God morgon Torsdag

Nu börjar allt att falla på plats. 

När de gäller skolan har vi nu kommit fram till ( Bosse, jag och M ) att de är rektorn som fallerat totalt. Det är inte lärarna. Dem har utgått efter sina regler, tystnadsplikter osv. 
Men, när vi hade de stora mötet i våras så bestämdes de att ALL information kring Elias skulle gå vidare till ALL personal som har med Elias att göra. 
Men den läraren Elias hade i förskoleklassen får inte lämna ut ALL information själv. Utan där skulle ju då rektorn meddelat nuvarande lärare vilket hon inte gjort. 

Imorgon fredag ska ett möte hållas 13.15. Som rektorn och M på socialen bestämt. Jag kommer inte närvara, men när jag frågade A-K ( Elias assistent ) idag på morgonen hur dem gör med Elias under tiden så visste hon inte att de skulle vara ett möte. Ännu ett fel från rektorn att inte gått vidare med information till lärarna. 

Jaja, jag blir iaf lättad över att veta att de inte är jag som fallerat i informationen utan de är rektorn. Inte konstigt att lärarna inte vet vad som ska göra. 

Igår var vi på första inskolningen till korttidsboendet för Elias. De var mest information om stället och Elias fick berätta lite om sig själv och familjen. 
Elias är beviljad varannan helg som avlastning för familjen. Men vägen dit kommer ta lite tid med inskolning. Men att veta att de är på gång känns riktigt bra. 

De ska bli spännande att se vad dem kommer fram till på mötet imorgon. 

Nu får de bli en kaffe till innan kontoret får sig ett besök 😊

Helgen

Jobbade en stund på Fredagen. Började 10 och slutade 14. Sådär lagom. Haha så blir de när man jobbar för en som jobbar halva sina pass. 
Men de passade mig rätt bra i Fredags. Frös på jobbet och kände mig hängig. Åkte hem och bäddade ner mig tills Bosse kom hem. Näsan rann och huvudvärk hade jag. Buhu. 

Lördag FM kände jag mig hängig med hade ändå ork. 
Vi gick till dagis gården och åkte pulka och grillade korv. Och jag och Theo tog en promenad så han somnade. 

Söndagen höll vi oss inne. Elias är i en period där vi inte kan lita på honom alls. Måste ha sten koll på allt han gör. 
Han säger saker och när vi inte håller med så ändrar han på de så de blir som vi sagt men sen skriker han att vi ljuger. Han har aldrig någon del i någonting. Bara vi som hittar på saker och ljuger. Detta är så energikrävande så de går inte att förklara. Och låter jag bli att svara han så skriker han för de. 
Han tar saker utan lov. Både hemma och på skolan. 
Man kan säga att han är i Theos nivå i utvecklingen för tillfället. Theo är mer resonlig och pålitlig. 

I Torsdags hade Elias tagit choklad från personalrummet och ätit på inne på toaletten. Och eftersom han är så otroligt sockerkänslig så blev han helt rabiat. 
De tar 5-7 dagar för sockret att försvinna. Så jag hoppas på bättring snart. 
De är inte för att de är roligt jag har tagit bort sockret helt för honom. De finns orsak til de. 


Sista

Idag är barnen såpass bra så dem skulle kunnat vara på dagis. Men eftersom dem ska vara hemma en feberfri dag så är dem hemma idag med.
 Men imorgon blir de dagis för barnen och jobb för mig. 

Theo vart arg idag för att han inte fick gå till dagis, men lugnade sig när Leya var hemma 😍
Leya sa att hon vill vara hemma imorgon med för att de är så mysigt när de är lugnt. ❤️

Jag, Leya och Theo har vart i Svenljunga idag och handlat. Gick snabbt och smidigt och nu har vi blöjor hemma igen. Jobbig känsla när man tar sista blöjan i ett paket och inser att de inte finns fler paket hemma. Hade liksom inget val när de gällde handling idag. 

Nu ska vi snart gå ut en stund innan Liam ska hämtas hem. 
Elias går hem själv efter fritids. 

Jag fryser idag. Får inte upp värmen i fötterna trots duntofflor. Men menMotgångar

När man äntligen börja känna sig stark, livet går framåt och har saker framför sig att se fram emot så faller en del pladask. 

Jag skriver om skolan. Kommunikationen fungerar inte alls kring Elias. 
På ett möte i somras bestämdes de att jag skulle meddela på morgonen hur hans humör varit för att dem skulle kunna bemöta honom utefter de på skolan. 
De bestämdes också att skolan ska meddela mig hur dagen i skolan varit. Och där har de helt och hållet brustit. 

Dessa lärare har nog fått för sig att informationen ska gå via soc. För de är så de är. När något går utanför de "vanliga" så ringer skolan till soc för en anmälan. 
De skolan inte fattar är att dem förstör vår familj med alla dessa anmälningar som sen inte blir något av för vår handläggare redan vet hur läget ser ut och vet hur Elias är. 

De är JAG som är Elias mamma och vårdnadshavare. Mår inte Elias bra ska skolan ringa mig och vi ska lösa de tillsammans. Så trode iaf jag att man gjorde. 
Men inte denna skolan. Jag har inte fått ett enda samtal ang att Elias inte mått bra i skolan och att de händer saker. 
De fick jag redan på i måndags när skolan gjorde ännu en anmälan. FY FAAAN vad trött jag är på denna skola och dessa lärare. 
Men tur att vi har M på socialen som nu meddelat alla kollegor att inte "ta sin an" något som inkommer från skolan ang E. Allt ska gå via henne när hon kommer tillbaka. 
Och att M nu ringer skolan för att tala om för dem hur dem ska göra. 

Jag har meddelat skolan att E nu får gå själv till och från för att jag är så förbannad på dem. Jag klarar inte att möta dem för tillfället och jag kommer se mig om till en annan skola som kan hantera E bättre. 

Vi är mitt i BUP utredning, och de vet skolan om. Och jag har också meddelat att E har svårt att hantera detta. Så dem borde, om dem har ett suntförnuft fatta att E kanske spelar lite just nu med så mycket runt omkring sig. Men nä, inte dessa lärare. 

Nä, nu ska jag lugna ner mig lite och vänta på att M ska ringa upp mig. 

Idag är både Theo och Leya hemma sjuka. Så dem vaknar nog snart från vilan

Vaknar upp

Vaknade upp imorse till detta 


Igår låg ingen snö på räcket. 

Väckte barnen och Theo hade feber. Så han får stanna hemma. Frågade Liam och Leya om dem ville vara hemma med Theo och de ville dem. 
Tack sa jag då, för jag hade inte kommit ut med bilen och de hade inte gått att gå med vagnen. 
Elias fick pölsa sig ner till skolan imorse. Krångligt

Åh så krångligt de är när man ska fylla i nya lappar till kommunen. 

Eftersom jag jobbar som timvikarie på kommunen så har min fasta tjänst på kontoret gjorts om till att jag jobbar på timmar men garanterad heltid. 

Detta har gjort de lite svårt när schema till dagis ska fyllas i. 
Hittills har jag haft mitt kontors grund schema till dagis 7-15.30 men har jag jobb på hemtjänsten kommer dem 6.15 - 15 eller 16.30. 

Detta hat gjort att Elias har haft de lite jobbigt pga att de är olika rutin på morgonen. De är då de är som jobbigast för honom. 
Så för att underlätta för honom, och för mig så ska dem nu ha samma start tid på morgonen oavsett vart jag jobbar. Så 6-6.15 ska de lämnas till dagis/ fritids. 
Men så behöver dagis veta tiden för hämtning. Och där kan de ju variera. Jobbar jag på kontoret kan jag ju hämta 15. Medan är jag i hemtjänsten slutar jag 14 eller 16. 
Jobbar jag till 14 hämtar jag 15 för annars kommer jag mitt i mellanmålet. Slutar jag 16 hämtar jag 16.30

Så fick ringa kommunen och fråga hon som har hand om scheman till dagis och vi diskuterade och pratade om situationen och hon tyckte jag skulle sätta 16.30 varje dag så att förskolan kan lägga om tider så de har rätt antal personal under dagen. 
Sen är de ju inte alltid som dem går till 16.30 men jag förstår deras situation. De kan ju vara tufft att ha 7 barn själv på em istället för 4

En sak som stör mig nör jag ska fylla i arbetsintyg, de är detta:

Man ska tydligen inte ha fler än 3 barn. 
Jaja, de fick bli att skriva till Theo under. 

Jag älskar mitt jobb i hemtjänsten. Jag har blivit gladare och har mer tålamod sen jag började där. 
Nu vill chefen att jag även ska börja i Överlida. Vilket ligger närmare, men jag vet inte säkert om jag vill de. Jag trivs så bra i Östra Frölunda ( kindaholms hemtjänst ) 

Får tänka på de en stund innan jag tar ett beslut.  
Jag skulle ju helst vilja jobba enbart i vården där jag känner att jag hör hemma, men så svårt eftersom jag inte kan jobba vardagar på kvällen. Som vikarie kan jag ju säga att endast dagtid funkar och välja bort kvällarna. 

Nu är de dags att fixa iordning sig och lägga sig. 
Imorgon ska Elia till BUP. Äntligen drar utredningen igång. 
Inget roligt väder att köra til Falkenberg i , men vi åker i god tidLänge sedan

Nu har jag inte uppdaterat sedan julafton. Hmm

Mycket händer runt omkring. Men går inte in på detaljer. 
Lite positivt och lite negativt. 

Vi har hunnit ha Kalas för Theo som fyllde år på nyårsafton, och Liam som fyllde år 9 januari. 
Farmor, Gert och Hanna med barn kom förra söndagen på mat och firade. 

Jag har jobbat 5 dagar i rad nu, började i onsdags. I Lördags jobbade jag delad tur. 7-13 och 17-22

Så kalaset i lördags fick Bosse ordna så kom jag hem en stund innan de var dags att åka igen. Snön vräkte ner och jag tyckte inte alls att de var kul. 

Imorgon börjar skolan igen. Elias längtar efter skolan. Och jag längtar efter lite rutiner igen. 

Nu ska jag lägga mig (19.50) Haha men efter en lördag delad tur och söndag 7-14 är jag helt slut och Bosse har åkt på jobb ( inte mycket vi sett varandra i helgen ) 

RSS 2.0