Söndag

Idag efter frukost påbörjade jag bakning. Elias fyller ju snart år och jag tycker de är roligare att ha hembakat på fikabordet.
Vad tycker ni? Hembakat eller köpe kalor?

Elias har ju förstått att jag bakar för hans kalas. Och idag sa han till mig att han ville ha rosa tårta. Ok sa jag, kan ju färga grädden rosa. Inga problem.
Då sa han, ja mamma. För om jag inte får en rosa tårta så vill jag inte fylla år.
Goinngen.
Han önskar sig även en rosa blomma av Pelle. ( han var den enda som köpte gul blomma förra året som han önskade sig då ) han blev jätte ledsen för att ingen hade köpt en blomma innan.

Efter att ha bakat drömmar och skurna chokladkakor gav jag upp bakandet.
Då slappade vi i soffan en stund tills de var dags att påbörja middagen. Ost/ skink snitzel med baconsås. Mumms.

Bosse åkte och jobbade efter att barnen lagt sig för natten. Så nu sitter jag här, borde lägga mig, ska åka till svärfar och Soli imorgon med barnen.
Dagis är stängt för utvecklingsdag så vi passar på att åka på utflyktsdag.

Har denna vecka ganska fullplanerad ( något varje dag under de timmar pojkarna är på dagis )
Men men. Ska till tandläkaren och frisören. Har inte klippt mig på över 1 år så denär nog dags nu

Ha en bra söndags kväll alla

Leya fick testa gåstolen idag för första gången


Bakverkstaden

Idag efter frukost startade jag bakverkstad i köket

Först påbörjades de att göra glass, de mamman ( jag ) hade missat var att glassmaskinens botten skulle vara i frysen 14-15 tim innan man kunde påbörja glassmakeriet.
Jaja, hitta ett annat recept utan glassmaskin.
 
Sen gjordes de maränger, rosa skulle de vara sa Elias så de var ju bara att lyda honom.
 
Och sen var de dags att baka bröd.
Allt var LCHF, ändrade bara recepten till sötin istället för socker. Marängerna blev goda, men har en bismak av isande kyla. Svårt att beskriva om man inte har smakat själv.
 
Har kommit in i bakglädjen igen, vilket känns bra. De ger mig energi för tillfället.
Nu behöver jag bara hjälp att äta upp de. Fikasugen? Hör av er =)

Egentid

Har haft egentid med E idag. Vi åkte till Svenljunga och hämtade paket på dhl.
Sen till torget och fikade. Men när vi kom till kassan så var kortapparaten trasig, och jag hade endast 20kr löst. Men vi fick fika och sen gick vi och tog ut pengar i automaten och gick och betalade ( försök göra så i Ljungskile eller Uddevalla, haha )

E fick några utbrott under tiden, och slängde sig på backen och skrek. Jag försökte prata med honom men de går inte att nå fram till honom. Så jag ignorerade honom istället och de funkade bättre.
Jag beställde även en klipptid till mig. Känns som att de är dags att göra något åt detta hår.

När vi skulle storhandla gick de hyfsat bra. Några gånger slängde han sig på golvet och folk bara tittade, måste säga att jag tycker att de är pinsamt när han gör de. Men jag gick bara därifrån och sä kom han ju igen.

Han har kommit in i en fas där han grinar såfort man säger nej. Slänger sig på golvet för minsta lilla och stampar i golvet.
Skriker och smäller i dörrar.

Måste få ett slut på detta NU. Han kan inte vara med oss utan massa utbrott, sover dem små måste vi se till att han är nere på sitt rum. Eller så får vi dansa efter hans pipa för att han inte ska få sina utbrott lch vecka dem. De är ohållbart denna situationen.
Skönt att ha fått en tid till psykologen nu iaf. Måste bryta detta mönster hos E. Hoppas hon kan hjälpa mig. Och ev få kontakt med honom så vi kan få veta vad som han tycker är jobbigt/ svårt. Eftersom han inte lyssnar någonting på oss eller gör något vi ber honom så blir de konflikter. Om man frågar honom varför han inte lyssnar eller inte gör som vi säger, så säger han bara för att han tycker de är kul.

Avslutar med en bild på vår fika idag


Tidigt

Idag kommer pappan hem tidigt. Så tidigt så att jag kan åka och hämta Elias på dagis ensam. Och direkt åka till Svenljunga för en fika och hämta ett paket på DHL på preem.
Och givetvis passar vi på att handla ensamma också, utan avbrott från småsyskonen.

Jag och Elias behöver så mycket egentid vi kan hitta. De är alltid något syskon som försöker pocka på min uppmärksamhet när vi är alla hemma på veckorna.

Och Elias gillar ju att vara med och städa/ handla/ diska osv. Så jag kan ju även göra nytta samtidigt som de bara är han och jag.
Ska se om han vill vara med och laga maten sen med ( pappan får vara uppe med Liam )

Dags att sätta fart och bli klar för att hämta E

melissasprinsar.com

 
Melissasprinsar

Sova

Haha skrev på FB tidigare idag att E vägrar sova på dagen trots att han är jätte trött. Och han bara gnäller och grinar så fort de inte blir som han har förväntat sig.
Vad händer då?
Jo E ville gå och lägga sig idag direkt efter lunchen. Han orkade inte vara uppe och mysa med mig en stund.

Jaja, kanske ska skriva de oftare? Allt jag skriver eller gör blir ju ändå tvärtom. Så om jag "målar upp" en tvärtemot bild så kanske de blir som jag vill iaf?
Hmm

Mensvärk

Alltså detta med mens måste vara djävulen som hittat på. Fy fasen alltså. Hade ju turen att den inte dök upp efter Leya föddes. Började med dem satans minipillren när hon var 3 månader och sen började helvetet. Blödde 30 dagar isträck, slutade ta dem i samband med operationen eftersom jag inte fick med dem till sjukhuset.
Efter de har jag inte blött. Men så igår kväll drog de igång och de hick inte att missa.

Vissa säger att de blir värre Efter varje barn, och vissa säger att de blir bättre.

Jag som hade rejält ont innan jag fick barn hade ju hoppats på att de skulle bli bättre givetvis.
Men icke. Detta är ett djävulskt påfund alltså, och jag är extra retlig i dessa perioder i vanliga fall, nu när E trotsar vid minsta lilla motgång så blir de ju inte lättare.

Jaja, kommer iaf inte blöda 30 dagar i rad när jag inte tar pillren iaf.
Måste hitta något prev medel som funkar NU


Ledig dag

Idag har Elias vart ledig från dagis. Vilket känns bra att ha han hemma en dag i veckan utan lillebror. Han fick själv bestämma vad vi skulle göra idag, och gissa vad? Han valde att vi skulle städa. Haha, så källaren är städad idag + tvätt tvättad. Vi har målat och pärlat med.

Men när klockan närmade sig 13 var han trött, märks så väl på honom. Men enl honom var han inte alls trött så han vägrade vila.
Villet gav resultatet: grinande, gnällande, skrikande och mer gnäll.
Vilket har lett till irriterande mamma och syskon.

Tidig sänggång för kidsen och jag bakar fler bullar


Min helg

I Fredags åkte jag och alla barnen upp till Ljungskile. Åkte till Thomas först, barnen fick leka och fika. Vi grattade Emil på hans 12 års dag ( han fyllde på söndagen )
Sen bar de av ut till Anders och Annika, barnen lekte ännu mer och även där blev de fika innan pappa Bosse kom. För han skulle hämta pojkarna och ha dem hemma över helgen.
 
När dem hade åkt fixade vi middag till oss ( B och barnen skulle äta ute ). Blev god tacos och ett glas vin. Lite tjötande innan de blev tidig läggdags ( var rätt trötta )
 
Lördagen hade vi planerat, först ut till torp, målet var att jag skulle hitta mig lite byxor. Men nope, så fruktansvärt mode de är just nu. Usch, kläderna sitter ju som jag vet inte vad.
Jaja, hoppas modet vänder fort så att man kan köpa kläder sen.
Hittade lite mjukisbyxor till Elias, de är de enda han vill ha på sig om han får välja själv. Köpte även vantar till barnen, och en mössa till Liam. Hittade ingen i Elias storlek så jag får leta vidare.
 
Direkt efter torp var de dags att åka till Lana´s 1 års kalas. Lana är en helt underbart söt liten tjej som är så lik sin mamma.
Mycket god fika och träffa många som de var längesedan man såg. Kändes lite konstigt att "komma tillbaka" till Jonnas pappas hus. För de var ju de huset som jag "bodde" i när jag var liten. Min dagmamma ( jonnas farmor ) hade ju de huset innan. Minns inte när jag var där senast, men de var nog 10-12 år sedan. Men de var sig likt och lukten i badrummet var fortfarande densamma som jag minns den. Nostalgi, hihi.
 
Efter kalaset åkte vi och handlade jag och Leya. Hade ju lovat att jag skulle fixa middagen på kvällen.
Kom hem före A & A men jag hann bara att lägga Leya innan dem kom. Hihi
 
Efter maten blev de ännu en kväll med tjötande osv.
 
Söndagen tog vi de lugnt på förmddagen, fick även träffat Björn en stund. Sen åkte vi ut till torp igen för att köpa en ståbräda till Liam. Och träffa Nathalie, Patrik och lilla Julia.
Blev att gå i lite affärer och sen äta lunch/ middag innan vi skulle styra bilen hemmåt.
 
Har hunnit att samla energi denna helgen, de var ju de som var meningen med att jag skulle åka iväg. Och jag lyckades att inte tänka så mycket på vad som skedde hemma.
Dock mår inte min mage så bra just nu. Mycket "skräp" har de blivit. Kolhydrater till max. Men de var de värt ändå. Nu blir de strikt ett bra tag frammåt för att få ordning på magen igen.
 
Idag är de SOL. De var inte igår den visade sig här. Så promenix till dagis är inbokat idag. Yeyyy äntligen kan man ut och gå. Saknat de.
 
Summan av helgen har vart bra. De är bra att få sakna sina barn ibland. Man får mer energi när man väl träffar dem sen.
Annars är vi ju tillsammans 7 dagar i veckan och man hinner inte sakna.
 

Skönt

Ligger just nu i min gamla säng, som jag hade för mååååånga år sedan hemma hos min bror. De enda jag hör är Leya som snarkar.

Bosse kom och hämtade pojkarna igår em/ kväll och åkte hem med dem.
Och vi andra satte oss och åt tacos och drack vin. Så gott.

Efter lite tjötande i soffan så gick vi och la oss, och jag somnade rätt fort efter att Leya hade ätit och lagt sig.

Hade en bra dag med barnen igår. De gav lite energi. Först till äldsta brodern och barnen busade runt och sen till mellersta brodern.

Idag ska jag och L åka till torp och kika lite i affärer. Och se vad vi kan hitta.
Sen efter de ska vi på 1 års kalas hos fina Lana.

Ha en bra dag alla. De ska jag ha


God morgon

Idag är de fredag och jag ska åka bort över helgen, ska bli lite skönt faktiskt. Ladda energi förrådet lite.
Och så blir de kalas också.

Så jag hämtar E på dagis och så åker vi upp. Sen tar Bosse med sig pojkarna hem igen. Blir jag och lillan.

Nu är de. Dags för frukost här hemma, lämna E på dagis och hem och packa.

Härlig fredag på er alla


Dagen

Morgonen gick inte bra idag. De brukar den ju göra men icke. Mycket diskussioner, som jag nu i efterhand hade kunnat struntat i. Men de är inte alltid lätt att se de just i situationen.

På väg ut till bilen ramlar Liam ner för trappan ute. Men de gick bra, bara ledsen en liten stund.

Hemma tog jag och Leya de lugnt, tvätta lite och började damma lite lätt. Men de blev dammsugning med.

Jag och Leya tog en promenad ner till dagis, Leya i bärselen eftersom jag skulle få med mig Liams vagn hem också.
Träffade Tilde som ville komma hem till oss, men hon hade en lektion kvar.

Så jag och barnen promenerade hem för att byta till syskonvagnen ( Leya är inte så lätt i bärselen längre ) gick till affären och handlade och sen var de precis lagom och hämta Tilde på skolan.

Promenerade hem och barnen stannade ute och lekte lite medans jag försökte få ihop en pannkaks smet.

Medans smeten drog till sig så skulle jag ner snabbt i tvättstugan och alla barnen följde med ner. Sen gick barnen upp före mig och Liam "lilla otursfågeln" ramlade ner efter att ha gått upp ett par trappsteg och slog i bakhuvudet. Denna gången var han ledsen länge och ville bara vara uppe hos mig. Så jag hade Liam på höften medans jag stekte pannkakor samtidigt som jag pratade med specialpedagogen i telefon. Japp de var många sakner på samma gång. Elias och Tilde lekte bra under tiden.
Liam som i några veckor har klättrat i och ur matstolen själv ramlade ur den idag. Suck! 3 fall denna dagen och huvudet är de som tagit mest stryk. Men han har tagit de bra.

Efter maten satt barnen och ritade och Liam fick också testa på detta. Men han tyckte att de var bättre och äta kritor och stoppa dem i näsan. Men Tilde var snäll och visade honom hur man skulle göra och de uppskattades av honom.




Planering

Alltså jag måste ta tag i allt som sker här hemma. Jag måste hitta kraften och energin,.
 
De är mycket som har gått emot mig den senaste tiden, och allt tillsammans har tyngt ner mig. De är inte bara E. Men E är expert på att känna av när jag inte mår riktigt bra, och då blir allt uppförstorat.
 
En sak är hemmet. Jag avskyr när de ligger massa saker på bänkarna i köket, jag hatar att gå utan inneskor pga smuts och grus på golven. Så äckligt att trampa i.
Jag får ångest när jag inte orkar att hålla de rent och fint.
 
Som B sa så är de bättre att vi hjälps åt, att jag ska prioritera mellanvåningen där vi vistas mest och att vi sedan hjälps åt på de andra ställena.
Just nu måste den lilla energi jag har gå till E och mig själv för att de ska kunna bli bra hemma ( L & L är så lätta så de är inte så mycket energi som går åt till dem ), de flyter på bara.
Får se hur de kommer gå, men ska försöka iaf tills de känns stabilt hemma igen,
 
De ska bli skönt att gå till psykologen igen och prata, BVC har skickat remiss igen så jag väntar bara på en tid. Hoppas att denna psykologen kan prata med Elias också, och hoppas hon kan nå fram till honom för de gör inte vi.
 
Dagis kunde inte gå med på att barnen började senare och slutade senare pga för lite personal. Dem klarar inte Elias efter kl 13 pga att en personal alltid går hem då. Anledningen till att jag ville ha ändrade tider var för att jag varje dag för väcka Liam, han får aldrig sova klart.
Så vi minskade tiden per dag på Liam 8-12 istället, då får han äta lunch och sen hem och sova istället. Och då får han gå en extra dag alltså 4 dagar i veckan.
Så vi testar detta och så får vi se hur de kommer gå. Elias får ju också minskad tid de dagar Liam går 8-12. För jag kan ju inte åka ner 12 och hämta en och åka och hämta en kl 13.
Så om detta kommer funka kommer jag nog att låta Elias gå bara 15 tim igen. Känns sjukt att betala max taxan för barnomsorg när han bara får gå 7 timmar över de 15 gratis timmarna per vecka.
 
Ska bli intressant och se om bvc och special pedagogen kan komma fram till något. För bvc vill att E ska få ännu fler timmar på dagis, men enl dagis finns inte resurserna för de. ( Undra hur de kommer bli den dagen jag börjar jobba )
Ska bli spännande att se hur de kommer bli, Elias trivs ju jätte bra på dagis så de är juinte så att jag lämnar honom där mot hans vilja.
För mig är de viktigast att E mår bra, vilket han inte gör idag, och inte jag heller. Hade vi mått bra allihop hade vi inte haft dessa problem.
 
Nu blev de ett långt inlägg, men jag mår bättre av att skriva av mig och inte hålla allt innom mig.
 
 
 

GRATTIS

Säger ett stort grattis till min kusin Linda och Robin till er nya familjemedlem som anlände igår kväll

Mat

Hinner knappt med detta med mat till mig själv i dagsläget. 2 ägg i morse med en skiva LCHF bröd och 3 ägg till lunch.

Så när alla barnen var lagda och sov tvingade jag mig till att göra något. Scramble egg och bacon fick de bli.

Knäckte ett ägg och ut kom 2 gulor. Jag har bara hört talas om de innan men aldrig vart med om de själv.
Knäckte ett ägg till och de var 2 gulor som satt ihop. Var ju tvungen att ta kort på de så att jag inte drömmde.


Rinner över

Nu håller min bägare på att rinna över och då kommer de bli översvämning.

Jag känner mig helt utmattat, har svårt för att känna glädje. Känner bara att allt är jobbigt så fort de blir morgon för då vet jag att alla måsten kommer. Och framförallt när Elias vaknar och helvetet bryter ut strax efter.
Jag har ingen energi till någonting. Jag gör de som måste göras, men inget mer. För jag orkar inte.
De är ingen annan som gör saker här hemma, som städ och tvätt. Bara jag, jag orkar inte mer. Jag säger upp mitt ansvar nu.

När de gäller barnen orkar jag inte tänka ut något att göra, för jag har ingen energi till dem heller.
När man har bråk från att man hämtar på dagis till läggdags varje dag så tappar man lusten.
Samma dag ut och dag in. Jag pallar inte längre. Spelar ingen roll om de är vardag eller helg, samma samma samma hela tiden.

Nu i helgen åker jag och Leya iväg. Bort från hem och E. Jag måste bort. Jag orkar inte vara mamma på heltid och aldrig göra något själv.
Jag behöver bara vara jag. Har inte vart de på 4 år. Aldrig helt barnledig. ( Dem gånger jag vart de under dessa 4 åren har jag haft andra viktiga saker att göra som gjort att jag inte kunnat ha med barnen )

Jag trode att de skulle bli bättre mellan pojkarna, i måndags gick de jätte bra, dem lekte och såg på tv nere hos Elias och allt var frid och fröjd.

Men nu har jag fått igen de X2. De blir alltså värre och värre. Jag trodde i nte att de gick och få värre än vad vi hade de. Men de gick. De har jag bevis på...

Vaken- men inte mycket mer

Även om jag har sovit bra i natt så är jag lika trött nu på morgonen som när jag la mig. De är sjukt vad energi de tar när Elias är som han är vissa dagar. Dessa dagar vill jag inte vara med lm. Jag går under snart. Sitter och hrinar av utmattning. Jag behöver komma iväg SJÄLV. Är aldrig bara jag förutom på kvällarna men kommer inte i väg utanför tomten. Skulle behöva komma ut på promenader på kvällen, men de finns inga möjligheter.

Slut gnällt för nu. Elias ska till dagis


Skit

idag har vi haft en dag från helvetet. De började när jag skulle hämta pojkarn från dagis då Elias inte kom när jag sa till honom att vi skulle åka hem. Han kasstade sig på backen, sprang iväg skrek åt mig. Suck!

Märkte ju på honom att han var trött så han fick lägga sig efter dagis. Och sov över 1,5 timmar. När han hade vaknat började han grina så fort man sa något till honom. Grannens barn kom och frågade om Elias ville komma och leka med dem, och de ville han.
Så en liten stund blev de lugnt hemma iaf.

Men så kom han hem, och de blev samma visa igen. Han skrek, grinade, gapade slängde sig på golvet och slog Liam. Försökte prata med honom men fick ingen kontakt alls. Han hade slagit av helt så han fick gå ner till sig. Kom up 5 min senare och fortsatte. Då rök mitt tålamod helt och hållet. Orkade inte ens försöka vara pedagogisk ett dugg mer. Han fick gå ner igen och han fick kvällsmat nere. För jag orkade inte se han. Blev bara förbannad. Så macka och mjölk och sen sängen för natten fick de bli tidigt idag.
Han fortsatte springa upp och ner och skrika i trappan. Försökte än en gång att få kontakt och prata med honom men han hoppade bara runt i soffan och slängde sig och drog filten över sig så jag fick ingen konfakt denna gången heller.

Tröttnade ordentligt och gick upp igen och la Liam. Sa till Elias typ 30 gånger var (5 e minut att han skulle vara tyst och gå och lägga sig )
Så nu när kl är 20 är jag helt slut.

Har grinat typ hela dagen så fort någon nämt Elias namn. Har pratat med bvc och dagis och tårarna bara kommer direkt. De går inte att hålla dem borta.


Härligt

Åhh har haft en underbar dag idag med barnen.

Elias frågade mig i morse om han fick äta frukost nere hos sig och titta på tv samtidigt.
Och de fick han, för då undviker vi en konflikt vid frukosten uppe med Liam.

Sen iväg till dagis och Elias höll Liam i handen inne på dagis och Liam följde glatt med.
Så skönt att de fungerar på dagis.

Jag och Leya åkte till Hanna och kusinen Alfons som jag skrev i de förra inlägget.

Körde Hanna till Mjöbäck för att handla, eftersom hon inte hade någon bil idag.
( jag skulle också passat på och handla, men jag tog inte med mig skötväskan och där i låg plånboken. )
Tillbaka till Hanna och åt lite lunch och prata och sen var de dags att åka och hämta pojkarna.
Till affären igen och handla och sen hem.

Leya var så trött efter att ha vart vaken nästan hela fm (5min powernap på mig) så hon fick gå och lägga sig.
Jag och pojkarna plockade ur frysskåpet och la i den nya frysboxen ( ska frosta av skåpet)
Sen stannade pojkarna nere och satt och tittade på tv och lekte i en hel timme. Jag blev lite chockad eftersom dem brukar ryka ihop efter 5 min tillsammans. Men skönt att de gick bra.

Elias gick sen över till Viktor och Wilma och lekte och sen kom alla på fika. Mysigt. Elias är väldigt glad att Viktor och Wilma ska börja på "hans" dagis.
Sen var de dags att börja med middagen. Hade tänkt göra köttgryta på nötkött, men de var lite sent att börja med de och hinna äta de idag. ( gjorde klart grytan så den fick koka under tiden vi åt annat så är de bara att värma imorgon ) Så de blev pasta med en baconsås. Min "pasta" bestod av stekt zuccini i smör.

Efter maten plockade vi undan och startade diskmaskinen (Elias startade, en viktig del av dagen )
Liam gjordes iordning och la sig för natten, så trött var han så han somnade direkt.
Leya vaknade 17.30 ( la sig 13.20 ) Så hon fick mat och sen satt hon med nöjt när jag och Elias gjorde lite pyssel. Pysslet idag bestod av att bygga ihop en träbil
Och de var pyssligt ska jag säga. Hade bara en bild på hur den såg ut, utan beskrivning. Och vi satte ihop fel delar först så vi fick plocka isär och börja om 2 gånger innan vi fick in tekniken. Men kul hade vi =)

Älskar dessa dagar så allt fungerar.

Sen gick Elias och la sig och Leya gjordes iordning och fick mat igen innan hon la sig 19.45
Och jag fick mig en välbehövlig dusch

Nu har jag suttit och tittat på julbord, ska ringa och boka imorgon. Längtar efter en kväll och natt barnfri, bara vara vi vuxna. Inte bara mamma och pappa.
Sist vi var barnfria så var 16 december 2011 när vi var på julbord med BVJ. Jag var då gravid med Leya. Vi var så trötta, Bosse hade jobbat hela dagen och jag var gravid trött. Vi satt och gäspade ikapp ochåkte hem kl 22 och var hemma runt 23 och stensomnade båda två. Haha

Vi kommer då sova på hotellet, ( om de finns platser kvar ). Så julbord och sen bara kunna gå upp till hotellrumet. Och sen frukostbuffé ( de bästa jag vet )
Sist vi sov på hotell var Mars 2010. När vi var i Tyskland. Då jag var gravid med Liam ( v10)

Nä dags att sova


Kusiner

Åkte hem till Hanna efter att jag lämnat pojkarna på dagis idag. Ska hämta hem min frysmat som Hanna har vart så snäll och förvarat hos sig då vi inte har haft plats för den.
Nu sitter jag och Alfons och tittar på barnkanalen medans mamma Hanna är på jobbet och tar kort.

Leya var vaken en stund iaf och satt med Alfons. Nu sover jon i min famn.


Feber

I natt har Leya haft de lite jobbigt. Näsan har vart tät och hon har haft svårt för att andas. Har var uppe titt som tätt så hon fått vara upprätt en stund.
Vid 01 somnade hon och vaknade igen 05.50 kände då att hon var varm så jag gick och bytte hennes blöja och kollade tempen, och japp. 39.1. Stackars mammas lilla.
Hon fick alvedon och sen la vi oss i sängen igen och mös med lite ersättning.
Sen somnade hon gott i sin säng igen.

Jag försökte somna om men de gick inte, när jag väl har chansen på helgen så kan jag inte somna om, suck... Jaja. Kan ju alltid lägga mig samtidigt som barnen mitt på dagen.
Rätt skönt att alla barnen vilar samtidigt på dagen =)

Vår Lördag

Allt tar sån tid hemma innan vi ska iväg. Men så blir de med killarna som inte lyssnar. Och jag som vägrar lämna köket i ett kaos med fett stänk efter frukosten på och runt spisen. Något av de värsta jag vet. Känner inte alls för att komma hem till kaos när man varit borta på dagen.
Och alla smulor och sand på golvet. Vidrigt att trampa i. Så dammsugaren fick sig en sväng med.

Målet idag är att köpa en frysbox. Så man kan köpa på sig lite mat så man slipper åka iväg och handla så ofta ( mjölk osv kan jag ju likaväl handla i vår affär, men de blir lite för dyr att handla allt där )

Frysen inköpt och de blev en korv för barnen innan vi åkte från harald nyborg. Sen en tur till coop och handla blöjor ( 20% på panpers blöjor där )
Och medans jag handlade satt dem andra i bilen. Härligt att handla ensam utan en massa tjatande eller gnällande.

Väl hemma fick barnen vila en stund. Och sen åt dem mat. Men dem hade bråttom ut eftersom pappa var ute och klippte gräs. Stackars Liam var livrädd när pappa kom mot honom med gräsklipparen så han gömde sig hos mig. Jag rensade ogräs och planterade murgrönan i rabatten. ( dör den i vinter gör de inte så mycket, men har tömt blomlådorna)

Väl inne igen var kl 18.30 och de var dags för kvällsmat och sova för barnen.

Jag och älsklingen plockade fram lördags gott bestående av kräftor och räkor. Till de hade vi aioli, majonäs och avokado.
Mättande och gott.


Moniques LCHF bröd

2,5dl mandelmjöl
2,5dl hasselnötsmjöl
2 dl kokosmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
0,5dl fiberhusk
2tsk bakpulver
1tsk salt
Lite kanel eller brödkryddor

Blanda alla torra ingredienser

6st ägg
100g philadelphia ost
2dl smetana/ creme fraish
1dl smält kokosolja
1dl grädde

Blanda alla "blöta" ingredienser med mixerstav
Blanda sedan ihop alla ingredienser

Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten

Grädda i ugn på ca 180 grader i 1/1,5 timma

1 skivar ca 1.5 g kolhydrater ( beroende på tjocklek givetvis )

Jag gräddade mitt bröd 1 timma, nästa gång ska jag ha de inne en liten stund till.

Jag har hittat detta recept på Moniques blogg
www.lifezone.se


Städning

Nu är golven städade på mellanvåningen. Ska upp och städa med men hade tänkt att Leya skulle vakna och äta innan. Men denna lilla damen verkar kuna sova hur mycket som helst. Hon vaknade inte ens när jag dammsög inne i sovrummet. Lillan.

Ungarna drar in så mycket grus/ sand och gräs varje gång dem går in. Så här dammsugs hallen 4-5 gånger om dagen. Tycker de är så äckligt när man känner grus under fötterna inne. Usch!

Kyckling i Ajvarsås

Idag testade jag att göra kyckling i ajvarsås med blomkålsris. Och mumms vad gott de var.
Såsen kan man variera med smak hur "stark" man vill ha den.
 
1kg kycklingfilé
5dl Grädde
2 msk Ajvar ( matsked man äter med )
salt/ peppar
 
Jag pepprade kycklingen och körde in den i ugen på 200 grader medans jag förberedde såsen.
Sen blandade jag grädde, ajvar och lite salt i kastrull och kokade upp den och hällde sedan över den på kycklingen och in i ugnen tills kycklingen är klar. ca 30-40 min
 
Till detta hade jag blomkålsris
 
Tog lite blomkål som jag rev med ett rivgärn och stekte i smör. ( rikligt med smör )
 
Underbart gott så testa detta
 
Här är maten upplagd på en assiett
( ser ut som en jätte portion, men de är de inte )
 
 

Onsdag- möte på dagis

Åh vad jag avskyr morgonen här hemma. Bråk från Elias så fort han kommer upp från sitt rum. Får han inte som han vill slänger han sig på golvet och gallskriker tills han väcker dem små. Så ner på rummet igen tills frukosten var klar. Då skulle han minsann ha yoghurt, men jag sa att de var macka idag och då skrek han för de. SUCK!
Han fick välja att äta sin macka eller vara utan och han sprang ifrån köket så jag tolkade de som att han inte skulle ha mackan och plockade undan.
Då kommer han igen och ska minsann ha macka, men jag hade plockat undan så de blev ingen ( packade med den till dagis så han kunde äta den där )
 
Sen äntligen var de dags att åka, men så skulle vi ju åka till Överlida och lämna Leya till farmor först. Och då skulle de bråkas och skrikas i bilen för att han inte fick åka till dagis direkt.
Vad man än gör så blir de bara bråk. Även om han får de som han säger att han vill så blir de bråk...
 
Idag fick Liam vara lite extra på dagis en stund för jag skulle  vara på möte med 2 dagisfröknar och specialpedagogen.
Vi pratade om han dåliga och bra sidor och försökte komma fram till hur vi ska jobba med honom. Och de vi kom fram till hur dem skulle jobba på dagis tycker jag låter bra.
Tanken är ju att jag ska försöka jobba på ett liknande sätt här hemma. Men de är inte lätt för mig som är ensam hemma med 3 barn hela veckorna.
Och dem förstår ju att de kommer bli tufft och att jag kommer att behöva göra lite annorlunda lite beroende på de andra, hur deras humör är osv.
På dagis är dem ju iaf 3 personal som kan bytas av om dem känner att tålamodet tryter. Jag är som sagt ensam hela tiden.
Men jag ska göra mitt bästa för att få de att fungera.
 
Kommer även få gå till psykologen här igen ( påbörjade ju de hela i Uddevalla innan vi flyttade ). För att få prata av mig.
Har ju lite med mig i "bagaget" som ligger och gnager och de gör ju inte att jag mår bättre. Och mår inte jag bra så är de svårt att få barnen att må bra. Så detta känns bra. Och spec. pedagogen skulle ta kontakten så jag slapp de. ( känner att jag inte orkar ta tag i saker för jag känner mig helt nere. Gör de jag måste och skiter i resten )
 
Jag och Liam åkte sen och hämtade Leya. Och vidare till affären och handlade.
 
Dagens middag idag blev
Kyckling i Ajvarsås med blomkålsris ( barnen fick ris )
 
Bråk och mer bråk efter maten så de blev tidig sängång för Elias idag. Liam var bara busig men ville gå och lägga sig 18.1 och Leya kl 19.

Så nu har jag lite tid för mig själv. Ska lägga mig tidigt och försöka samla energi
 
 

Tisdag

Idag åkte jag och Leya till kyrkans barntimma ( babycafe). Trist bara att de inte kom något folk. De var vi och Ida med 2 barn.
Hoppas att de kommer att komma fler, för de är ju inte kul att komma dit själv.

Leya var jätte trött när vi kom hem och somnade innan maten var slut.

När pojkarna var hämtade stannade vi ute och jag fick hjälp med att rensa i rabatten vid garage uppfarten. Liam var duktig på att riva ur skottkärran :-)
Elias drog upp massor med ogräs ( längesedan vi grejade ute )
Efter en stund kom en kompis till Elias och dem började leka. Jag och Liam gick och tömde skottkärran och sen kom regnet. Så de var bara att packa in allt och sen gå in och dra av alla blöta och smutsiga kläder.

Efter en stund frågade Ida om vi ville komma och fika. Och de ville vi såklart. Jag slängde i mig lite mat innan bara så jag inte skulle falla för frestelsen, som är så lätt hänt om man börjar bli hungrig.
Barnen fikade och lekte. Men klockan gick fort och vi skulle ju hem och göra mat med ( förberedde efte kyrkis )

Pojkarna orkade inte äta upp för dem var så trötta. Ingen vila efter dagis.
Så jag gick och gjorde Liam iordning och la honom innan jag fixade tillbaka teven till Elias som faktiskt skött sig bra idag. Bara tjaffs på morgonen ( ingen av oss har bra morgonhumör )
Förklarade för honom varför han inte fick ha skn teve och att om han fortsätter så tar jag bort dn igen.
Han la sig utan några protester. Kl 19 sov alla barnen och bag fick lite tid för mig själv. Men jag blev rastlös, så jag började städa. Så mellanvåningen är nu städad förutom golven. Men ville ju inte väcka barnen.

Fick en känsla att jag skulle gå ner och kika till Elias. Och min kännsla var rätt. Han hade gått och lagt sig i soffan och satt på teven och sov där.
De är inte första gången han gjort detta :-) men han gick och la sig när jag sa till honom.

Nu ska jag lägga mig och sova gott. Imorgon är de möte på dagis om Elias så Liam får komma en stund och leka också. Leya lämnar vi till farmor en stund.

Natti natt


Bullet Coffe

Jag vet att detta låter jätte äckligt ( när jag skriver vad den innehåller ). Jag var väldigt skeptisk när jag läste om de så jag vågade inte göra de till frukosten. Men som ett mellanmål testade jag och var beredd på att hälla ut de. Men de behövdes verkligen inte.
 
När man äter LCHF tror många att de är fritt fram att hälla i sig grädde och mejeriprodukter. Och visst kan man de, men för många hämmar mejeriprodukter viktnedgången.
Så för er som har grädde/ mjölk i kaffet är detta ett alternativ. Kännslan är kaffe med grädde men smak av lite kokos. Mättande och en bra start på dagen.
Mängden är ju individuell  hur man vill.
Så här blandade jag:
2 dl kaffe
2msk kokosfett ( ekologiskt )
1 msk smör
 
Blanda och kör med stavmixern.
 
Gillar man inte kokos smak finns de smak och luktfri kokos.
 
Kokosfett/ olja är bra för förbränningen och ett nyttigt fett ( inte de du kan hitta i hyllan i din vanliga matbutik ) De finns i hälsokostbutiker, och de finns mängder i närbutiker. Bland annat:
LCHFbutiken
Bodystore

Måndag

Måndag idag och jag vaknade relativt pigg. En dusch piggade upp mig lite till och jag var på bra humör och likaså barnen. Underbart
 
När pojkarna var lämnade på dagis åkte jag och Leya till Ullared för att handla på G-kås. Massa saker fanns på min lista och som vanligt hamnade de lite till i vagnen. Men inget onödigt, endast saker vi behöver och som var slut hemma.
De är 6veckor sedan jag var där. Så listan var ganska lång =)
Pojkarna fick lite långärmade tröjor och Leya bodysar. Strumpor till alla barnen, Leya har inga som passar henne.
Sen blev de tossor, vantar och mössa till Leya ( enheltligt )
Resten var bara vardagliga saker som tvättmedel, sköljmedel, diskmaskinsmedel, osv osv.
 
Hämtade hem pojkarna på vägen hem så vi slapp åka 30 min senare igen. Så dem fick sova hemma istället för på dagis.
 
Elias var på riktigt "skithumör" när han kom hem. Och gjorde ALLT som han inte får göra. Så ja, jag tappade tålamodet helt.
Jag orkar inte ha sådana här utbrott här hemma hela tiden. Men men, vi tar en dag i taget. Men idag blev han av med sin TV nere hos sig. För han kunde inte sköta de idag och bara bråkade. Så han får tillbaka den när han kan visa att han lyssnar på de jag säger till honom. Men han är ju inte dum, han har ju lärt sig sätta i sladden i väggen när jag har dragit ur den. Och han har lärt sig att sätta igång teven framme på knapparna om jag tar bort fjaääkontrollen,
Så nu har jag fått dra ur sladden ur antennförstärkaren ute på altanen.

Jag blir snart galen på riktigt. Jag har aldrig träffat ett barn som beter sig så här, så ja jag har svårt för att hantera de. Jag försöker lära mig, men de är baskenemej inte lätt. Han går mig på nerverna. Jag älskar honom lika mycket som dem andra. Men Liam lyssnar ju iaf, och han är 2½ år yngre. De är sån skilldnad på pojkarna så de går inte att beskriva med ord. ( och då menar jag när Elias var i samma ålder som Liam är nu, de är som natt och dag )
 
Jag kan inte släppa ut Elias här hemma. Han går iväg utan att säga till mig. Jag kan inte ha han inne bara för då gör han allt han inte får göra inne. ( river tapeter, röjer i tvättstugan om jag glömmer låsa dörren, skriker så fort han inte får som han vill så Liam och Leya vaknar, slänger sig på golvet och totalvägrar lyssna )
Jag kan inte vara ute hela eftermiddagen så han kan vara ute. För maten lagar inte sig själv, Leya äter inte själv, Leya och Liam kan inte bytra sina blöjor själva. Osv osv.
Jag får inte dagarna att gå ihop ensam på veckorna, Tyvärr. Jag kan inte dela på mig och vara på 3 ställen samtidigt. Eller 4 då jag måste göra hushållsarbete med.
 
Jaja, nu till något possitivare.
Jag har klarat mig bra med kolhydraterna idag. Lite sötsug, men de är första dagen efter op som jag har tvingat mig att vara hård. De är ju oftast de 3 första dagarna efter "syndandet" som är de jobbigaste. Så de gäller ju att hålla sig sysselsatt ( vilket INTE är svårt här hemma )
 
 

Söndagar

Söndagar är nog de tråkigaste dagarna på en vecka.
Då vet vi  att pappan i familjen ska åka iväg på jobb en hel vecka. Samma sak varje vecka. Tråkigast är ju de söndagar han måste åka extra tidigt, som idag när han åkte kl 14.
Då är de kontorstid på morgonen. Frukost och sen packa ut i bilen de som ska med. Äta lunch och sen duscha och göra klart de sista och sen åka.
Vi har iaf försökt göra de bästa av dagen, inga större måsten osv utan bara varit. Helgerna blir så korta, men en fördel var ju iaf att han kom hem tidigt i Fredags.
 
Idag har Liam krånglat när han skulle lägga sig och sova. Så de slutade med att han fick komma ner igen, höll på 1½ timme. Inte alltid en fördel med en vanlig säng. (Elias började också krångla vid denna åldern)
Så strax innan pappan skulle åka fick vi äntligen lagt honom och han somnade. Men han sprang upp ett par gånger.
Tror han känner på sig när pappa ska åka och jobba och därför vill han inte sova. Trött var han, de märks så tydligt på honom.
Idag vaknade han kl 7 med.
 
Leya har kommit in i en rutin att vakna kl 6 på morgonen. Egentligen är de ju inte så tidigt, men för oss som är vana att barnen sover på morgonen så är de det. (Elias vaknar ju tidigt men sitter nere hos sig och tittar på tv tills vi vaknar. )
Idag har Leya smakat på gröt. När jag skulle torka henner runt munnen högg hon runt med sin lilla mun i hopp om att hon skulle få mer. Men när hon insåg att de inte blev mer tog hon in sina fingrar i munnen.
Än så länge har jag inte märkt av att hon fått ont i magen av något hon testat ( potatis, palsternacka, majskrok och gröt )
 
Hur gammla har era barn vart när dem fått "fulla portioner" med gröt?
Elias var 4½ månad när vi bytte ett mål mot gröt, och Liam var runt 5 mån.
Och de har vart vid dessa åldrar dem inte velat ha ersättning och blivit arga när dem inte får mer "mat" vid smakisarna.
Leya är ju redan arg för att hon inte får mer.
 
 
 
 

Fredags mys

Idag. Lev de Liam som fick lägga sig tidigt eftersom han inte sovit middag. Så efter middagen var de de. Obligatoriska duscen ( han ska ju äta själv, och de innebär mat lber hela honom och en meter runt om honom. ) så en dusch står liksom på rutinen VARJE kväll efter middagen.

Elias var med B ute o h krattade gräsmattan. Men kl 19.15 kom dem in för en dusch och så var de dags att plocka fram fredagsmyset. Elias höll ända till 20.30 och då var de han som sa att han ville gå och lägga sig. Inte ofta han säger själv att han vill lägga sig.

Nu är de natte även för mig. Känner mig trött men ändå inte idag. Härligt med dagar som flyter på utan bråk och onödiga tjaffs
Natti natti på er alla


Lugnt

Martina: majskrok passionsfrukt köpte jag på barnmässn i gbg. De är dem enda Liam gillar. Då fanns dem bara på coop i mölndal, vet inte om dem finns på fler ställen nu.

Idag har de vart en lugn dag. Känns som lördag nästan. Bosse kom hem redan 12.15 så de var han som hämtade Elias på dagis.
Jag och Leya åkte till svenljunga och storhandlade och vi hade inte bråttom hem och de känndes skönt. Tror jag var borta hela 2 timmar och "slappade". Helt otroligt vad lite "egentid" gör. Leya satt ju bara i bilbarnstolen och såg söt ut så de var som att vara själv.

Nu har vi ätit middag och jag väntar på Liam ska äta klart. Han tar lite tid på sig.
Bosse och Elias är ute och klipper gräset och väntar på att fredags myser ska plockas fram ( när Liam lagt sig, han har inte sovit middag idag )

Over and out


Testförare

Jag skulle vilja bli testförare för en Cresent barnvagn.
Vi har ju en sittvagn till Liam men nu börjar Leya bli större och vill gärna utforska omgivningen mer genom att sitta upp. Och när vi ska iväg hela familjen är de smidigare att att ha med 2 mindre vagnar än den stora syskonvagnen.
 
Så de hade passat väldigt bra att testa en Cresent barnvagn. En trike hade vart perfekt då man kan ha henne både mot sig och ifrån sig.
Eller så hade denna Cresent sittvagn vart bra till henne. Tar liten plats när man ska iväg.
 
Hoppas på att få vara er testförare för Cresents vagn

Veckan

Denna veckan har gått skapligt bra med Elias. Visst händer de små saker osv, men vilket barn gör inte de?
Den veckan jag blev opererad började han pilla sönder tapeten i trappan ner i källaren, och de kliar i hans fingrar när han ser att de är en flik, så de har blivit lite mer för varje gång han blir arg på mig.
Så vi kommer att göra om där, sätta vävtapet och MÅLA istället för att tapetsera nytt ( tapeten är inte i så gott skick från början. )

Igår kväll blev Elias sur på mig efter att jag sa till honom att jag sett att han dragit mer i tapeten. Och då gjorde han uppror genom att gå in i tvättstugan och hälla vatten i tvättmedelsförpackningen.
Han vet mycket väl att han inte får vara i tvättstugan, men han gör saker han vet att han inte får om jag blir arg på honom.

Så, nu får vi låsa även den dörren ( sätta hasp upp till ) Så tröttsamt att behöva ha alla dörrar låsta. Bökigt att alltid låsa upp så fort man ska göra något i källaren.
Men jag vill inte ha allt förstört och sönder pillat så har inget val.

Idag kommer älsklingen hem tidigt. så han hämtar E på dagis. Då åker jag och Leya till Svenljunga och handlar. Har inte hunnit med de i veckan eftersom jag prioriterade att städa efter 2 veckor =)


Skörda

Idag hade pojkarna skördat potatis på dagis. Och dem fick med sig 4 stora potatisar hem när jag hämtade dem. Elias var jätte stolt över att ha gjort detta och sa till mig att han ville äta potatis till middagen, och de skulle vara dem potatisen från dagis som han tagit upp.

Och självklart blev de hans potatis. De blev potatismos med lite palsternacka och stekt korv till barnen. Ocv dem åt med god aptit.

Måste också tipsa er.
När jag har gjort potatismos har jag alltid "stompat" potatisen och sen haft i smör och mjölk. Och kört med elvispen. Men får aldrig bort klumparna. ( jag har inget emot klumpar i moset men jag vet att vissa har svårt för de )
Kikade på "mitt kök" i nyhets morgon i början på veckan där dem sa att man kunde använda en sil ( finns i olika storlekar ) och mosa potatisen igenom den med en sked. Och sen blanda smör och mjölk/ grädde för att få ett klumpfritt mos. "lyxmos" kallade han de.

Testade de idag och de gick smidigt, man ska jobba med potatisen medans den är varm.


Smakis

Idag fick Leya prova på potatis/ palsternacka. Och de gillade hon, mycket godare än bara potatis.
Nöjd bebis = nöjd mamma.
Efter smakisen var hon galen, hon högg efter allt som kom henne nära.
Liam skulle klappa henne, och hon försökte hugga mot honom. Hihi. Hon ville nog ha mer potatis/ palsternacka.

Så nu har hon testat:
Potatis= spotta ut
Majskrok passionsfrukt= helt ok
Potatis/ palsternacka= helt ok


Padda

Alltså jag förstår inte varför Elias ska gilla äckliga saker. Jag har svårt för att hålla mig lugn när de är sker jag jag inte gillar, men ändå lyckas Elias hålla sig lugn..
 
Som imorse. Vi gick ut källarvägen när vi skulle till dagis, Elias går upp för trappan medans jag låste dörren. När jag skulle gå upp för trappan hoppar en äcklig groda/ padda mot mig och jag hoppade åt sidan ( tur mage och rygg inte värker längre ).
Elias skrattade åt mig och sa:
- mamma vad gör du?
Jag var tvungen att hämta andan innan jag svarade
- De var en groda som hoppade mot mig och jag blev rädd.
- Men mamma, grodor är inte farliga.
- Nä de är dem inte men jag gillar dem inte, och särskillt inte när dem hoppar mot mig.
- Mamma, dem kanske är äckliga, men inte farliga. Men söta är dem mamma.
 
Usch jag trodde verkligen mitt hjärta skulle stanna. Tror aldrig jag kommer lära mig tycka om såna djur. Och småkryp är äckliga.
Men kanske måste jag lära mig, vi har rätt ofta grodor/ paddor i källartrappan. Men om jag kan så håller jag mig borta från dem.
 
Vill ni se den på bild?
Adda mig på instagram
anna3troll

Har ju glömt...

... bort att visa bilderna på pojkarnas fotografering på skolan
 




 
 

Ersättningar

Alltså detta med ersättningar till barn, bvc säger att baby semp och NAN är lika. Och de spelar ingen roll vilken man använder.
Men då måste jag protestera, för jag har barn som reagerar på dem.
 
Elias åt NAN och de funkade bra för honom. Och eftersom den funkade för honom började jag ju med den till Liam med som de inte funkade med utan där funkade baby semp bara.
 
Nu med Leya började jag med baby semp och hon fick ont i magen. Testade baby semp lemolac och den funkade men hon fick i sig massor av luft pga att den skummar massor när man blandar den. Så då fick hon ont i magn pga de.
Så bvc ville att jag skulle gå över till baby semp igen och de gjorde jag och hej och hå vad hon skrek efter maten. Stackaren.
Så jag bytte nu till NAN och vips är hon en liten going igen. Inte massa ont i magen och jag har tom slutat ge dropparna för magen med.
 
Så att de inte är någon skilldnad på ersättningarna går jag inte på. Och de är ju inte samma för varje barn heller. Jag har 3 barn som haft 3 olika "turer" kring ersättning.
De bästa är att testa sig fram. Och äntligen har jag kommit fram till vad som funkar för lillan

Bättre

Idag när jag vaknade kännde jag bara en gnutta smärta i ryggen. Tog värktabletter och somnade en stund till. När de sen var dags att gå upp hade värken släppt. Om jag går försiktigt och lyfter med benen så funkar de.

Kanske dags för mig att fatta att jag ska ta en extra dag vila efter att ha "skadat" mig. Så idag gör jag ingenting. Måste dck tvätta, men de kanske kan vänta tills imorgon.
Nu vill jag ha bort all värk så att jag kan börja leva mitt liv igen. Jag vill verkligen kunna leka med barnen.
 
Och detta med kolhydraterna måste jag få bort med. De gick inte igår. De är skitsvårt att lägga om kosten efter ett avbrott, knepigt att de är så lätt att lägga till dem men svårt att ta bort dem.
Måste hitta min inspiration igen
Barnen har skött sig bra denna morgon och de ger mig ännu mer energi till vardagen. Hoppas de fortsätter efter dagis.
Liam vägrar hålla mig i handen när vi ska gå till dagis. Bara storebror som duger då. Härligt att se att dem kan komma överäns också och inte bara bråka
 

Mys

Jag tycker det är roligt när barnen börjar med smakisar. Leya har fått prova potatis som hon bara spottade ut men skrattade.
Idag fick hon smaka majskrok med passionsfruktsmak och detta gick hem hos damen. Ojoj vad hon åt och arg som ett bi blev hon när hon inte fick mer

Och givetvis måste ju storebror ha samma som lillasyster


Gahh

Jag skulle aldrig skrivit i morse att jag hade orken tillbaka. De onda i magen är borta, jätte glad för de. Behöver inte ta tabletter längre för de.
Pigg som jag kände mig tänkte jag att huset skulle få sug en liten omgång. Skulle börja i källaren / Elias rum och tvätten. Började damma och vad händer? Jo, ryggen smäller till och de svartnar för ögonen. Fick ta i för att få med mig vänster benet och trappan upp var ingen lek. Tog värktabletter och la mig på siffan tills dem började värka.

Har fortfarande ont men med värktabletterna så kan jag iaf röra mig.
Varför ska de alltid vara något? Kan man aldrig få vara sig själv och inte ha ont?
Nu får huset vänta ytterligare några dagar. De är bara jag som vantrivs med skiten på golven, så de får väl gå. Och Elias gillar ju att dammsuga så han kan ju ta de värsta. Suck!

Nu ska jag hämta vildingarna


Måndag

Detta med kolhydrater.
Innan min operation åt jag ju väldigt lite kolhydrater. Magen mådde bra och jag mådde bra energimässigt. Och så kom man till sjukhuset, dagen efter op fick jag börja äta vid lunch. Jag berättade för dem att jag inte åt kolhydrater men dem brydde sig inte ett dugg. Fick in ca 70 g kyckling och halva tallriken full med ris och lite morötter. Japp, tur magen inte var hungrig.

På kvällen var de stuvade makaroner och falukorv, 2 små bitar korv och resten makaroner. Samma där, tur magen inte ville ha mat.

På frukost blev de lite fil och 1 ägg.

Dock när jag kom hem och lagade maten själv hade jag ingen ork att tänka eller göra 2 olika rätter som jag brukar. Så hela denna veckan har vart kass och de har inneburit söt sug så de tjoar om de.

Men nu har jag orken tillbaka så nu blir de ändring på allt igen.

Ha en bra måndag alla


Grattis Tilde

Idag fyller Bosses systers dotter Tilde 6år. Stort grattis tjejen och tack för att vi fick komma på ditt kalas

Vecka

Har haft en jobbig vecka. Ni som följer bloggen vet ju varför också.
 
Värken har tagit all min energi och jag har knappt klarat av att ta hand om mina barn. Men nu är de slut på de. Värken håller på att försvinna, jag klarar att gå utan att spänna mig av värk. Jag klarar av att hålla Leya när hon ska äta och jag kan lyfta Liam utan att få ont.
Detta gör ju givetvis att jag kan börja känna mig som en människa igen och kunna ta hand om mina barn på bästa sätt.
Så nu är de dags att ta tag i Elias och försöka få familjen att fungera igen. De har ju givetvis vart en jobbig vecka för honom med. Jag lämnade han på dagis och sen kom Gert och hämtade honom. Jag var inte hemma på 2½ dygn och inget blev som de brukar.
Men nu ska vi komma in i rutiner igen, de han mår bäst av. Nu har jag orken att ta tag i detta.
 
Liam har blivit en liten tuffing denna veckan med, Han har ju vart höjdrädd och avskytt trappor. Nu går han upp och ner som han vill och är jätte stolt. Han klättrar även i sin matstol själv ( var ju tvungen när jag inte kunde lyfta honom )
 
Leya är fortfarande en lugn bebis. Hon älskar att sitta med i matstolen när vi sitter och äter. Hon har fått testa potatis, men hon spottade bara ut och flinade. Testar väldigt försiktigt med mat till henne eftersom hon redan har problem med magen med ersättningen.
 

RSS 2.0