Tisdag

Tisdagen var kanon fint väder på dagen. Underbart att vara ute och gå.
Gick och lämnade barnen,och gick en promenad hem. 

Gick ner och hämtade barnen vid 15 och gick via affären hem. Träffade Anna och pratade och hörde åskan. Hann inte hem innan regnet kom.  

De var uppehåll de första 10-15 min på fotbollen. Sen öste regnet ner tills de var 10 min kvar. 

Nu har de regnat alla 3 tisdagar som fotbollen vart på. Jo, de har ju regnat varenda dag sedan semestern tog slut. Inte en enda dag har de vart uppehåll en hel dag :-(


God morgon

God morgon på er. 

Ett sånt busväder de var igår kväll. Satt på kontoret och jobbade lite och lamporna blinkade för fullt. Tillslut gav jag upp kontoret då de kändes som strömmen skulle gå närsomhelst. De gjorde den dock inte. 
När jag satt i soffan vid 21 skakade fönstren och huset vibrerade. Sjukt jobbigt då jag avskyr åskan. Och så typiskt när Bosse jobbar. 

Igår monterade Bosse upp den nya hyllan från Ikea på Liams rum. Jag och barnen sorterade i alla leksaker och fick ordning i hyllan. Försöker få ordning på min planering denna veckan. Men får inte ihop den alls så de får väl bli som de blir. Onsdagen går åt till sjukhusbesök för Theo iaf. Återbesök på barnavdelningen för ultraljud på hjärtat. Tror de är bra nu, att de vuxit bort eftersom läkaren inte sa något på 6mån kontrollen. 

Nu ska barnen iväg till skola och dagis. Och hoppas eftermiddagen går bättre än vad morgonen gått. Ikea

Idag åkte jag, Elias och Liam till Ikea Bäckebol. Redan i bilen kände jag att detta kommer sluta illa. Hmm, jo jag hade rätt.

Gick först en runda uppe, tittade på vad vi ville ha. Tog en kö lapp till garderob avdelningen för att få hjälp. När nr 31 ropades upp, gick jag från "lekhörnan" på avdelningen för att få hjälp. När jag var halvvägs ( alltså ca7 steg kvar ) trycker hon fram till nr 32. Ursäktar mig och säger att jag hade 31 och hon bara säger att nu var hon upptagen med en kund och fortsatte titta i dator. Blev så förbannad och gick därifrån. 

Gick och åt med barnen


Gick en runda till, skrev upp en hylla på lappen och gick motvilligt tillbaka till garderob avdelningen. En ny personal, tog ny lapp och ställde mig vid info direkt. 
Fick hjälp med de jag ville. BRA. 

Åkte ner till undervåningen, skulle inte ha något utan gick direkt mot lagret. Då var lastvagnarna slut. En personal ringde om att de behövdes vagnar. 25 min senare kom där vagnar SUCK!

Hittade de jag skulle plocka själv, sen hade jag en lapp med saker dem skulle plocka fram. 

Betalade ( lite privat, lite företag ) sen vänta vid utlämningen 45 min. Sen vänta 45 min på att beställa hemkörning. 
Kommer fram, och de visade sig att vi bodde i zon 3 ( jag trode vi Bode i zon 2 där Ullared och Kinna låg. De skulle kosta 3495kr att få de hemkört med inbärning. Jo tjena. Hade vi bott i zon 2 skulle de kosta 995kr
Tur de var företags grejer som krävde hemkörning kände jag just då.

Men eftersom vi Bode på zon 3 fick jag välja hemkörnings tid helt själv, och valde då imorgon sön förmiddag så Bosse kan bära in de själv, så kostade de "bara" 2495kr

Typ allt som kunde gå fel kändes som de gjorde idag. Och nu har jag inte skrivit om tjat och spring och skrik från barnen.

18.45 var en väldigt skön tid, då var vi HEMMA och jag har bestämt mig för att inte handla i Bäckebol mer. Detta kunde säkert hänt i Kållered med, men nu var de i Bäckebol de hände. 


Fotboll

I Tisdags provade vi fotboll igen. UTAN stress. 
Jag hade förberett allt innan barnen kom hem, regnet öste ner så Frida skulle ta Theo ifall han vägrade vagnen ( händer rätt ofta )
Snälla Frida erbjöd sig att ta alla barnen så jag åkte med bara Elias. 
Vi var 5 mammor som stod i regn och blåst och kikade på alla barnen. 15 barn spelade tappert i regn och blåst 

Vi körde med regnjacka, eftersom de mest var att öva bollvana

Första dagen

Idag var de Elias första dag i förskoleklassen.  Stora killen.


Redo att åka. 

Theo fick vara hos farmor en liten stund medan jag var med till första rasten. 

Först hade de samling, förskoleklassen, 1an och 2an. Kollade almanackan och pratade lite om hur sommaren var.


Elias fick plats vid lilla bordet i klassrummet tillsammans med kusin Alfons och två andra. 
Runt de stora bordet sitter de andra sju.

På första rasten bjöd lärarna på glass. Tradition på första rasten efter sommarlovet. 
Mysigt.

Helg

Helgen har flugit förbi. Som alla andra helger. 

Handling i Kinna med Elias, och skaldjurs kväll.


Söndagen va si sådär. Bråk och tjafs. Dumma påhitt osv. 

Denna helg har vart alla humör på barnen. 

Något positivt är att Leya går mer och mer nu. Jätte duktig tjej.

Imorgon börjar skolan. Elias ska börja förskoleklass.
Nu känner han dem flesta, men de kommer 4 barn från Överlida och en ny kille från Ätran. Så de kommer bli 11 barn i förskoleklassen 10 killar ovh 1 tjej.


Febrigt

Igår Torsdag ringde dem från dagis om att Liam hade feber. När jag åkte ner och hämtade såg han allt annat än pigg ut. Han hängde på mig och var helt slapp.

När han vaknade efter middagsvilan hade han 39 grader och de fortsatte resten av dagen. 
På kvällen var han så påverkad att han bara grät så fort något tittade på honom. Han gick och la sig frivilligt och bara låg och stirra. 
Fick alvedon och sov gott under natten.

Leya var extra retlig i går kväll och kändes lite varm. 38,9 på henne med. Men hon var inte så påverkad.

Imorse var de oförändrat. 39 grader på Liam och 38,9 på Leya. 
Men lite piggare än så länge, får se hur de går under dagen. Retas med varandra gör dem och extra känsliga. Hmm, PAPPA KOM HEM NU. :-)

Ikväll ska jag och mamma gänget hitta på lite kul. Vi har planer vi :-)

Nä dags att medla mellan barnen lite ;-)

ROBBAN

ROBBAN har fått fnatt. Haha. Teknik är underbar. NÄR DE FUNGERAR. 

Han har arbetspass Tis och Tors 8-15.15 och 19-23.59. Men så igår Ons hade vi strömavbrott hemma i ca 2 min. Då fick han för sig att gå ut och dessutom utanför banan. Vilket resulterade i fast körning. 

Idag gick han ut 8, direkt utanför banan och välte barnens skottkärror och tuggade sönder trådarna på sopborsten. 

Tur vi har personlig rådgivare åt ROBBAN. 
Men nu verkar han ok igen. Men han ska få en ny grej så de förhoppningsvis inte blir såhär mer. Sjukt less

Så sjukt less på att ens försöka med vissa saker. Men nu ger jag upp. 

Idag skulle fotbollen börja för Elias efter sommaruppehållet. Han var ju inte med i våras då vi var sjuka en del och mycket bråk. 
Nu har han ju lugnat sig och de har gått att prata med honom. Han har velat spela hela tiden och idag åkte jag stressad till Gekås för att köpa fotbollskläder/ träningskläder och gympa skor. 

Vad får jag för de? 
Jo, stressad som fan åker vi och kommer 2 min försent. Ur med syskonvagn och i med barn, halvspringer till planen vi ska vara på. Elias gömmer sig vid mig och tänker minsann inte gå fram till dem andra ( han vet vem dem flesta är ) han skulle vara vid mig bara. Tränaren försökte prata med han men han gömde sig bara. 

Jag tappar lusten, sa till han att ska han bara vara vid mig kan vi lika gärna åka hem. Jag stressade inte som f"""""n för att stå med en tjurig unge!
Han började grina och skrika, och då försvann all mitt tålamod sa jag gick till bilen med en skrikande unge efter mig. Liam som ville titta på fotboll blev ledsen. 
Packa in barn och vagn i bilen och åkte hem. 


Regnet/ haglet stod som spön i backen när jag försökte lugna ner mig. Men de var inte så lätt med en som satt bak och skrek/ grinade att han ville spela fotboll. 

Jag varken orkar eller har lust med detta. Skulle han bara sköta sig så fine, jag hade bestämt att ställa upp och åka på fotbollen även om jag inte alls är glad i de med att ta med dem andra barnen på kvällen. ( barnen lägger sig ju mitt i fotbolls tiden ) 

Men nä, efter att bli utskämt av skrik på fotbollen idag ger jag upp. Skiter i allt som har med aktiviteter att göra för jag klarar inte av detta Vädret

God morgon, nu känns de som sommaren är över och regnet faller. Hoppas de ger med sig innan lämningen på dagis.

Idag ska Leya börja på riktigt igen. Personalen ringer om de skulle uppstå problem, de tror jag dock inte.

Jag och Theo har jobb nere på kontoret att göra, men känner jag Theo rätt så somnar han igen efter lämningen nere på dagis :-)

Nä, dags att väcka morgontrötta barn ( på helgerna vaknar barnen innan 7 av sig själva och väcker oss. På vardagarna när de ska gå upp tidigt vill ingen vakna. Hmm )

God morgon

Helgen bara flyger förbi som vanligt.

I Fredags kom Roger och installerade vår nya robot gräsklippare. Mycket nöjd med den, bara 2 små fel som vi får försöka ordna till helgen som kommer.I Lördags var vi nere i "byn" och var med och firade Mjöbäck 700 år.
Tog med alla pojkarna, Leya var hemma med pappa. Men pappa fick hämta Elias då gallskrik uppstod.

Liam provade brandbilen

Mycket stolt kille.

Vi tittade på riddarspelet en stund med
Söndagen bestod av handling för mig, Elias och Liam. Och sen tog vi dagen som den kom. Pappan åkte och jobbade och vi andra bara slöade :-)

Nu är de måndag igen och rutinerna fortsätter. Nu är de dags att köra ner Elias och Liam till dagis/ fritids. 

Leya kommer vara där 1 timma i em, för att testa på igen. Hon kan fortfarande inte gå på sitt ben :-( hon får ont av att gå, men inget ont av att hoppa på knä. Ortopeden sa 2-3 veckor så jag ger den tiden innan jag ringer dem och kollar. 1 vecka utan gips idag

Ha en bra Måndag alla

Lämning

Lämningen idag gick ju inte riktigt bra. 
Valde att barnen fick börja 9 istället för 8 idag. Dels för att få en lugnare morgon och eftersom vi skulle gå promenad med Frida som lämnar 9.

Lämnade Elias först. Kramades och sa hej då precis som vanligt. Gick och lämnade Liam och när jag gick ut började Elias skrika på mig. 
Gick till han, kramades igen och sa hej då. Men han bara skrek. Han hade bestämt sig för att inte vara på fritids idag. Hörde han ända till stora vägen.

När jag hämtade berättade fritids personalen att han skrikit en hel timme :-( hon hade vart inne på dagis och frågat om råd hur hon skulle hantera de. 
Och deras svar hade vart att ge han de han ville ha, annars hade de inget bra svar.
Och dem kunde inte ge han de han ville ha eftersom de var att jag skulle komma och hämta honom :-(

Hoppas de är övergången nu från ledigt bara. För detta funkar ju inte sen när skolan kommer igång.
Vad gör man? Jag kan ju inte sitta med i skolan på dagarna ( om de fortsätter ) 

Liam vill ju inte heller släppa mig vid lämningen på dagis. Han håller sig kvar så länge han kan, men han skriker ju inte när jag går.

Som sagt, hoppas detta bara är tillfälligt efter ledighet nu, och att de lugnar sig. 
Annars tycker jag att de går rätt bra hemma på em/ kvällen.

Idag var Frida, Lucas och Ellen nere och lekte ända till 18.10, så skönt när man kan vara ute och inte ha massa tider att rätta sig efter, imorgon är ju barnen lediga så de gör inget om dem sover lite längre :-)

Nu är de dags att nana kudden, ny dag imorgon med barnen, hoppas på fint väder då vi ska upp och bada med Frida och barnen :-) 
God morgon

Nu sitter jag här i lugn och ro helt ensam vaken med en god mugg kaffe. Bästa på hela dagen. Tänka igenom gårdagen och planera denna dagen. 

Leya är fortfarande hemma från dagis, hon rör benet obehindrat, hon sitter på knä, och hon hoppar på knä. Så ont har hon inte iaf, vilket är skönt.
Nu ska musklerna byggas upp på nytt, hela knät och benet viker sig bakåt när hon försöker att gå, enveten är hon ( lik sin mamma ) så hon försöker hela tiden att gå. 

Igår blev Leya åksjuk i bilen, händer inte så ofta som tur är, men nån gång då då. 
Så vi fick inte handlat, fick vända och åka hem igen. Sanera hela bilstolen i duschen och tvätta tyget. 
Och innan jag fick fast stols#%#%#%#%#%<%% igen va jag helt slut och hade sån värk i kroppen. 
De är ju inte bara att sätta in och dra lite lätt, man måste ju lägga hela sin egna tyngd i stolen för att få den ordentligt fast. Men nu sitter den som berget igen, pjuhh.

Pojkarna har somnat gott om kvällarna sedan dagis/ fritids drog igång i måndags. Dem vill inte riktigt vakna på morgonen heller :-)
De går tydligen feber nere på dagis redan, flera som fått gå hem, så igår var Liam ensam mellan 14-15. Håller alla tummar och tår jag har att mina barn klarar sig ( de gör väl alla givetvis, ingen vill ju att sitt barn ska bli sjukt ) 

Pojkarna leker så mycket bättre med varandra nu, och de är så skönt att de inte blir bråk och tjafs så fort dem kommer i närheten av varandra. 
Leya leker med dem också, men då blir de mer oroligt. 

Men eftersom mina barn är iPad nördar så går de att sätta en med "padden" ( som Liam och Leya säger ) så minimerar vi bråken. Elias har sin padda på kvällen när de mindre lagt sig.

Mitt hem börjar likna ett hem igen efter semestern med. Övervåning och mellanvåning har fått sig en omgång. Känns otroligt bra. Idag ska vi se om källaren kan få sig en omgång med, men först en promenad med Goa mammor när barnen är lämnade :-) 

Ha en bra Torsdag mina läsare ( om jag har några kvar efter ett långt uppehåll )Theo och denna mat

Theo har ju vart lite trög med att få i mat. Ända sen han föddes.

Ersättning/ välling äts riktigt sakta och tar sån tid. Oavsett vilken flaska/ napp som används.

Gröt/ mat har han fått kväljningar av och inte velat ha.

På 6 mån kontrollen sa läkaren att jag skulle börja sockra maten så han fick smak på de goda.
Jag typ idiotförklarade läkaren. Och vägrade sockra maten.

Men så för nån vecka sedan tröttnade jag på kväljningar och matvägran från Theo och sockrade hans mat i 2 dagar. Och gissa vad? Läkaren hade rätt. Theo åt som aldrig förr och inga kväljningar.  2 dagar, och nu äter han utan socker.

De enda "jobbiga" nu är att han klarar inga som helst bitar. 
Barnmat från 6 mån har ju jätte små bitar av ex pasta potatis osv. Men de går inte att få i honom..
De är bara HIPP som har helt puréad mat. Och här i Svenljunga finns inte så stort utbud av just HIPP. 
Så de får bli lite enformigt tills lilleman accepterar små bitar.
Gröten slinker ner och all fruktpuré älskar han.

Hans mage har vart hård och han blev förstoppad, men är nu igång igen. Tacka vet jag katrinplommon :-)

Semester

Leya började ju semestern med att få en spricka i benet och blev helgipsad.
Men de stoppade inte oss från att göra våra planerade utflykter. 

Vi har haft en väldigt lugn semester där vi tagit dagarna som dem kommit. Röjt lite hemma, åkt iväg och ätit lite lunch/ glass osv. Lite som vi känt för stunden.

Borås djurpark var ett planerat resmål. Bodde i stuga 2 nätter. Och enl personen som bokade var de inga problem att ha med sig 2 resesängar. 
Jo tjena, va knappt att en gick att ha. Bordet i stugan var fast bultat och gick inte att flytta så de blev mycket svår möblerat.
Tur Theo kunde sova i insatsen till vagnen.
Barnen gillade verkligen att vara inne på djurparken, vilket vi var 2 dagar.

Liam blev helt besatt i aporna, och pratar inte om något annat. Även Elias och Leya gillade dem.

Sista veckan hemma blev lite för mycket. Alla längtade tillbaka till vardagen. Elias pratade bara om fritids och att han ville dit. Liam ville till dagis och Leya med.
De var lite kaos kan man säga.

Vi tog en natt i stuga i Varberg sista semesterveckan. ( bättre planlösning än i Borås ) 
Hälsade på barnens farmor och Gert. Första dagen gick kanon bra. Men hemresedagen var inte lika bra. Alla ville hem och greja inför jobb/ dagis/ fritids vecka :-)


Sammanfattning av semestern är att den har gått bra. Mycket bättre än vi trodde från början. Barnen har växt i raket fart. 
Nu är semestern slut och vardagen är igång, vilket vi trivs allra bäst med :-)
RSS 2.0