Förlossningsberättelse

Tänkte att jag skulle knåpa ihop en förlossningsberättelse för dem som är intresserade att läsa =) Men jag vet inte vart jag ska börja. När började förlossningen? Dagen då dem försökte sätta igång de? Eller när värkarna började?
Hmm, kan ju sammanfatta veckan lite

Måndag 23 April kl 11 var vi på Obstetriska mottagningen på Näl och pratade med en förlossningsläkare. Mycket trevlig läkare som förklarade hur dem skulle gå tillväga. Han ville sätta igång de redan samma dag, men dem hade fullt på förlossningen

Tisdag 24 April fick vi en tid kl 8 till förlossningen. Men 6.50 ringde dem om att de var fullt på förlossninen. Dem skulle ringa igen när de lättade.
kl 11 fick jag en ny tid och vi fick ett rum. Dem la en hormon gel kl 13 och gjorde en ctg kurva. Sen gick vi en promenad jag och Bosse runt sjukhuset osv. Tillbaka på förlossningen kl 18 och kl 19 undersökte dem mig. INGENTING hade hänt. Jag hade svaga pinvärkar ( värkar som inte gör att något går frammåt )
Kl 19.50 fick jag en till hormon gel. Och denna gången var pinvärkarna starkare. Så man hoppades ju på att någonting skulle hända.
Men kl 00.00 bestämde sig barnmorskan och läkaren sig för att avbryta behandlingen inför natten så att jag fick sova och hämta nya krafter. Fick värktabletter och bricanyl och en sömntablett.

Onsdag 25 April. När läkare undersökte mig på morgonen hade de inte hänt någonting sen vi var inne på Måndagen. Så han beslutade att skicka hem mig pga att de var fullt på förlossningen igen. Skulle komma tillbaka på Torsdagen

Torsdagen den 26 April ringde jag in till förlossningen 7.30 för att kolla om dem hade plats åt mig. Och de hade dem. Så vi satte oss i bilen och åkte in. kl 9 fick jag ett rum och dem gjorde en ctg kurva och läkaren undersökte. INGENTING hade hänt.
Men denna gången tyckte läkaren att vi skulle testa att sätta en ballong för att utplåna livmodertappen. Men fy satan, ALDRIG NÅGONSIN att någon får göra detta på mig igen om jag inte är sövd. ( Att föda barn är INGENTING jämnfört med denna smärtan ) Jag fick säga till henne att sluta, för de gick verkligen inte.
Men så blev de fullt på förlossningen igen, så jag blev flyttad till Antenatalen för fortsatt behandling.
Så jag fick en ny hormon gel fast en dubbel dos.
Ctg kurva igen och sen var de promenader som gällde. Röra sig så mycket de går för att få igång allt. Efter försöket av insättning av ballongen gjorde de så ont att kissa. De sved så tårarna sprutade varje gång. Urinvägsinfektion är små bagateller jämnfört med detta.

När kl var 18 var de dags för en ny undersökning. Och ingenting hade hänt. Trots alla pinvärkar jag hade haft under tiden, en lite annorlunda värk mot Tisdagen.
Läkaren ville först skicka hem mig igen. För att invänta att de kom igång av sig självt. Då brast de för mig. Alla hormoner bara sprutade och jag bara grinade.
Bosse pratade med läkaren om de där med att jag hade dåligt med fostervatten när jag väntade Liam. Och då sa hon att vi skulle göra ett ultraljud och kolla mängden.
Och de låg på gränsen, så hon vågade inte skicka hem mig. Vi planerade hur vi skulle fortsätta detta. Vi bestämde att inget mer skulle göras under kvällen, utan att jag skulle få sova och samla krafter. Och att på fredagen skulle vi sägga dropp och se om de hade någon framgång.

Gick ifrån läkaren vid 19 tiden. Fick 2 vad jag trode var pinvärkar på väg till rummet igen. Var på rummet och jag fick värkar lite då och då. Men kännde bara att jag ville att de skulle sluta så att jag kunde få vila mig lite så att man skulle orka med morgondagen. Jag andades mig igenom värkarna och de funkade bra. Kl 20 gick vi till matsalen för att jag skulle få lite kvällsfika. Men värkarna kom såpass tätt att jag knappt kom dit, Bosse fick fixa iordning lite. På vägen tillbaka kunde jag gå ca 4-5 steg och så kom en värk, fick stanna, andas. Gå igen. Så höll jag på.
Framme på rummet 20.35 sa jag till Bosse att åka och köpa mat, för de dröjer ju länge innan han skulle få någon mat annars. Han åkte till Mc Donalds.
Kl 20.45 kom värkarna med 3 min mellanrum, jag kunde inte äta, de gick inte ner. Ringde på barnmorskan och sa att jag måste ha någon smärtlindring för nu klarar jag inte att andas mig igenom värkarna längre. De gör så satans ont.
Hon skyndade sig till förlossningen för att prata med dem, dem hade rum lediga så jag skulle få komma in på ett rum och få andas lustgas och bli undersökt.

Smsade B att jag kommer vara på förlossningen så han fick leta upp mig där.

Kl 21.15 då dem undersökte mig var jag öppen 4-5cm. YES, de hade hänt saker. De var inga pinvärkar =) Jag bad om ryggbedövning. 21.30 kommer Bosse. Han sätter sig i dagrummet och äter klart sin mat. Men bm ropar på honom att han får komma nu om han ska hinna vara med =) Han slänger i sig maten och kommer.
Mina värkar kom då med 1 min mellanrum. Bm sätter en någ för att förbereda inför ryggbedövningen. Jag andas lustgas så de står härliga till.
Kl 22 undersöker hon igen för att se så de går frammåt så att jag kan få ryggbedövningen. Och ooops, jag var öppen 8-9 cm. Så dem sa att jag inte hinner med bedövningen.

Skit också, men jaja. Jag födde ju Liam med bara lustgas så de ska nog gå denna gången med.
22.15 kom krystvärkarna. Jag hann nästan inte ta bort lustgasen innan nästa kom. Så jag var rätt borta i huvudet. Men jag var med på allt dem sa, bara de att jag inte hade förmågan att svara dem.

22.39 gick vattnet och 22.40 var hon född.
De var några intensiva timmar. Men så skönt att hon kom ut, utan dropp osv. De skötte sig självt.

Eftervärkarna kom redan på förlossningen denna gången. Och fy bubblans  vilka värkar. De var så att jag fick andas lustgas den första timmen eller 1½. Innan värktabletterna satte fart. Dem sa de att de brukar bli värre för varje barn.

"LLilla" Leya Hedvig Azarina föddes 26 April kl 22.40 med sina 4440g och 53cm

Uppdatering

 
En liten uppdate:

I måndags togs beslutet om igångsättning = fullt på förlossningen. Fick tid tisdag kl 8. 6.50 ringde dem om att de var fullt.
kl 9 ringde dem igen och sa att de lättat att jag kan komma kl 11. De gjordes ctg kurva och jag fick ett rum. Kl 13 fick jag första gelen för att livmoderhalsen skulle mogna. 6 tim senare ny undersökning som gjordes så satans ont så jag bara skrek. Slemhinnorna ömma efter behandling.
Fick ny gel 19.50. Då kom värkarna med 1 min mellanrum. Kunde andas igenom dem. Hoppades på framgång. 23.45 gjordes ny undersökning och de hade inte hänt någonting. Då avstannade dem värkarna med brickanyl och jag fick alvedon och sömntablett så att jag kunde sova natten
...
På morgonen nu gjordes ny ctg kurva, bebis hjärtljud är jätte bra. . Fick träffa en läkare om bedömmning hur vi skulle göra. Hade fortfarande inte hänt någonting. Och eftersom HELA förlossningen är fullbelagd och inget går frammåt med mig fick jag åka hem SUCK!
Har fått en ny tid imorgon OM inte förlossningen är fullbelagd.

Allt, verkligen allt har gått emot mig denna graviditet. JJag känner bara för att lägga mig ner och dö just nu. ( skämt å sido ) Nu ska jag försöka fixa de sista inför flytten. Bosse har åkt ner till Mjöbäck ( huset ) för att lämna Liam till farmor eftersom allt drar ut på tiden här.
Vad händer 20 min efter att han åkt? Jo jag går på toa och massa slem/ flytningar kommer med blod i. Ska man ringa förlossningen och kolla med dem? Eller ska jag avvakta?
Åhhh vad jag hatar detta

Dagen D

Idag ska vi ha bebis. Känns helt ofattbart just nu, eftersom jag inte har några som helst känningar. Men de ör ju fördelen med en igångsättning. Man behöver inte åka in i panik utan man tar de lugnt och stilla. Samma var de ju med Liam. Rätt skönt att komma till förlossningen "utvilad" och kunna prata med barnmorskan osv utan att avbrytas med värkar och sen sätter de igång =)

De ska bli intressant att se vad hon väger och hur lång hon är.

Någon som vill gissa?

De andra barnen har vägt:

Elias föddes på bf +7, 4370g 53cm

Liam föddes på bf +14, 4685g 55cm

Bebis kommer födas på bf +3 ( +4 om de drar ut på tiden )Men de hoppas jag verkligen inte ) =)


De har ju inte blivit så mycket sömn i natt. Jag somnade runt 23.30 och vaknade 03 och kunde inte somna om. 04.30 gick jag upp, hängde upp tvätten jag inte orkade vänta på igår och packat lite. Men vill inte röja runt för mycket för Elias sover gott.
Ska snart gå upp och duscha och väcka Elias. Han ska ju till dagis redan kl 7 idag.

Måste säga att jag är nervös för idag, jag har gjort detta 2 gånger innan, men ingen förlossning är ju den andre lik.
Enl förlossningsläkaren var jag som gjord för att föda barn. Eftersom mina förlossningar gått snabbt. Igångsättningen med Liam trode dem inte att den skulle gå så fort. Men 3 tim och 15 min tog den bara hann ju inte med ryggbedövningen som jag ville, var ju öppen 9cm när jag ville ha den. Men huvudsaken är att jag får ha min bäste vän hos mig  LUSTGASEN. Och min älskade sambo så klart ;)
Får se hur länge jag klarar mig på lustgasen denna gången. Jag klarade de ju förra gången =)

Nä, dags att ta tag i dagen

Igångsättning

Idag kl 11 var jag inne på ett igångsättningssamtal med förlossningsläkaren Dag Pedersen. En mycket trevlig läkare tycker jag.
Först fick jag göra en ctg kurva, vilket var lite bökigt för den där plattan som ska sitta fast på magen fick ingen kontakt riktigt, så Bosse fick sitta och hålla den i 30 min. Haha.

Sen fick jag komma in till läkaren. Som hade läst min journal ganska noga och var insatt i min situation. Efter en gyn undersökning konstaterade han att min bm i Ljungskile inte hade uppfattat de hela rätt. Livmodertappen var inte alls utplånad på 50% utan endast 25%. Suck!
Men han bedömde iaf att jag skulle bli igångsatt, vilket gjorde mig väldigt glad. UTAN att jag behövde tjata om de eller överdriva något =)
Men han sa att de kommer nog inte gå lika fort som med Liam eftersom dem kommer få behandla med hormon gel innan så livmodertappen mognar. INNAN dem kan ta hål på hinnorna och sätta värkstimulerande dropp.

Barnmorskan ringde till förlossningen för att kolla läget för detta och dem hade fullt. För med igångsättningen behöver man lite mer övervakning.
Så jag fick en tid i morgon kl 8 till förlossningen då dem kommer sätta igång mig. Vilket känndes lite skönt ändå, för nu har vi ju fixat de sista praktiska sakerna som behövdes =)

Liam sover i natt hos Annika och är där imorgon med under tiden vi är på förlossningen, och hon hämtar Elias OM inte Bosse hinner hem innan 17 då han ska hämtas.
Elias kommer vara hemma med Bosse och gå på dagis full tid 7-17 dessa dagar. Och Liam kommer åka till farmor på Onsdag och vara där till på Lördag då flytten går.
Bosse fick ändra om helt i sina planer med jobbet så de löser sig med Elias.

Så nu när allt sånt är fixat och färdig planerat känner jag mig lugnare och kan koncentrera mig på mig själv. För jag vill ju helst stanna på BB denna gången tills alla kontroller är gjorda och prover tagna så jag slipper åka tillbaka igen för de. För de hinns inte riktigt med.
Så antagligen kommer jag hem på fredagen, men då är problemet vem som ska hämta mig. För dem vill ju att man åker så tidigt som möjligt efter läkarundersökningen på fm. Hmm, Bosse är då i Mjöbäck och skriver på pappren på huset... Så är de någon som känner sig manad?

Elias ser fram emot fredagen, då morbror T ska hämta honom på dagis och så ska Elias sova där under natten. Hoppas att de går bra =)

I förmiddags lämnade jag ju Liam till Annika. De gör lite ont i hjärtat när man lämnar och han är så ledsen. Men de hade gått över och han var glad kille igen när jag pratade med Annika senare. Så då känns de ju bra igen. Men kom på de nu att jag kommer inte träffa honom förrän på Lördag igen när vi kommer till huset =( Jag har bara vart borta från honom 1 natt tidigare och de tyckte jag var jobbigt. Elias är på ett annat sätt, för han kan jag prata med i telefonen. Men jag kommer sakna mina små troll. Men detta är chansen jag har att verkligen tänka på mig själv ett par dagar och bebisen ( kommer givetvis tänka på både mina barn och Bosse och hur allt kommer gå med flytten ) Men jag kommer ändå inte kunna påverka de hela. Bosse tycker jag ska stänga av de helt, men hur lätt är de då?

Nä, nu måste jag packa lite. Känner att jag får göra de jag kan innan jag ska till förlossningen imorgon. Elias och jag har packat lite sen vi kom hem idag.

Jaha

1 dag över tiden idag då. Har inga större förhoppningar idag heller.

Elias och Bosse är nu och kör lite väggar till järnvägen, Liam sover och jag håller på att tvätta. Idag har jag sett till att jag har att göra. SÅ förbaskat trist den sista tiden att behöva gå över tiden. Varje dag känns som en vecka typ.
Men jag håller tummarna att läkaren imorgon väljer att sätta igång mig. Bosse har ledigt från jobbet imorgon så de hade passat kanon.

Idag ska de tvättas så mycket de går, packa ner skafferi grejer och lite annat. Sen åker vi till Torp och äter mat och köper blöjor.

Nä, nu ska jag återgå till tvätten


Barnvagn

Hmm, igår kom jag på att vi har ju ingen vagn åt bebisen. Alltså, vi har ju syskonvagnen till bebis och Liam. Men om jag ska åka iväg med bara bebisen, vad ska jag ha då? Kan ju inte springa runt med syskonvagnen då.
Ska någon av oss iväg med bara Liam så har ju han sin Emmaljunga scooter, men den kan jag inte ha till bebisen då den är frammåtvänd och de är inte fullt liggläge på den. Och detta kommer jag på dagen innan bebisen är beräknad.
Alltså min planeringsförmåga är åt fanders nu.

Gick iaf in på blocket och kikade på begagnade vagnar. Eftersom de ändå bara är en "extra vagn". När man är ensam med bebisen. De kommer ju inte hända så ofta.

Hittade en BRIO vagn 07a för 500kr. Ringde på den och den fanns kvar =) De ingick en babylift, regnskydd, myggnät, parasoll, åkpåse och en extra madrass. Och så fanns de med ett extra hjul ifall man får punktering.
Hjulen behöver fixas iordning men helt klart de priset. Tyget var bytt 2010 på vagnen, endast ytterst lite av suffletten som var lite solblekt

Jag och barnen åkte direkt efter dagis till Kungshamn för att hämta denna vagnen.
Bilderna är lånade från annonsen på blocket

Dagen med stort D

Idag är dagen med stord D.
Idag är dagen då bebis är färdigbakad i magen.
Idag är dagen som man räknat ner till.

Men jag tror inte på att bebisen kommer denna dagen.
Och jag tror inte bebisen kommer under morgon dagen.
MEN jag hoppas att läkaren på förlossningen bestämmer att han sätter igång mig på måndag när jag ska till honom på samtal. Jag HOPPAS han tar beslutet att sätta igång mig samma dag.

Mitt tålamod ligger snart på - och de är inte bra för varken mig, mina barn eller sambo. Och framförallt inte barnen eftersom dem inte fårstår. Jag och min sambo vet ju om VARFÖR och kan därför hantera de. Men jag tycker synd om barnen.
Och jag kan inte hur mycket jag än försöker och anstränger mig kontrollera de. ( Jag gör dem inte illa, men jag blir irriterad med blixtens hastighet )

Snart ska jag och Liam åka till Torp för att lämna in hjulen på vagnen som vi köpte igår, så att den är ok tills vi flyttar osv.


Mjöbäcks förskola

Har idag pratat med förskolan som Elias ska börja på när vi har flyttat ner. Den personalen som jag pratade med var jätte trevlig och hoppas att resten av personalen är lika trevlig =)

De är ju så att dem har sina 15 timmars barn 3 tim/dag 5 dagar i veckan 8-11. Vilket jag känner är ett större stressmoment än att ha Elias hemma.
Nämnde detta för henne, eftersom jag då kommer ha 2 barn till som ska göras iordning innan 8 osv.

Hon förstod precis min situation och skulle se vad hennes chef sa om att ha 3 dagar i veckan 5 tim istället.
Hon ringde strax efter och då had hon redan pratat med sin chef som beviljade 9-14 3 dagar i veckan. Känns skönt så försvann den stenen i magen hur man skulle lösa allt de där.

Men den 2 Maj börjar vi inskolningen iaf. Så hoppas vi att de går bra. Men Elias är ju inte blyg av sig så jag tror att de kommer gå kanoners.

Behandling nr 2

Idag fick jag komma till min bm igen för en ny hinnsvepning. Jag gör verkligen allt för att försöka få igång de nu. Men denna gången gjorde de ÄNNU ONDARE än första gången.
Tappen är den samma, utplånad till 50% och öppen 1,5 cm ca. De som hade ändrats var att bebisens huvud var nu fixerat, så de är ju en början iaf.

Nu på sen em/ kväll har jag haft en hel del rejäla sammandragningar som har gjort ont. Men jag vet inte om de har med hinnsvepningen att göra eller om de är för att vi haft en helvetes em/ kväll. Jag har vart så arg så jag nära på har kokat.
Men de märker jag ju snart nu när de har blivit lugnt här hemma om de onda försvinner.

Men de gör inget om bebis väntar till i morgon med att vilja födas. För Bosse är i Växjö ( eller där ner någonstans iaf )
Men sätter de igång får någon komma ner och möta han så han kan köra hem. Och hoppas på att han hinner i tid =)


Hmm

Den där hinnsvepningen gjorde ingen större nytta. Den skapade starkare sammandragningar men inget mer. Suck!
Har iaf ringt till bm nu på morgonen och pratat in på telefonsvararen så hon kan ringa upp mig när hon kan. Hon skulle se om hon kunde klämma in mig i em mellan 2 patienter och göra om den på nytt. Så får vi se. Annars får vi ju hoppas på att dem sätter igång mig på Måndag. Men de skulle verkligen underlätta om de satte igång innan helgen, då har jag helgen att vara på BB. Kommer bebis på måndag/ tisdag vet jag inte hur jag ska göra riktigt med dem andra barnen. Men men, hoppas de löser sig.

Just nu tar jag dag för dag. För jag orkar inte tänka på de som kommer längre fram. Nästa fredag ska vi skriva papper på huset och på lördagen flyttar vi. Och innan dess ska allt packas med. Jag blir stressad av bara tanken. Eftersom jag inte klarar att stå upp så länge och Liam som inte tillåter mig göra något annat än att bära runt på honom. Han har blivit så mammig så de är bara jag som gäller.

Igår kväll skulle pappa byta blöja poch ta på han pyjamas, gud som han skrek och grät och tittade bara på mig som om jag hade övergett honom.
Annars har de ju vart pappas pojk, jag har inte dugit när pappa har vart hemma. Vet inte om han känner på sig hur jag mår just nu, för de hade ju vart en förklaring. För jag mår piss av denna väntan, för mitt tålamod är helt på 0 nu.

Hinnsvepningen

Idag var jag till barnmorskan för den förhoppningsvis sista kontrollen. Jag vill verkligen inte komma tillbaka. Haha. Min bm är jätte go att prata med, och träffa. Men jag vill INTE vara gravid mer. Haha

Idag gjorde vi alla de vanliga undersöäkningarna, hjärtljuden låg på 142, blodtryck 115/80. Bebisens huvud var fortfarande rörligt/ ruckbart så hon trode inte att hon skulle kunna göra hinnsvepningen för huvudet var för högt uppe. Men hon skulle göra ett försök, och jag skulle säga till om de gjorde för ont.
Men eftersom jag verkligen ville detta så "genomled" jag smärtan. Profylax andning är bra grejer. Hehe, jag kan ju inte säga att de gick smärtfritt.

Livmodertappen var utplånad till 50% och mjuk, och jag var öppen 1,5-2cm. Så de känns ju som en bra start iaf.

Fick även en tid till förlossningen på Måndag den 23 April för att göra en viktuppskattning på bebisen och ha ett samtal med förlossningsläkaren ang en ev igångsättning. Jag hade ju hoppats på att få en tid på fredag, dagen innan bf men dem hade inga tider kvar. Men detta bara om de inte sätter igång av hinnsvepningen såklart. Jag hoppas ju på att de sätter igång nu i veckan...
Men de känns inte som om jag har turen på min sida denna graviditet så de blir som de blir. Hehe

Lat dag

Har kännt mig lat idag. Men ändå fått fixat en del.

morgonen flöt på bra, Liam sov till 9 och¨då var de ju bara att göra han iordning så han fick sin välling och sen åka till Britta. Han ska vara där vaje dag denna veckan eftersom Mia är ledig. Men de gillar Elias.
De är hans näst sista vecka nu, nästa fredag slutar han på dagis här. Gud vad jag kommer sakna dessa underbara dagmammor.

Jag och Liam åkte hem igen och lekte lite innan jag fixade lunch till oss. Lax oxh potatismos. Mumms och Liam åt massor innan han blev så trött så han höll på att somna vid bordet =)
Jag passade på att koka risgrynsgröt samtidigt. De är så bra att ha färdigt i kylen till barnen om de skulle behövas ett snabbt mellanmål. ( Humörsvängningar på dem båda om dem inte får mat i sig när de är dags =) )

Jag somnade i soffan, och gud så skönt de var. Tur att Liam vaknade 14.40. För kl 15 skulle ju Elias hämtas. Hehe, jag hade nog kunnat sova någon timme till annars. Trodde ju inte att jag skulle sova så länge, jag brukar somna 1 tim max på dagen. och idag 12-14.40

Jag skulle ju bara hämta Elias och köra ner han till samhället där Bosse skulle ta med sig Elias i lastbilen en sväng till Strömstad.
Jag och Liam åkte sedan hem igen och fixade mat och grejade lite. Fixade lite mackor och ägg som pappa skulle ha med sig sen när han lämnade Elias igen.
Jag åkte ner för att hämta Elias till 18.30, men jag min snurrfia glömde ju givetvis att ta med mackorna till älsklingen. Så de var ju bara att åka hem igen och hämta dem. Då kom jag på att han skulle ju också ha med sig bubbelvatten och yoghurt. Haha. Jag är så snurrig nu för tiden så de är skrämmande. Tur jag kommer ihåg att ge barnen mat och rena kläder.

De blev kvällsmat för Elias när han kom hem och sen sängen. Han var så trött min kille. Jobbigt att vara på dagis på dagen och sen jobba med pappa.

Nu sitter jag här, skulle behöva göra annat men jag orkar inte. Tvätten är i maskinen, och efter att den är upphängd ska jag gå och lägga mig. Är så trött.

Imorgon ska jag till barnmorskan, först hinnsvepning, och sen ringa förlossningen för att få en dag och tid som jag ska få komma till förlossningen och prata med en läkare om en igångsättning.
Men jag hoppas ju att de kommer igång av sig självt av hinnsvepningen så jag slipper tjata på sjukvårdspersonal.

Så Elias ska lämnas på dagis och Liam till Annika medans jag är hos barnmorskan. Sen hämta Liam och se hur mycket jag orkar hinner med här hemma innan Elias ska hämtas... Dessa 5 tim som Elias är på dagis går så fort och när jag har båda barnen hemma själv är de inte så lätt att få gjort något eftersom dem är på varandra hela tiden. Hmmm

På G?

Igår em/ kväll trode jag att något var på G. Men icke sa Nicke.
Vi var ute och spelade fotboll jag, Elias och Bosse ( Liam lullade runt ) gjorde lite försök till att springa, haha. Tur de inte var många ute som såg mig =)
Sen blev de en liten promenad innan barnen skulle vila sig och vi likaså =)

Sen påbörjade jag och älsklingen packning. Och vi fick packat 6-8 kartonger. Tappade räkningen. Men de var tunga saker som porslin och muggar glas osv. Så nu har vi bara uppsättning till familjen kvar i skåpen. Skönt att få gjort de tillsammans så jag slipper gå ner i källaren själv med de tunga kartongerna.

Sen upptäckte vi att vi skulle behöva mer kartonger, så jag och Elias åkte till biltema och införskaffade ännu flera. Och på väg ut från biltema började jag få riktigt ont i magen och de häll i sig ett tag. Tills jag satte mig ner i bilen och bara andades.
Sen var de samma sak igen när vi gick ur bilen för att hämta pizzan ( vi glömde bort tiden i allt packande så de skulle bli försent att fixa maten ) och sen lugnade de sig igen när jag satte mig och började när vi kom hem. Min förhoppning var ju att de skulle dra igång ordentligt istället men de avtog efter att barnen var lagda för natten och jag satte mig i soffan.

Jag och älsklingen hyrde en film från bredbands teven, för de fanns verkligen ingenting att titta på. Är så sällan han är hemma på en söndagskväll så de var rätt skönt att slippa ta läggningarna igår när jag hade så ont.

Hoppas dessa förvärkar har gjort någon verkan så att min bm kan göra en hinnsvepning i morgon när jag ska till henne. För nu vill jag verkligen få igång detta

5 dagar kvar till bf idag. Och 12 dagar kvar till flytten =)

Vecka 40 ( 39+0 )

Japp idag gick jag in i vecka 40. Alltså 39 fulla veckor. 6 dagar kvar till BF. Känns helt ok att vara så nära slutet måste jag säga. Men har jag otur så blir de 2 veckor till. Men jag hoppas innerligt att hinnsvepningen på Tisdag lyckas. Eller att samtalet med förlossningsläkaren på fredag eller måndag slutar med en igångsättning.

Detta kan man läsa om Vecka 40 på familjeliv.se

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Aldrig mer

Ska aldrig mer skriva om att vi har de bra hemma. ALDRIG. SUCK!

Igår efter dagis började de igen, åt helvete med allt vad jag än försökte göra. Prata och förklara men de hjälpte inte. Utbrott efter utbrott hela eftermiddagen och efter maten var de så jävligt så jag fick slänga han i säng. Jag hatar verkligen dessa dagar, vill bara stänga in mig någonstans och försvinna för att inte komma tillbaka.

Och morgonen har nu gått i samma tecken, UTBROTT för att Liam vaknade tidigt. Som de för övrigt var han som väckte pga att han ropa och skrek här nere.
Så fort jag skulle gå upp och hämta Liam slängde sig Elias ner på golvet och skrek i högan sky och sa att jag inte fick hämta ner honom. Och fortsatte skrika.

Så de fick sluta med att jag BAR upp en 20kg pojke och stretade emot. Han fick vara på rummet medans Liam fick komma ner. Så trött på detta så de är inte sant.
Hoppas hoppas hoppas att de finns hjälp att få när vi flyttat ner. För jag står verkligen inte ut längre med dessa j**la utbrott så fort de inte blir som han vill.

Och de värsta är att E är expert på att "spela" så utåt mot andra kan han verka som världens goaste och gladaste kille utan några som helst bekymmer.

Är glad att de inte är bara mot mig som han beter sig som ett monster, för då hade man ju kunnat tro att de är jag som inte klarar någonting. Men eftersom han är sån här mot Bosse med som egentligen har ett väldigt bra tålamod så känns de lite lättare. De är INTE mig de är FEL på.


Barnmorskan

Min barnmorska ringde idag på fm. Kan ju lite säga att jag blev besviken. Jag har ju propsat och tjatat om en igångsättning denna gången sen tidigt i graviditeten eftersom mina barn har vart så stora. + att jag senare fick svår foglossning. Och har fortfarande.
Men de som är nu, hon tog ju upp mig på ronden igår, är att jag ska få komma på en bedömning för en ev igångsättning. Ett steg i rätt riktning iaf. Men kommer inte få komma förrän måndagen efter bf för dem är stenhårda när de gäller igångsättning. Att man måste ha gått tiden ut.

Pratade lite med henne om att försöka få tiden på fredagen, alltså dagen innan bf så att de kan vara lite lättare för Bosse att vara med ifall dem bedömmer att en igångsättning är aktuell. Men vi får se.

Ska till henne på Tisdag, och då ska vi först göra en hinnsvepning. Och hoppas att de ger effekt så att de sätter igång av sig själv INNAN en igångsättning. Sen ska hon ringa till förlossningen för att boka en tid. Hoppas dem kan ge mig en tid INNAN bf. Alltså de handlar ju om bara 1 dag innan. De kan ju inte vara någon katastrof tycker jag.

Men mest av allt hoppas jag ju att de kommer igång nu i helgen, så Bosse kan vara med utan att jag måste ringa hem honom.
Men med min otur genom hela denna graviditeten tror jag inte på de. De finns tyvärr inte mycket som har vart possitivt med denna graviditeten ( alltså barnet är välkommet och så, så missförstå mig inte ) Men allt runt om kring har vart skit.


9 dagar kvar

Idag är de endast 9 dagar kvar till Bf.

Jag har haft/ har massaor av onda förvärkar som jag lika väl kan vara utan. Massa falska förhoppningar. Igår Onsdag skulle min bm ta upp mig på ronden med förlossningsläkaren. Om en ev igångsättning.

Så jag hoppas på att jag får besked av henne idag om jag får komma och prata med honom. De hade vart riktigt skönt att veta ett datum då bebis faktiskt kommer ut. Då kan vi planera att B är hemma med.
Hon skulle trycka lite extra på att mina tidigare barn har vart stora och att mitt sf mått är ännu större denna gången.
Mitt sf mått nu är lika stort som de var med Liam när jag hade gått över tiden 14 dagar. Så "lillan" är ju inte liten direkt.
Jag vet att en igångsättning inte är lika bra som om att de startar av sig självt. Men min kropp har ju vart med om en igångsättning tidigare som gick fort. 3 tim och 14 min tog de då.

Hoppas hoppas iaf att jag kommer få de i nästa vecka. För vissa dagar kan jag ju knappt gå, och bära Liam ska vi inte prata om hur ont de gör. Inne går han bra själv, men ute, till och från affären, till och från bilen och ner för trappan hemma.
De är nästan så tårarna kommer så ont som de gör.

Ork

Har inte orkat att ägna bloggen någon tid de senaste dagarna. Eller jo, de har jag väl egentligen på kvällen. Men jag har inte "vågat" skriva att vi har haft de bra här hemma. För de gånger jag har gjort de tidigare så har de blivit katastrof. Hehe
Men både Tisdag och Onsdag har vart bra dagar. Visst har de vart lite små tjaffs osv men de tillhör ju 3 årsåldern och de har jag inget emot ett dugg. De är normalt och de går att hantera.
De är de andra, utbrotten varje 15 min ca och gapandet och skrikandet och att han inte lyssnar som gör att jag inte står ut. För då går de inte att lunga honom eller prata med honom på hela dagen.

Men som sagt, 2 dagar har vi haft de jätte bra och de är ju de man ska fokusera på nu då =) Då känner man att de finns hopp om att de kan bli bra.

Idag ska jag försöka få lite ordning här hemma. Hoppas att min kropp vill samma sak när jag har lämnat Elias på dagis.
Bädda bebis sängen kanske? Och damma och dammsuga skulle jag behöva med. Plocka och donar gör jag lite varje dag så de är ok. Men den jäkla dammsugningen knäcker mig. Gud vad jag vill att bebis ska komma snart så jag kan göra dessa saker utan att kroppen ska ta stryk

Energi

Elias har så mycket energi så vi vet inte hur vi ska få ur han den. Han har möjligheter till lek och spel men de ska bara bråkas hela tiden.
Så förmiddagen idag har vi fått separera barnen. En på övervåningen och en på undervåningen och så har vi "bytt" barn. Jag har hållt mig på undervåningen och Bosse uppe. Så tråkigt när man måste sära dem. Men vad ska man göra? De funkar inte hel enkelt.

Elias sover ca 12 tim/ natt. Lite mindre kanske beroende på hur länge han ligger vaken innan han somnar, men han ligger så länge iaf.
Men när han vaknar på morgonen är han lika trött som när han la sig på kvällen. + att han sover 1-1½ tim på dagen. Iaf hemma.

Måste prata med bvc om detta när vi har flyttat. De känns inte normalt. Han tar inte tillvara på sömnen.

När barnen somnade på dagen idag passade jag på att fixa middagen. Lax och broccoli paj fick de bli idag. HHade glömt köpa potatis till laxen.

Bosse åkte runt 13 tiden, han hade mycket jobb idag, och Elias som sov alldeles för kort tid idag 40 min kom ner och åt lite mat. Han gillade verkligen pajen =)
Liam hoppas vi på att han sover ett par timmar till så han håller sig pigg iaf till 18 =)

Nu ska jag och Elias titta klart på dem pratande djuren på 4an och mysa.

Vaken

Vaknade tidigt idag. Redan 5.30 så kunde jag inte somna om. Så jag gick ner och startade en maskin tvätt och vek den tvätt som var torr.
Så skönt att greja i sin ensamhet ibland. Inte ofta jag vaknar innan Elias =)

Han kom ner 6.45 och då började vi med en macka och mjölk. Och tittar på Madicken =)
Snart kommer väl pappa och Liam ner också och då blir de full rulle.
Så vi passar på att njuta av lugnet före stormen =)

Helgen

Kan inte påstå att jag tycker att denna helgen har vart bra precis.

Jag och Elias hade en jätte bra dag i fredags och jag hoppades ju på att de skule vända igen. Men så fel jag hade, för Lördagen och Söndagen har vart 2 katastrof dagar.

Jag vet inte vad som är fel, för hade jag vetat eller ens anat vad som hade vart fel hade jag sett till att fixa de. Känns som att de inte finns så mycket mer att göra än att genomlida dagarna hemma.
Men jag hoppas att de blir bättre snart, för snart går jag under totalt av detta.

Hoppas på att Bvc dit vi ska flytta är bra. Att de är personal man kan anförtro sig åt direkt, att man klickar liksom. För jag behöver en ordentlig utredning på honom. De är något som inte står rätt till.

Men nu ska vi testa en ny "metod" eller ja metod vet jag inte men testa en ny strategi. Vi ska strunta totalt i honom när han får sina utbrott ( ca 15-25 om dagen ) Låta han få utbrotten och inte stoppa honom, inte säga ett ord. För så fort vi säger något blir de 10 gånger värre än vad de var innan.
Tycker dock synd om Liam som får gå igenom detta och blir jätte ledsen när storebror gör så här.

Bättre igår

Gårdagen gick kanon här hemma. Idag har de inte gått lika bra kan jag säga. Tjaffsande om de mesta och diskussioner och bråk. Men men, bara att genomlida denna dagen med som alla andra.

Snart kommer pappan och lillebror hem också. De har ju vart rätt lugnt ändå, ingen skrikande lillebror i öronen så man har kunnat vila upp huvudet ordentligt iaf =)
De är rätt skönt emellanåt faktiskt =)

Jag och Elias har idag vart och handlat de sista inför middagen idag, de blir bara lilla familjen. Lugnt och inget planerat.

Molande värk

Idag efter middagsvilan fick jag molande värk i nedre delen av magen. Jobbig värk som inte vill ge sig. De hjälper att vara uppe och gå, men de orkar jag ju inte hela tiden de heller.

Så i ca 7 tim har de hållt på nu. Alvedonen mildrade lite men nu har har de tilltagit igen. Undra hur länge detta kommer hålla på?
Men dem "riktiga" värkarna får gärna vänta tills imorgon em så Bosse hinner hem. ( om de nu är ett tecken på att de är på G ) Men de kan ju lika gärna bara vara =)

Nu blir de Let´s dance och chips med Elias


Vila

Efter en lugn förmiddag fixade vi lite lunch jag och Elias. Kyckling och ris med grönsaker, under tiden kokade jag även risgrynsgröt som vi ska ha i kväll =). Mumms. Sen var vi rätt trötta båda två och somnade i soffan =) Mysigt.
Nu har vi vaknat till liv, men fy bubblan vad de snöar ute. Först regn och nu massa snö. Usch...

Ensamma

Nu är jag och Elias ensamma hemma ända tills i morgon eftermiddag. Ska bli mysigt att bara vara han och jag.

Just nu hade han inte tid att mysa med sin mamma, för han var tvungen att hinna och leka med leksaker som han inte kan ha framme när Liam är hemma. Och han ville göra detta ensam. Så då passa jag på att skriva här =)

Vi hade tänkt gå ut i skogen idag, men ett sånt skitväder de är. Regn och blåst. Så de får bli en innemysardag för oss. Om de inte klarnar upp i em.
Man får ju passa på med vissa saker när lillebror inte är hemma, jag klarar ju inte att bära med mig honom i skogen...

Annars ska vi väl se om vi får packat lite med. Också lättare med Elias än med Liam. För Liam packar ju upp de jag har packat och så har vi ju trappan jag måste kånka han upp och ner för =) Men Elias går ju själv så man slipper tänka på grinden osv.

Nä nu åter till lite göromål här hemma

NIVEA Deo Pure & Sensitive

Jag fick för ett tag sen hem ett paket från BUZZADOR med NIVEA Deo Pure & Sensitive. En underbar deodorant för kvinnor som har kännslig hud under armarna.
En antiperspirant utan alkohol, parfym, färgämnen eller konserveringsmedel.

Den innehåller lugnande och antiinflammatoriskakamomillextrakt, samt återfuktande avokadoolja.


Bilden är lånad från BUZZADOR

Nu har jag testat denna i ca 2 veckor och älskar den. Jag har testat mängder i olika deodoranter tidigare men har alltid kännt doften av svett frammåt eftermiddagarna. Sen jag började med denna har jag kännt mig fräsch hela dagen. Den kladdar inte av sig på kläderna heller som många andra gör.
Rekomenderar verkligen denna deodorant

Ont

Oj oj oj vad ont i kroppen jag har nu. Hur kan man få så ont av att bara sitta still i bilen? Jag kunde ju slappna av och bara vila. Men men, nu är de som de är.

De började lite halv kaotiskt i morse. Alltå allt gick bra här hemma med barnen osv. Inget bråk ingenting. Helt otroligt skön morgon.
Efter att jag lämnat Elias hos dagmamman åkte jag och Liam mot Spekeröd för att hämta upp pappan. Men när jag nästan var där kom jag på att jäklar, bankdosan var jag ju tvungen att ha med mig för att dem skulle kunna avsluta konton osv i swedbank. SKIT! Var ju ganska tajt med tiden som de var. Men de var bara till att vända och åka och hämta den. SKIT IGEN! Och givetvis var de poliser typ överallt så de gick inte att skynda på så mycket heller. DUBBEL SKIT!

När vi väl kom tillbaka var de bara att sätta sig bak och låta Bosse köra =)

Vi kom ca 25 min för sent till banken, känns ju som en bra början... Hmm... Men vi hann med de vi skulle göra, och de var en herrans massa papper att skriva under. Skrev bara på och hoppas att Tobias inte lurade oss =) Hihi

Sen blev de lunch på hotellet innan vi åkte hem igen. Men fy sjutton vilka köer de var i Göteborg. Kom 1 hel timme försent till dagis. Men de var lugnt, ringde Britta och förklarade läget och hon skulle ju ändå vara kvar till 16.
Precis när jag kom så kom även den sista föräldern så Britta kunde gå hem samtidigt.

Jag och barnen var och handlade direkt efter på konsum. Sen hem och nu är Elias ute och leker och jag vilar min kropp. Ajaj


Tidigt

Att vakna 03.30 mitt i natten och inte kunna somna om är INTE roligt. Ligga och vrida och vända sig ett par timmar gör att jag får ont i hela kroppen.
Men kl 05.15 var de ingen idé längre. Lika bra att gå upp ur sängen. Hade jag somnat då hade jag vart sjukt trött när kl ringer 06.30.

Så nu sitter jag här och tar en macka och Te. Förbereder mig för att resten av familjen ska vakna till liv =)

Dagens planer är att lämna Elias på dagis 9 och sen åker jag, Bosse och Liam ner till banken i Överlida för att skaffa våra nya bankkonton. Sen hem hämta Elias och åka och handla medans Bosse hämtar lastbailen i Stenungsund och fixar på kontoret.

Mer hinns nog inte med idag.

Härligt

Idag var de inget bråk och krik när jag hämtade hos dagmamman. SKÖNT tycker jag att de kan gå smidigt också =)
Kan de bero på att han skulle få med sig ett påskägg? Hmm

Elias åt ett äpple och tittade klart på Nalle Puh filmen när vi kom hem och sen gick han ut och lekte. Jag försökte få Liam att sova en stund till eftersom han endast sov 20 min efter Öppna förskolan. Men de var till förjäves för de ville han INTE. Gnällig som få var han.
När Elias kom in igen var barnen uppe på hans rum och lekte. Gud som dem skrattade. Jag passade då på att röja och städa här nere och lyssnade hela tiden på dem.
Allt gick bra så jag passade även på att dammsuga. När jag kom upp till dem förstod jag att dem verkligen hade haft roligt. Leksaker på HELA golvet och dem såg överlyckliga ut =)

Vi hjälptes åt att plocka upp på golvet och gick ner och åt kvällsmat. Sen var de dags att fixa iordning barnen och lägga dem. Inga problem idag, dem sov bägge två innan jag kom ut ur duschen. De var nog jobbigt att leka ensamma där uppe =)

Nu sitter jag här i soffan och väntar på att tvättmaskinen ska bli färdig så jag kan hänga tvätten. Sen får jag se vad kroppen vill, gå och lägga sig eller se på tv.

Älsklingen kommer hem runt 22 i kväll. Får se om jag klarar hålla mig vaken. Ont i kroppen efter dammsugninggen, men alvedon i kroppen nu och väntar på att de ska verka. Hoppas natten blir lugn för i morgon blir de en del att sitta i bilen

Öppna Förskolan

Idag kom vi äntligen iväg till öppna förskolan. De är väl 3-4 veckor sedan vi var där senast. Jag har inte haft orken, eller så har vi vart sjuka. Men nu äntligen så "tvingade" jag mig själv till att gå dit =)

Liam tyckte att de var super kul och lekte för fullt. Idag serverades de påsklunch, så mysigt. Liam åt så de sprutade ur öronen. ÄNTLIGEN efter 3 veckor har han börjat så upp aptiten igen. Känns bra =)
Sen serverades de kladdkaka och grädde till efterrätt. Mumms =)
De var trevligt att träffa dem "gamla vanliga" på öppna förskolan och prata med dem. Sen har de tillkommit nya föräldrar som också var trevlig att träffa.
Gillar att utbyta tankar och erfarenheter med andra föräldrar. Få tips och råd osv. Kommer verkligen sakna denna grupp när vi flyttar.
Men kommer se till att åka upp nån Onsdag då och då så jag får träffa dem igen =)

Vid kl 13 åkte vi hem, lite i senaste laget, Liam var super trött och gnällig. Somnade direkt när vi kom hem.

BVC

Idag efter dagis var de dags att åka till bvc för vägning och mätning av barnen. Först spökade Elias sig galen, och skulle absolut inte med slog mig och skrek och rev mig. Men när jag berättade att vi skulle träffa "doktor" Annika så ville han följa med.
Han har kallat henne doktor Annika sen vi bytte bvc ssk. Hihi. Detta var ju de sista besöket hos henne innan vi flyttar. OM inte lillasyster kommer ut tidigare så vi hinner med ett besök med henne =)

Elias bestämde att Liam skulle väga och mäta sig först, så han kunde leka lite innan de var hans tur.
Nu väger han 10125g och är 81cm lång han går upp som han ska och växer bra =)

Elias väger 20.2kg och är 105cm. Annika tyckte han vägde lite för mycket, så nu får vi dra in på fikat. Han har växt 10cm på 11 mån och gått upp 4.4kg.
Har ju märkt vilken mage han fått den sista tiden.
Men vi ska dra ner på mycket sötsaker, kanske de kan förbättra hans humörsvängningar med? Vi ska iaf försöka. Och de gör de lättare för mig med att dra ner på de, har haft ett jätte beroende nu de sista månaderna. Känns inte så bra.

När vi skulle gå hem från bvc blev Elias arg och förbannad för han ville stanna kvar. Så han smällde till Liam med en liten resväska på munnen, så läppen sprack. Snacka om att jag blev arg.
Pratade lite med Annika om hans beteende. Annika sa att hon observerade Elias idag när vi var där, 40 min. Och hon tyckte inte Elias beteende var så konstigt emot Liam. För Liam är så "på" honom.
Men de som är med de är ju att Elias vägrar ju låta Liam vara, men Liam vägrar Elias vara med. Så de är skit svårt. Vad ska man göra? Ska dem inte få vara i samma rum då? För dem är på varandra HELA tiden så fort dem är vakna och hemma båda två.Liams läpp

Barnmässan i Karlstad ( bilder )

Har ju helt glömt bort att lägga in bilderna från min och Elias tripp till Karlstad på barnmässan. Men men, bättre sent än aldrig =)

Här sitter han i "blixten Mc gueen" bilen =)

Och så här trött var han 5 min efter att vi satt oss i bilen för att åka hemTog inte så mycket kort. Men var ju tvungen att ta när han satt i bilen. Han pratar fortfarande om den bilen att han "åkt" den =)


Barnmorskan

Hade tid hos barnmorskan idag. De är nära slutet nu, men kan ju lika väl gå över tiden med. De är jag ju medveten om. Men min barnmorska hjälper mig så gott hon kan med att få ut bebisen i tid.

Tyvärr går vikten upp fort nu, jag hade ju som mål att inte gå upp mer än vad jag gjorde med Liam. Men de hade jag passerat nu. Men inte konstigt, har inte haft orken till att fixa "bra" mat till mig själv. De blir mycket slarv just nu.

Vikt: +10kg
Blodtryck: 120/75 så de var ju bra
Järnvärde: 121 vilket är väldigt bra med tanke på att jag inte ätit järntabletterna pga att magen krånglar då.
Sf måttet ligger nu 3cm över kurvan, vilket riskerar ett ännu större barn

Bebisen liger fortfarande rätt, så nu vill de till att hon ska flytta sig. Hon är inte fixerad, huvudet är rörligt/ ruckbart men som omföderska kan de hända att hon inte fixeras förräns på förlossningen.
Liam fixerade sig i v 40

Nästa onsdag skulle barnmorskan ta upp mig på ronden med förlossningsläkaren. För att få komma på igångsättningssamtal. Eftersom sf måttet är högt och jag fött stora barn tidigare tycker vi inte att de finns någon anledning till att gå över tiden ännu mer. Då barnet lägger på sig ordentligt. Och med Liam hade jag ju inget fostervatten kvar när jag kom in på överburenhetskontrollen.

Så om turen finns på min sida så får jag kanske en igångsättning senast på beräknad dag. Om inte någon dag innan och då kanske Bosse hinner vara med =)

Tappar snart förståndet...

Alltså jag tappar snart allt tålamod som finns kvar, de är tyvärr så lite kvar att de är fruktansvärt nära att allt bara brister snart.
Jag ger snart upp hoppet om att de kommer bli bra.

Elias började bråket redan när jag kom till Britta och skulle hämta honom. Han kasstade stövlarna på mig, skrek åt mig och skulle absolut inte följa med hem. Efter 15 min så började jag bara gå därifrån utan att ta några diskussioner. Då kom han efter och skulle visst följa med.
Sen i bilen var de bara emotsägelser vad jag än försökte prata med honom om så de slutade med att jag bara satt tyst och inte svarade för ALLT precis ALLT är tvärtemot.
När vi kom hem åt vi mat och de funkade ok. Sen satte han sig och skulle se på tv medans Liam åt färdigt. Och 5 min efter de  somnade han.
Alltså han MÅSTE sova middag, eftermiddagarna är HEMSKA annars. Men han TOTALVÄGRAR på dagis så vad fan ska man göra???

Efter att han vaknade kl 17 var allt lugnt och vi satt och mös i soffan och kikade på barnkanalen. Och kl 17.30 ville han gå och lägga sig för natten, men jag kännde att de var lite för tidigt för då får vi ett helvete på morgonen.
men så kl 18.30 skulle han gå upp och lägga sig och Liam med. Gjorde Liam iordning så att jag skulle ha tid med Elias.
Men så kom bråket IGEN!!! Han skulle minsann inte gå på toaletten innan och han skulle absolut inte borsta tänderna.
Tänkte inte ta fler bråk och diskussioner om de så jag sa att då struntar vi i de. Så fick han gå och lägga sig utan. NU står han där uppe och skriker och gapar om att han måste borsta tänder osv. Jag blir GALEN på riktigt snart.

Jag har både försökt prata med honom lugnt och höjt rösten. Gap och skrik blev de i slutet för jag blev så jävla förbannad på att han aldrig lyssnar på mig. Och de spelar ingen roll om de är possitivt för honnom eller inte. Han lyssnar inte iaf.

För hur mycket han än gapar och skriker där uppe så tänker jag inte gå upp igen, jag kan knappt gå i trappor. Jag får så jävla ont så jag skriker snart rakt ut. Han gör ALLT för att få mig förbannad och arg.

De känns som om denna veckan kommer bli LÅÅÅÅÅNG. Hela fredagen och halva Lördagen kommer jag ha honom ensam hemma då Bosse åker ner till Mjöbäck för att hjälpa sin mamma och Gert att flytta. Hoppas han inte håller på så här då för de kommer jag inte klara. Kommer knappt klara denna kvällen känner jag,


Inget roligt inlägg detta, jag vet. Men jag måste skriva av mig så jag inte bryter ihop totalt. Känns som alla har de så jävla bra, för de är aldrig någon som skriver om något annat.
De måste inebära att vi har ett rent helvete här hemma, och DE HAR VI!!!

Viss, vissa dagar är de ok, men de finns alltid någonting på dagen som är ett helvete. De finns inte en enda dag som går bra. Helgerna och måndag- tisdag är dem värsta dagarna VARJE vecka. Sen går de bra ända till fredag em igen med andra ord 2½ dag per vecka har vi de ok.
Jag orkar inte mer

Magbild

Här kommer en magbild i vecka 38 ( 37+0 ) Har vart dålig på att ta kort på magen denna gången med, de var bara med Elias som jag tog bilder regelbundet.


Fredag & Lördag

När Elias var lämnad på dagis åkte jag och Liam ut till Torp. Biltema började vi med att köpa 20st flyttkartonger. 10 stora och 10 mindre till tyngre saker.
Sen kikade vi lite utanför bauhaus på sandlåda och gungställning. Inget som skall köpas nu, men som kommer prioriteras när vi väl har flyttat ner till huset. Så barnen kan vara ute i trädgården och leka, så man inte alltid måste gå iväg.

Sen blev de handling på coop. Jag och Liam skulle äta lunch och vi träffade Stina som fikade. Men Stina hade bråttom iväg, men när de var dags för kaffe för mig träffade vi på Sandra och Inga som skulle fika så vi fick sällskap iaf =)

Väl hemma somnade Liam direkt, han var så trött lillen. Jag satte mig helt slut i soffan en stund.

När vi hade hämtat hem Elias ville han vara kvar ute och lekaa och de fick han såklart. Han skulle vänta på pappa ute, skulle absolut inte komma in innan dess =)
Jag och Liam fixade med maten under tiden så den var färdig när pappa kom hem.
Liam sov ju middag sent, så han orkade vara med på fredagsmys på kvällen en stund. Men när kl var 19.45 orkade inget barn vara vakna så dem fick gå och lägga sig.

Jag och älsklingen tittade på Let´s Dance och sen gick jag och la mig. Min kropp gillar inte att vara vaken från kl 5 på morgonen till sena kvällen. DDen behöver mer vila än så.

Lördagen började med att Elias vaknade och han och jag gick ner och grejade. Eller ja, Elias satte sig och tittade på bolibompa och jag ställde mig och gjorde pannkakssmet på 1½ L mjölk. De tog tid att steka alla dessa pannkakor, lagom tills jag var klar med de så kom Bosse och Liam ner också. Så de fick bli pappa som gjorde frukost för min kropp orkade inte mer just då.
Efter frukosten gjorde vi oss iordning för en heldag på kontoret ( därav alla pannkakor ).

Bosse bytte däck på SEATEN, SUBARUN, husvagnen och Pelles bil.
Jag röjde ur allt ur husvagnen, precis ALLT. Packade i kartonger och påsar. Damma en del, de jag klarade av och resten tog Bosse.
Vi har nu bestämt att sälja vagnen. Vi har inte tiden att ha den kvar. Nu när vi flyttar till huset kommer vi ha fullt upp hela tiden + 1 barn till. Så de känns som den bara kommer stå hela säsongen utan att bli använd. De blir för dyrt att ha den stående.
Så nu är den helt tömnd och städad.

Jag har haft skitont hela dagen, nedre delen av magen ( mensvärksliknande ) molande, ländryggen och ljumskarna. Hela dagen har de hållt på och sammandragningarna har vart hemska.
Hoppas att dessa "värkar" har gjort nytta och att lillan vill komma lite tidigare än planerat. Men får gärna vänta till helgen så jag slipper föda ensam =)

Vi var inte hemma förrän kl 17.30 ca. Så de blev verkligen en heldag. Men när vi kom hem tände vi grillen, premiär för vår del.
Men de var så kallt ute så vi åt inne. Men gud så gott de är med grillat. Helt underbart.

Både Elias och Liam somnade innan gladiatorerna. Så de var bara jga och älsklingen vakna. Fast jag vet inte vad jag ska kalla de. Jag hade ont i hela kroppen och satt som en zombi i soffan. Älsklingen hade jätte ont i ryggen och satt bara han med. Haha, roliga familjehelgs kvällar vi har =) Direkt efter gladiatorerna gick jag och la mig och jag somnade DIREKT.

vid 02 vaknade jag av att behöva gå på toa, så trist att nattsömnen blir störd när man sover så gott =) Men de var så otroligt varmt i sovrummet med, så jag var tvungen att öppna fönstret. Ligger utan täcke och svetten bara rinner. Men de hjälpte inte så mycket att öppna fönstret heller för min del, svetten rann iaf. Jaja, jag somnade om iaf.


RSS 2.0