta allt som behöver tvättas. Dels alla vinterkläder så att jag kan packa ner de så vi får undan allt.
Dels ser jag till att tvätta kläder så fort jag får ihop en maskin tvätt, vilket inte tar så lång tid =) Så att jag har rena kläder hela tiden ifall man måste åka till förlossningen =) Barnen har flera uppsättningar med kläder så dem går de ingen nöd på.

Och så får man ju passa på när de är så fint väder ute och de torkar fort.

Tiden går så fort här hemma, vips är de dags att hämta storebror och sen är de dags att börja med maten och vips är kl 18 och alla rutiner börjar inför nattning.

Liam lägger sig runt 18.30. Elias får vara uppe till senast 19.30 om han inte krånglar för mycket. Men kl 19 brukar han själv säga att han vill gå och lägga sig.

sen har jag min egentid på kvällen, de varierar hur lång tid de blir, för jag är otroligt trött på kvällarna och vill bara sova.
De brukar bli lite tv och dator tid.

Nackdelen att lägga sig runt 21 är ju att natten blir så lång. För jag vaknar oftast runt 4-5 och kan inte somna om. För då värker hela kroppen och slutar inte förrän jag kommer mig upp och få rört på mig. Så de är ju inte konstigt att man känner sig död på kvällarna =)


Liams tur

Nu var de Liams tur att spy.

Skulle gå upp och väcka Liam efter middagsvilan för att vi skulle hinna hämta Elias och sen till BVC för vägning och mätning. Men de blev ändrade planer så fort jag kom upp till Liam. Han hade spytt ner hela sängen.

Så de var bara till att ringa och avboka BVC, ringa Annika och höra om hon kunde hämta Elias och sen ringa Mia och säga att jag inte kommer och hämtar tidigare...
Puhh, och samtidigt som alla samtal duschade jag Liam och sköljde ur sängkläder och bäddade rent i sängen.
Fick ju startat en maskin tvätt också mitt i allt.

Tror dock inte att de är magsjuka på Liam heller. För han är riktigt pigg, har nu ätit lite smörgåsrån och druckit bra.
Han har dock en väldig slemhosta så jag tror att de beror på de. Att han hostat tills han spytt.

Så nu går tvättmaskinen, Annika har kommit med Elias och vi sitter nu och tittar på Nalle Puh filmen. Elias kan nog se den flera gånger om dagen :-)

Ska göra middag snart med. Köttbullar och makaroner så de blir inget avancerat.

Hoppas att resten av eftermiddagen och kvällen håller sig lugn, för spyor är något av de värsta jag vet. Är iaf glad så länge inte både jag och barnen ligger dåliga samtidigt.
Har hänt 1 gång att jag och Elias var magsjuka samtidigt, 5 dagar. DE var hemskt. Hade ingen ork till någonting. Och Bosse var på jobb


Tisdag 27 Mars

Morgonen gick lite i kaosets tecken, men jag får skyll amig själv. Jag hade glömt bort att Elias skulle lämnas tidigare pga att dem går till biblioteket då. Så de blev lite stressigt och de innebär ju att Elias inte fungerar som han borde/ brukar.

Men vi kom oss iväg och kom 1 min innan dem skulle gå. Haha.

Jag och Liam åkte till Ö&B och handlade lite, men de vi skulle ha var slut. Men hittade lite annat smått och gott. Sen blev de en tur ut till Torp och vi åt lunch på coops resturang. Men Liam var inte ett dugg intresserad av sin mat som han fick, köttbullar och potatis. Han ville ha min mat, så vi delade =) Bruna bönor och stekt fläsk, haha. De skulle hans pappa se som avskyr bruna bönor =)

Sen åkte vi hem och de var dags för Liam att sova middag, han somnade på 2 minuter i vagnen på altanen.
Jag satte mig inne. För de är så mycket pollen uten så jag tror jag dör. Svårt att andas, ögonen kliar hela tiden, näsan bombtät och halsen svullen. Och nej, de är ingen förkylning, känner mig inte sjuk.
De är de värsta med denna årstiden =) Jag har ju inte behövd medicinera på några år. Och de pga alla hormoner min kropp har utsöndrat. Men iår tycks de behövas.
Så inte konstigt att min kropp sagt ifrån av matthet mer än " normalt" som gravid.

När de var dags att hämta hem Elias åkte vi ner till samhället, vädret var ju underbart så vi stannade i lekparken en stund. Liam kröp runt i sanden och smakade en gång på den, men de var inte gott, hihi. Gunga älskar han. Elias vill bara leka i sandlådan så han höll till där.

När kl var 16.30 åkte vi hem. Lovade Elias att få vara ute på altanen och leka för han ville inte gå in. Men han tillät inte Liam att gå in när han ville utan han höll fast honom så Liam skrek. Sa till E att du får inte hålla fast honom, och då stängde han altandörren istället så Liam inte kom in. Sa till han igen att dörren ska vara öppen, Liam får gå in om han vill. Men han fortsatte att stänga. Så de slutade med att båda barnen fick gå in och dörren fick vara stängd.

Jag höll på med middagen och kunde inte vara med hela tiden. Elias blev fly förbannad och skrek och sparkades. Så han fick åka upp på övervåningen tills middagen var klar.
Är så trött på detta beteende att jag spyr snart. ALLT precis ALLT är fel. Vad jag än säger eller gör så är de bara FEL och han startar bråk, tjaffs och mera bråk. Vi är hårda när de gäller att han skadar Liam. Han får inte visstas med honom om han gör någonting mot honom. Men om han är snäll får han leka med honom. Han kan om han vill. De har han bevisat många gånger.

Efter maten kl 18 blev de sängen, för han fortsatte sitt beteende. Nu hade han inte sovit på dagis idag, och allt detta är ett mycket tydligt tecken på att han fortfarande behöver sova, men vad ska man göra när man inte får han att somna?

Kl 19.30 kom han ner igen och bara grät. De gick inte att få honom tyst, försökte trösta och få han att berätta vad de var som gjorde han ledsen. Men fick inte fram någonting från honom. Så han fick gå och lägga sig igen och han tystnade och somnade.

Jag satte mig i soffan, kännde mig mer död än levande, orkade inte ens tända lampan i vardagsrummet så jag satt i ett kålmörkt rum.
Men kl 21 orkade jag äntligen ta mig upp och lägga mig. Men då kom den förbaskade halsbrännan som ett brev på posten och inga tabletter hjälper. Känns som hela  halsen ska brinna upp. Så somna var ju inte att tänka på. Blev att gå upp 3 gånger på 1 timme och gå på toa dock, härligt att vara höggravid =) Eller hur?


Måndag 26 Mars

Idag vaknade jag av mig själv kl 6.30 Gick och gjorde mig iordning och då vaknade Elias till liv med. Så de känns ju possitivt med sommartiden just nu, att de faktiskt är mörkare på morgonen :-)

Vi gick ner och tittade på tv lite, och sen blev de frukost. Liam vaknade inte förrän kl 9 och då var de till att göra honom iordning och sen åka till dagis.

Pratade med dagmamman igår om att de var ok att han kom idag trots att de inte gått 48tim eftersom vi inte tror de var magsjuka. För då borde han vart sämre än vad han var, och inte vart så pigg dagen efter.

Jag och Liam åkte hem och grejade, plockade undan här hemma och hängde upp tvätten. Så skönt att hänga ut den även om de inte var något torkväder. Luktar gott :-)

Sen var de dags för lunch för Liam och sen somnade han gott i vagnen på altanen. Jag passade på att dammsuga och tvätta golven här nere och sen dammsög jag där uppe och plockade på Elias rum.

Fick rejält ont efter städningen så jag satte mig och vilade 30 min innan jag fortsatte. De blev att städa och röja vår lilla tvättstuga. Som mer eller mindre har blivit ett avlastningsrum för att Liam inte ska nå allt. Han har otroligt långa armar när han vill ha något )
Men vips så var kl 14.45 så de fick ju bli att väcka Liam och åka och hämta Elias. Idag fick Liam följa med upp och krypa lite i gräset. Oj vad han gillade de. Och leka med alla barnen var ännu roligare :-) Kan ju säga att jag hade svårt att få med mig 2 barn hem idag. Haha, den dagen de är dags för Liam att börja på dagis kommer de inte bli några problem, för han brydde sig inte om mig ett dugg :-)

Väl hemma gick barnen ut på altanen och lekte och jag gick igenom posten. Fick skattebeskedet, och jag ska inte klaga :-) slapp ju betala tillbaka

Sen skulle vi komma på vad vi skulle ha för middag, eftersom jag var fullt sysselsatt under dagen missade jag ju den detaljen med mat.
Hade köttfärs uppe men Elias var hungrik och jag trött så vi orkade inte. De fick bli våfflor. Vi missade ju att de var våffeldagen igår så vi tog igen de idag :-)

Sen var de sanerinng av Liam som hade grisat ner hela sig och matstolen :-) Och lite mer lek och tv tittande innan de var sängen för barnen.

Jag sitter nu och tittar på familjen annorlunda. Älskar de programmet. De ger en hopp om livet en del.

Nä dags att logga ut och göra sig iordning i pauserna. Så jag kommer i säng i tid ikväll...

Söndag 25 Mars

Elias vaknade 4.30 ( gammla tiden ) För hans kropp vet ju ingen annan tid ännu. Så de var inte mycket sömn han fick under natten. Men han var piggelin och inget mer kräk under natten. Så antagligen var de bara att han ätit för mycket skräpmat/ godis under dagen.

Jag gick ner med honom och kikade på Nalle Puh och barnkanalen. Jag somnade dock i soffan under tiden, för jag hade bara legat 5 timmar och var allt annat än pigg.

Pappa och Liam kom ner vid 8.30 och då fixade vi frukost. Elias åt bra som om inget hade hänt och sen gick han ut och lekte.
Efter en stund tyckte han att vi också skulle komma ut och gå på promenad. De var lite försent för oss att påbörja tipspromenaden, då hade jag kännt en press på att gå fort och de kännde jag inte för.
Så vi gick en promenad ner till samhället, så gick jag in och köpte vatten och festis och bragokex. Pappa och barnen gick till sälen och lekte.
Sen var vi nog där nån timme innan vi började gå hemmåt.

När vi kom hem sov Liam i vagnen på altanen och jag och ELias skulle vila till en film, för han skulle absolut inte sova sa han till mig. Nä nä, vi struntar i de och tittar på tv sa jag.

5-10 min senare stensov han



Pappan kom hem från lastbilen strax efter att Elias hade vaknat och då vaknade Liam samtidigt. Då blev de lite mat och sen en glass i solen på altanen.
Barnen verkligen älskar att vara där ute. Pappan har även satt upp en bräda/ grind för trappan så att Liam kan krypa runt där ute.

De var helt ljuvligt väder hela dagen, känner att vi behöver de nu. De har vart så mycket motgångar både psykiskt och fysiskt de senaste. Solen och värmen piggar upp och ger energi.

Elias tyckte de var konstigt att gå och lägga sig när de var ljust ute. Så de tog lång tid för honom att komma till ro och somna.
Liam somnade direkt. Han var jätte trött.

Trött?

Elias vaknade 4.30 idag. Alltså om man räknar gårdagens tid. 5.30 om man räknar dagens men de gör inte jag eftersom hans kropp inte vet om förändringen. Jag och Elias gick ner och tittade på barnprogram och vilade i soffan. Natten har vart lugn och ingen mer spya.Frukosten gick ner obh han behöll de med. Sen ville Elias gå ut och leka, så de gjorde han. Vi andra stannade inne och gjorde oss klara för en promenad. sen gick vi ner till samhället, jag gick och köpte vatten, festis och bragokex medans pappa och barn gick till sälen och lekte. var där nån timme innan vi gick hem igen. Väl hemma skulle jag och Elias vila i soffan, mewm han skulle absolut inte sova. Så här ser de ut 10 min senare:

Barnmässa i Karlstad

Kl 7.15 åkte jag och Elias hemifrån imorse. Målet var att åka till Karlstad och gå på barnmässan. Hmm, velade bort mig redan i Uddevalla ( ja jag vet att jag är urusel på att hitta dit jag inte är van att köra ) Sen gick de bra, blev 2 toa stopp för Elias på väg upp.
Målet var att hinna komma dit innan 10.40 då Emil i Lönneberga skulle uppträda. Men de sket sig, alltså för de första så körde typ alla i 10km/timmen saktare än hastighetsskyltarna nästan hela vägen, näd de äntligen blev dubbelfil så passade man ju på att köra om, men de var ju inte så ofta.
För de andra missade jag rätt avfart, så jag fick i panik ringa Bosse som fick guida mig via telefon. När vi väl hittade rätt, var de ju inte enkelt att hitta någonstans att parkera. Men lyckades med en någorlunda fickparkering tillslut.

Vi kom in kl 11 genom dörrarna. Så vi missade Emil men de fanns så mycket annat att titta på. Elias målade mycket och grejade i olika montrar. Tittade på massor av saker.
Köpte en "bilar" keps och han fiskade fiskedamm.

Träffade familjerna Ilmrud, Norrström och Wallqvist ifrån familjen Annorlunda. Men de var mycket folk så sa bara hej till dem.
Men lite kul när man gick runt på mässan och såg deras barn och tänkte från vilken familj dem kom ifrån =)

Vi fikade lite inne på mässan och sen gick vi en runda till. Blixten Mcgueen bilen fanns ju där och de var en favorit hos Elias. Han fick sitta i bilen och dem tog kort på honom och jag med. Lägger ut bilder i ett annat inlägg, för just nu orkar jag verkligen inte hämta sladden.

Fick med en del goodiebags hem. Mycket nöjd med vår tripp. Bilresan gick jätte bra den med och vi stannade till i Mellerud för att äta mat innan vi åkte hem. Men så åkte vi till överby och handlade lite lördags mys som vi skulle ha när vi kom hem.

När vi kom hem visade vi pappa och Liam lite saker och jag packade jag upp i köket och vad händer. Jo Elias spyr massor. På mig och golvet och sig själv. Han skulle bara komma och säga att han hade ont i lagen och så bara de kom. Mitt lilla hjärta.
Så medans vi snabbt fick fångat upp Liam och satt honom i matstolen så han inte kröp i de, så städade Bosse upp allt medans jag gick och duschade Elias.

Jag som är "allergisk" mot magsjukor blev lite hysterisk innombords. Men försökte att inte visa de för Elias, han ska ju inte må dåligt över att jag mår dåligt över magsjukor.
Först trode vi att de var för att han ätit dåligt med vanlig mat och mycket godis i från alla montrar på mässan. Men jag vet inte, han har spytt 4 gånger mellan kl 19 och 21. Sista gången tyckte jag så synd om honom, han stod upp vid handfatet och nästan sov samtidigt för att han var så trött. Gud vad jag hade önskat att de var jag istället, jag som vet vad de handlar om osv.
Men han är otroligt duktig iaf, håller modet uppe trots att han var så trött och mådde så dåligt.

Just nu sover han, när jag äntligen fick upp honom så somnade han innan jag han gå ner. DÅ är man helt slut.

Hoppas natten kommer vara lugn för han. Jag kommer sova mycket lätt inatt. Minsta ljud från hans rum kommer jag komma upp, skiter i hur ont jag har.

Nu ska jag passa på att vila lite, utifall att

Barnmässa

Idag åker jag och Elias till Karlstad för att gå på barnmässan. Han ser fram emot att åka dit, hoppas resan upp på ca 2.5-3 tim kommer gå bra =)

Han ser mest fram emot att se blixten mcqeen bilen och träffa bamse och lilleskutt =) Smurfen kommer också att vara där.

Jag ser mest fram emot att träffa familjen annorlunda familjerna som är där. Och kika runt bland alla saker.

Hoppas på en underbarn dag med bara jag och Elias. Att kuna ge han all uppmärksamhet under dagen =)

Pappa och lillebror får roa sig på egen hand =)

Ha en bra lördag alla

Testar med bild


Testar

Testar att mobilblogga. Kan ju vara kul att kunna uppdatera på förlossningen sen. Ska klura ut hur man laddar upp bild med

Små jobbig natt

Lillfisen har vart jätte varm i natt med. Han har vart jätte trött och gnällig vilket är förståligt. Får inte ner febern som jag vill med alvedonen och Ipren hade vi ingen hemma.
Han har iaf druckit massor av vatten i natt och de känns lite tryggt.

Så natt sömnen har ju blivit hattig i natt och nu när Elias vaknade kl 6 vaknade jag med en dunder huvudvärk. Hoppas den ger med sig under dagen.

Nu ska jag och Elias äta frukost. Håller på att tvätta med, ovanligt va? Haha
Men vill ju passa på att hänga ut tvätten när de är fint väder, de doftar ju så gott =)

Torsdag 22 Mars

Liam vaknade 4.30 och var ledsen. Tog upp honom och de känndes som han skulle brinna upp. 39.5 hade han lillfisen. Så de blev alvedon och torr blöja och mys i min säng en stund.
Elias kom kl 6 och vi mös allihopa en stund innan Liam var jätte trött igen. Så jag la han i sin säng och han somnade. Jag och Elias låg och kikade på barnprogram, men jag somnade en stund till. De tar på krafterna att gå upp tidigt med sjuka barn =)

Men när kl var 8 tyckte Elias att jag skulle vakna och att vi skulle gå ner och äta frukost =) Så de gjorde vi, de blev macka och oboy idag framför teven.
Elias gick ut vid 9 och sopade altanen och trappan =) Min händige lille son som alltid vill ha något projekt ute.

Liam vaknade 9.20 igen, något piggare. Men ville inte ha vällingen. Drack bara lite.

Sen åkte vi till dagis och lämnade Elias och en snabb tur till konsum för vi hade inget bröd hemma. Sen bara hem och satte oss i soffan och gosade. PPlockade lite här hemma, men Liam tyckte inte jag skulle göra något annat än att gosa med honom.
När de var dags för lunch fick jag i honom ca ½ burk med mat och lite saft. Huvudsaken är ju att han får i sig vätska.
Han sov bra på middagsvilan, och under tiden gjorde jag iordning middagen, Lasagne. Och medans den stod i ugnen somnade jag på soffan. Ojoj, vad de var skönt =)

Elias ville gå på promenad efter dagis, men Liam var allt annat än på humör. Så vi fick åka hem och Elias blåste såpbubblor och sprang runt på gräsmattan medans jag och Liam plockade fram maten. Vi satt ute på altanen och åt, så härligt när man kan sitta ute =)
Liam fick jag dock bara i 2-3 skedar. Men jag är glad för de lilla.
Efter maten sprang Elias runt ute igen och jag och Liam gick in för att diska undan och fixa med lite frukt. Banan och äpple. De gillar båda barnen, Liam fick i sig 1/4 äpple och ½ banan.
Och eftersom vi inte ville gå in så blev de en liten fika ute med innan de började bli kallt och dags att ta sig in.

Elias gjorde sig iordning med pyjamas och tandborstning innan han satte sig och kikade på barnkanalen. Jag gjorde iordning Liam och sen satt vi i soffan och mös innan de var dags för Liam att lägga sig.

Jag och Elias kikade på de " rutschemat" som jag fixat idag. Har gjort en ruta för varje dag de är kvar tills vi ska flytta.
Där kommer vi sätta en stjärna varje dag som räknar ner. Sen ett belöningssystem med. För varje dag som gå där de inte är en massa bråk och utbrott får han även ett hjärta, och efter 5 hjärtan får han en motorcykel och den innebär en belöning. De kan vara att han och jag går och fikar, eller köper en ny sagobok osv. Vi bestämmer tillsammans vad de ska bli. Men något han gillar så att han känner att de gör "nytta" att lyssna och uppföra sig.

De ska bli kul och se om detta kan fungera. Han blev sur idag, för han ville ha en motorcykel direkt. Men försökte förklara för honom att han måste samla 5 hjärtan först. Så han såg genast fram emot morgondagen då han vill ha ett hjärta igen =)

Sen var de dags för Elias att lägga sig, och de var inga protester idag.

Nu ska jag ta och göra mig iordning och sen sätta mig med en mugg med hallonblads te och se på tv.

Ha en bra fortsatt Torsdags kväll alla

Underbar dag

Tanken var ju att vi skulle åkt ill Uddevallas lekplats idag efter  att vi hämtat hem Elias.
Men Liam vaknade efter middagsvilan med 39 graders feber. Lillfisen var inte på humör för någonting.

Så jag bestämde snabbt och lätt att köpa med mat från sunes ( mitt i prick ) och fika. Tog även en sväng till bokhandeln för att köpa ett par saker.
Elias fick såpbubblor som han skulle ha i em.

När vi kom hem gjorde vi iordning på altanen och satte oss där och åt mat. Sen gick Elias ner på gräsmattan och blåste såpbubblor och jagade dem, han skulle fånga dem igen, men vinden var snabbare än honom =)

Sen efter en stund blev de även lite fika innan de var dags att ta sig in. Liam blev gnällig och trött. Men när barnen kom in gosade dem lite och jag passade på att dammsuga av golven här nere. Såg förjäkligt ut och jag vatrivdes.
Sen var de dags för Liam att få alvedon och lägga sig. Febern var 39,2 och jag kännde att han skulle behöva de för att sova gott.
Men hostan han har är inte rolig.

Jag och Elias diskade och sen satte vi oss och kikade på barnkanalen till 19.15 och sen gick han också och la sig.

Så idag har de vart en underbar dag både med barnen och vädret. Vad mer kan man begära? Förutom att vi ville ha pappan hemma med såklart =)

På lördag kommer jag och Elias åka till Karlstad. De är en barnmässa där i helgen, och Elias gillade ju att vara på mässan i Göteborg, men nu är de bara han och jag. Ingen lillebror eller pappa. Egentid.
Hoppas bara inte Liam blir sjukare, eller att någon annan i familjen blir dåliga så att de inte blir av.

Kram på er

Tidigt

Elias vaknade tidigt idag. 6.15. Hörde att han gick upp på toaletten. Sen smög han in på sitt rum och de var tyst en stund, tänkte att han kanske hade lagt sig igen. Men hörde sedan att han började prassla med papper.

6.40 gick ja in till honom och då hade han klätt på sig och satt i sängen med målarboken och ritade.

Vi gick ner och påbörjade dagen med att starta en maskin tvätt och vek ihop den torra. Elias satt och ritade en stund.
Idag blev de mysfrukost framför teven och barnprogram.

Har inga större planer för dagen. Försöka röja och städa och ev packa lite. Får se vad kroppen klarar av. I em blir de nog  lekplatsen i Uddevalla om de blir så fint väder som dem lovat idag

Bra dag

Efter mitt negativa inlägg innan kännerjag att jag behöver skriva lite possitivt med :-)

Morgonen startade ok här hemma, men övergick i bråk. MEN de lugnade sig när vi åkte till dagis :-) Han älskar verkligen att åka till dagis och leka med sina kompisar.
( En sak som jag glömde skriva i de förra inlägget var att de också kan vara en orsak till hans beteende, vi umgås inte med någon här. Han har inga kompisar på fritiden. OOch de är ju inte hans fel, utan de är jag som är så osocial och särskillt sedan 5 månader tillbaka då hennes anklagelser kom. Hoppas på att man kan känna sig lite mer social när vi ska börja om i de nya huset, för tyvärr känner jag att jag inte vill/ orkar umgås med någon här eftersom dem flesta vet vem hon är osv. De ska bli riktigt skönt att börja om på 0 och bygga upp nya relationer till folk som inte tar ställning. )

Jag och Liam åkte till barnmorskan. Men ojoj vad energi han hade idag. Han drog i papper och försökte dra ner allt han kunde. Pjuhh, de var ett svettigt besök idag. Men allt såg bra ut, bra blodtryck och blodsocker. Bebisen har äntligen vänt sig rätt, så jag slipper ett vändningsförsök som jag bävade för.
Symfus Fundus måttet börjar nu "normalisera" sig. Jag har ju legat 2cm över kurvan hela tiden. Men nu "bara" 1cm över :-)

När vi kom hem var de dags för lite lunch, och sen gnuggade Liam sig i ögonen och pekade på nappen. Så han fick gå och lägga sig.
Min tanke var att jag skulle ta och städat, men jag kännde mig mer död än levande. Så jag la mig på soffan och stensov i 2 timmar. Men oj vad de var skönt :-)

Åkte och hämtade Elias på dagis och tog en liten promenad runt samhället, passade på att handla lite som saknades här hemma. Sen blev de en stund på lekplatsen innan vi åkte hem och fixade med maten.

Eftermiddagen har gått bra, bara lite små tjaffs som gick att prata om och lösa. Elias ville lägga sig i våran säng och titta på tv innan han skulle sova. Så när barnen var iordning gjorda med blöjor, pyjamas, och borstade tänder la jag Liam för natten 18.30 och jag och Elias la oss i våran säng och tittade på barnprogram. Fick massor av kramar och pussar. Hade verkligen önskat att detta var något vi kunde göra varje dag.

Och för er som inte känner oss, eller som inte vet hur Elias fungerar osv. Jag älskar mina barn, och jag älskar Bosse.
Visst jag spyr ut min galla över hur jobbigt vi har de, men jag älskar mina barn iaf. De finns inget som kan komma emellan den kärleken. Men dem dagar som de är bråk och tjaffs, skrik, tjat, slag mot lillebror och sparkar osv slår igenom och man glömmer tänka på de possitiva och kärleken. Man ser inte de som är bra. Och framförallt så är de det som man glömmer skriva om. Men oavsett hur mycket negativa saker jag skriver, så ÄLSKAR jag mina barn och kommer ALLTID göra


blogg.se

Oj vad segt de har vart att komma in på blogg.se idag. Har försökt flera gåger och varje gång står de att sidan inte kan visas.
Men nu så.

Igår hade vi ingen bra dag här hemma. All denna trots och allt detta bråk. Försöker prata med E men de går inte, han börjar bara prata om annat eller slänger sig. Försöker hålla honom, men han ålar sig och bara skriker.
Men kommer jag inte skriva- för jag orkar inte. Jag blir så ledsen när jag tänker på hur vi har de. Ingen i familjen mår bra av detta.

Vi har lite olika teorier på vad de kan vara som gör att han håller på så här. Men vi vet inte, eftersom vi inte kan nå fram till honom riktigt.

*Vi tror att han inte trivs här i huset- att de är för trångt och han vet inte hur han ska bete sig här. ( Eftersom att de går bättre när vi inte är hemma, men även borta kan de gå åt skogen ibland, men så fort vi kommer hem börjar allt bråkande )

* Så fort han ser husen vid vår gammla lägenhet, eller om han ser Linnéaskolan så pratar han om mormor. Jag blir stel- kan inte hjälpa de. Och Elias märker de. Han säger att han saknar mormor- men vad ska jag  göra åt de? Hon vill ju inte ha någon kontakt. Och jag vet inte hur jag ska förklara de för E. De kan vara en orsak också till att han mår dåligt, han vet inte varför mormor inte vill ha kontakt, och ärligt så vet inte jag de heller. Vet att hon inte vill ha kontakt med mig, och jag vill inte ha med henne heller. Men de finns andra möjligheter.

*Han pratar mycket om att vi ska flytta, men han förstår ju inte NÄR de ska ske. Kanske är en frustration av de? Men imorgon ska vi göra ett rut schema där vi ska räkna ner dagarna till flytten. Så får han kryssa för varje morgon. Så ser han kanske på ett annat sätt.

Jag valde igår att börja rensa bland "vännerna" på min facebook sida. Jag hade 221st och de är långt ifrån alla man har någon kontakt med. Tänkte bara behålla dem jag verkligen har kontakt med. Antingen dem jag pratar med, umgås med eller iaf dem som man skriver med på facebook. Varför ska man ha kvar dem som alldrig kommenterar eller som jag aldrig kommenterar? Eller dem man bara får spydiga kommentarer av, eller dem som bara får en att må sämre än vad man redan gör. NÄ, såna människor behöver jag verkligen inte i mitt liv.

Satt i 1½ tim på kvällen och tog bort 44st. Men har en massa kvar.
Idag bestämde jag mig för att istället ta bort hela facebook. Så behöver ingen känna att jag väljer bort någon.

Jag är ju med i en grupp på facebook, en sluten grupp så att de bara är vi som medlemmar där kan se vad som skrivs. Vi har hållt ihop sedan vi var gravida med våra 3½åringar. Vill ju inte förlora dem, så jag startade en ny facebook som kommer användas just för dem.

Har fått en del meddelanden sen jag rensade, folk som inte förstått varför jag tagit bort dem osv. Sen fick jag ett meddelande om att jag är en dålig mamma osv för att jag skriver om mina barn på facebook och om hur vi har det. Att de beror på mig att Elias gör som han gör osv.
Kan ju då meddela att de är pga just sådana här saker som jag tog bort denna personen från början. Men när jag då skulle försöka försvara mig till denne så har denne blockat mig så de gick inte att svara.

Sen finns de dem personer som jag inte litar på, som har kontakt med min mamma som sprider saker om oss som hon inte ska ha med att göra. Folk som inte tar reda på vad de verkligen är som har hänt, utan som bara lyssnar på en och sen tar ställning utefter de. Skriver saker till mig om att hon visst har försökt att ta kontakt osv. MEN DE HAR HON INTE!!! Och dessa personer har jag inte pratat med detta om överhuvudtaget. Så dem har bara hört henne.

Nä nu orkar jag inte skriva mer negativa saker. Villl tänka possitivt och fokusera på de. Idag har vi haft en mycket bättre dag än vad vi hade igår







Blåsig dag

Fy vad de blåser ute idag. Och vinden är inte varm om man säger så. Skulle hänga ut tvätten och fingrarna stelnade så jag inte kunde hålla i någonting.
Men de torkar nog bra idag, solen är uppe och så blåser de. Men jag fick säkra tvättställningen genom att lägga stora stenar unde på "benen" för att den inte skulle välta de första den gjorde.

Så undra vad vi ska hitta på efter dagis? Ute vill jag då inte vara iaf.


Söndag 18 Mars

Elias vaknade samma tid idag som han gör alla andra dagar trots att han var uppe längre igår. Och pappa gick upp med honom idag och jag och Liam kom ner efter någon timme. Då börjades de direkt. Känns så tråkigt. Men de slutade med att Elias fick gå upp på sitt rum och fick komma ner och säga förlåt.
Sen var de frukost och de gick ok idag. Man blir lika glad varje dag de inte är bråk vid frukosten ( eller andra måltider ).
Sen efter frukosten var man tvungen att börja bråka och tjata och tjaffsa igen. Så Bosse fick ta honom, jag blev så förbannad att jag bara kännde att jag var tvungen att gå undan. Tårarna bara rann även om jag försökte hålla dem tillbaka. Man försöker göra allt i sin makt för att barnen ska ha de bra, och de enda man får tillbaka är bråk, skrik och slängda leksaker.

Men men, de är bara att gå vidare. Dock är de ingen här hemma som mår bra av någonting som händer här.

Elias gick ut för att leka, vilket han ville och han blev lugnare. Han var nog ute 45 min innan vi andra var klara och gick ut vi med. Skulle gå en promenad, något som Elias älskar. De blev en tipspromenad på 3km ca.

Liam somnade i vagnen och fortsatte sova även när vi kom hem ute på altanen. Elias somnade nog 5 min efter att han lagt sig. De var iaf tyst uppe på hans rum.
Jag började med maten undertiden barnen sov. Och sen satte vi oss en stund framför teven en stund innan barnen vaknade. 1½ tim blev de idag och de är vad dem behöver.

Sen blev de middag, lax i creamfresh och gräddsås och potatis. Så underbart gott. Båda barnen älskar denna maten och äter riktigt bra.
Jag och Elias diskade efter maten, han älskar att få vara med i diskvattnet när jag diskar. Sen blev de en liten fika innan pappa skulle åka till jobbet. Fast vi åkte med idag, för jag skulle hämta några saker i husvagnen.

När vi väl var hemma kl 19 var de bara att få i barnen lite kvällsmat och borsta tänderna på dem och sen isäng. Liam somnade direkt, Elias gick upp 2 gånger men somnade sen.

Så nu har jag lite tid för mig själv och dem kommer jag spendera i soffan framför datorn en stund innan jag ska lägga mig. Och de kommer inte bli så sent, för jag är rätt så trött idag.

Ha en fortsatt bra söndag alla


Svar till Annonym

För de första gillar jag inte när folk inte kan skriva vem han/ hon är. Men jag svarar iaf.

Jo jag tror att de kan vara för att de är något som han inte trivs med. Men när man inte kan prata med honom och få fram någonting från honom så är de inte lätt att veta vad man ska ändra på heller.
Och om han inte sover på dagen, de är då vi har ett helvete på kvällarna. Sover han på dagen kan han vara helt ok på kvällen. Så middagsvilan är ett måste om de ska funka.


Tipspromenad

Vi skulle gå på en promenad för att få ur Elias energi. Så när vi kom ner till parkeringen vid folkhögskolan såg vi att Tipspromenaden startade där idag. Så varför inte tänkte vi.
Kan ju lika gärna gå den. ca 3km var den på. Elias gick hela vägen själv och var jätte duktig. För mig gick de bra ända tills de bara var 2 frågor kvar. Då började jag få ont. Men de känndes bra iaf, för hade de vart förra veckan hade jag haft ont innan vi kom ner till folkhögskolans parkering.

Bosse fick 8 rätt och jag 10 rätt. Känns helt ok. Elias fick en klubba när vi kom i mål och de visste han för han kom ihåg de sen i höstas. Så de såg han ju fram emot under hela promenaden.

Vecka 36 ( 35+0 )

Nu har jag gått in i vecka 36. Känns som man kan börja nedräkningen. Men samtidigt känns de som en evighet kvar. Jag hoppas nu att bebisen har vänt sig så att jag slipper göra ett vändningsförsökt. Men de får vi se på Tisdag.

Detta kan man läsa på familjeliv.se om denna gravid vecka :-)

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Faktagranskad av Gudrun Abascal, chefsbarnmorska på BB Stockholm och författare till böckerna ”Att föda” och ” Att möta förlossningssmärtan”. Tillägg från babygruppen.se

Lördag 17 Mars

När helgen kommer känner man ju ( iaf jag ) att de ska bli lugnt och skönt och att man ska kunna njuta av att hela familjen är hemma tillsammans.

Men här är de tvärt om. Alltså jag ser fram emot att Bosse ska komma hem på helgen efter en hel vecka borta. Men jag vet allt bråk som kommer med helgen. Vad vi än försöker göra så är allt bara fel. Allt ska de bråkas om, precis allt.
Han kan inte klä på sig själv, som han gör ALLA andra dagar.

Denna morgon var ju inget undantag, jag gick ner med Elias 6.30 när han vaknade och vi hade de mysigt fram till kl 8 då Liam och pappa vaknade. Då var de kört. Sen var de bråk och mera bråk tills vi satte oss i bilen efter att  vi hade fått ca 20 utbrott på honom och han lika många skrikanfall och slänga sig på golvet utbrott.
Målet var att åka till överby och köpa stövlar till Elias och gummiskor till Liam. Och de hittade vi.

Sen när vi kom hem skulle barnen lägga sig. Men de var ju totalt omöjligt. Elias totalvägrade trots att han var så trött som han var, så de blev bråk för de med. Han väckte Liam konstant så de slutade med att vi fick låsa Elias dörr och ta ner Liam så Liam somnade på pappa. Helt otroligt hur mycket man kan sabbotera genom att inte sova.
Visst, man kan låta honom vara vaken och strunta i middagsvilan. Men då kommer problemet kl 17 när han är så djävulskt trött så att de inte går att prata med honom.
Men men, båda somnade tillslut och sov till kl 17. Men dem somnade inte förrän 15.45 så de var inte så länge iaf.
Vi hade ju en förhoppning om att om barnen var uppe lite längre på kvällen att dem kunde sova en lite längre stund på morgonen.
Barnen fick iaf vara med på lördagsmys på kvällen till gladiatorerna. Och kl 21 var de dags för dem att lägga sig för då var de ohållbart att ha dem vakna längre.

Jag kom isäng kl 23. De är rätt sent för att vara mig. Men jag sov samtidigt som barnen på em.
Hade rätt ont när jag gick och la mig igår kväll, men under natten har de vart ok så jag slapp ta värktabletter under natten som jag alltid måste ta annars. De räckte att gå upp några gånger och röra mig så släppte värken ryggen och höfterna.

Hoppas att detta är vändpunkten på min värk. Att de kan betyda att bebisen har lagt sig rätt. Men de får vi se på Tisdag när jag ska tillbaka till barnmorskan för en ny kontroll.


Nu så...

... har jag fixat den nya bloggen. Hoppas på att jag trivs bättre att skriva här.

Kommer lägga in den på facebook igen med, så att man vet när jag har uppdaterat. Men de går även att lägga till den i bloglovin för dem som vill följa mig där.

Ha de gott alla

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0