1 månad

Alltså stanna tiden. 1 månad har gått sen vår lille knodd tittade ut. En hel månad, de är sjukt vad tiden gått fort.


Första bilden. Här är han ca 1 timma gammal. 


En månad gammal. En sån go liten kille.

Inatt sov han mellan 21-06. Vaknade runt 02.30 tog över han till mig och han somnade om. Var beredd på att gå upp och fixa mat, men nope han ville bara ha nappen och närheten. Inte mig emot.

I Onsdags mitt på dagen bytte vi ersättning. Till NAN H.A. Och igår fick han igång magen ordentligt och idag har han vart en helt annan kille. Drar inte ihop sig av magont och han har sovit själv. 
Tänk vad olika ersättningar kan göra skilldnad. Lång natt

Vid 21.45 la jag Theo. Men nä, sova själv var inget alternativ tyckte han. Jag gick uppflera gånger och gav nappen men tillslut tröttnade ja. 22.45 fick han mat, åt väldigt lite. Sen låg han på pappas kudde och min arm. 
Jag kunde inte röra mig, men vad gör de när man har en go liten kille som sover så gott? 
Och vet ni vad? Han sov ända tills 05.45 då klockan ringde. Och efter mat somnade han om igen SJÄLV. 

Hur mysigt de än är att han sover på mig, så fungerar inte de i längden. Jag kan ju liksom inte sitta med honom flera timmar på dagarna, dem andra behöver ju också få uppmärksamhet och hjälp med saker. Maten gör sig inte själv och tvätten tvättar sig inte själv heller ( tyvärr ). 

En mycket dålig bild, men när man ändrar till porträtt läge så finns ju ingen blixt 


Jag har ögonen öppna, men efter minimalt med sömn själv så är ögonen ganska svullna. :-)

God morgon på erskotta

Idag var de dags igen. Elias gick ut nör han var påklädd och skottade snö. Jag gjorde iordning dem andra innan vi skulle till dagis. 
Väl hemma stannade jag ute och skottade garageuppfarten och vi har alldeles för stor för att de ska va kul. 

Lagom till jag var klar med halva uppfarten ( där min bil står ) så kommer plogen och gör en jätte vall. Så de var ju bara att ta tag i den så vi kommer ut med bilen. Suck. 

Nu har jag fått i mig kaffe. Dags att glra barn klara och åka till bvc

Ute lek

Idag efter frukost gick jag ut med barnen. Allt frid och fröjd. Barnen hjälpte mig att skotta och så avbröt dem för pulkaåkning och lek. Och så skotta dem igen osv. 
Theo var inte nöjd, en stund då och då bara. 

Gert kom och hämtade låne bilen och åkte in och hämtade min bil. Tänk så mycket man kan sakna sin bil. Ändå var den bara borta 1 1/2 dag. 

När de var dags att gå in bröt helvetet löst. Trots att E skulle få vara ute lite längre medan jag tog av de små alla kläder ( som tar sin lilla stund ).
Så de var bara att ta in han direkt och in på rummet. Är så trött på alla dessa utbrott så jag kan spy. E måste gilla sitt rum så mycket som han bråkar dagligen.

När alla barn var avklädda var de dags att fixa lunch. Korv och makaroner fick de bli. Snabbt och enkelt när man har vart ute. De blev sen lunch, 13.15 men frukosten var ju också sen. 
Sen vilade barnen och jag satt med Theo.

Theo har haft ett par dagar där han bara kan sova PÅ mig. Om jag försöker resa mig upp och lägga ner han gallskriker han tills jag tar han igen och sätter mig. Han vill inte att jag går runt och han avskyr bärselen. 
Så de är lite svårt att få vardagen att gå ihop just nu. Får snabbt fixa de nödvändigaste, under stress av skrikande T. 
Har absolut inget emot att sitta med honom, tvärtom. Men eftersom jag är ensam med 4 kan jag inte sitta med 1 barn. 

Hoppas detta är övergående snart.
Imorgon ska jag köpa ersättning för känsliga magar. Får se om de kan vara de som är orsaken. 
Vet att Leya behövde de en period för att bli lugnare med. 
Han får ju sempers magdroppar varje dag och minifoam vid varje matning. Men tycker inte att de gör så stor verkan. Fast utan de kanske de skulle vara värre.

Ska även till BVC i morgon. Hoppas på bra viktuppgång. Har kämpat med denna mat, men han är inte särskilt intresserad.
Tisdag

Idag har jag alla barnen hemma. Massa snö har kommit, jag orkade verkligen inte gå ut och skotta 6.30 i morse. Och så har vi en lånebilen nu, en mini variant utan bilstolar. Känns inte tryggt alls. Och gå i mörkret och massa snö på oplogade gångbanor kände jag inte alls för. 
Så de blir en hemma dag med ut och skotta snö tema :-)

Om en vecka

Tiden går så otroligt fort
Nästa vecka börjar Leya på dagis. Inskolningen börjat då. Tror hon kommer gillade de.
Liam och Leya kommer då gå 15 tim i veckan. Elias kommer gå kvar sina 25 tim då han behöver samma rutin. 
Vi byter även tid till 8-13. Kan behöva den extra timman när alla ska kläs på och äta frukost osv. 

Att hämta barnen kl 12 har funkat. Men de blir stressigt. För skulle man behöva åka iväg på något ärende så blir tiden tajt. De flesta affärer ( inte mataffärer ) öppnar 10 och vi bor ju ca 30-40min ifrån allt. Ska man då vara tillbaka 12 måste man springa runt och att ha med sig en bebis då funkar inte de. 

Och nej, jag kan inte åka efter dagis och ha med mig alla. De fungerar inte med Elias. Han klarar inte av att åka hemifrån, han lyssnar inte och gapar och skriker om han inte får sin vilja igenom. Slänger sig i affärer, ute på backen och bara skriker. Så de hår inte att ta med honom. 
Om man "mutar" med något kan de fungera. Men när han fått de så bryter helvetet lös sen. Så vi håller oss hemma. 

Hemma fungerar de någorlunda. Men många turer in på rummet. 
De ska bli skönt att ta upp besöken hos psykologen igen. De har ju vart jul uppehåll och bebis uppehåll ett tag nu. 
För jag känner att detta onda mönster måste brytas nu. Jag orkar, men otroligt tråkigt att inte kunna umgås med någon. För kommer någon hem till oss lever han rövare totalt.

Säger man till om något, vad som helst så stampas de i golv, skriks, smälls i dörrar, kastas leksaker, sparkas i sängen, hoppas i sängen och ligger i sängen och skriks dumma mamma, jag vill ha...... Och så de vi tagit bort pga att han inte gör de vi säger. 

Kan säga att jag inte ser fram emot dopet. Då de kommer många. Känner otrolig stress inför de. Men de ska nog gå bra, hoppas jag.

Och på tal om dop så har jag blivit betrodd att få vara lilla Eriks gudmor. Stolt faster :-)

Gör detta med blandade känslor. Mest positiva :-)
Men eftersom jag vet att min mamma kommer att vara på plats så känns de jobbigt. Men de ska nog gå bra.
Har ju inte träffat eller prat med henne sen 25 oktober 2011. 

Nä nu ska kag ta tag i dagen här hemma. Har lite att fixa med :-)God morgon Måndag

Igår kväll la jag Theo runt 17.30 när jag skulle duscha Elias och dammsuga golven. 
Han stensomnade, så jag hade inte hjärta till att väcka honom innan jag gick och la mig. 
00.30 vaknade han själv. Och jisses så hungrig han var. Kanske inte så konstigt eftersom de var 8 timmar sedan han åt då. 

Sen somnade han 01 igen för att sova till 05.30. Så skönt att han vänt dygnet och sover på natten. 
Däremot bestämde sig Liam för att de var morgon kl 05 och gick då ner och väckte Elias. Zzz och de är ju inte så att dem ligger tysta och myser i sängen. Utan dem ligger och kittlar varandra och skriker. Fick gå upp och gå och lägga Liam igen. 
Detta kommer ju resultera i mycket trötta barn efter dagis. Jag och Liam satt i min säng och gosade med Theo innan dagis. Liam skulle pussa och krama Theo. Och Theo "pratade" med Liam och boxade till honom. 

Theo somnade gott i bilstolen när vi lämnade pojkarna. Vaknade till när jag tog av han overallen men somnade om i sin säng direkt. 

Nu sitter jag med kaffe och nyhetsmorgon. Familjen Annorlunda Mirka med familj besöker dem idag. Älskar den familjen, har följt hennes blogg sen hon var med första gången i familjen annorlunda. 


Theo testar sin nya tripp trapp stol. Med new born seat. Han ser inte så glad ut på bilden, men han var arg redan innan jag satte i honom. 

Fredag

Fredagen började tidigt. Alla barnen fixades i ordning tidigt för att lämna av pojkarna på dagis.  
Jag, Leya och Theo åkte till Kinna för att visa bilen på verkstaden för att se vilka reservdelar dem behövde ta hem innan den lämnas på Måndag. 
Sen åkte vi vidare till Trollhättan till Beginners. 
Sen till Björn och Therese och fikade och titade på nya kusinen. Så liten
De skiljer bara 15 dagar på kusinerna Erik och Theo


Sen åkte vi till nästa morbror ( grannen ) och hälsade på. 
Kom oss därifrån vid 19 tiden så de var bara att åka hem direkt. Skulle ju försökt träffa alla bröder + ikea men de var bara att inse att tiden inte räckte. 

Var hemma vid 21.15 och då var vi trötta. Zzz Leya var så trött så hon bara grät. Liten. 

Sen sov Theo till 03 innan han ville ha mat. Fundering

En liten fundering. 
Theo har vart nöjd med ersättningen i 5 dagar. Alltså inte haft ont i magen eller någonting. Gaser har han fått ut och rapat bra efter maten. Nöjd och glad kille. 

Men igår började han böka. Bara skrek, inget var bra. Tills han kaskad spydde över hela sig i bilstolen. Sen var han lugn, åt och sov i 7 timmar. Vakna åt och somna igen. Vakna igen efter 4 timmar. 

Sen har de vart skrik och inte komma till ro. Han har ju vart vaken hela förmiddagar i en veckas tid. Nöjd och har liksom kunnat ligga för sig själv och man bara går och tittar till honom/ sitter bredvid osv. Men inte nu på 2 dagar. 
Han har haft jobbigare att rapa efter maten, och pruttar typ aldrig. Har försökt med pysventil, men de kommer ingen luft. Försöker rapa honom extra länge i olika ställningar men de vill sig liksom inte.  Idag gick jag med honom liggandes på mage över min arm och efter 30min kom en jätte rap och sen somnade han på mage i sin säng. 

Vad kommer de sig att han helt plötsligt fått problem? Han har nu ätit ersättning i 2 veckor.Onsdag

Idag hade jag tänkt plocka bort adventsljusstakar ( jag vet att dem skulle bort för längesedan ) men jag har inte orkat/ hunnit eller haft lust att plocka bort dem. Jul gardinerna skulle bort med, men samma där. Har inte orkat stryka de andra gardinerna som ska upp. 

Men istället fick jag spontan besök av Frida och Lucas vilket var mycket roligare. 
När dem gick hem slängde jag ihop en köttgryta som fick stå och puttra några timmar. 

Theo har vart missnöjd idag. Inte kommit till ro alls och verkar ha ont i magen.

Efter vilan åt vi middag och sen skulle vi åka till biblioteket och lämna böcker. Men innan vi kunde åka iväg fick jag sanera Theo. För han kaskad spydde ner hela sig i bilbarnstolen. 

När vi kom hem igen blev de lite små kaos. Theo var akut hungrig, Liam och Leya var trötta så de kivades hela tiden och försökte reta upp Elias. 
Tillslut fick jag fixat iordning L&L och gett dem kvällsmat och lagt dem. 
Elias åt kvällsmat framför teven. Theo kom äntligen till ro så jag tänker låta han sova tills han vaknar. 

Har fixat med föräldrarpenningen. ( men alltså är de ett skämt på försäkringskassan? Menar dem på fullaste allvar att jag ska sitta dag för dag och fylla i 3 frågor för varje dag jag vill ha ut fp? Helt sjukt vad lång tid de tog att göra en månad )

Nu ska jag göra mig iordning. För jag är beredd på en vaken natt i natt. Hoppas lillemans mage lugnar sig så han får vara lugn. 


Uppfinna

Funderar på att uppfinna något som håller nappen kvar i munnen. 
Hur? Inte en aning. Haha. 

Theo har vaknat och skrikit hysteriskt 3 gånger på 1 timma. De han vill ha är nappen som hoppar ur munnen. Och attman  lägger snutten vid näsan igen. 

Tänk så bra de hade vart om de fanns något som höll kvar nappen i munnen men som inte hindrade ev spyor att komma upp. 

Nu på kvällen är jag lat, orkar inte springa upp och ner, så han fick komma upp och sitta hos mig. Och han somnade direkt på mig med älskade snutten och nappen. 
Så varmt och mysigt. Tänk om dem ville ligga såhär när dem blir äldre? Fast de vill dem ju inte, om dem inte är sjuka. 

Måndag

Idag ska vi åka till BVC igen för att se om Theo har vänt i vikt. Lilleman hade ju gått ner i vikt när vi var där i Torsdags. 

Han vägde 5040gram vid födsel. 4915gram när vi åkte hem. En vecka senare samma vikt när BVC hade hembesök och 4800gram i Torsdags. 

Nu håller vi tummarna att han vänt i vikt så vi inte behöver åka varje vecka. Givetvis åker jag varje vecka om de behövs.

Ska passa på att sticka in på Ica i Svenljunga och köpa mer ersättning också, den är lite dyr här nere på ica. 

Brrr så kallt de blåser ute.. Frös länge efter att jag kom in efter lämning på dagis.

Dags att göra sig iordning

Helgen

Helgen har gått fort som vanligt. I Fredags kom B hem tidigt och hämtade då pojkarna på dagis. Skönt att jag slapp ut igen med Theo. Jäklar vad kallt de blåste. 
Barnen testade alla vårt tålamod hela eftermiddagen. Så dem hamnade i säng tidigt. 

Efter frukost på Lördagen gick B ut med Elias, Liam och Leya för att skotta snö. Elias drog syskonen i pulka och dem hade kul. 
Jag och Theo stannade inne och fixade med maten. 

Vi har mest tagit de son de kommit. Slappat de mesta. 

Hittade en annons på en tripp trapp stol på blocket som jag ringde på. I Älvängen. Bokade tid att komma sön fm när B ändå skulle åka till jobbet. Allt bestämt. 
På kvällen får jag ett sms att hon sålt stolen till en granne. De tycker jag var riktigt dålig stil. 

Vi bestämde då istället att åka till Beginners i Borås och köpa en ny. Skulle dit en dag ändå för att fixa suffletten till syskonsitsen på vagnen. Har aldrig fått den att fungera, men nu är den spänd och funkar fint :-) efter frukost på Söndagen åkte vi dit, Bosse åkte vidare till jobbet efter vi köpt stolen ( han fick hjälpa mig stt bära den :-) Elias var hos Hanna och lekte och dem andra 3 var med. 
Efter att B åkt gick vi andra och kikade lite noggrannare i affären och sen fikade vi innan vi gick till HM. Där Theo fick en skrikattack och ingenting hjälpte. 

Liam sprang runt och gömde sig mellan kläderna. Och Leya rev ner de hon kom åt :-)
Lite halvt stressad betalade vi och gick ut. Gick till bilen och packade in barn och vagn och åkte hem. 

Elias hade vart ute och åkt pulka och hade skött sig bra. 

Hemma blev de lite haj svaj men över lag gick de bra och han fick vara uppe längre än de små och titta tv. 

I kväll känner jag mig trött. Så nu ska jag lägga mig. Imorgon ska vi till bvc igen och nu håller vi tummarna att Theo hått upp i vikt. Äter gör han iaf :-)God morgon

God morgon Fredag.

Har haft en riktigt härlig natt. Theo åt kvällsmålet 21.15 och då åt han 100ml ( dubbelt så mycket som han brukar ) sen somnade han på mig i soffan. La han i sin säng 22.10 där han sov vidare. 

Kl 02 vaknade han igen för mat, men hade lite svårt att somna om själv så han fick sova bredvid mig. Sen vaknade han när klockan ringde 05.30. 

Idag hade jag tänkt att jag skulle åkt upp till Ljungskile. Men med en klass 1 varning enl vädret så hoppar jag detta.

Nu sitter jag med lite frukost och nyhetsmorgon. Ska ta och städa idag. Jag har verkligen försökt att inte tänka på städning utan har prioriterat barnen, matlagning och sömnen nu i 2 veckor. Men nu står jag inte ut längre. Dammtussarna jagar mig. Hua. 

Ha en trevlig Fredag alla läsare och vänner. 

Uppdatering

I natt fick vi sova lite mer. Theo åt och somnade vid 21.20 och sen vaknade vid 00 för mat och somnade om. Vid 02.40 var de mat igen och jag var beredd på att han skulle hålla sig vaken men icke, han somnade om och vaknade 05.43. 2 min innan klockan skulle ringa :-)

Sen höll han sig vaken medan syskonen blev iordning gjorda. 

Idag har vi vart på bvc med Theo. Och han har gått ner i vikt. Inget oroväckande men ändå. 
Han vägde 5040gr vid födsel. 4915 när vi åkte hem och veckan efter vägde han samma. 
Idag vägde han 4800gr. Ska tillbaka på måndag igen. 

Idag somnade jag och Theo på soffan medab de andra sov middag. 


Har fått många leenden av Theo idag. Men först nu i kväll fick jag kort på de. De är blixten som gör att han blundar :-)


Theo har äntligen börjat äta lite bättre. Så nu håller vi tummarna att han går upp i vikt. 

Igår den 15 Januari fyllde min bror Björn år. Och säger dubbel grattis till honom. Han blev nämnligen pappa för första gången på sin födelsedag. En liten Erik kom till världen 3510gram och 51cm. Säger givetvis grattis även till Therese. Otroligt bra kämpat. 

Nu ska jag gå och lägga en snarkande Theo, han ligger mot min axel efter mat just nu. 

Lever

Vi lever. Men gud så trötta. Theo vill inte sova på natten så han och jag är då uppe. Dagen sover han bra men då är dem andra uppe. Så sömn är de minsta vi får här hemma. 
Återkommer när jag hinner

Kyla

Brrr så kallt de var idag. 10.8- när vi steg upp.. Hua. 

Satte igång värmaren på bilen och gick ut och startade den 20 min innan vi skulle åka. 
Men likförbaskat fick jag inte upp bakdörrarna. Så, smidiga jag fick gå framifrån och klättra bak för att få in barnen i bilen. Såg garanterat roligt ut om någon såg oss. Bjuder på de :-)

Ner till dagis kom vi iaf och hem igen. 

Ska strax gå ut för att försöka få upp dörrarna igen och smörja listerna så de inte fryser till igen. För de är inte kul att stå 6.50 på morgonen och inte komma in i bilen. 

Jag börjar bli rastlös. Vill komma iväg och träffa folk. Tur att kyrkans barntimmar börjar imorgon. Hoppas de kommer lite folk dit :-)

Återhämtning

Först nu ikväll börjar jag känna mig som människa igen. Men så hade jag inte ätit på 24 timmar heller. 
Men med mat i magen, och cola börjar jag piggna till. 
Elias är också bättre. Undra om de var magsjuka eller om de var kycklingen som vi åt som är boven? Va bara jag och E som åt, dem andra åt revben. 

Sak samma. Skönt att de är över så veckan blir så normal som möjligt. 

Sitter i soffan med Theo och Bosse. Theo ligger emellan oss och tittar storögt på pappa. 

Denna bild tog jag efter att Theo hade ätit
Sjuklingar

Igår vid middagen ville inte Elias ha någon mat. Han sa att han var mätt sedan lunchen på dagis då han åt 5 portioner med kålsoppa. För de första, vad är de för mat att servera på dagis och skola? Kålsoppa inte undra på om barnen blir dåliga i magen.

Men de visade sig att han var sjuk. Han hann hämta sin hink och sen var de kört. 
Bosse och han bäddade till sig nere i källaren för att vi skulle försöka förhindra smittspridning och framförallt Theo.

Men strax efter började jag må kasst. Ont i magen och körigt. Vet att jag kan få så när någon är magsjuk för de är de värsta jag vet. 
Gjorde iordning Theo för natten och sen var de kört för även mig. Fy sjutton.
Fick sitta upp och sova ett par timmar. För magen värkte så in i Norden. 
När jag väl la mig ner somnade jag som en stock. Theo sov mellan 1-5.15. Så skönt. 
Då fick Bosse komma upp och ta honom. För jag var så yr så de kändes som jag skulle svimma när jag låg ner och än värre när jag satt och ställde mig. Kallsvettig och dan. Hua. 

Nu mår jag bättre efter att fått i mig lite svag saft, blåbärssoppa och några mariekex. 
Men att bära på Theo finkar inte så bra så vi håller oss i sovrummet eller så får Bosse bära. 

Nu hoppas vi att de håller sig lugnt. För vi vill inte vara sjuka. Vi vill träffa folk och bli sociala efter ett par månader inne i huset ( pga mitt mående på slutet ) 
Tur är ju att Theo får ersättning nu. Hade inte klarat av att amma honom. 

Nu ska vi vila lite till. Inget vettigt blir gjort idag kan jag säga

Natten

Alltså hur snabbt kan mjölk sina? Eller ja minska iaf. 

Theo har ätit med ca 3 tim mellanrum. På kvällen varje timme och natten varannan till var tredje timma. 
Så de känns som de borde öka produktionen och inte minska. 

Igår kväll blev inte Theo nöjd av att amma. Så han fick även utpumpad mjölk innan läggdags kl 22. Somnade och vaknade 01. Ammades, inte nöjd. Fick utpumpad mjölk på de och ändå inte nöjd. Kl 03.30 fick han även ersättning då jag inte hade någon mjölk kvar. 
Somnade 5.30 på min mage. 

Kl 5.45 ringde min klocka. Kan ju säga att jag INTE var utvilad. 

Pumpade eftersom lilleman sov så gott då. Och fick endast ut 60ml från båda sidor. 
När jag gett utpumpad på flaska har han fått 100ml extra efter amning. 

Så de är nog bara att inse att de får bli ersättning här för Theo. För att sitta varje timma och amma funkar liksom inte när man har 3 barn till och mat måste lagas osv. 

Lite tråkigt ( fast jag bestämt mig innan att inte amma ) för Theo är den första som har tagit bra tag från början utan sår och ömma bröst. 
Men men. Inget att göra åt de


Denna Goa lilla mun

Badat

Idag när syskonen hade lagt sig ( tidigt pga mycket bråk ) gick jag och Theo ner för att duscha/ bada. Han låg så nöjd i babysittern medan jag duschade. Och sen fick han sig ett bad. Han njöt av badet. 
Skulle ha badat honom ett par dagar. Men tiden har inte riktigt funnits. Han somnar ju så fort han har ätit. 

Nu har han ätit lite. Skulle rapa honom och nu stensover han under sin goa filt på mig. Så underbart mysigt. Alla måsten får vänta. 
Seg

I natt har Theo inte sovit mycket. 30 min hit och dit. Liten har haft massa gaser i magen så vi har kört massage på magen och ben upp mot magen. De har hjälpt en del. De som vi inte har masserat så har han velat äta. 
Så lite skönt var de att Leya sov länge idag så att jag kunde sova lite på fm. 

Jag har inte behövt ta de starka tabletterna mot foglossningen sen igår vid 16 tiden. Endast alvedon och de har känts riktigt bra. 
Tänkte gå promenad ner till dagis och hämta pojkarna bäddade ner Theo i åkpåsen i insatsen och drog på Leya overallen och så gick vi ut. 
Precis när jag fått ner barnen för trappan kom regnet och eftersom jag inte har fattat hur regnskyddet på vagnen ska sitta så gick jag in igen och lyfte över Theo till bilstolen. ( åkpåsen är gjord även för bilbarnstol ) 

Hoppas på bättre väder imorgon. För jag vill börja gå ut nu. Va så längesedan som jag kunde de. 

Theo är 8 dagar gammal. Jag har gått ner 12 av 20 kg. Känns helt ok. Hade ju mycket vätska på slutet och de rinner bara av nu, så skönt. 

När Theo äter så intensivt på nätterna ökar han ju upp mjölkproduktionen. Och de är ju bra, men på dagen sover han långa stunder 4-5 tim i sträck och shit vad de spänner. Oftast så får jag väcka honom bara för att han måste äta. Haha. 

Liam och Leya bråkar om vem som ska klappa Theo medans han äter, förstår inte varför inte båda kan klappa? Istället ska dem putta undan varandra och bitas. 
Dem gör ingenting mot Theo, dem är jätte försiktiga. 

Nu vaknade Theo så får passa på att mata innan de små vaknar :-)


Ensam

Förmiddagen gick i ett. Grejade och städade undan all tvätt som stod i backar lite överallt. Bosse dammsög och barnen levde loppan. 
Dem vet när pappa ska jobba. Då är de High life här hemma och idag var INGET undantag. 

Alla barnen vilade samtidigt idag och givetvis passade jag också på att vila då. Bosse hade ju åkt och jobbat så fanns ingen anledning att hålla sig vaken.

Eftermiddagen gick rätt bra ensam med barnen. Skönt att Theo sover mycket och är väldigt lugn och harmonisk liten kille. 
Han sover som bäst när barnen stojar som mest. När Liam och Leya gick och la sig för natten vaknade han av tystnaden :-)

Imorgon börjar dagis igen, ska bli skönt med rutiner igen. Känner stort behov av de nu. Visst kommer de ta ett tag innan allt lugnat sig, men de kommer komma iaf. 2,5 vecka hemma är alldeles för länge för barnen att vara hemma. Och i detta vädret är ju inget kul heller. 
Sen har de ju vart mycket för barnen med. Fram och tillbaka till sjukhuset. Besvikelser att lillebror inte kom ut efter att vi var inne 2 nätter. 
Sen äntligen kom lillebror och då var de ännu mer omställning. 

Så till viss del har jag förståelse för beteenden hos barnen men till viss del inte. 

Theo håller i nappen så den inte ska trilla ur
Landa

Vi försöker landa här hemma. Syskonen pratar och frågar mycket om Theo. Och Leya och Liam blir ledsna när Theo ligger och sover för dem vill gärna titta och klappa. 

Elias går i vågor. Idag har de vart enbart sura miner, gap och skrik. Stampande o golvet och smällande i dörrar. 

Vi försöker vända på dygnet för Theo. För som de är nu så har han vaken period 00-05 och jag känner lite att de inte är hållbart nu när Bosse ska börja jobba imorgon. Då kommer jag vara hemma själv med alla 4 och de vore ju bra om man fått sova någonting iaf :-)
Vi får se hir lång tid de tar. 

Jag och Theo sover på soffan på natten eftersom mina fogar fortfarande värker så jag inte kommer mig i och ur sängen hemma. 
Men de börjar bli bättre så snart flyttar vi nog in i sovrummet igen :-)

Amningen fungerar felfritt. De måste vara för att jag hade bestämt mig för att bara amma på bb och sen gå över till ersättning när vi kom hem. 

Allt har vart så harmoniskt denna gången i jämnförelse med efter Leya. 

Eftervärkar med Leya 3 veckor och med Theo 2 dagar. 
Massa sår på bröstvårtor med Leya redan på bb och ingenting ännu med Theo. 
Svettningar den första veckan med Leya i mängder och ingenting med Theo. 
Super törstig första veckan vid amning med Leya och nu ingenting. 

De är verkligen som dag och natt. Nu är ju förhållandena helt annorlunda denna gången med. 
Med Leya flyttade vi ju när hon var 2 dagar gammal och inskolningen för Elias började ju när hon var en vecka gammal. Så de var ju mycket att stå i. 

Nu kom vi hem till ett lugnt och stabilt hem ( förutom bråk med barn ) 


Mysigt

Så mysigt att vara hemma. Vi njuter till fullo. 
Theo blir väl omhändertagen av sina syskon och klappad. Måste bara ha koll för Liam och Leya vill ge Theo små leksaker och klappar lite hårdhänt. 

Man märker att Theo vart van vid alla ljud för han reagerar inte på barnens skrik och utbrott. 

Nu ska bara mina fogar läka. För ajaj vad ont de gör ta sig i och ur sängen. 
Eftervärkarna denna gången gick över redan dag 2 på bb. Med Leya hade jag ont i 3 veckor ( barnmorskan sa att de blir värre för varje barn, där håller jag inte med )

Nu ska Liam vara med och byta blöja på Theo

Hem

I natt ville inte Theo sova alls. Han åt varje halvtimma ca och sen ville han inte komma till ro. 
Testade att han låg i "baljan" som han gjort innan, bredvid mig i sängen. Dem ända gångerna han somnade till var när jag skulle rapa honom men så fort jag la ner honom vaknade han. 

Kl 6 åt han och 6.20 somnade han på mage i "baljan" och nu är kl 9 och han sover ännu. 
Kanske även denna gosse är ett mag barn. Vi får se. Pojkarna har ju vart de innan och Leya sov bara på rygg. 

Proverna var iaf bra igår så idag ska vi åka hem. Så skönt. Hem till sitt egna. Längtar hem till min fotölj att sitta och amma i. Ja till allt. 

De har vart toppen här på bb. Personalen har vart stöttande och allt. Men att komma hem är ändå något specielltvv

Ej hemgång

De blir ingen hemgång för oss idag. Theos infektions prover hade stigit. Inte så läkaren var orolig, men han vill inte skicka hem oss. 
Nya prover ska tas i em så får vi se vad de säger. 
Har dem höjts yttrrligare är risken stor att vi blir inlagda på NEO för att få antibiotika. Och han pratade då om någon vecka. 

Ska jag ligga på sjukhus en hel vecka till kommer jag gå under. Ok, Theos hälsa går ju givetvis före ALLT. 
Men de är så långtråkigt på sjukhus. 

Finns ju ingenstans att sitta och amma. Bara sängen eller en trästol. Sitter som en kratta och har dunder ont i armar redan. Vill ju hem till sitt och bara njuta och komma in i rutiner. 

Theo matchar napp och kläder :-)

Natt

Theo sover bra på natten och inget kan väcka honom :-) nackdelen där var ju då att han ska äta var 3dje timma och de gick ju inte med en sovande Theo. 

Inte ens när barnmorskan kom kl 5 och tog prover på honom vaknade han. Men sen vaknade han för mat och gos. Nu sover han igen. Han är verkligen världens snällaste bebis. 

Svart och långt hår har han goingen med. De hade jag också som bebis. Theo

Blodsockret ligger bra på Theo. Så han får i sig mat iaf. Han har slutat kräkas fostervatten med. 

Men andningen har blivit snabbare och pipigare. 
Läkaren har vart här igen och lyssnat på honom och hjärta och lungor låter bra men han ville ha infektionsprover tagna. 

Dem låg på gränsen visade de sig så nya prover ska tas imorgon bitti. Hoppas de ser bättre ut då för vi vill ju åka hem. 
Men säkerhet före vilja. Är han dålig stannar vi ju givetvis kvar. 

Storleken

Ang gissningen på storleken så vann Olivia på både vikt och längd. Hon gissade på 4515gr dock vägde han ju 5040gr och 54cm och de var han ju :-)

Nu blev ju inte gissningarna korrekta eftersom jag gick över tiden 9 dagar istället för stt få några dagar tidigare. 

Nyårs bebid

Nu har Theo anländit. Förlossningen gick bra, men en busig "liten" kille som inte ville sig ner så dem kom inte åt att sätta någon elektråd. 
Han kom inte ner tillräckligt förrän krystvärkarna hade vart igång en stund så de var kämpigt. 

Bosse kunde ju inte vara med eftersom vi inte hade barnvakt åt de andra barnen. Men personalen var helt underbar. 
Trots att dem hade 5 förlossningar från 14.30-17.00 hade jag en personal hos mig  nästan hela tiden. Helt otroligt. 

Ut kom alltså en kille på 5040gram och 54cm. 


Nu ligger vi på BB. För dem ska ha lite koll på hans blodsocker eftersom han var så stor. Så vi hamnade inte på bb hotellet. 


RSS 2.0