Gråter en skvätt

Alltså jag sa från början när Leya föddes att jag inte skulle kämpa med amningen. Eftersom dem andra barnen behöver tid med mig också.
Men så fungerade allt så bra och hon åt varannan till var tredje timme och sov däremellan och hela nätterna.
Men så blev Leya förkyld och åt inte så mycket varje gång, samtidigt som de gick längre emellan amningarna. Började då pumpa också, men de har tyvärr inte hjälpt.

Nu i 2 dagar har hon knappt sovit någonting på dagarna, bara skrikit om jag lagt ner henne, nöjd om jag bär henne och korta stunder i babysittern.
Dem sista gångerna jag pumpat nu har de bara kommit 40ml sammanlagt på båda sidor. Och då har de gått 3-4 timmar sedan sista amningen.
Alltså har jag inte tillräckligt med mjölk till skruttan. Och tyvärr kan jag inte sitta och kämpa och amma henne timme ut och timme in. Jag har 2 barn till som behöver mig. Jag kan inte ge 100% på ett barn hela tiden. Jag ville verkligen amma henne längre. Men nu har jag/ vi bestämt oss för att gå över till ersättning. Jag vet att barnen klarar sig fint på de med.

Elias fick ersättning från att han var 10 veckor och Liam från 3 veckor. Leya är nu 9 veckor.
Jag är glad för de veckorna som har funkat. Även om jag hade velat att de hade funkat längre.Men man kan inte få allt som man vill.

11.30 ammade jag skruttan och så fick hon flaskan efteråt. Hon åt då 100ml efter amningen, så hon var ju fortfarande hungrig, inte konstigt att hon inte ville komma till ro och sova. Lillan, man får ju dåligt samvete nu när man förstått att hon har vart hungrig.

Nu ska jag ställa in mig på att koka flaskor och fixa med ersättning osv igen. När man väl kommer in i de så är de faktiskt inte så jobbigt. Ska bara komma in i rutin med de =)

Hej så länge, nu ska jag fixa lunch här

Nätter

Måste säga att jag är lycklig lottad som har barn som sover på nätterna. Elias och Liam lägger sig mellan 18-19 ( Med E spelar de ingen roll när man lägger honom, han vaknar mellan 05 och 06 iaf ) Har man tur går han upp och lägger sig igen en stund.
Leya har inte fått in nån riktig rutin på kvällen ännu. MMen lägger sig allt mellan 20 och 22 och då sover hon hela natten till ca 6. Med undantag för att ge henne nappen om hon tappar den.

Elias fick i sig tabletterna på kvällen med. Han får välja ut en godis ur godisskålen och lägga den på bänken i köket, och när han tagit tabletterna får han ta godisen. Lite belöning tycker jag han ska få ( och annan smak i munnen ) när han är duktig och tar dem. Jag har ingen annan idé på vad man kan belöna med föruutom godis.
Har ni några förslag så kom gärna med dem. Han gillar inte smaken på tabletterna, han säger att dem är sura. Så han behöver ju något som tar bort smaken efteråt.

BVC

Idag var jag i Svenljunga på Bvc med alla barnen. Min bvc ssk har semester så jag fick träffa Birgit, en helt underbar människa måste jag säga. Träffade henne när Leya var nyfödd med, och nu sist vi var på läkarbesöket.

De är så att kommunen behöver ett intyg från bvc för att Elias ska få sina extra timmar.
Och Elias visade ju sitt rätta jag på bvc och lyssnade ingenting. Så hon hade inga svårigheter att skriva intyget.

En svägerska till mig tipsade om en medicin till Elias. Som ska öka koncentrationen. Men de kommer ta några månader innan man kan se skilldnad. Jag hoppas att de kan hjälpa, för han kan bara hålla sig ok i max en dag och sen är de tillbaka till ruta ett igen.
De är så tröttsamt.

Idag började vi iaf med denna medicinen. Och de ska ges 6 tabletter 3 gången om dagen i de första 12 veckorna. Och sen bara 2 tabletter om dagen.
Dem finns i kapslar, flytande och tuggtabletter. Jag köpte tuggisarna med jordgubbssmak till Elias. Han tyckte inte att dem var så goda, men med en liten muta så har dem gått ner idag. Så vi hoppas på att de kommer funka resten med

2 dagar

Nu har jag i 2 dagar försökt tänka på vad jag stoppar i munnen. Och visst låter de enkelt att sluta med sockret?
Men fy sjutton vad svårt de är. Vill slå mig själv på fingrarna, men jag kan inte hålla mig borta helt. Men de har blivit MYCKET MINDRE dessa dagar iaf.Alltid något.

Ny dag idag, ny dag att försöka hålla mig borta.
Pasta, ris, potatis och bröd är iaf lättare. De har jag skippat. Grönsaker blir de istället. De är ju inte riktigt LCHF jag äter, en blandning av de och GI kanske? Min egna blandning. Men jag märker redan skilldnad i magen, alltså jag känner mig inte uppsvälld som jag gjorde innan. Så de är ju ett steg i rätt riktning

Ullared

Innan vi flyttade hit sa jag alltid att jag skulle åka till Ullared. Trode att affären G-kås hette Ullared. Men de har jag ju fattat nu att de är samhället som heter Ullared och affären som heter G-kås. ( Trög i tanken ibland, ja )
 
Igår Måndag tog jag och åkte med alla barnen till Ullared för att gå på G-kås. Målet var pyjamasar till Liam, badbaljestativ, och skor/ stövlar till Liam.
Kom ju givetvis ut med lite annat med, men inget "onödigt".
 
De gick fint att gå inne i affären med alla barnen, Elias gick i närheten av vagnen för de mesta, Liam satt i kundvagnen och Leya hängde på magen som vanligt.
Men så kom vi till kassorna och alla köer var lika långa. 1 timme stod vi i kö, och jag förstår att Elias ballade ur av trötthet och att de inte var kul att stå still. Men när jag gång på gång sa till han att inte dra i han framför eller inte stå och skrika på Liam så höll jag på att få panik.
Vi hade kommit överräns om att han skulle få en leksak, men bara om han lyssnade och gjorde som jag sa tills vi kom till bilen.
De funkade ju inte så bra, men jag kunde ju inte gå ur kön för att lämna tillbaka den. Så den fick stanna kvar i bilen, den kom inte med in.
Humöret blev ju inte bättre på nån av oss när vi kom ut och regnet öste ner.
 
Liam i kunvagnen och alla varor, Leya hängandes på magen och Elias som gick bredvid och bara skrek, för han hade fått för sig att han skulle ha munkar. + att jag höll ett paraply över oss alla för att inte bli helt genomblöta.
Försökte få Elias att förstå att jag inte kunde stanna ute för att köpa med munkar hem. Eftersom att jag då hade vart tvungen att ta bort paraplyet och alla skulle bli blöta.
Men han fortsatte skrika.
Jag kom fram till att G-kås kan man bara åka med alla barn OM de är fint väder/ uppehåll. Annars gör jag nog de bara med dem små eller när Bosse är hemma :-)
 
Idag, Tisdag gjorde jag ett nytt försök. Fint väder och uppehåll när vi åkte och hämtade Elias på dagis. Kom dock regn när jag gick ur bilen, men de såg ut att bara bli en skur. Men vi chansade och åkte till Ullared. Iom skitvädret igår gick jag inte tillbaka till skoaffären med barn på dåligt humör.
Allt gick kanon under vår shopping. Liam fick sig ett par gummiskor och gummistövlar. Jag hittade mig ett par skor jag med. Sko kanonen i Ullared har lager rensning. 497kr slutade summan på. Efter skohandling blev de korv med bröd som mellanmål innan vi gick och köpte munkar ( som var dagens mutning om E lyssnade och gjorde som jag sa )
Sen var de bara att åka hem, men fick tanka på vägen med, var inte så mycket bensin kvar =) De blev sen vila för Liam idag, men han fick sova lite kortare bara.
Middagen fick bli söndagens rester. Spagetti och köttfärsås a la pappan. Och sen en munk till efterrätt.
 
Leya har inte vart sig själv idag heller  (samma igår ) Hon vill inte ligga för sig själv som hon gör annars. Små korta power naps bara. Vilket gör att jag inte får samma tid till dem andra. Försöker ju att umgås och prata och ge pojkarna uppmärksamhet ändå. Men jag har svårare att sitta med och leka med dem.
Vi gick iaf upp efter maten och Elias plockade fram duplo och bilar. Han ville ju att jag skulle vara med på golvet som jag varit de andra dagarna, men Liam är lite för snabb och hårdhänt för att jag ska kunna sitta nere med Leya. Så jag satt med henne i soffan och så pratade jag med pojkarna och uppmuntrade dem i leken. De gick bra fram tills de var läggdags. Då Elias började slänga sig på golvet och skrika och grina. Han var så trött så de var ju anledningen.
Liam ställde sig bara och tittade på honom och undrade vad han höll på med.

Fick tillslut dem i säng och tänkte att jag äntligen kunde vila huvudet lite. Men Leya ville inte ligga själv. Hon fick mat igen och sen la jag henne, väntade en stund och hon var tyst så jag skulle passa på att gå in i duschen. Precis när jag blött ner mig så hör jag hur hon börjar skrika. SUCK! Jag skyndade mig så fort jag kunde. Hon skrek tills jag var klar, och när jag skulle gå in till henne blev hon tyst och somnade. Typiskt.
De är verkligen inte lätt att få ihop detta med att duscha när man är ensam hemma med 3 barn på veckorna. Om man inte vill duscha kl 22 på kvällen då Leya somnat för natten, men så sent kan jag inte tvätta håret för då ser de ut så jag vet inte vad dagen efter.
Eller så får jag gå upp kl 05 på morgonen, med riska att Elias vaknar tidigt. Så de är verkligen inte lätt.
 
Nu har Leya sovit sen jag kom ur duschen 19.15 Får snart väcka henne för att ge henne mat och pyjamas ( hon har lättare att sova på kvällen, så de brukar inte vara några problem att väcka henne och sen lägga henne igen konstigt nog )
Jag vill att hon äter vid 21.30- 22 nån gång för då vet jag att hon sover till morgonen, med vissa undantag förståss.

Morgon

Elias kom ner 06.15 när jag gick upp. Han kan inte ligga kvar om han hör att någon annan är vaken. Leya vaknade starx efter för att äta och så skulle jag klä på henne. Tog av blöjan och tvättade henne och skulle ta upp en ny blöja, hör ett brakande och sen hade jag bajs på mig. Tur att hon är så liten och söt, känndes inte så jobbigt att få de på sig då =)
Så de fick ju bli att jag också fick byta kläder igen.
Jag och Elias åt frukost i lugn och ro innan jag gick upp för att väcka Liam. Han visade klart och tydligt för mig att han inte ville bli väckt idag. Han kastade ut napparna på golvet och sen vände han sig om och såg grinig ut. Vred och vände på sig och tillslut ställde han sig upp, fortfarande sur... Han är så söt när han är sur.
Sen fick han i sig lite frukost innan de var dags att åka och lämna Elias på dagis.
 
Jag skulle lämna bilen till bilverkstaden, bilen har varnat om " check brake pads" och jag hade in den förra veckan och dem kollade utanpå men de var inget akut, så jag skulle lämna idag så dem kunde plocka av däcken och kolla mer noggrant.
Tanken var att jag skulle gå hem med dem små, men fy sjutton ett sånt väder, regn och rusk. Så svärmor kom och hämtade oss och körde hem oss.
Hoppas på bättre väder när jag ska hämta bilen, men de sr inte så ut just nu.
 
När vi kom hem åt Leya lite och somnade gott sen. Jag och Liam skulle gå upp och lägga in rena kläder i killarnas byråer. Då gick Liam och hämtade sina nappar och visade att han ville upp i sängen. Jag lyfte i honom, han la sig direkt och vinkade till mig att jag skulle gå.
Skruttungen nin, han hade tydligen inte sovit klart när jag väckte honom i morse =)

Amning

Jag har ju ammat Leya sen hon föddes. Och för första gången av tre barn så känner jag mig harmonisk i amningen. Allt har fungerat kanon bra, Ingen mjölkstockning som jag har fått med dem andra osv. Hon får bra tag och äter sig mätt.
Nu är de så att Leya har blivit tät i näsan och en jobbig hosta och krånglar med amningen. Hon äter bara korta stunder och sen vill hon inte ta bröstet igen. Hon har dock varit nöjd, så hon har ju inte skrikit eller så.
Jag är mest rädd för att mjölkmängden kommer minska och att de blir svårt att öka upp den igen när hon blir frisk.
 
Jag tog upp bröstpumpen idag för att pumpa. För att behålla den mängden som finns nu. Sen ammade jag henne OCH gav flaskan med urpumpad mjölk. Hon åt dock bara 50ml på flaskan och sen var hon nöjd.
 
( Hon tittade på mig som om jag vore knäpp när jag gav flaskan, hon förstod inte riktigt hur hon skulle göra med den. )
 
Jag vet inte om de är rätt att göra på detta sättet, men jag gör ett försök. Jag vill verkligen inte att mjölken minskar pga att hon är sjuk.
Nu när de äntligen känns bra med amningen vill jag att de ska fungera så länge vi båda vill de ( jag och Leya )
 
Med Elias var amningen krånglig. När han var 5 dagar gammal fick jag mjölkstockning, en rejäl stockning. Jag ammade, pumpade, ammade och pumpade. Jag var fast i min fotölj i några dagar med hög feber och frossa.
När han var 12 dagar gammal dog min morfar och jag sörjde. E bara skrek och skrek. Jag trodde de var av att han hade ont i magen. Men i efterhand var de nog för att min mjölk minskade och han inte var mätt. När han var 10 veckor gav jag upp, för han bara skrek. Jag bara slutade en dag och fick aldrig ont av stockning eller något, så de måste ju ha varit att jag inte haft mjölk så de räcker. Efter att han vande sig vid ersättning blev han lugnet själv.
 
Med Liam var de ännu jobbigare. Först och främst höll E på att riva lägenheten så fort jag försökte amma Liam. Han hade en "konstig form" på munnen som gjorde att han inte fick något bra tag vid amningen så jag var tvungen att använda amningsnapp, vilket var bökigt om man inte var hemma. Så även då kännde jag mig fast hemma.
 Sen när Liam var 2,5 vecka fick jag mjölkstockning, ammade, pumpade osv. Men de hjälpte inte. Samtidigt var jag stressad som 2 barnsmamma och fick ingenting att gå ihop.
Så jag gick till läkaren och fick tabletter utskrivna som gjorde att mjölken slutade. Sen fick han flaskan.

Träning

Jag vill verkligen komma igång med att träna. Men jag kan ju inte komma hemifrån för att träna eftersom jag alltid är ensam med barnen hela veckorna. Och gå promenader med alla 3 barnen funkar ju, men jag får ju inte upp flåset som jag behöver eftersom de inte går så fort när E går själv.
 
Så idag har jag beställt mig en Mini Ab Circle, då kan jag träna hemma på kvällen när barnen har lagt sig, eller på dagen när barnen sover middag. Jag måste ha en sporre för att jag ska träna. Jag är usel på att "bara" promenera osv.

Jag vantrivs i min kropp som den är nu. Jag får halvt panik så fort jag ska klä på mig, för ingenting sitter bra. de spelar ingen roll hur stor storlek jag köper. Gahhhh. Att nde ska vara så svårt och jobbigt.
Innan jag blev gravid med E gick jag ju ner 12kg. Jag tränade och var ute och sprang 3 dagar i veckan. Jag kämpade och jag lyckades. Men vad jobbigt de är nu sen man fick barn. Jag ligger på 24kg + sen jag fick E. Jag behöver gå ner 29kg. Fatta, 29 jäkla kg. De känns ju som en evighet tills dess. Men jag ska ta varje 5kg som mål. Så att de känns rimligt.
Jag ska också lägga om kosten igen. Jag vill ju köra LCHF igen, men jag vet inte om jag orkar fixa olika sorters mat. Så jag får börja tänka nyttigare och skippa socker till att börja med så får vi se hur de slutar.

Jag hoppas att jag kommer klara detta nu, för jag mår skit psykiskt av min extrema övervikt. Nu jäklar ska jag ner. De jag har beställt kommer till v 27 så då ska jag börja. Då kommer de finnas mer stunder för mig att träna på med, eftersom B kommer ha semester sen. Och då kan jag smita undan även om barnen är vakna =)
 
Håll tummarna för mig. Och peppa mig. Jag behöver de. Jag vill komma iform nu.

Våran middag

Lite vätska åt mina 3 kockar
 
Grillad karé, potatissallad och sallad. Super gott var de
 
 
 
Liam fick nog inte tillräckligt med mat, för han började äta på sitt knä =)
 
 
Mata pappa med tårta är roligt
 
 
Så här kladdig blir man när man får äta tårta själv
 
 
Och så här arg blir man när man inte får mer tårta
 
 
Lite mindre kladd här =)
 
 

Middag

Då var middagen intagen. Färskpotatis och grillat. ( karré, hamburgare, korv & köttmedaljong ) Lite blandat och grönsaker. Riktigt gott var de.

Nu är barnen nattade och resten av kvällen kommer gå i lugnets tecken i soffan.

Midsommar

Idag blev de sill och potatis till lunch
 
 
Barnen åt köttbullar, korv och potatis
 
 
 
Åkte till Överlida camping för midsommar firande
 
 
 
 
Fast våra barn ville inte vara med och dansa
 
 
 
 
Vi hade otroligt tur med vädret. För strax efter att vi kom hem så kom regnet.
 
 
Våran midsommartårta som vi fikade med när vi kom hem. Riktigt god var den =)
 
 
 

Trött?

Elias kom in och ville titta på barnkanalen en stund. Och visst, de går bra en stund innan Liam och Leya vaknar.
5 min senare ser jag denna kille så här
 
 
Är man trött så är man. Han som absolut inte vill sova på dagen =)

Banankaka (or)

Hade 4st övermogna bananer hemma. Jag gillar inte banander när skalen blivit så brunt. Och jag gillar inte att slänga mat.
Så då slog tanken mig att jag skulle göra banankaka. Och de doftar så gott här hemma nu. Jag hade ingen ingefära hemma så den hoppade jag över, men jag hade blockchoklad hemma så de tillsatte jag. Hoppas de smakar gott =)
 
 
 

Dåligt humör

Elias har vaknat på helt fel sida idag. Så då vågar jag inte ta med han och handla. Så jag får vänta tills Bosse kommer hem. Fan att EN unge ska styra över hela dagen. Jag blir galen. De innebär att jag inte kan göra något jag tänkt idag. Suck! Men men, inget att göra åt.

Elias gallskrek även här nere så att både Liam och Leya vaknade, så de blev lite kaos en stund. Bara för att han inte fick som han ville direkt. Nu när jag fick alla barnen klara någorlunda i tid och skulle gå ut retade Elias upp mig till bristningsgränsen så de får bli till att stanna hemma.

Nu när jag har lugnat mig och funderade på att ta oss iväg iaf så har Elias blivit så trött så han grinar så fort man säger något, vilket innebär att de kommer bli ett helvete i affären. Så nä, handling blir de inte.
Leya har somnat i våran säng och sover gott så jag kan inte ta mig iväg någonstans. Suck!

Liam är glad över att bara få vara ifred och ingen storebror som jagar eller skrämmer honom. ( Elias har fått välja att sitta STILLA och se på Tv eller gå upp på sitt rum ) Han behöver tagga ner till 100% om denna dagen ska gå att genomlida

Ja detta inlägg var inte possitivt ett dugg, men så ser min vardag ut. Iaf denna dagen. Vi har ju bra dagar med

Dagens middag

 
Ugnspannkaka med bacon, lingonsylt och sallad

Väckning

De var inte lätt att väcka Leya igår. Innan jag dammsög alla golven gav jag henne nappen så att hon skulle vara lugn medans jag städade golven. Men sen hade jag räknat med att hon skulle vakna, få torr blöja och äta innan de var nattning.
Men skruttan hade andra planer än mig :-)

Jag fick nämnligen väcka henne, för 22.10 tyckte jag att de var dags att hon fick torr blöja och pyjamas på sig. Och äta för att klara natten bättre.

Men hon ville inte vakna, drog tunga suckar när jag försökte. Lillan var trött om man säger så.
Fick iaf bytt på henne och gett henne mat och sen somnade hon gott igen.
Vaknade vad 3 som vanligt, orolig och knorrig. Men napp och vända till mage så somnade hon om på nytt igen. Pch vaknade 06.35

Nu ska vi åka till dagis =)

Städning

Varför städar man innan man ska ha kalas? Man måste ju ändå städa mer efter. Jaja, man vill ju ha de fint när man har gäster ;)

Idag har jag haft lite mer energi iaf så jag har städat köket och badrummet. Dammsugit och tvättat alla golven på mellanplan.

Nu är de nog dags att gå in i duschen innan lillan vaknar och vill ha mat igen. Hon äter ju lite tätare på kvällen tills de är läggdags för natten.

Bvc läkaren

Idag hade vi tid till läkaren på BVC för 2 månaderskontrollen. Tiden går så fort så jag skulle vilja stanna den lite. Vill bara njuta av denna tiden med en liten bebis. Men hon växer så de knakar =)

Men Leya fortsätter vara minst i storleken av barnen. 5734g tung och 59,5cm

Barnen 8 veckor gammla:

Elias 6245g 60cm
Liam 6100g 62cm
Leya 5734 59,5cm

De sägs ju att tjejer är lite mindre =) Men hon är bastant i kroppen. Kikade på hennes vikt och längd kurva och hon ligger lite över medel men är i propotion på kurvorna. Så de är ju bra.

Hon blängde på läkaren när han bände i benen och hon pruttade när han klämde på magen =) Redig tjej. Hihi

Suck!

Skrev ett långt inlägg här om gårdagen. Och så bara de försvann. Blir så trött. Orkar inte skriva de igen.
Men hade en bra dag igår iaf. Lite små incidenter bara som gick att lösa.

Snuttan



Leya har börjat bli rörlig i sängen. Inte ofta hon ligger kvar som man lagt henne :-) Så brukar hon "kassta" ut sin napp på golvet. Så ett spjälsängsskydd bör nog införskaffas snart :-) Napparna hamnar oftas längst upp, in i hörnet med


Söndag 17 Juni

Vaknade med Leya kl 06.15. Hon hade då sovit 9 timmar i sträck, vilket jag inte tackar nej till.
Hon fick mat, torr blöja och kläder å sig. Och sen somnade hon gott igen.
Jag satte på kaffe och förberedde för frukost. Hade bjudit in dem "campande" på frukost. Farfar & Soli, Benny & Paula, Johan, Lisa & Mikael sov i husbil/ husvagn på garageuppfarten. Jonna & Lana, Pelle sov i källaren.

När kl var 07.15 vaknade Elias och sa att han hade tänkt gå ut och väcka farfar och Soli. För de hade hon sagt på kvällen innan.
Farfar följde med in och gjorde sig iordning och drack lite kaffe i väntan på att dem andra skulle vakna =)

När Jonna och Lana kom upp började jag koka ägg och plocka fram all frukost.

Lika roligt som de är att ha folk hemma, lika skönt är de när de återgår till de normala. Jonna & Lana åkte efter frukost, och farfar & Soli strax efter.
Men vi har haft en kanonbra helg.

Vi drack elva kaffe och åt upp den sista tårtan innan Benny & Paula, Johan, Lisa & Mikael åkte hemmåt.

Sen var de "bara" Pelle kvar. Han grejade med vår stora dator, och då började jag slappna av och satte mig ner. Kännde hur trött kroppen var. 2 kvällar irad har jag kommit i säng vi 00 och upp vid 06. Inte jag van vid.

Sen på em grillade Bosse de köttet som inte grillades igår kväll. Och jag plockade fram rester från gårdagen. Och gud vad mat jag hade gjort. De både räckte och blev över och vi kommer äta detta ett par dagar.
När Pelle hade åkt hem gick jag och Leya och la oss och sov en stund. De var välbehövligt.
När jag vaknade upp var jag hes, frös samtidigt som jag svettades. Men ingen feber men den kännslan i kroppen. Hoppas inte de blir något av de.

Liam hade igår 39,3 i feber. Kännde av de i kyrkan och efter vilan kokade han. Stackarn.
Idag har han vart varm, men inte så påverkad så ingen alvedon. Han har var pigg de han vart vaken och lekt.

Nu sover alla barnen, Leya kommer väl äta en gång till men sen är de natten. Även för mig. Bosse har åkt och jobbat så jag behöver inte känna mig social denna kvällen.

Ännu en gång, TACK till alla som har gjort vår helg till en toppen helg.

"Lille" whiskeyn

Här kommer en bild på Bosse och den "lille" whiskeyn ( 3 Liter bara )


Leyas dop 2012-06-16

Började dagen med att gå upp 05.30 och ge Leya mat och duscha. Sen var de att göra kaffe och dekorera tårtorna. Frukost och sen fortsätta med tårtorna. Ner med dem i kylen och sen plocka undan och göra snyggt. Bosse, Pelle och Johan la på alla pappersdukar på borden medans jag gjorde mig iordning och badade Leya.

Tallrikar, glas osv skulle ställas fram på bordet så att inte allt skulle fixas med efter kyrkan. De var tillräckligt att fixa med då iaf.

När kl var 10.30 var de bara att byta om och åka mot kyrkan =)

Nästan alla hade redan kommit till kyrkan när vi kom dit. Bara farmor, Gert, Liam och min pappa som vi väntade på. Men dem kom strax innan 11.
Kl 11 började dopet, och eftersom de bara var dopet så tog de inte så lång tid. Ca 30 min. Vilket var lagom för barnen,

Leya skrek bara när prästen hällde vatten på huvudet och sen somnade hon gott i Hannas famn =)

När vi kom hem till huset var de till att fixa de sista i köket. Mina bröder, Paula och Lisa var till god hjälp och fixade klart medans Leya fick i sig lite mat.

Till lunch blev de pasta med soltorkade tomater, marinerad fläskytterfilé och sallad

Efter avdukning och undanplockning tog vi fram tårtorna och kaffet och Bosse tog fram den "lilla" whiskey´n.
Alla satt och pratade och hade de trevligt.
Bosse och Elias öppnade Leyas paket tillsammans ( bara de att Elias öppnade i en annan ordning än vad osse läste kort så har inte 100 koll på vad hon fick av vem )

Sen var de någora som åkte hem, som inte skulle vara med på kvällens grillning,


Runt 18 kom grillningen igång. Benny och Bosse var grillmästare. De blev grillade karré skivor, potatissalld/ pastasallad och grönsaker. Lite olika såser.
Alla satt och pratade och hade trevligt. Men tillslut gav jag upp att vara ute, knotten bet och var jobbiga.
Chipsen dukades fram inne och en efter en kom in.

De var en mycket lyckad dag för Leya som somnade så gott kl 21.15. Hon tackar så mycket för alla fina presenter hon fick.





Bild 1: En av 4 tårtor
Bild 2: Handdukar- Fam Anders, Klänning&strumpor- Fam Benny, Handgjord kofta & Doptavla- Farfar och Soli
Bild 3: Doptavla- Fam Anders, Album- Pelle, Spargris (groda)- Fam Jonna, Nalle Puh tavla- Fam Hanna, Sagobok- Fam Benny?, Barbapappa tallrik set- Fam Conny
Bild 4: Armband & Halsband ( mörklå askar )- Fam Thomas, Halsband ( grå ask )- Björn & Therese, Lycko klöver halsband & silver ask- Fam Johan
Bild 5: Siver sked- Farmor och Gert

Leya fick av morfar pengar. Sen fick hon fonder av Farfar och Soli och av Hanna med familj.

Här kommer lite bilder från kyrkan:


Elias ville inte var med på kortet

Söta Lana

Kvällen avslutades runt 23 tiden


Dop förberedelser

Igår var Leya inte på sit bästa humör.
Jag som hade planerat att göra så mycket under dagen.

Jag fick fixat köttet till lunchen på morgonen och skurit de. Men sen var de kört. Leya ville inte ligga själv ett dugg.

Så Efter att farmor kommit och hämtat Liam och Bosse kom hem fick jag sätta igång. Koka all pastan, skära all sallad, städa golven, göra fyllningen till tårtorna. Tack Paula för hjälpen.

Sen fick jag städa toaletten och röja runt de sista.
Kl 23.30 var jag klar för dagen. Och då fick jag ändå inte upp borden så jag kunde lägga på pappersdukarna. Suck! Men de gick i ett. Och tyvärr var de ju fotboll på TV med så där hamnade ju alla medans jag sprang runt som en jojo överallt.

Gick upp 05.30 idag.

4 tårtor skall föras iordning, jordgubbar rensas och läggas på tårtorna. Idag måste även borden upp INNAN kyrkan. ALLT ska iordning NU

Så här har jag inte tid att sitta

Planering

Idag är de förberedelser som kommer täcka min dag. Har redan stekt allt köttet till lunchen imorgon. Nu ska de bara kallna och sen skäras i morgon.
Städat spis är klart, ska skura ugnen med, men den får svalna lite mer först.

Idag ska jag även städa mellanvåningen, koka pastan som ska vara kall imorgon, göra salladen, och fixa fyllningen till tårtan.

Men de mesta vill jag göra så sent som möjligt. Så jag har tid med barnen på dagen med. Måste ner till affären och handla de sista med.

Liam åker till farmor och Gert på eftermiddagen och sover där i natt.
Många kommer ner redan i kväll för att slippa stressa på morgonen imorgon.
Så Pelle, Johan, Lisa, Mikael, Benny och Paula kommer idag.

Nu ska jag fortsätta dagen här. Får se om jag hinner uppdatera i kväll

14 Juni

Tidigt i morse kom Elias ner och sa att han hade råkat kissa ner sig. Han hann inte till toaletten. Så de var bara att gå och byta sängkläder och sen la han sig igen och jag med.
Leya som somnade kl 20 igår kväll vaknade inte förrän 04 i natt/ morse. Så i 8 timmar isträck.

Elias har vart ute nästan hela dagen. Lekt med kompisarna, lekt själv osv. Kommit in för mat bara. Liam har sovit 2 gånger under dagen. Han vaknade tidigt och ville lägga sig efter frukosten. De är de som är så skönt med helt lediga dagar, att man inte måste ha samma tider.

Helt ledig har inte jag vart. Har tvättat 3 maskiner tvätt, strykt Elias skjorta han ska ha på Lördag. Marinerat köttet till lunchen på lördag, städat övervåningen. Har säkert gjort mer som jag glömt nu. Jag har iaf grejat hela dagen med bara "vila" för maten och en kaffe paus. De är härligt att hålla igång när barnen är nöjda. Liam har hjälpt mig i tvättstugan och var förte tvättmaskinsvakt



Vi åkte och slängde återvinningen innan kvällsmaten. Och efter kvällsmaten var de dags för Liam att lägga sig. Elias fick stanna uppe en stund till. Leya fick ett skrikanfall. Vet inte riktigt vad orsaken var. Hon ville inte ha mat, hon skrek ännu mer när jag försökte ge henne mat. Hon skrek öven när jag häll henne. Tillslut åt hon lite och somnade gott i sin säng. Jag hann att duscha och de var underbart. Haha, är glad dem gånger jag hinner duscha innan de är så sent så jag inte orkar. =)

Nu ska jag lägga mig och få så mycket sömn som de går. Imorgon kommer vara en ganska hektisk dag tror jag. Massor som ska fixas inför Lördagen.
Så skriver jag inte så mycket i helgen så kommer de en jätte uppdatering efter =)
Ha de gott ni läsare


Öxabäcks Allköp

Fick ett sms om att jag hade paket från DHL att hämta på Öxabäcks Allköp. Jag kör ju förbi där när jag kommer från Skene så jag stannade till när jag hade storhandlat.
Men fy sjutton en så "äcklig" butik. En äcklig lukt slog mig i ansiktet när jag kom in. Gick igenom affären och den  var verkligen sunkig.
En enda personal jobbade där när jag kom.

Först satt han i kassa när jag kom, sen var de en som ville ha hjälp i köttdisken, han tvättade inte händerna, tog på sig en handske på den handen han höll kniven i och tog i köttet med den andra. Sen tog han bara av sig handsken och gick ut på lagret för att hämta mitt paket. Och sen gick han till kassan igen.

Behöver jag säga att jag blev äcklad? De blev jag iaf. Yacki, kommer aldrig att handla något där inne iaf. Skulle de bli inspektion där skulle dem få stänga direkt.

Ryser bara jag tänker på de. Bläää

13 Juni storhandling

Idag var dem bara 6 barn på dagis, och 3 fröknar. Så barnen har haft de lugnt och lekt fint. Har märkt att Elias behöver mindre grupper. Men de finns ju inga dagmammor här nere så de är ju jätte svårt.
Efter att vi lämnat Elias på dagis åkte jag och dem små till Willys i skene för storhandling inför Lördagen. Jag ville ha de gjort när Elias är på dagis eftersom han inte riktigt klarar av att följa med till affären.

Vi skulle ha så mycket så jag fick gå två gånger. Fyllde kundvagnen, gick och betalade, ut i bilen och packa in. Sen in i affären igen, fyllde vagnen en gång till, betalade och ut i bilen. Sen gick vi till blomster jätten och köpte en blomma och sen åkte vi hem.
Var hemma 11.50 och då hade jag 2 super trötta barn som fick gå och lägga sig så jag kunde packa upp. När kl var 12.45 hade jag packat upp allt på sin plats i kylen, matkällaren och frysen. Rätt mycket spring upp och ner.



Dagens handling.

Elias var på altanen och lekte en stund efter att vi kommit hem.

De kom en kille som skulle besikta alla våtutrymmen för försäkringens skull. Och Efter de kom Elias in och vi åt mat.
Svärmor/ farmor kom en sväng för att hämta dopklänningen. Hon skulle hjälpa mig att stryka den, så jag inte gör bort mig eller något =)
Drack lite kaffe och pratade.

Efter att jag plockat lite här hemma gick vi ut på en promenad och sen lekte alla barnen ute på gatan en stund. Gunga, cykla osv.

Kl 17.45 var de dags att gå in och äta kvällsmat och göra sig iordning. Liam gick och la sig 18.30 och Elias sitter fortfarande och tittar på Tv. Han fick vara uppe lite längre idag eftersom vi inte har någon tid att passa imorgon


Tisdag 12 Juni

Jag hade fel ang att jag trode Leya skulle vakna runt 00. Hon vaknade 01.10 så de var ju åt de possitiva hållet iaf. Sen vaknade hon inte förrän 05.40
Elias kom ner 06 och då startade dagen. KAFFE!!! De är vad jag behöver så tidigt på morgonen. Har börjat ladda kaffebryggaren på kvällen så behöver jag bara trycka på knappen när jag går upp =)

Men som vanligt på Tisdagar så måste Elias bråka om allt här hemma. Och väcka Liam. De är nämligen så att Tisdagar är andra dagen på dagis och han är full av förväntningar osv. Så om inte han får precis som han vill på sekunden så får han utbrott och slänger sig och skriker och så ska han minnsann inte till dagis.

Men han kom iväg tillslut, Liam hann inte äta frukost innan vi skulle åka, men eftersom vi bara skulle lämna E så fick han vänta tills vi kom hem. De tar ju max 10 min att åka och lämna E innan vi är hemma igen. Men när vi kom hem ville inte Liam gå in, han ville stanna ute och leka.
Men han fick gå in och äta iaf.

När Leya hade somnat gick jag och Liam upp och sorterade leksaker på Elias rum. Han plockar upp leksaker men slänger bara i dem i lådorna och så har han ingen aning om var hans leksaker finns sen. Så nu ligger bilarna i rätt låda och legot i sin osv. Får se hur länge de hålls så. Dammade övervåningen med och städade toaletten.

Sen gick vi ner så Liam fick äta lite och sen var de dags för att vila. Han var trött, för han gick direkt till trappan och visade att han ville upp och sen gick han direkt och tog napparna och gick till sängen =)

Jag och Leya var nere i tvättsugan och grejade och städade toaletten där nere. Fixade och trixade lite.
Satte mig en stund och drack kaffe, kännde att jag verkligen behövde de och så vips var de dags att hämta Elias på dagis.
Leya somnade gott i bilen så hon fick sitta kvar där en stund medans ELias och Liam lekte ute på gräsmattan och jag rensade i en rabatt.
Leya sov även när vi var klara så medans Elias gick till grannarna och Liam gungade fick hon sova klart. Jag passade på att vattna blommorna ute.

När kl var 14.30 var de dags att gå in eftersom prästen skulle komma 15 och prata inför dopet. Vi fixade iordning lite fika. Och Liam åt ett äpple. Jag hann även att skala potatisen och mata Leya.
Men prästen var sen, han kom 15.25 istället. Jaja, hoppas han är i tid på Lördag iaf =)
Han var lite seg att prata med, de var liksom jag som fick stäla frågor för att få reda på något. Men men, de kommer ju gå till som dem dopen vi haft tidigare. Bara de att vi slipper en hel gudstjänst eftersom vi har de på Lördagen =)

Elias var som vanligt på och tjatade om allt, han tjatade på prästen om att gå upp på hans rum osv. Trots att jag sa till honom flera gånger.
Tillslut gick prästen med han upp. Sen började han tjata om att han skulle bada, och han visste att han skulle bada efter maten innan han skulle sova. Men nu skulle han bada direkt och tjatade och tjatade. Men jag gav mig inte, vi hade bestämt en sak och då ska vi hålla oss till de med. Och jag kännde inte riktigt för att gå iväg och göra iordning i badrummet och hälla upp vatten när prästen var på besök.
Måste hitta ett sätt att få Elias att lyssna, jag vet inte hur för jag har verkligen försökt ALLT jag kan komma på. De känns inter oligt ett dugg att få hit gäster, och de är inte kul att åka iväg någonstans heller. Eftersom han inte lyssnar och bara får utbrott HELA tiden.
Allt som jag ska iväg på, typ handla osv måste jag göra på den tiden som han är på dagis. För de går inte att ha med sig honom.

När prästen gick så började tjatet igen om badning, men först skulle de bli mat och E fick som vanligt ett utbrott och bara slängde sig och skrek.
Han gick iaf ut på altan och lekte en stund, men när jag ser honom kassta vatten på fönstren blev jag arg, orkade inte vara pedagogisk längre.
Så han fick gå upp på rummet tills maten var klar.

Idag blev de fiskpinnar, potatismos och broccoli

Eftersom Liam fick äta själv var jag tvungen att sanera honom i duschen. Sen fick Elias gå och bada och han var glad för de.
Under tiden fick Liam en ny blöja och pyjamas och borstade tänder.

Elias badade 20 min och ville själv upp sen. Men fick ett utbrott till sen när jag skulle skölja av honom. Men försökte förklara för honom att om man inte sköljer av tvålen som han badat i så kommer de klia på hela kroppen.
Tillslut fick jag skölja av honom och han blev tyst.

Frågade honom om han var trött och de var han sa han och ville gå och lägga sig. Så kl 18.10 låg killarna.

Leya som har var lugn hela dagen har jätte svårt att komma till ro nu ikväll. Somnar en stund och sen bara skriker hysteriskt och inget hjälper. Hmmmmm

Måndag 11 Juni Bvc

Morgonen började bra, inget bråk och tjaffs. Hann att göra oss alla klara innan kl 8 då Elias skulle till dagis.
Väl nere på dagis kom jag på att jag hade glömt plånboken hemma och Leya´s Bvc bok. Så jag och dem små åkte hem igen och hämtade detta. Och sen körde vi mot Svenljunga där vi skulle vara på Bvc 8.45
En bit utanför Överlida kom jag på att jag hade ju tagit ur körkortet och bankomatkortet när jag var i Ullared på Söndagen. Och dem ligger kvar på köksbänken. Gahhh. De var ju bara att vända igen, om de skulle vara någon gång man blir stoppad av polisen så är de väl just en sån dag som när man har glömt körkortet hemma. Och bankomatkortet var jag tvungen att ha för vi skulle handla när vi ändå var i Svenljunga.

Om hag hade kört enl hastigetsbegränsningarna helt, då hade jag kommit försent. Men nu kom jag i tid, jag avskyr att komma försent när jag har en tid att passa. Får jag skylla min förvirrade hjärna för amnings hjärna? För de gör jag. Eller ska jag kalla de för småbarns hjärna? För jag måste medge att jag har blivit mer och mer glömsk för varje barn. Så nu får jag se till att jobba upp mitt minne ordentligt. För så här kan jag inte ha de. Haha

Väl framme på bvc så var allt bara fint med lillan. Nu väger hon 5560g och är 58,5cm

När dem andra var 6 veckor vägde dem:

Elias: 5985g 59cm
Liam: 5926g 62cm
Leya: 5560g 58,5cm

Så än så länge är de Elias och Leya som är mest lika varandra i längden ( samma cm när dem föddes )

Jag fick även fylla i ett papper om frågor om hur jag har mått den sista veckan. ( Trode de skulle vara från förlossningen och fram till nu, men så var de inte )
Dem skulle kolla om man var i riskzonen för depression i samband med förlossningen. Men de var jag inte enl detta papper =)

Åkte till Ica i Svenljunga och handlade när vi ändå var där. Dem har bättre utbud på kött än vad willys har så jag passade på att handla de till dopet/ kalaset så är de gjort.
Åt lunch hemma och Liam la sig och vilade. Sen var de dags att hämta hem Elias och strax efter de åkte vi till Hanna med lite frys grejer. Hade inte plats i min frys med allt så fram till dopet lånar vi lite plats =)
Barnen lekte, med några små bråk. Men de var inget som inte gick att lösa. Jag och Hanna satt och pratade och drack kaffe. Längtar lite tills hon ska gå mammaledig, så man har någon att promenera och tjöta med lite =)

När vi kom hem igen var de dags att fixa mat ( värma ) för de blev massor kvar från söndagen. Elias åt bra och Liam bara gnällde och grinade. Tror de har med att göra att han har en del kindtänder på G i munnen. När han fick gå ner från stolen visade han klart och tydligt att han ville lägga sig en stund igen. Och de fick han ( vet ju att han lägger sig på kvällen iaf. Elias gick ut och lekte lite själv först, men sen kom grannarna hem ( dem han lekt med hela dagen på dagis ) och så var dem ute och lekte ända tills jag fick gå och hämta honom 18.30.
Fick gå upp och väcka honom 17.30 och då ville han ha en banan och byta blöja. Han har sina sätt att visa vad han vill trots att han inte pratar något.

Kvällsmat till killarna och sen isäng med dem. Båda två somnade direkt.

Leya åt 19.00 och sen somnade hon, vaknade 2 gånger av att hon tappat nappen men när hon fått den har hon somnat om. Får se när hon vaknar och vill ha mat igen. Jag chansar på runt 00.

Nu ska jag lägga mig. Känner verkligen att min kropp vill de, och min hjärna behöver nog vila så jag inte glömmer massor imorgon =)


Söndag 10 Juni

GRATIS Anders på din födelsedag

Ja, idag fyller min mellersta storebror år. Hoppas han haft en bra dag =)

Efter frukosten idag gjorde jag mig och Leya iordning för en tur till Ullared. Tänkte jag skulle köpa en del saker till dopet/ kalaset som är på Lördag.
Fick köpt de som jag hade tänkt + lite till. Hehe.
Får ju passa på när jag inte måste ha med alla ungarna =) Pojkarna fick stanna hemma med pappa. När vi hade packat ner allt i påsarna och skulle gå till bilen så spöregnade de. Fy sjutton vad blöt jag blev. Leya som hängde i babybjörnen fick ha en filt över sig så hon inte fick regnet på sig.
Väl framme vid bilen slängde vi in de som vi handlat och så fick Leya mat, för i kassan började hon protestera.

Åkte hem och när vi kom hem skrek Leya helt hysteriskt. Men hon ville inte ha mer mat, och hon skrek trots att jag bar på henne. Hon fick gå över till pappa och då tystnade hon. Hmm.

Jag satte in kycklingarna i ugnen och sen var de dags att raka Elias och Bosses hår. De var längesedan nu och dem såg ut som vildar. Hehe.
Elias badade i en balja medans jag klippte Bosse och han hade jätte kul.

Efter maten gick Elias ut och lekte med killarna. På med regnkläder och stövlar bara, för de regnade. Men ut ville han =)
Bosse åkte och jobbade och Liam var på riktigt dåligt humör. Han gick till fönstret och tittade och hoppades på att pappa skulle komma hem igen.
Han är inte van att se pappa åka och jobba. För Bosse brukar åka efter att barnen lagt sig på kvällen eller tidigt på måndag morgon.
Så de var lite jobbigt för Liam  en stund. Kl 18 visade Liam att han ville byta blöja och sen ville han gå upp och sova. Så de var ju bara att lyda honom.

Fick ropat in Elias med, men han vill einte riktigt men kom iaf utan bråkande.
I morgon är de ju dagis igen efter 5 dagars ledigt. Och Leya ska tilL BVC så alla måste upp tidigt och göra sig iordning =)

Lördag 9 Juni

Efter frukosten gick jag ut och började städa bilen. De var välbehövligt om man säger så. Tror de är 1 år sedan sist den städades, har ju plockat ur den osv men ingen ordentlig städning.
Efter att jag plockat ur allt och torkat ur bilen tog vi en fika. Elias och grann pojkarna satt ute och åt glass tillsammans. Jag och Bosse drack kaffe och tog en kaka inne. Liam sov.

Sen var de bara att gå ut och dammsuga bilen så var de klart =) Härligt.

Elias var ute nästan hela dagen och lekte med killarna, men när han blev trött så gick de inte längre. Då bet han en kille 2 gånger så mamman fick komma med Elias.
De är svårt att veta hur man ska göra. Han leker jätte bra med dem när han är pigg. Men hur ska man veta när han blir trött? Alltså för att undvika att detta händer, när ska man ta in honom?
Vill ju inte att de ska bli så att ingen vill leka med honom för att han inte kan hantera sin trötthet. Han vägrar sova middag längre, och jag förstår de, han är ändå 3½. Men på något sätt behöver han ju vila, eftersom han inte kan kontrollera sig när han blir trött.
Sen när klockan är 17 är han helt slut och de spelar ingen roll vad man gör eller säger till honom så börjar han gråta av utmattning.

De är jätte svårt att veta hur man ska göra i detta. Sen är de svårt att ha 100% koll på honom ute med om jag inte är med. Men själv kan jag ju inte vara ute hela dagarna, finns ju saker som måste bli gjorda inne med. Och Leya gillar inte vagnen, så de gör de lite jobbigare att vara ute med.

Till middag fick de bli falukorv och potatismos, hade tänkt de till fredagen som lunch, men vi var ju inte hemma då =)

Både Elias och Liam var med på Lördags mys. Men kl 19.30 var dem så trötta så dem gick och la sig.
Leya somnade vid 21 och jag somnade nog strax efter i soffan. Jag och älsklingen hyrde en film, och jag såg som vanligt inte slutet. Jaja, inte alltid man orkar vara vaken på kvällen när man har små barn. De tar på krafterna ibland =) Vissa dagar är man helt slut och vissa dagar känner man sig piggare.

Fredag 8 Juni

Minns inte riktigt Torsdagen, nackdelen med att inte blogga om dagen samma dag. Jag skyller på ammnings glömska, hihi. De enda jag minns var att Elias bråkade hela dagen, fram till grannarna kom hem så han hade någon att leka med.

Hade planerat fredagen med att rensa ogräs och skörda rabarber. Men de blev ändrade planer.

Åkte istället upp till Ljungskile och fikade med Annika och tittade på Björns föl, både jag och Annika tittade bort från Liam samtidigt och vips så föll han i golvet från matstolen. Han är otroligt snabb den lille krabaten.
Sen till Spekeröd för att hämta ett litet kylskåp så att jag kan få plats med tårtorna till dopet/ kalaset. Matkällaren i all ära men 14,5 grader känns lite för varmt för att förvara tårtorna.

Hamnade mitt i köerna i Göteborg på väg hem. De gick i 15km/h ett bra tag. Lite segt. Men alla barnen sov gott i bilen så ingen annan hade ont av de =)

För att få en mer harmonisk miljö i bilen när vi åker så har vi fått ändra om lite bland barnen. De är så att Elias kan inte se Liam för då sätts de igång att retas direkt. Då har man en som skriker höga C i bilen och en som bara ska retas och provocera och låta hela tiden.

Så nu får Elias sitta fram, Liam bakom och Leya bakom mig.
De funkade bra, jag och Elias kunde sitta och prata utan tjafs och bråk i bilen. Liam kunde somna i bilen och vara på gott humör när vi kom fram. Leya fick sova i bilen utan massa höga ljud.
Med andra ord frid och fröjd =)

Barnen han lägga sig för natten innan Bosse kom hem från jobbet. Han var inte hemma förrän 19.30


Onsdag 6 Juni

Då var de Sveriges Nationaldag. Vad är de man firar egentligen? Någon som kan svara på de?
Jag tyckte mest att de var skönt att Bosse var ledig en dag mitt i veckan så att inte veckan blev så lång =)

Men vi firade ju lite ändå. Eftersom att Bosse fyller år denna dagen med =)
Elias vaknade 5.30 så då gick vi upp. Lite tidigt enligt mig, men vi skulle ju slå in paket osv. Så detta gjorde vi där uppe och Elias ritade en teckning till pappa.
Men när vi var klara kl 6 tyckte jag de var elakt att gå ner och sjunga. Så jag och Elias skulle se på barnkanalen en stund, målet var att gå ner kl 8 och fixa frukosten och sen sjunga. Men jag somnade på soffan där uppe och vaknade av att Leya skrek där nere och då var Bosse redan uppe. Men men, jag tog Leya och så fick Bosse lägga sig igen så barnen fick lämna paketen och sjunga. Liam ville dock behålla paketet själv, hihi

Frukosten fixade jag sen istället efter att Leya fått mat och paketen var öppnade.

Dagen gick skapligt, med vissa incidenter. SUCK! Tänk den dagen som man kan njuta en hel dag av att barnen sköter sig och man kan slappna av 5 min utan att oroa sig, när kommer de ske?

Efter frukosten satt jag och Bosse och drack kaffe och pratade och barnen lekte. Hörde en duns, Liam kom springande och sen hörde jag en rejäl smäll och krossat "glas". Sprang ut i hallen och de var den stora hall spegeln som åkt i golvet, jäklar vad de small.
Elias skrek "de var inte jag, de var Liam" vilket han gör så fort de händer något. Så jag vet inte vad jag ska tro. Men Bosse tog upp Elias på rummet och jag satte Liam i matstolen för att dem inte skulle gå i detta. Elias sa hela tiden att de inte var han, men eftersom han alltid skyller allt på Liam eller Leya (som inte ens kan göra något ) även när man ser vad somhänt, så litar jag inte en sekund på de han säger.

Jag Elias och Leya åkte till Skene för att köpa mera blomjord. De blev 10 säckar till. Och så handlade vi på willys när vi ändå var där =)
När vi kom hem gick Elias över till grannarna bredvid för att leka och jag gick in för att ge Leya mat eftersom hon hade skrikit ända från Öxabäck.
Efter en stund hör vi Elias grina. Bosse går över och ser vad som hänt, och då hade ELias slagit grann killen när hans mamma hade sett. Så hon försökte prata med honom men han hade bara flinat åt henne och sen börjat grina.
Och jag kan säga att han grinade ännu mer när Bosse försökte prata med honom, och sen kom dem hem och Elias fick vara uppe på sitt rum. Och bara för att jävlas ännu mer ställer han sig och kissar ner sig bara för att få komma ner. Han fick duscha och sen upp igen.
De är han som vill gå och leka och så slutar de så här. Alltså jag skäms över min son när de är så här och de är oftare de är så än att de går bra.
Han lyssnar aldrig och han gör framförallt aldrig som man säger. De spelar ingen roll hur man säger saker eller hur man pratar med honom.

Jag gick ut med Leya och Liam. Liam fick gunga medans jag försökte få Leya att somna i vadnen, men hon är ju inte så jätte förtjust i vagnen.
Sen kom Bosse ut också och då började jag med att rensa lilla rabatten och plantera lite. Så 2 blomlådor och en stor kruka är planterade här hemma. I stora rabatten är de påfyllt med 15 säckar med jord.

De blev ett par timmar ute och på slutet fick även Elias komma ut och greja. Han "klippte" gräset med sin gräsklippare som vi köpte när vi var iväg.
Bosse gick mest runt med Laya som inte ville komma till ro i vagnen och sopade jord efter mig, hihi.

Jag gick in med dem små så att Leya fick mat och Bosse gjorde klart de sista ute innan han och Elias kom in. Jag skulle fixa mat och tårtan. Men Leya ville verkligen inte ligga ner. Så de blev mest spring fram och tillbaka. Men tillslut så blev de mat iaf oh tårtan fixade jag efter maten emellan allt spring. ( Bild kommer sen )

Jag var ju tvungen att provbaka en tårta inför dopet och kalaset. Och den blev godkännd i smaken iaf.

Efter tårtan var de dags för pojkarna att lägga sig och de var inga problem. Leya ville fortfarande inte komma till ro.
Tillslut tog Bosse henne en stund och hon somnade på honom och jag somnade också i soffan. Sen la han ner henne igen och jag skulle gå och lägga mig, men då vaknade hon och fick mat 22.30 och sen somnade hon gott för natten,
Hon sov ända till 05.30 innan hon vill eha mat igen =)


Tisdag 5 Juni

Elias skulle till dagis som vanligt på en Tisdag.
Jag och dem små skulle åka till Skene blomsterjätten och köpa jord till rabatterna. Kommer dit 8.45 och dem öppnade inte förrän kl 10. SUCK! Trode dem öppnade 9.

Men men, åkte till JET och tankade och sen åkte vi till OKQ8 och köpte kaffe/ juice och bulle att fika på medans vi väntade på att kl skulle bli 10. Liam var lycklig som bara den =) Kom till parkeringen 9.40 och då vaknade Leya och var VRÅL hungrig på stört. Så de var ju bara att ompa sig bak i bilen och amma henne. Vad ska mna göra liksom?
Liam tyckte de var knas att mamma satt bak i bilen

Leya hängde i bärselen medans jag lastade på 10 säckar med 50L blomjord. Lite ompigt att ha henne på magen under tiden, men vad sjutton, man fick in taktiken rätt snabbt. Sen var de att kika på lite blommor till blomlådorna och den stora krukan.

Sen skulle ju allt in i bilen med, men då satte jag in Leya i bilstolen innan jag slängde in säckarna.
Väl hemma var de till att fixa med lite lunch och lite lek innan vi hämtade hem Elias. Hämta paket på schenker och sen hem igen, då var de middagsvila för Liam och Leya som i bilen så gott. Så jag och Elias passade på att rensa klart den stora rabatten och fylla på med ny jord. ( Älsklingen sa att jag skulle köpa 10 säckar och att de nog inte kommer att räcka, jag tyckte de lät så mycket men jaja. Men de behövdes mer, jag erkänner att jag hade fel )
Sen var de dags att ta sig in och baka tårtbotten tilll en tårta. ( som förövrigt Elias fick för sig att han skulle smaka på när jag inte var i köket, och klättrade upp och drog av en stor bit så den inte gick att använda som tårtbotten. Jag blev gott förbannad då han visste om att vi skulle göra tårta på den. ) Ringde Bosse som fick stanna vid willys och köpa färdiga bottnar. För jag skulle inte hinna att baka en till och att den skulle hinna kallna och göra fyllningen.

När älsklingen kom hem fixade vi kvällsmat och sen var de dags för ungarna att lägga sig.
Jag gjorde fyllningen i tårtan. Vaniljkräm i understa lagret och hallon/blåbär/ grädde i nästa lager.

Sen var de dags för sista avsnittet av Desperate houswives och både jag och älsklingen somnade i soffan och bestämde oss för att lägga oss efter de

Måndag 4 Juni

Elias skulle till dagis kl 8 och vi kom väl runt 8.10 Men så blir de ibland med små barn. Inte alltid man kan komma i tid.
Vi andra åkte hem igen och bara va. Kände mig riktigt trött i kroppen så jag vilade de som gick innan de var dags för lunch för mig och Liam.

Efter att vi hade hämtat Elias igen åkte vi och slängde sopåtervinningen och sen till affären och handla. Väl hemma sen igen så gick Liam och la sig och somnade direkt. Leya sov gott i bilen så jag och Elias stannade ute och började rensa massa ogräs i den stora rabatten vid garageuppfarten. Vi var nog ute 1½ timme och grejade innan grannen mitt emot ropade att de var kaffe =)
Sen blev vi kvar en stund. Barnen lekte och vi satt och tjötade...

Var hemma vid 17 igen och då var de dags att börja med middagen, pannkakor till barnen och köttgryta och ris till mig.
Efter maten och lite bolibompa var de dags att göra killarna iordning för kvällen. Tandborstning och pyjamas på. Och sen gick dem upp till sina sängar. Utan protester från Elias. Liam blev överlycklig som vanligt över att få gå och lägga sig =) Aldrig några problem hemma.

Leya hade svårt att komma till ro. SSå jag satt med henne mer eller mindre hela kvällen innan de var dags att lägga oss. Och då somnade hon gott,

Men i natt vaknade hon var 3dje timme istället för 4-5 timmar. Men men, de gick de med =)

Söndag 3 Juni

Dagen började med att jag fick sova. Känndes riktigt skönt. Gick inte upp förrän 08.30 =) Men då hade jag vart uppe med Lea 3 gånger under natten.

Efter frukosten började vi greja. Jag var nere i källaren och städade, så nu är de bara förrådet kvar som får grejas i den 6 Juni när Bosse är hemma. Svårt att göra själv med 3 barn hemma.

Bosse satte upp rullgardiner i barnens rum och fixade lite och klippte gräset. Och eftersom vi grejade hela dagen här hemma så fick de bli pizza till middag. Kännde att de skulle ta för mycket tid från grejandet om vi skulle laga mat.

Elias var ute nästan hela dagen och lekte med grannarna bredvid.

Bosse åkte och jobade efter att pojkarna lagt sig. Och jag och Leya satt och mös i soffan tills hon somnade.

Lördag 2 Juni

Vi gick upp tidigt, alla skulle duscha och göra oss iordning och äta frukost.

Vi åkte hem till Bosses pappa, barnens farfar och min svärfar. De tar ca 2 timmar att köra, barnen tyckte väl inte att de var de roligaste men tyckte att bilresan gick bra iaf.
Han hade 75års kalas så vi skulle vara hos dem hela dagen.
Och de var vi, jätte mysigt.

När vi kom var de lunch, Soli hade fixat med ägg, sill, Janssons frestelse potatis och köttbullar. Massor av god mat och trevligt sällskap. Alla Bosses bröder med familjer.
Sen var de tårta som Lisa hade bakat. Helt underbart god, choklad tårta med lite smak av apelsin.

Sen var vi ute i trädgården och satt och tjötade lite, Elias " planterade" blommor. Han grävde upp vildblommor utanför staketet och planterade den i krukor han fick av Soli. Han hade fullt upp =)

Efter en stund var de dags att påbörja middagen, Soli och Lisa grejade för fullt. Leya ville inte komma till ro riktigt så jag gick runt med henne på armen de mesta av tiden.

De blev kyckling i sås och stekt potatis och sallad. Underbart gott. Och sen var de efterrätt med, rabarberpaj med glass och grädde. Mumms.
Vi åkte ju inte hem hungriga iaf om man säger så =)

Efter maten var de dags att packa iordning oss och packa in oss i bilen. De fick bli jag som körde hem eftersom de bjöds på öl och whiskey till maten =)

kl 22.30 var vi hemma. Och jag kan ju säga att vi hade 3 super trötta barn. Elias och Liam bara grät av trötthet. Dem ramlade så fort dem försökte gå. Så de var bara att ta upp dem och borsta tänder och på med oyjamas och i säng med dem. Tror dem båda somnade innan dem la huvudet på kudden =)

Tusen tack Soli och Astor för en underbar dag

Fredag 1 Juni

Dagen började med frukost som vanligt. Fixa iordning barnen för att åka till Borås. Bosse skulle bara vara på verkstaden på morgonen och var klar redan vid 10 tiden.
Målet med dagen var att få tag på en gungställning som jag hade hittat en annons i tidningen för 599kr
Vi hittade den och sen blev de lunch på MAX hamburgare =)

Elias åkte med Bosse i lastbilen och jag och dem små åkte till Willys i skene och handlade. Och sen när vi väl var hemma var de bara till att packa upp de vi handlat och greja lite.
Elias ville att han och pappa skulle sätta upp gungställningen så dem gick ut och gjorde de. Kan ju säga att dem inte hade vädret på sig sida. De blåste och duggregnade och var riktigt höst väder. Liam tyckte de var fuskigt att storebror fick vara med pappa ute så även han och jag gick ut en liten stund. Jag och Liam gick sen in för att fixa med maten. Kyckling kebab med ris.
När gunställningen var färdig tog vi på killarna regnkläder och Bosse gungade med dem en stund innan maten var klar.
De uppskattades av Liam som höll på att somna i gungan =) men Elias ( sura pellen ) grinade och surade bara.

Efter maten var de dags att göra barnen iordning för sängen. Och jag och älsklingen skulle se på Let´s dance. Leya var med för att äta och så skulle jag somna henne, men de slutade som vanligt med att jag somnade först i soffan och hon sen. De är så varmt och mysigt att ha henne på sig och somna =)

Jag sov i 2 omgångar i soffan under kvällen, var så trött.
Och de är inte fysiskt trött jag är utan psykiskt. Detta bråkande och tjatande med Elias gör att jag konstant känner mig helt slutkörd. De går liksom inte att prata med honom, för han springer bara iväg och slänger sig på golvet och grinar och skriker.
De går heller inte att gå upp med honom och prata för samma sak händer då. I bilen är de värst, då kan jag inte göra någonting, de går liksom inte att åka någonstans för att ha kul. För de slutar med att han har retat upp mig till bristningsgränsen innan vi kommit till Skene. ( 30 min hemifrån )

RSS 2.0