Hulliganer

Efter middagen ville pojkarna bada. Helt ok. Då slapp jag gå emellan bråk en stund.
Men så hör jag att pojkarna börjar gapa åt varandra så jag gick in och kollade.

Då hade dem tagit den stora dusch tvålen med pump och hällt allt i badbaljan + en hel flaska med badolja. Golvet var jätte halt av all olja.

Och innan jag hann blinka hade givetvis Leya kommit in i badrummet och krypit in i duschen med kläderna på. Så de var ju bara att sätta henne i badet också. Och hon blev överlycklig. ( hon blir väldigt arg när pojkarna får bada och inte hon ) nu fick hon sin vilja igenom idag.

Sen blev de sängen gör barnen.

Elias kom upp en stund senare och hade nog dåligt samvete för han var ledsen och sa förlåt för att han dummade sig i badet. Han kan när han vill den lille goingen. Bara synd att de är så mycket annat som förstör.


Begravning

Jag och Leya åkte upp till Ljungskile igår på Fredagen för att ta farväl till Maggan.
Maggan var min dagmamma, nattmamma och helgmamma under 9år.

Begravningen var jätte fin. Fina blommor och prästen pratade så fint om Maggan.

Leya tyckte nog att de var för tyst i kyrkan för hon pratade hon med. Vi stod längst bak för jag hade en förhoppning om att lilla busan skulle somna men nädå de var ju inte kul.

Även när vi gick ner till graven höll Leya låda.
Så övertrött tjej
Vi följde inte med efteråt, Leya somnade i bilen och jag ville hon skulle sova en stund.

Vila i frid fina Maggan <3


Utflykt

Imorse ringde Bosse och sa att han var i Mölndal på ett bygge om jag orkade köra dit Elias så kunde han följa med i lastbilen tills imorgon. Och även om jag inte riktigt hade energin så fick jag den när jag tänkte tanken att få de lugnt hemma.
Så nån timme senare satt vi i bilen på väg.

Pojkarna var lyckliga över att träffa pappa och Elias fick vara med inne i huset och tvätta golv.

Jag och Leya åkte och köpte lunch som vi sedan åt vid en bänk. Hittade även en lekplats som pojkarna härjat runt vid en stund.

Nu har pappa gått tillbaka till bygget och jag njuter av att barnen roar sig själva på lekplatsen. Ska snart åka hem med dem små. Kommer nog bli livat så Liam också vill vara kvar hos pappa.


Förbannad

Är så förbannad och urless så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Kan inte ha E någonstans i huset. Antingen väcker han dem små eller så förstör han tapeter rotar i saker som inte är hans osv osv.

Nu tills hans rum på mellanplan är klart får han flytta till källaren igen. Står inte ut med att han väcker dem små när han lägger sig på kvällen och de tar över timmen för dem att komma till ro igen. Och sen väcker han dem kl 5 på morgonen igen.
Jag står fan inte ut. Jag känner mig som ett nerv vrak som exploderar när som helst.

( va tvungen att skriva av mig )


Ont

Aj vad ont jag har i höger sida. Hela sidan från revbenen till slutet av magen. Om jag trycker / masserar så strålar de bak mot ryggen.
Vad kan detta vara?

De enda jag kan komma på är att jag slarvat med maten och att de är tarmarna som bråkar. Så får lägga om kosten igen. De har blivit både bröd, pasta och potatis ett tag.
Bröd för att mixen jag brukar köpa var slut i affären sist. Och de andra för att jag haft dålig karaktär helt enkelt.


Första besöket

Jag och Elias hade planerat frukost på sjukhuset innan vi skulle in. Men de var stängt och öppnar inte förrän 8.30 nu på sommaren. Och de var ju då vi skulle vara där. Så de fick bli att snabbt åka till mc donalds och köpa frukost.

Idag var första besöket för Elias hos psykologen.
De gick bra men jag såg hur otålig han blev. Hoppas även hon såg de.
Först skulle dem bygga i en inne sandlåda. Hur de såg ut i Mjöbäck valde Elias.
Han byggde vår trädgård, dagisgården och Kyrkan.
Sen när han var klar med de bara han rev allt och började laga soppa i en kastrull osv. De var svårt att få honom från sandlådan, men efter typ 10 min gick han med på de. ( 10min efter att psykologen sa att han skulle avsluta )
Då var de dags att jobba med lite klossar. Psykologen la röda och vita klossar i ett mönster som E skulle lägga på samma sätt. Och hon tog tid på hur länge de tog.
E blev stressad av de och de blev mycket fel pga stress.

Sen fick han leka i sanden 5 min som avslut innan vi skulle gå hem. Men han drog ut på tiden få med. Ska bara.

Jag satt bara och tittade och lyssnade. Tänk vilken skilldnad på lek de är när han får bestämma, när han får ha en vuxen själv och ingen som avbryter.


Gekås

De blev en tur till Gekås idag med. Denna gången åkte bara jag och Elias. Glömde ju köpa kaffe filter, present till Alfons och lite annat. Sen köpte vi lite saker åt Emma och hennes bebis som vi ska skicka ner till Gotland.

De var fullt i bilar på parkeringen. Hittade en plats i parkeringshuset på plan 3 tillslut. Så de var en bra bit att promenera. Inga problem. De var uppehåll.

När vi var klara och skulle gå tillbaka kom regnet. Hann bli rätt blöta innan vi kom fram och precis när vi satt oss i bilen öppnade sig himlen. Folk gick överallt och bilar överallt. Så de tog en stund att ta sig ut från parkeringen till vägen.


Bygga

Vår tanke var ju att vi skulle bygga 2 sovrum i gillestugan som ändå bara står tom.
Men vi har fått tänka om. Har diskuterat fram och tillbaka.
Hur vi än planerar för hur vi ska ha barnen så blir de inte bra.

Elias kräver så mycket uppmärksamhet och tillsyn.
Han klarar inte att vara i ett rum i källaren. Då förstör han allt han ser ( tapeter, häller ut tvättmedel/ sköljmedel osv ).
Han kan inte vara på samma våning som dem små, eftersom han då ligger och pratar/ sjunger/ gapar på dem små så dem vaknar. Vilket resulterar i trötta små och bara gnäll och grinande.

En liten tanke som föll bort var att Liam och Leya skulle få varsitt rum nere. Men känns som dem är lite för små eftersom de inte är öppet ner utan dörr.
Och så blir de ju ett rum där uppe som inte kommer till användning och så har vi inte koll på E utan han springer fram och tillbaka istället för att sova. Och så måste ju bebis ha något rum så småningom.

Men nu har vi kommit på en lösning. De kommer bli bra med barnen, mindre bra med ytan i huset. Men vi resonerade som så att familjen måste gå före de praktiska i huset.

Vi kommer sätta igen väggen mellan vardagsrummet och matsalen. Så får E matsalsrummet. Matsalsbordet får flytta upp och har vi kalas får vi vara uppe helt enkelt. Om vi inte får plats med de i vardagsrummet. Vi får se sen när de är klart.
Leya har kvar sitt rum och Liam får tillbaka sitt rum som Elias har nu.
Sen när de är dags för bebis att få ett rum så hoppas vi på att Liam klarar att få ett rum nere, och då får han de som idag är kontor.
Gillestugan byggs sedan om till kontor i innersta delen och restrerande blir tv rum/ gästrum.
Men de kommer inte prioriteras. Utan de kan vi ta lite då och då.

Så redan på semestern nu kommer vi sätta igen väggen. Så vi får löst de största problemet snabbt.

Jag hoppas att detta kommer bli en bra lösning. För annars vet jag inte hur vi ska lösa de.
De är skitjobbigt att inte kunna ha E någonstans. Och ni som inte har vart eller är i samma situation kan nog inte föreställa er hur jobbigt de är. Även om ni försöker tänka er in i situationen.


Midsommarafton

Då var de midsommar. Vi har inga traditioner alls denna dag.
Hur firar ni?

Morgonen gick bra, vi åt sill frukost med lax och massa annat. Så gott.
Långfrukostar är mysiga och barnen fick en godis bil efteråt.

Sen klippte Bosse gräsmattan och jag gjorde iordning barnen för att åka till Ullared. Höll på att inte komma iväg pga väldigt mycket bråk. Vi skulle handla några saker, nästan inget folk vilket var perfekt. Barnen fick välja själva vad dem ville ha.
Sen skulle vi till campingen och dansa kring midsommarstången men precis när vi kom ut så kom regnet. Och när vi hade satt oss i bilen öppnade himlen sig.
Så de blev ingen dans.

Åkte till Falkenberg för att äta middag, men nästan allt var stängt. Men mycket bättre väder, torra vägar.
Men kom till Resturang Stranden som öppnade idag. Thai mat och gud så gott de var.
När vi skulle därifrån öppnade himlen sig. Hann bli rätt blöta innan vi fick in barnen och vagnen i bilen.

När vi kom hem blev de jordgubbar och grädde som kvällsfika.

Kan säga så mycket som såhär. Dagen har vart skit. Trots små ljusglimtar in emellan. Bråk, skrik och tjaffs. Kommer inte åka iväg mer när han är med. På lääänge.
Nu gäller de att få hjälp med hans humör och sätt innan jag får ett psykbryt. Måste ta upp med psykologen nu, kommer inte klara denna sommaren med han hemma om ingen hjälp fås innan.
Känner ingen glädje alls att hitta på någonting.


Glasögonen

Alltså jag blir inte klok på dessa glasögon.

Enl optikern ska jag använda dem hela tiden, men i början lite mindre för att vänja ögonen.
Fre-mån hade jag dem hela tiden och de kändes jätte bra för ögonen.
Men igår Tisdag hade jag sån huvudvärk så fort jag hade dem på mig så jag tog av dem om jag inte satt vid datorn eller läste. Då försvann huvudvärken direkt.
Och så idag har de gått jätte bra igen.

Jaja, de får väl vara så här ett tag då


Badning

Idag skulle dagis gå upp till sjön för att bada och äta lunch.
Så jag hade tänkt ta en promenad upp för att hämta Elias. Men precis då kom regnet så vi tog bilen istället. Stannade till vid ica och köpte med glass.

Alla barnen satt och åt glass och sen badade dem igen. Jag tyckte de var kallt, men barnen hade super kul.

12.20 kom vi därifrån. Och då gick inte bildörren att stänga på vänster bak. Elias fick hålla dörren och jag körde sakta.
Ringde bilverkstaden, och han var så snäll och kom hem och kikade på de. Så jag slapp gå hem med alla barnen.

De var snabbt fixat, så de var klart på några sekunder.
Körde ner honom till verkstaden sen igen.
Tacka vet jag att bo på landet, man får hjälp direkt :-)


Utvärdering

Utvärdering av vagnen.
Underbar att köra. Smidig med sina svängbara hjul.
En nackdel är varukorgen när ett barn sitter bak, blir inte mycket plats över. Och får använda ryggsäck istället för skötväska.

Barnen gillade vagnen. Testade först med Liam fram och Leya bak. Båda gillade de.
Sen efter halva promenaden bytte dem plats. Liam älskade att sitta bak och vägrade flytta sig. Leya däremot gillade inte att sitta fram. Som hon skrek. Haha. Jag som trode de skulle bli ledsna miner för den som satt bak. Hihi


Vagn

Idag åkte hela familjen till Borås. Målet var Babyproffsen för att kolla syskonvagn till Leya och bebis. Jag visste vad jag ville ha, men skulle kolla om Liam fick plats i den så att jag kunde vara säker på att den passar länge.
Men så var ju de stängt, så vi åkte till Beginners istället och där hittade vi en Britax B-dual.
Liam fick plats i den och Leya med. Kanon, och kan göras om till Enkelvagn om man bara ska iväg med ett barn. Smidigt.
De enda som vi behöver köpa till när bebisen kommer är en mjuklift.

Så istället för att packa med sig 2 vagnar i sommar när vi ska på utflykter osv behöver vi bara en som inte tar mer plats än en enkelvagn.
Så vagnen kom med hem idag så har vi den till L&L till bebis kommer.


Magen

Usch och fy.
Igår åt jag några chips för jag blev så sugen på de. Nu under graviditeten vill jag inte vara strikt i lchf utan kunna ta något annat om suget sätter in. Och de är inte mycket annat jag har vart sugen på, åt tårta när Bosse fyllde år osv men inga mängder. Och rabarberpaj på morsdag.

Men igår, fy f...a alltså vilka magsmärtor jag fick. Hade så ont så jag fick lägga mig, och de blev värre. Tårarna sprutade okontrollerat. Elias var duktig och gick och la sig själv när han såg hur ont jag hade.
Har aldrig fått så här ont innan.

Så jag ska nog bli striktare igen. För att må så dåligt är de inte värt.

Dem andra graviditeterna när jag åt dålig mat ( kolhydrater ) så gick jag upp 3-4 kg när jag var i vecka 12.
Nu är jag i vecka 14 och har gått ner 2 kg sen inskrivningen. Utan att banta, jag äter när jag blir hungrig, skilldnaden är att jag ätit bra mat.
Helst skulle jag inte vilja gå upp någonting denna graviditet. Får se hur de kommer gå.
Jag ska iaf inte gå upp 22kg som med Elias.
Liam gick jag upp 8kg med och Leya 10kg.
Under detta vill jag vara iaf.


Väntat

Igår var dagen en katastrof. Vilket var väntat eftersom de inte var dagis på måndagen och rutinen föll helt.
Jätte tråkigt, men så är de så fort dagis har stängt en dag. ( längtar såååå mycket efter semestern, NOT ) 4 veckor hemma känns lite stressande måste jag erkänna.

På Tisdag kommer psykologen till dagis och ska observera Elias. Synd bara att dem är så lite barn på dagis då. Många har gått på semester så barn gruppen är liten nu. Och han fungerar bättre då, vilket är bra. Men psykologen bör ju se hur de är i vanliga fall. Alla andra månader på året när gruppen är stor.
Men men, kan hända att hon kommer till hösten också.

De känns bra att utredningen är igång. Jag har väntat på detta sen Elias var 1,5år då vi upptäckte att de var något fel.
De är svårt att förstå för utomstående tror jag. Hur man känner sig som förälder, när man vet att de är något fel men man inte får hjälp. Hur mycket jag än har tjatat på bvc både i Ljungskile och här i Svenljunga. Så har jag inte blivit tagen på allvar. "De är normalt för ett barn i den åldern" är de ända svar jag har fått.

Konstigt bara att jag inte har uppfattat något annat barn i samma ålder likadan.
Nu har ju även Liam kommit till den åldern och passerat den med nästan 1 år och vi har inte sett någon likhet mellan dem på de sättet.
Liam är inne i en trots, de är han och jag nekar inte de. Men 80% lättare att hantera än Elias.
Elias har ju fortfarande inte kommit ur "trotsen" som började när han var 1,5år. De har vart korta lugnare perioder, men de har inte försvunnit.

Jag hoppas iaf att vi kommer få bra hjälp när utredningen är klar.

Nu börjar molnen skingra sig så jag vågar nog hänga ut tvätten.


10 Juni

Grattis broder Anders på din födelsedag.

Jag och barnen packade in oss i bilen 8.15 och styrde mot Vänersborg. Målet var Teddys lekland.
Mötte upp Jonna och Lana 11 och barnen busade runt.

13.30 var de inga barn som lekte mer, så de var lika bra att avsluta och åka vidare.
Jonna och Lana skulle iväg på annat och jag och barnen åkte till Överby och åt middag på Max hamburgare.
De gick riktigt bra att vara iväg med alla barnen idag. Elias skötte sig kanon bra hela dagen, bara Liam som busade runt men tillsammans med Elias fick vi honom på plats ( vissa dagar lyssnar Liam bara på storebror och ignorerar mamma helt :-)

Sen gick vi till Rusta och handlade lite smått. Hittade även en dynbox för 299kr så den fick följa med hem till dynorna på framsidan.
Köpte glass och satte oss i gräset och njöt innan vi satte oss i bilen hem igen.

Och givetvis körde jag fel på väg hem med. Så jag hamnade på 45an. Att prata i telefon samtidigt som man ska köra är inte så smart om man inte vet riktigt vart man ska. Men men. Va ju spännande att köra en annan väg som man inte kört innan.
Blev lite smått stressad när jag kom till Göteborg och mitt i rusningstrafik och inte den vanliga vägen jag brukar. Gillar inte filbyte med massa bilar runt mig. Men de gick fint och rätt smidigt ändå tyckte jag. Elias tyckte jag var galen som körde in mellan bilarna sådär :-).

Väl hemma fick barnen kvällsmat och gå och lägga sig. Imorgon är de dagis som vanligt och jag ska vila upp mig efter denna dagen. Haha.

Bollhavet tyckte barnen var roligt


Förkylning

Har åkt på en förkylning. Blandat med allergi, så lagom kul. Mår skit rakt igenom och inte underlättar de med att ett barn driver mig till vansinne och inte lyssnar på ett enda ord jag säger heller. Lock för höger öra, gör att alla ljud som barnen för känns som de ekar runt i huvudet konstant. Näsan fortsätter vara tät och huvudvärken ger sig inte. Tror jag har feber också men panodil håller mig uppe iaf.


Men men. Bara att ta de som de kommer.

Idag får vi besök av Johan med familj som ska sova över. Dem hade ingen möjlighet att komma i Torsdags när Bosse fyllde år.

Vi ska ikväll inviga den nya gasolgrillen som vi köpte för 2 veckor sedan. Bosse skruvade ihop den igår kväll.

Hoppas på en bättre fortsättning på denna Lördag än vad den startade med iaf.


Glasögon

Fick tid till optikern dagen efter att jag ringde. Alltså förra fredagen.
Och vi provade ut glasögon. Hade på känn att de skulle bli så,
Och dem hade kampanj nu att man får med solglasögon med sin styrka med. Blir nog bra. Hoppas på att huvudvärken minskar lite nu med.

Väntar på att glasögonen ska bli färdiga, innom 2 veckor. Så nästa vecka blir dem nog klara


6 Juni

Idag är de inte bara Sveriges nationaldag. Utan även Bosses födelsedag. Så vi firade honom.

Hur firar ni nationaldagen?

Vi hade ju bestämt att de inte skulle vara något kalas eftersom han inte fyller jämna år.
Utan hade bara tårta hemma. Om de skulle komma någon. Och de gjorde de.

Hanna med familj och Gun&Gert kom på fm och fikade.

Och lagom till lunch/ middag kom farfar och Soli. Och även Benny, Paula och Angelica.
Så de blev lite mat innan vi fikade igen.

Leya blev så arg när pappa försökte mata henne med tårta. Hon skulle minsann äta själv annars skrek hon. När hon var klar hade hon grädde i öronen och smörjt in fötter, händer och hela ansiktet. Håret hade fått sig en omgång med. Så de blev raka vägen in i duschen för henne :-).

Eftersom barnen inte sov middag idag eftersom vi hade folk hemma hela dagen så fick dem gå och lägga sig tidigt idag. Och dem somnade mycket fort.

Jag har haft stora besvär med allergin idag. Näsan är bomtät samtidigt som den rinner och ögonen kliar, svider och bränner.
Får ringa vc och kolla vad jag får ta för mediciner. För nu går de inte längre. Kan ju inte vistas ute utan att få besvär


Ingen ork

Jag har inte haft någon ork till att blogga. Har lagt energin på hemmet och barnen.

Idag fick jag ont i ryggen. Vred mig lite snett när vi gick och hämtade Elias på dagis. Gjorde så ont så jag kom knappt upp för backen.
Hoppas de ger med sig snart.

Varför ska jag alltid vänta med att göra maten tills jag är vrålhungrig? Illamåendet kommer ju då och de är jobbigt. Men ändå har jag svårt att förbereda maten.

Nu är Elias ute och leker och dem små vaknade. Dags att resa på sig då kanske


RSS 2.0