Fortsättning

Mellanplan har nu blivit städad. Toaletten tar jag imorgon. Men adventsljusstakarna får vänta tills imorgon för nu är jag helt slut. 
Barnen har ätit kvällsmat och lagt sig. De har vart så mycket bråk idag så inget lördags mys plockades fram idag. Får se hur barnen sköter sig imorgon så kanske vi tar de då. 

Nu sitter jag och tar igen mig framför teven. Göta kanal fick de bli på 7an. 


Min diskmaskin har lagt av med. Så frustrerande. Den krånglade för 2 veckor sedan, men de räckte att rengöra filtret då. Nu krånglar den hela tiden. Startar, tar in vatten och sen slutar den. Tar inte diskmedlet osv. 
Så nu får de bli jakt på en ny. Snacka om hur bortskämd man blir med diskmaskin, och framför allt har man mer tid åt annat. 

Att diska och behöva stå böjd för att magen är vägen, eller stå på sidan och vrida sig passar inte en gravid kropp. Gud så ont jag får.
Bosse diskar när han är hemma. Men han är för lång och får ont i ryggen han med. 

Nu ska jag kika på maskiner på nätet och se om jag hittar något passande.
Har ni något förslag?

Lördag

Ingen sovmorgon här inte. Vid 5.30 hör jag Elias börja leka och banka med leksaker. Fick gå upp och säga till honom. Sen vid 6 började Leya ropa, men ignorerade henne en stund ( hon var glad ) vid 6.35 ropade hon mer och mer och högre och högre så då fick Bosse gå upp och hämta. 

Sen kom alla barn in i vår säng och samsades en stund framför teven. 
Så sällan dem håller sams i vår säng.

Bosse fixade frukost medans jag packade upp allt jag handlade igår ( orkade inte igår )
Åt frukost och fortsatte plocka upp. 

Bosse har städat källaren efter snickarna. Putsat Leya och Liams fönster. Satt tätningslist vid altandörren så att de inte ska dra vid golvet. ( + dragit sönder handtaget på altandörren ) dammsugit och tvättat golvet uppe. 

Jag har plockat undan uppe, bytt sängkläder, bytt gardiner, dammat och skurat toalett. 

Känns så skönt när hela familjen hjälps åt och man inte är ensam med allt. 
Barnen har bråkat och tjafsat konstant. Vi har fått dela på dem flertalet gånger. 

Barnen la sig för vila vid 13.45. Lite sent men allt för att vara med pappa så mycket som möjligt. 

Adventsljusstakarna ska jag försöka få upp ikväll med. Om jag orkar. Annars tar jag de imorgon. Ska försöka få städat av mellanplan med. ( storstädet är ju klart, då bara vanlig städning ) 

Nu 14.30 åkte Bosse till Stenungsund för att gå på julbord. Och imorgon åker han och jobbar kl 11. Så han kommer inte hem emellan. Så denna veckan blir de lång vecka. Ser honom inte förrän på fredag nästa vecka igen. Nu håller jag tummarna att bebis inte har bråttom ut ( men varför skulle han de? Dem andra har ju stannat lääänge )
Dessutom förutom att jag är ensam med barnen imorgon så är dagis stängt på måndag med. Så då är jag ensam då med. 

Just nu sitter jag och tar igen mig en stund. De har gått i ett sen barnen vaknade

Ullared

Shit så lång kö de var för att komma in när dem öppnade. Gick och gick och gick. 
Men kom in snabbt ändå och där inne skingrar sig ju folket så de var inte så farligt. 
Vid 11 hade vi fyllt en vagn så mycket de gick ( skötväska och min och Leyas vinterjacka tog ju lite plats med. )

Men hade lite för mycket kvar för att kunna bära med de sista. Leya skötte sig så bra. ( sele i vagnen är dock ett måste ) bara på slutet som hon nådde allt och var uttråkad så hon kastade ut saker ur vagnen. 
Så vi gick ut och lastade in i bilen och passade på att äta lunch. 

Sen gick vi in igen och köpte de sista. Hoppas att vi inte missat något. Vagnen blev full ännu en gång men med otympliga saker. Förvaringsbackar, ny kaffebryggare osv. 

Jag som hade glömt lämna Leyas vagn hemma fick lite problem med att packa bilen. Men fick stuva på golvet inne i bilen ( bra att ha stor bil ). 

Allt gick bra, över förväntan måste jag säga. På slutet hade jag bra ont, men de var skönt att sätta sig i bilen. 

5700kr fattigare. Visst, men har fått köpt de sista till bebisen nu, åkpåse till bilstolen för bebisen, babysitter, spjälskydd osv. Våtservetter i mängder, kläder inför jul och mer kläder åt Elias. Nu hoppas jag att han klarar sig i klädväg ett tag frammåt. 

Massa förbrukningsvaror. Shampo, balsam, tvål, deo, spray, maskindiskmedel, tvättmedel, sköljmedel, rengöringsmedel osv osv. Nu klarar vi oss ett par månader på detta iaf. När man ändå är på Gekås är de lika bra att köpa på sig sådant. Så slipper jag förhoppningsvis köpa sånt på Ica. 

Julklappar är nu klara ( hoppas jag ) nu ska dem slås in och läggas i säcken. 
Men sånt får jag göra när barnen sover för natten. 

Nu är jag hemma och barnen har vilat middag. Och jag fått vila en stund med. Dags för resten av dagen att fixa lite i hemmet. 




Morgon

Igår kväll var jag så trött så ögonen sved. Så vid 21 la jag mig och somnade ganska så direkt. 
Vaknade 23.10 av att jag hade så ont, somnade och vaknade 01 igen. Lika ont, visste inte hur jag skulle ligga. 
Vid 03 gick jag upp och rörde på mig och la mig vid 03.30 igen. Somnade till men vaknade 05 och kunde inte somna om. Så störande. 
Är ju lika trött nu som när jag la mig. 

Idag måste jag till Gekås och handling de sista inför bebis ankomst, jul, Liams födelsedag och förbrukningsvaror. Allt för att underlätta när bebisen kommer. 
Känner mig inte peppad ett dugg inför detta men tvingar mig själv. 
Bosse kommer hem så han kan hämta pojkarna. Så de blir jag och Leya och vi ska ta de riktigt lugnt så vi inte missar någonting idag. 

Ha en bra Fredag på er alla


Gahhh

Hämtade på dagis som vanligt och fick reda på att E hade kastat en sten idag. På ett fönster som sprack. Suck! Den kostnaden hade vi kunnat vara utan nu innan jul. 
Men samtidigt glad att de inte var ett barn som fått den på sig. 

Känner mer och mer att jag borde kräva utredning via BUP trots att han inte är 6 år. Men just nu klarar jag inte av att dra igång de.  Får se nästa vecka vad soc säger på avslutningssamtalet. De spelar ingen roll hur mycket vi pratar med honom om vad han får och inte får göra. För de går inte in. 

Hemma idag gick de relativt bra. Bara nu på kvällen som han inte håller tiden ut. 

Idag fick Leya ha ett par strumpor från Liam. Alldeles för stora men drog upp dem så hälen var uppe på smalbenet, såg roligt ut. Liam blev helt hysterisk när han såg de, de var ju hans strumpor. Jaha

 När barnen vilade på dagen däckade jag i soffan. Så tömd på energi, mycket pga värken och att de är jobbigt att få reda på vad som hände på dagis. 

Nu är jag så trött så ögonen svider. Så nu blir de strax natten för mig

God morgon

Redan Torsdag. Var tar dagarna vägen? 

Den energin jag hade för ett par veckor sedan är som bortblåst. Nu kommer jag knappt upp ur sängen igen och behöver lägga mig på dagen och vila. 

Övervåningen behöver städas och mellanplan med. Men finner ingen ork. Så frustrerande. 

Nu ska pojkarna ner till dagis. Hoppas inte Liam spelar idag. Haha

Onsdag

Herregud en sån dag. Ge mig kraft och styrka.

Liam är inte ett dugg sjuk. Har vart full fart på honom sen jag hämtade hem han från dagis. Jag gick till toaletten en kort stund medans barnen lekte. Och vad kommer jag ut till? 
Jo ett uthällt paket med makaroner i HELA trappan. Liam hade burit upp och hällt ut. Leya satt mitt i trappan överlycklig och knaprade makaroner. 
Kan ju säga dom så att jag blev trött. Sen har Liam bråkat och puttat Leya hela eftermiddagen, slagit henne och nypt henne. Skrik och bråk. 

Elias klarade inte av att Liam kom hem. Så från hans sida har de vart att bråka så mycket han orkat med Liam. Gapat och skrikit och tjatat. 

Jag är helt slut efter denna dagen. Huvudvärk från helvetet och fogarna som bara bråkar just nu. Längtar otroligt efter att bebis kommer ut så jag kan få bli mig själv igen. 
Jag har fått 2 utbrott idag ( på båda pojkarna ) som slutat med att tårarna sprutat. 

Känner lite oro för hur helgen kommer bli. På Lördag åker Bosse på julbord i Stenungsund och kommer inte hem, för på Söndag åker han och jobbar. Och kommer hem på Fredagen. Och dessutom är dagis stängt på måndagen. 
Så 2 dagar helt själv med barnen med all värk och bråkande kan bli intressant att se hur de blir. 
Just nu känns de skit, men de kan ju ( förhoppningsvis ) ändra sig innan dess. 





Onsdag

Citodonen hjälpte inte så mycket mer än alvedon tyckte jag i natt. 

Elias stannade hemma från dagis, ingen feber på morgonen och ingen hosta i natt. Men ville vara hemma ändå. 

Åkte ner och lämnade Liam som vanligt. 

Jag och Elias satte oss med varsin mugg te och myste. Så fick han hosta igen, men inte torrhostan han hade igår utan slem hosta så han kan hosta upp ordentligt.

Precis när vi skulle sätta oss och äta frukost ringer dem från dagis om att Liam är hängig och lägger sig på golvet och somnar. Inte likt honom alls. 
Ingen feber, de hade dem kollat. 

Så jag åkte ner till dagis och hämtade honom, för dem skulle ju ut till skogen, och kan ju vara dumt om han lägger sig där.
De är en som ska hämta min bil strax med. Så de var ju bra att dem ringde innan de. För sen vet jag inte riktigt när jag får hem den igen. 

Väl hemma är de full fart på Liam. Så jag vet inte om de bara var så att han ville vara hemma för att storebror var hemma eller om de är något på G. Hostan har han ju, och har haft några veckor.

Blandat babbel

Elias hade hostat en hel del på dagis idag. Och nör vi kom hem var han rätt slö och ville bara sitta i soffan och mysa. Ville inte äta ordentligt heller. 

Han ville vara hemma från dagis imorgon. Så vi bestämde de, han har velat vara hemma både måndag och Tisdag men de har ju inte fungerat pga sjukhusbesök. 

Nu ikväll hade han 38.8 i feber. Så inte konstigt att han var slö. Så vi kör ännu mer sjukdomar då. 

Liam hade somnat i en vagn på dagis så han hade redan vilat på dagen. 

Leya hade inte sovit så hon fick lägga sig en stund när vi kom hem..

På väg hem från Svenljunga fick jag ett stenskott i framrutan. Så fick åka ner till ett ställe i Mjöbäck som lagar stenskott. Och vilken service måste jag säga. För jag frågade hur lång tid de skulle ta eftersom jag inte kan gå fram och tillbaka pga värken. Och då sa han att han kunde komma hem imorgon och hämta bilen vid 9  och sen komma och lämna den när den är klar innan 12 då barn ska hämtas på dagis. 
Helt otroligt vilken bra service de är här nere i Mjöbäck. 

Golvet är lagt i gillestugan nu och väggen är uppslagen. På Fredag kommer dem och spikar listerna och sätter in dörren till kontoret. Skönt med hantverkare så man slipper lägga tiden själv. Då hade jag ju aldrig sett Bosse. 

Vändning

En sån dag. Känner inte att jag vill göra om den iaf. 
Kom in vid 9.10 och fick gör ett ul. Bebisen hade inte vänt sig. Sen gjorde även läkaren ett ul. 
Jag fick sitta med en ctg övervakning. Allt såg bra ut. 


Sen kom jag in på ett förlossningsrum, dem satte nål i armen och tog blodprov. Skulle ha den där utifall dem behövde ge medicin under vändningen. 




Ännu ett ul gjordes för att läkaren skulle lokalisera HUR honnskulle vända. Enl hennes bedömning kunde de bli lite trixit med tanke på hur bebis låg. 
Men de gick på första försöket. 

Ont gjorde de. Men den värsta smärtan var ryggen och fogarna. Jävlar vad ont de gjorde. Själva vändningen gjorde inye ont, bara obehaglig. 
Sen gjordes ett till ul för att säkerställa att huvudet var neråt. 
Sen var de en evig väntan på att en ctg kurva till skulle göras. 

Och eftersom jag är Rh- så fick jag en K-spruta. Och DEN var inte smärtfri. Haha. 
Fick även med mig ett recept på Citodon för foglossnings värken. Ang igångsättning fick jag tid för bedömning. Men får byta den tiden då B är i Örnsköldsvik den veckan. Veckan efter är de lättare. 

Fick avbokat barnmorskan i svenljunga imorgon med. Känns löjligt att åka dit när dem gjort så mycket kontroller idag. Och av de blodprovet dem tog idag skulle dem skicka för imunisering så behöver dem inte ta de igen. 

Skönt när saker löser sig till de böttre. 

Idag är jag helt slut. Mycket spänningar. Så jag lägger mig nog samtidigt som barnen ikväll tror jag. 

God morgon

Är lite nervös idag. Känns sådär att åka in själv på vändningsförsök. 

Pojkarna får iaf vara på dagis tills jag kommer hem och Leya hos farmor. 
Men så är jag som jag är och läser allt om de ena och de andra. och blir extra nervös. 

Men de ska nog gå bra

Läkarbesök

Jag kom i tid till sjukhuset. Jag avskyr när man är i sista minuten. 

Men fick vänta på läkaren en stund, hon låg efter i sitt schema. 

Fick göra ett Ul som konstaterade att bebisen ligger med rumpan neråt. Hon föreslog vändningsförsök, och jag sa att jag inte tål bricanyen. Men hon skulle försöka utan och hoppas att de går ändå. Men kunde ju inte ha Leya med mig då, för de ska tas ctg kurva både före och efter.

Så jag får åka tillbaka imorgon igen. Och de var ingen idé att prata igångsättning innan vi vet om de går att vända. 
Så får vänta tills imorgon. 

Pojkarna får vara på dagis längre imorgon för dem räknade med att jag skulle vara klar i Borås vid 11.30-12.00 tiden. 

Hoppas Leya är lugn hos farmor imorgon. Denna lilla mammegris som inte vill vara hos varken farmor eller faster.
Hon är ju så van att vara med mig hela tiden. Hoppas de går över när hon börjar på dagis. För de känns lite jobbigt att lämna henne när man vet att hon inte vill.
Annat är de med pojkarna som verkligen vill iväg ibland. 

25 November

Idag är de dags. 
Ska till förlossningsläkaren på Borås sjukhus. Hoppas han förstår mina argument utan att jag behöver gå in djupare på allt. 
Nackdelen med att byta sjukhus som inte har samma journal system. 

Sen hoppas jag att bebis lagt sig rätt, men tyvärr tror jag de inte, känns inte så. 


Värken i fogarna är hemsk, strålar även ner i ljumskar, lår och vader. Stt gå är inte aktuellt alls

Fredag kväll- Lördag dag

Oj vad vi skrattade under kvällen. Var på tjejkväll hemma hos Frida. Så välbehövligt att komma iväg och bara vara jag liksom. Tack Frida och de andra tjejerna. 3 av 6 var gravida så de blev mycket prat om både barn och graviditet. Hmm, man kom in på ämnet hela tiden.

Imorse var jag lite seg då jag inte var hemma förrän 23.30 och skulle ju fixa barnens väskor och även våra. Men de var ju bara att sätta igång. 
Liam och Leya ville båda med ner och bada på morgonen, fast bara en fick komma med och vilket liv de blev. Dessa små ska göra allt tillsammans för att de ska vara bra. Fast ändå bråkas de när dem får göra samma. 

Fick packat allas väskor. Packat ut i bilen. Väntade på diskmaskinen som jag ville öppna innan vi åkte, men sån tid den tog. ( garanterat i te längre än normalt, men när man går och väntar känns de som evighet )

Åkte och lämnade Elias hos R och sen vidare med dem små. 

Nu har vi gjort Ikea på 40 minuter, ätit lunch, köpt skor och installerat oss på hotellet. Snart dags att göra sig iordning och möta upp dem andra.

Dags att stänga ner

Torsdag

Ok, ingen bra dag. Så fort jag står upp mer än 5 min känns de som att kroppen ska gå av under magen. 

Fick iaf städat klart. Putsat Elias fönster och hängt upp gardiner. Städat vardagsrummet, gardinerna där kommer  upp när jag klarar de. 

Åkte och slängde all sopåtervinning efter dagis. Och de hade blivit 7 papperspåsar fulla sen jag började min rensning. Så de tig en stund. 

Sen till Överlida för att lösa in bingolotto vinster och triss vinster. 
Köpte då korv till barnen med. 

Men att ha med sig mina barn in i en kiosk/ affär går inte. Ska dem med in någon mer gång så får dem ha sele på sig. Iaf pojkarna. Leya kommer när jag säger till. 

Liam gick runt en hylla och hällde ut massa diskmedel på hyllan och golvet. Och Elias tjuvade godis ur en låda när vi skulle gå ut fast jag sa nej när han frågade mig innan. 
Erbjöd mig att betala för detta men de fick jag inte. Men kommer heller inte ta med mig dem dit igen. Som jag skämdes. 

De blev senare vila för barnen. Elias förstod nog att jag var arg, han höll sig på sitt rum. 

Bråk efter bråk på em/ kvällen. Gapoch  skrik.  
Energin och all lust försvann så de blev yoghurt och macka till kvällsmat. Fanns ingen ork att fixa mat. 

Pappa kom hem på kvällen med. Så barnen blir glada när dem vaknar. Elias träffade honom när han gick på toa så han vet om de.  

Hoppas på en betydligt bättre Fredag

Grrr

Orkar inte mer. Vill bara lägga barn nu. Känner mig som hemskaste mamman just nu. 

E bara ljuger, Liam har slutat att lyssna och gör massa dumheter. Säger upp mig som mamma med omedelbar verkan. 

Hmm

Ok, jag kunde inte låta städningen vara. Och ja, jag ångrar de för nu skriker kroppen stopp. Men hallen är städad så de är ju skönt i sig. Nu är de vardagsrum och Elias rum kvar. Och Elias rum är enkelt för röjningen gjorde vi för ett par veckor sedan. Så de är bara vanlig städning med fönsterputsning och gardin byte. 

Så jag hoppas på att de blir klart imorgon ( om kroppen går med på de ) och sen är de golven på Fredag. Så är mellanplans storstädning klar. 

Övervåningen ska fixas nästa vecka, men de tar inte lång tid då vi inte har massa grejer där. Klädkammrarna röjer jag med jämna mellanrum när leksaker byts ut och kläder plockas fram och bort. 

Källaren får bli när de blir. För nästa vecka ska renoveringen av gillestugan påbörjas så jag lägger ingen stor energi där nere. Bara tvättstugan att hålla ordning på. 

Tack Hanna för avbrottet på förmiddagen, och tack för den fina lyktan och blomman Gun och Hanna. 

Hanna passade Leya medans jag hämtade pojkarna på dagis. Men Leya är mammig och hade inte alls gillat detta. Skruttunge. Men blev go och glad när vi kom hem igen. 

Idag blir de tidigt i säng. Hoppas på att kroppen får den vila den behöver. 

Onsdag morgon

Ajaj min kropp. Idag blir de en lugnare dag. Ingen städ stress för jag klarar inte en dag till nu. ( hoppas jag kan hålla de ) åka och slänga skräpet ska vi göra efter dagis. 

Elias har sjungit för mig på morgonen. Goa killen :-)
När man har barn och man är mitt upp i allt hela tiden hinner man inte riktigt tänka på sig själv. Så de var ju bra att sonen kommer ihåg när mamman fyller år ;-) 1 år närmare 30 :-)

-5 grader ute på morgonen, regnade igår. Ingen bra kombination. Båda bakdörrarna ( skjutdörrar ) hade frusit fast. Hjälpte inte att ha värmaren på och starta bilen innan. Så barnen fick klättra bak framifrån och även jag. Känner mig inte smidig för 5 öre för dessa gymnastiska övningar. Men tur att de är högt i tak i bilen.
Men nu är dem nere på dagis, glada över att ha fika med sig och dem ska ut i skogen. 

Jag sitter med en varm mugg te och försöker återfå värmen i fötterna. Har inte kommit mig iväg och fått köpt mig några vinterskor ännu. Men har beställt ett par som jag hoppas kommer hem idag. När barnen är sjuka blir jag så låst på veckorna så jag kommer ju inte iväg. Bra att internet finns då så man kan beställa hem, så slipper man trängas bland allt folk med :-)

Ha en bra Onsdag på er



Tisdag

I morse när jag skulle fixa frukost letade jag efter osten. Kunde inte hitta den. Måste vart sinnesförvirrad igår och slängt den när smöret var slut. Vet inte hur jag tänkte där. 

Så, då var sovrummet klart och badrummet också klart. 
Vi använder ju inte duschen här uppe, utan bara den i källaren så nu är den skurad här uppe och kommer användas mest som avlastnings "rum". Typ skurhink och sånt. 
Kommer även ha skötbordet där inne så man slipper flytta på de när man ska in i skåpen.

Klantiga jag ( osmidiga ) råkade hälla ut Ajax flaskan på badrumsgolvet. Den stod på pallen, och jag skulle vända mig om. Japp, de var bara att sätta sig på knä och torka upp. 

Liam och Leya lekte bra tillsammans på förmiddagen. Hittade på bus, men vilket barn gör inte de liksom. 
Plockar fram de jag plockat bort osv. 

Hämtade Elias på dagis och åkte och handlade. Kom hem med saker, men inte de som jag skulle köpa som var mest akut. Hushållspapper. Suck!

Träffade R i affären och Elias blev jätte glad. Han längtar verkligen till Lördag när han ska få sova hos henne. 

Ringde barnmorskan idag med, mest för att rådfråga henne om hur jag ska göra imorgon. Har en tid till henne, men Leya har kvar sina prickar ännu. De är inte vattkoppor iaf. Inga vätskefyllda. 
Förklarade att de antagligen var efter sprutan.
Men hon tyckte vi skulle boka om eftersom hon nyligen fått penicillin och de kan vara annat. Vi chansar inte. 
Så de får bli nästa onsdag istället. Så jag hinner till läkaren innan och kommer då veta hur bebis ligger osv.

Just nu är jag riktigt trött i kroppen, att städa och greja hela dagen tar verkligen på krafterna. 
Men jag har återfått lite energi iaf. Bara kroppen som hindrar mig just nu.
Nu ska jag gå och göra mig iordning och lägga mig. De är ju en dag imorgon med :-)

Fortsätter

Fortsätter städningen här hemma. Igår fick jag röjt garderober och rensat bland saker i vårt sovrum.
Idag är fönstren putsade och julgardinerna uppe där med. 

Och jäkla fönster. Öppnade de för att putsa utsidan, då jag inte når utifrån. 
Och kunde inte stänga de. Fick halvt panik eftersom de är lite för kallt för att ha de öppet hela tiden. 
Fick tillslut, efter att ha pratat med sambon, tagit fram en kofot och lyft upp fönstret och tryckt fast de. Tunga fönster. Detta gör jag nog inte om i första taget :-)

Så nu ska nästa projekt påbörjas. Men vad? Elias rum, hall, badrum eller vardagsrum. 
Känner mig inte manad för något just nu, fast alla ställen behövs :-)



Rensning

Att börja rensa, som i mitt fall köket. Gör att jag får blodad tand att fortsätta. Spelar ingen roll hur ont jag har. 

Idag påbörjades rensning i vårt sovrum. 3 garderober är rensade. Bara resten kvar. 
Dem små höll igång, men lekte tillslut fint ihop. Dem älskar att ta saker från den andra så den andra blir ledsen, så får man gå emellan. 

Nu ska jag ta mig ner och jobba undan lite. Eftersom förmiddagen inte blev som jag planerat. 

Morgon

Skriver inte GOD morgon. Utan bara morgon idag. Känner mig inte peppad inför denna dagen

Leya dricker välling, Elias ska snart till dagis och Liam får stanna hemma. Inget han vill, men något han måste. Jag har knappt sovit någonting pga värk i kroppen. 

Ska kolla Leyas prickar ordentligt sen. Liam har feber och jobbig hosta. Jag kan knappt gå för värken i ryggen som strålar fram i magen och ner i låren. 

Hoppas dagen blir bättre när vi vaknar till ordentlig och får börja röra på oss. För just nu känns ingenting bra.

Testar värmaren på bilen, va ju kallt när vi vaknade. De är ju dieselvärmare så den låter ju en del. Hoppas inte grannarna stör sig på de.



Prickar

I morse såg jag lite prickar vid Leyas högra öra. Tänkte de va så att hon rivit sig eller så men såg inte så ut. 
Sen vid badet såg jag några fler men svaga prickar. 

Efter vilan var där ÄNNU fler och nu över hela kroppen. Inga vätskefyllda, ännu iaf. 
Min första tanke var vattkoppor. Men så kom jag och tänka på att de är 1,5 vecka sedan vaccinationen för röda hund, mässling och påssjuka var. Så de kan ju vara bieffekterna därifrån. 

Får helt enkelt avvakta och se om de blir vätskefyllda eller inte. 

Underbart

Igår kom bilen hem. Så underbart. Ska bara vänja mig vid att den är bredare och längre än vad jag är van vid. Och högre. 
Testkörde till Överlida igår kväll, skulle ändå lämna av lite saker till Hanna. 

Detta med bilbarnstolar då. Så har vi lite små problem hur vi ska placera dem. Vi har 3 säten längst bak, 3 i mitten och en fram. 

Elias och Liam kan inte sitta bredvid varandra eftersom de bara är bråkande, gapande och skrikande i bilen vart vi än ska då. 
Leya och Elias kan inte sitta tillsammans för Leya är rädd när hon lämnas med honom och då gallskriker hon. 
Bebis och Elias kan inte sitta bredvid varandra för jag litar inte på att han håller fingrarna borta. 

Så de kommer bli ett pusslande innan vi får ihop de bra. 
Än kan vi inte ha någon fram då vi inte har fått kopplat ur airbagen ännu. 

Trött

Eftersom jag knappt sovit någonting i natt så är kag sjukt trött just nu.
Medans pojkarna var ute och lekte i vattnet och hjälpte pappa att städa ur Volvon så tvingade jag mig att städa ur 2 överskåp. Nu har jag äntligen lite plats. Har dock 4 överskåp kvar, varav ett är ett dubbelskåp.
Men just nu hittar jag inte orken. Dem små har ätit och lagt sig, jag satte mig i soffan. Kroppen blev väääldigt tung. Kanske ska ta och fixa kaffe så jag piggnar till lite. Känner att jag behöver de eller sova. Men har för mycket jag vill göra för att sova nu. 

Pappa och Elias hämtar bilen nu. Måste ju ut och provköra sen :-) 

Nya bilen

Idag ska äntligen den nya bilen hämtas. Eller ja, ny och ny. Ny för oss 08 är de men mycket fin. 
Pappa och Elias ska åka och hämta den om en stund. 




Torsdag



Fönsterputsning i köket. Men när jag var klar med de så hade jag fortfarande energi över så jag blrjade rensa och städa skåpen i köket med. 


Leya hjälpte givetvis också till, på sitt vis genom att plocka ur sopåtervinningen ;-)

Elias hjälpte mig att plocka fram saker som ramlat längst in i sopskåpet. 



Jag fattar inte hur jag fick plats med all bröte inne i skåpet. De på bilden var bara en del av allt, fick inte ens plats på bänken. Men nu är de röjt och fint i skåpet ( förhoppningsvis ett tag frammåt.


Skafferiet var nog värst. Men gammalt är slängt och ändå blev de ingen plats över. Jag säger då de, vad man köper på sig. 

Eftersom kag belammrat hela köksbordet med saker som ska sorteras så var de fullt. Så kvällsmaten fick intagas på golvet. 
Pojkarna tyckte de var kul. Leya var skeptisk till en början. Men sen funkade de 


Nu har jag bara överskåpen kvar i köket, den över diskbänken. Annars är de klart. 

Tänkte sätta upp julgardinerna i köket redan nu. De är ju inte långt kvar innan dem ska upp och de är ju nu jag grejar. + att de är så mycket som ska göras runt advent och jag klarar inte att göra allt på en gång. 

Så nu ska vi få upp julstämningen här hemma. 

Att vakna

Vissa mornar är de så svårt att vakna. Jag kan ligga i sängen och vara vaken, men hittar liksom inte orken att ta mig upp. Mörkret hjälper ju inte till heller.
Men nu är pojkarna på dagis och jag har gjort kaffe som ska hällas i mig flitigt nu så jag kan hitta energin.

Idag har jag inget planerat, känns skönt. Kanske jag kan få jobbat undan på kontoret eller rensa i garderober.

Imorgon är de lite mer planerat så städningen ska hinnas med idag med.


Lite av varj


Detta lilla busfrö har fått tillbaka energin och orkar leka igen. Och dessa ögon lyser de bara bus ifrån.
Aptiten börjar komma tillbaka, men inte fullt ut ännu. Kall ostekt falukorv är favoriten just nu. Så vi kör på de :-)



Liam är ett skink monster under kvällsmaten. 

Jag fick inte ta kort på Elias idag. Vissa dagar är han linslus och vill. Och vissa dagar totalvägrar han och surar om jag försöker.

Vi var till Överlida i em och lämnade tillbaka böcker på biblioteket. Och så passade vi på att låna några nya. 
Att åka till biblioteket med 3 barn är en STOR utmaning. Alla 3 går åt varsitt håll och drar ut böcker och tittar i. Jag har ingen koll på "systemet" på biblioteket så de är mycket svårt att veta vart man ska ställa tillbaka dem. 

Men men, vi kom därifrån utan att tålamodet var i botten och barnen var nöjda med böckerna.

Liam lånade 3 stora böcker. Stora fordonsboken, stora färgpekboken och stora bondgårdsboken. 

Elias valde lite olika, om att få syskon och lite böcker som finns med på Bolibompa. 

Nu sover barnen gott. Imorgon har vi ingenting planerat, känns rätt skönt faktiskt



Tandläkaren

Idag hade jag tandläkartid 7.45 så jag och Leya åkte dit efter att vi lämnat pojkarna på dagis.

Vi skulle förnya frisktandvårds avtalet. De skulle gjorts i September men av någon anledning så har jag inte fått någon kallelse. De var inte förrens jag upptäckte att dem inte drog några pengar som jag reagerade. 

Och eftersom jag är gravid kunde vi inte ta några kort utan dem får kalla mig igen till våren. 
Men dem gjorde undersökning och tog tandsten. Och hon kunde inte se några hål iaf. 
En inflammation i tandköttet som förhoppningsvis läker snabbt. 

Leya satt så snällt i vagnen och sa typ ingenting på 30 min. Sa HEJ dem gånger som jag satte mig upp och sköljde munnen. Mammas jätte duktiga tjej. 


Leya i väntrummet




Öron

Alltså, hur får man ett barn att lyssna? Han lyssnar om de är något som gynnar honom, han lyssnar när jag pratar med andra, han lyssnar när jag säger något till småsyskonen. 

Hur får man en 5 åring intresserad? Allt man har att säga är tyvärr intee intressant för honom och jag har svårt att få han intresserad av de jag säger. Säger jag något till han har han glömt de 5 sekunder senare och man får återupprepa sig HELA tiden. 

Mitt tålamod klarar inte 30 upprepningar av samma sak. 
Jag har ju inte bara han som behöver uppmärksamhet. Så mitt humör är inte de bästa när han sätter igång. Så ja, jag låter arg. Medt av tålamodsbrist av tjatande. 

De ska bli skönt att komma iväg en stund ikväll. På föräldrarmöte, tack farmor att du passar barnen. 

Öron

Alltså, hur får man ett barn att lyssna? Han lyssnar om de är något som gynnar honom, han lyssnar när jag pratar med andra, han lyssnar när jag säger något till småsyskonen. 

Hur får man en 5 åring intresserad? Allt man har att säga är tyvärr intee intressant för honom och jag har svårt att få han intresserad av de jag säger. Säger jag något till han har han glömt de 5 sekunder senare och man får återupprepa sig HELA tiden. 

Mitt tålamod klarar inte 30 upprepningar av samma sak. 
Jag har ju inte bara han som behöver uppmärksamhet. Så mitt humör är inte de bästa när han sätter igång. Så ja, jag låter arg. Medt av tålamodsbrist av tjatande. 

De ska bli skönt att komma iväg en stund ikväll. På föräldrarmöte, tack farmor att du passar barnen. 

God morgon

God morgon Tisdag. Idag blir de inget kyrkansbarntimmar heller. Eftersom Leya är dålig. 
Så de blir en hemma mys och plock dag.

Elias var på ett jäkla skit humör denna morgon, så jag hoppas han är på bättre humör när jag hämtar honom. Allt ska göras tvärtemot och tjaffsa emot allt jag säger.

Liam var jätte trött, och vill bara sitta och mysa på morgonen. Men de fick han inte för E som bara ska jävlas så han skriker. 

Ge mig styrka

Sen hjälpte de ju inte att jag vaknade med samma djävulska huvudvärk som jag la mig med heller. 

Nu står Leya där uppe och ropar: mamma, mamma HEJ. Tror lillan vill komma ner nu

Snuttan



Denna bilden tog jag igår på morgonen när jag skulle gå upp med välling. Jag och Liam ( som man ser huvudet på uppe i hörnet ) pratade med henne men fick ingen respons. Hon snarkade gott i sin säng. 

Eftermiddagen var hon piggare och de fanns massor av bus hos henne. Känns bra att hon är på väg tillbaka nu

Tid



Behöver jag säga att tiden går fort?

Doktorn

Vi fick en tid till doktorn 10.30
Kom 1 min sent ( tät dimma och trafiken gick i 40-50 km/tim )

Kom in 10.35 och 10.40 hade läkaren konstaterat dubbelsidig öroninflammation och röd irriterad hals. Vänster öra varade så de blev en Kåvepenin kur 10 ml 3 gånger om dagen i 5 dagar. 
När läkaren tittade i öronen och halsen sa hon inte ett ljud. Men när han var färdig ville hon gå, inte ens säga hej då.

Så 2 sprutor varje gång. Efter första nu frågade jag henne om de var gott, för hon svalde utan protest. Näää svarade hon och svalde de sista med.
Så duktig tjej jag har här hemma.

Söndag

Efter vilan var Leya pigg en liten stund och försökte leka med sina bröder. De slutade dock i en jätte trött Leya som bara skrek och ville bli buren. 
Vi åt Tacos till middag idag eftersom pappan i familjen har tröttnat på vårt traditionella tacomys på fredagar. Han hade ju åkt till jobbet redan. 
Men Leya åt ingenting, drack lite saft bara. 

Pojkarna åt jätte bra. Och efter maten fixade vi chokladmuffins som kvälls fika


De visade sig att Leya hade 39,8 i temp. Så de blev alvedon och nässpray igen. Skruttan.
Ingen fika ville hon ha heller. Hon ville lägga sig, och när jag sa god natt och hoppas du är bättre imorgon så pekade hon på sitt öra och sa ajaj. Gosan, men hon somnade gott iaf.

Vi andra fikade och sen la sig Liam. Han var så trött så när han åt muffins satt han och gnuggade sig i ögonen. Tror han somnade precis när jag stängde dörren, för har inte hört ett ljud från han. 

Jag läste saga för Elias. Nicke Nyfiken på sjukhus. Elias började prata om min sjukhusvistelse när jag hade blindtarmsinflammation och när jag var på sjukhus när Leya föddes. Så "sagan" blev ganska lång. Sen pratade vi om när bebisen ska komma om att jag ska vara på sjukhus igen osv.
Han längtar tills bebisen är på utsidan så han kan pussa bebisen istället för magen :-)

Nu har jag kommit i säng. Nu ska man bara somna med, hur jag än ligger så värker fogarna. Kuddar överallt gör de jobbigt att vända sig, och vi ska inte tala pm smärtan att vända sig. Känner mig allt annat än utsövd när jag vaknar på morgonen pga allt uppvaknande av att vändas ig. 

Natti natt på er


Ändra

Måste komma ihåg att ringa till socialen imorgon kl 8.00. Får skjuta upp mötet jag ska ha med dem kl 9 eftersom Leya är sjuk. Vill inte lämna bort henne då. 
Ev ringa vc med om hon inte blivit bättre.

Gillar inte sjukdomstider. Man blir så begränsad. Vill ju få detta möte gjort så allt blir klart innan bebisen kommer. 

Lördag-Söndag

Hur hittar man ny energi när de är konstant bråkande och tjafsande mellan barnen?
Någon som har tips?

Leya har legat runt 39 graders feber hela helgen. Mycket gnäll och skrik och hon vill vara nära hela tiden. 

Liam vill vara nära om Leya är nära, de bara är så, får lillasyster något vill han med.

Elias känner sig utanför hur mycket tid vi än ger honom. ( en av oss är med Elias och en med dem små ) för att ha alla går inte utan bråk. 

Veckorna är lättare att få ihop på något sätt, när jag är själv. Men då är även pojkarna och leker av sig på dagis vilket underlättar enormt.

I Lördags hämtade vi hem mat istället för att gå ut och äta eftersom Leya är sjuk. 
De blev pizza, Elias ville ha taco tallrik. 
Leya sov medans vi åt, hon var helt slut. Sen åt hon lite av Liams pizza och lite av Elias tacos. Men hon har ingen aptit. Hon vill inte ha vällingen heller.




På söndag morgon åt Leya 1/2 ägg och 1/2 macka. Bäst hittills på3 dagar. 
Men ville inte äta något innan hon la sig. 
Leya var glad efter ett bad, men började skrika när jag tog på henne en tröja. Klämde lätt på öronen och hon skrek mer. 
Nu har hon fått alvedon och nässpray och hoppas trycket lättar. Annars blir de att ringa vc imorgon. 

Nu sover alla barnen och pappan har åkt och jobbat. Jag bloggar, ser på tv och ska strax ta en dusch. 
Måste hitta energi. Hoppas den kommer tillbaka så fort bebis kommer ut. För nu vet jag inte hur jag ska hitta den, värk i varje rörelse. 
Måste ändra kosten, helst innan bebis kommer, jag vet. Men samtidigt orkar jag inte fixa olika sorters mat. 

Ändrade planer

Idag får de bli ändrade planer. De får bli hämta mat. Leya har fortfarande 39 graders feber så vi drar inte ut henne.

Men de blir mys ändå. Bosse har vart och köpt glass som efterrätt också så de blir mumma. 

Leya kom inte till ro på vilan idag. Så jag gick och la mig i stora sängen med henne en stund. Mysigt




På Söndag

På Söndag är de farsdag. 
Är de något ni firar?

Vi firar inte varken morsdag eller farsdag. Inga presenter osv, utan vi har haft som tradition att vi åker iväg och äter middag, slippa stressen att stå och laga mat den dagen osv. 
Om barnen vill pyssla något så får dem ju givetvis göra de.

I år blir de att äta ute på Lördagen ( imorgon) istället. Eftersom pappan åker redan vid 12 på Söndag. 

Aj aj

Som jag skrev i förra inlägget så har jag ont i rumpa, rygg och mage.

Igår efter att jag lagt Leya för middagsvilan halkade jag till i trappan ner. ( heltäckningsmatta på trappan )
När jag hade 3-4 steg kvar, så föll jag. Som "tur" var hamnade jag på rumpan och inte frammåt. Och hamnade nere på golvet. Slog rumpan och ryggen rätt ordentligt. 
Efter en stund började jag få värk fram i magen, kraftig mensvärk liknande. 

När pojkarna var hämtade från dagis gick jag och la mig en stund och de kändes bättre. Men hade fortfarande en diffus värk i magen, och de var svårt att sitta.
De tog mycket kraft från kroppen och redan kl 20.30 gick jag och la mig. 

Nu på morgonen har jag fortfarande ont i magen men rygg och rumpa är bättre. 
Hoppas värken i magen släpper också under dagen. Kommer ta de MYCKET lugnt under dagen.

Bebis var även lugnare efter fallet, inte alls samma liv och rörelse som de "brukar" vara. Men fick igång bebisen så den oron släppte. Och nu på morgonen har de vart som vanligt. 

Skulle egentligen ringa bm, men dem jobbar ju inte på Fredagar och inget kul att behöva åka ända till Borås för en koll som jag inte tror visar något. 
Vila vila bort detta istället


Feber

1,5 års sprutan ska ju inte ge feber förrens efter nån vecka. Så jag tänkte inte så mycket på de. 
Men efter middagsvilan kom Leya upp med 39 graders feber.
Om de har med sprutan att göra eller om de är samma förkylning som Elias haft vet jag inte. 
Gnällig och ledsen var hon en timme och jag fick inte släppa ner henne. Hon fick välling och la sig igen och somnade direkt. Snuttan.

Liam är inne i en period där han bara gnäller, skriker, gapar och slåss efter vilan. Vilket är ganska påfrestande. De kan ha att göra med att han är trött. Han är ju inte van att gå upp tidigt varje morgon. Så de är kanske en övergångsperiod. 

Nu innan läggning fick Leya alvedon, så hoppas hon känner sig bättre. Hon skulle bara vara med mig och när jag bytte på Liam skrek hon bara. 
Svårt när man inte vet hur man ska hjälpa. 

Nu har jag en dunder huvudvärk. Spänningshuvudvärk, ont i rygg och mage.  Mer om de i ett annat inlägg

Barnmorska och BVC

Kl 8 var de dags för mig att vara hos barnmorskan. 
Blodtryck: 100/60. Blodsocker: 5,0. Och järnvärdet 123. Så alla prover såg bra ut.
Men så kommer vi till bebisen då, hjärtljuden 130 vilket är bra. Men liten ligger med rumpan neråt. Samma som Leya gjorde till v 37-38. 
Så vi får se om bebis vänder sig själv eller hur vi ska göra. Ska dit på min födelsedag igen, så gör bm ett ultraljud för att vara säker på hur bebis ligger.
Sen ska jag ju till förlossningen den 25 och prata med läkaren, så får vi se vad som händer och sker.

Direkt efter barnmorskan gick vi vidare till BVC. Leya skulle på 1,5 års kontrollen. 
Hon klarade "besiktningen". Vikt 10,6kg och längd 82,5 huvudomfång 47cm. 
Hon byggde torn av klossar, hittade bilen som BVC ssk gömde under en burk osv.
Hon pekade ut kroppsdelar och sa tillräckligt många ord. 
Stolt mamma.
Sen kom vi till sprutan för påssjukan, rödahund och mässlingen. Och hon var så duktig. Gnällde till vid själva sticket, men sen började hon leka igen. 

Leya ville inte följa med mig hem, hon tyckte de var roligt på BVC :-)
Men när vi ändå var i Svenljunga så passade vi på att handla. Leya har blivit så stor att hon har fått byta strl på blöjor till strl 6. Även om hon inte uppnått vikten för dem. Men hon kissar för mycket + att dem är för korta bak i ryggen. Så Liam och Leya har nu samma strl på blöjor vilket underlättar så man inte behöver ha samma koll på vem som behöver vad osv. 

Köpte även blöjor till bebisen och ersättning så vi har de hemma. 45 dagar kvar till bf. Men känns skönt att ha allt hemma så man inte stressar in i de sista. 



Gahh

Ok, jag behöver ert råd igen. 

Elias har börjat med en ny grej. Allt för att inte lägga sig och sova. Han springer på toaletten HELA tiden. Vad ska jag göra? Ett jäkla springande, men han kissar inte. Han gör detta bara för att INTE lägga sig. 

Innan han lägger sig ( när han SKA lägga sig ), är han på toa och jag kollar honom så han verkligen har kissat. Sen börjar springandet var 10 minut i 1-2 timmar. 
Idag fick jag nog, detta springande gör mig galen. 

Jag håller koll, han kissar INTE. nu är kl 20.30 och han har fortfarande inte somnat. Jag blir GALEN. Detta är den ENDA tiden på dygnet jag har lite tid för mig själv, eller rättare sagt VAR den enda tiden. För varje gång måste han komma in till mig och säga god natt igen med. Och fråga eller säga något. ( helt konstiga saker "bara för att" )

Jag har frågat honom om de gör ont när han kissar, men de gör de inte. Jag tänkte att de ev kunde vara urinvägsinfektion. 

Hade han druckit massor innan läggning hade jag inte "brytt" mig. Men han dricker inte efter kl 17. Nån mun vatten bara. 
Då hade de funnits en förklaring till springandet, men nu hittar jag ingen förklaring förutom att han inte vill lägga sig. 

Någon som har tips på vad jag kan göra? 

Ingen ork

Bloggar och tar mig en mugg kaffe sålänge. 

Ok, dag 3 för Elias hemma. Han har ingen feber och mycket piggare. Tanken var att han skulle gå till dagis på Torsdag, men idag vaknade han med hosta. Men den gick över efter lite te. Så han får nog gå ändå.

Har bokat om både barnmorska och BVC till imorgon. Lika bra att ta de samtidigt då de är i samma byggnad.

Jag har ingen ork idag, vet inte varför. Har massor jag vill få gjort men hittar inte inspirationen till att göra de. 

Leya blev så glad att Elias var hemma idag med så hon tjöt av lycka när Elias kom upp till henne imorse :-) äkta syskonkärlek där. 

Leya klättrar ÖVERALLT

Vardagsrumsbordet är kul

Kalopsen kokar på spisen nu iaf inför middagen senare. 

Lunchen är bara att värma från igår. Så de går ju snabbt idag iaf. 

Tvätt och städ skulle behövas med. En maskin går där nere, ska hängas med. 
Städ i tvättstugan kanske går senare när barnen badar? Hoppas på de för de är nödvändigt nu.

Ska bara hå igenom lite bloggar innan lunchen ska tas fram




Planering

Jag sitter och tänker lite på vad man ska köpa för julklappar till barnen. 
Till Elias har jag inga problem att hitta, en del är redan inköpt. 
Men till Liam och Leya tycker jag de är jätte svårt. Dem leker ju med samma som Elias. 
Gahh vad svårt. Sitter och kikar på nätet, för att få inspiration. Sen kommer jag kolla på Gekås såklart där man får ner priset mer. Men jag hittar ingenting. Förutom byggtillsatser till tågbanan och duplo. De är liksom de som de leks med mest här hemma just nu. 

Till bebisen har vi ju nästan allt klart nu. De är en mjuklift till syskonvagnen som behövs. Men har dragit mig för att köpa den då den kostar 895kr
Men nu när jag kikade runt på jollyroom.se såg jag att dem satt ner priset på en färg till 699kr
Så nu är den beställd

De var inte den färgen jag hade tänkt först, men nästan 200kr billigare. Gillar färgen, så kommer absolut vara nöjd. 

Är de någon som har förslag på julklappar till en snart 3 åring och en 1,5 åring?
Sen kommer vi ju till de "lilla" bekymret, Liam fyller ju 3 år i Januari med. Så någon födelsedagspresent skulle ju vara bra som förslag med. Haha.

De finns egentligen mängder jag vill ha till barnen. Men eftersom dem bara är här nere och leker så finns inte platsen. Elias rum är liksom fullt i alla leksaker.  Hmm 


Piggare

Så skönt att se att Elias är piggare idag. Han hade 38.0 i temp när han vaknade men mitt på dagen var den bara 37.2. Så om nu febern håller sig borta och de röda ( som minskat sen igår ) minskar så kan han gå till dagis på Torsdag. 
Idag har han lekt hela förmiddagen, ätit bra till både frukost och lunch. 

Leya blev så glad när Elias var hemma när hon vaknade. Hon lös upp hela hon när hon hade någon att leka med :-) 


Leya älskar sin nya body, med cupcakes på. Hon låtsas ta en och äta och så skrattar hon :-) Toker



Sjukstuga

Elias har verkligen inte vart pigg idag. Han har legat i soffan nästan hela dagen. Gjort små försök till att hjälpa mig i tvättstugan ( han själv som ville ) och försökt leka med sina små syskon. Men de går bara typ 5 min och sen är han helt slut och lägger sig igen. 

1/2 macka 1/2 pannkaka har han fått i sig under hela dagen. Te och vatten har gått ner, men inte mer än så. 
Testade isglass i kväll men de gick inte ner alls. 
Alvedon har han fått för att dämpa smärtan. Han blir ju hemma imorgon med från dagis. 


Vet inte vad detta kan vara, massa röda prickar, nån enstaka vit. Tycker inte de ser ut som halsfluss. 
Men ringer vårdcentralen imorgon om de inte blivit lite bättre.

Liam har bitit Leya idag, jisses ett sånt märke de blev. Gillar inte hans utåt agerande med bitande. Leya gör de med, men biter bara för att markera och inte hårt. 



Jag skulle aldrig skrivit att jag inte hade ont i morse. 
Efter frukost och dusch fick jag så ont i hela höger sida av magen som strålade fram och ner. Riktigt obehagligt och ont. Typ som håll och ömmade massor. Fram var de kraftig mensvärk typ.

De släppte inte förrän på em efter 3 timmar liggandes på soffan. Försökte få tag på barnmorskan men hon ringde aldrig upp igen. 
Nu på em/ kvällen har de vart bra men ett otroligt tryck neråt, antagligen borrar bebis sig neråt.

Nu ska jag och Elias mysa framför teven innan han ska lägga sig. Ska man inte till dagis dagen efter får man ju vara uppe lite längre

Ny vecka

Vi börjar veckan med att Elias är hemma från dagis. Så typiskt när nu Liam skulle börja full vecka denna veckan.
Jaja, Liam är på dagis, Leya sover och Elias tittar på tv. 

Jag bloggar, läser bloggar och dricker kaffe. 
Fick avboka besöket hos barnmorskan nu på morgonen. Kan ju inte ta med mig en febrig kille som har ont i halsen och låter som han svalt en kråka. 

Snart dags att dra igång dagen, tvätt, städ osv som ingår i de vardagliga.
Städade mellanplan igår kväll, vette katten vart energin kom ifrån? Kanske var de att de inte var bråk på alla barnen samtidigt. Hihi






V 34 (33+0)

Tiden rusar frammåt. Har redan gått in i vecka 34. Alltså 33+0. 48 dagar kvar till beräknad dag för lillen att komma. 

Mår ganska bra ändå om jag ska jämföra de andra graviditeterna. Visst är jag trött, men de har ju inte bara med graviditeten att göra, att ha 3 busar hemma tar på krafterna med :-)
Halsbrännan kommer nu VARJE kväll, men 2 Novalucol innan läggning hjälper bra. 
Foglossningen känns bättre, så jag är nästan helt säker på att bebisen har vänt sig rätt. 
Sammandragningarna känns bara obehagliga, men inte onda som dem tidigare graviditeterna i samma vecka. 

50 dagar kvar till julafton. Jisses. STANNA TIDEN!




Vändning

Efter vilan idag var Elias jätte lugn. Han gick från sängen till soffan och la sig och såg på tv. Sa att han kände sig förkyld. 

Åt nästan ingen mat för han kände inte smaken och var inte hungrig. 

Jag och dem små röjde bland leksaker och plockade undan en del. Leya grabbade tag i 2 st som jag absolut inte fick röra, och ja, hon är riktigt bestämd lilla damen.

Passade på att bädda rent i Elias säng och damma med. 
Liam passade ju givetvis på att retas lite extra med Elias eftersom han låg och inte hade ork till så mycket. Vilket resulterade i att Elias blev ledsen och grät hela tiden. Jag tog undan Liam och sa till honom gång på gång. 

Kl 18 tog mitt tålamod slut och jag började göra barn iordning. Elias gick och la sig utan protest innan jag hann lägga dem små. Tog tempen på han och japp, 39.7 inte undra på hans lätta gråt attacker.  Alvedon fick de bli och sen la han sig igen. 

Så imorgon blir han hemma från dagis. Och jag får boka om barnmorskebesöket. Men de är ju sånt som kan hända när man har barn.


Stressad

I Fredags fick jag tag på förskolechefen. Kände att jag behövde få reda på om hon kommer godkänna Liams extra timmar, eftersom att jag ville att de skulle komma igång på Måndagen. Men hon påstår att hon inte fått några papper om de. 

Jag vet att BVC skickade den på onsdagen veckan innan så de borde ju ha kommit fram. 
Men hon godkände de iaf via telefon. När jag förklarade. 

Så från Måndag får även Liam gå varje dag 7-12.

Liam älskar dagis och trivs jätte bra. Så att han går lite extra tror jag han kommer gilla. 

Anledningen är att jag ska få mer avlastning här hemma. 
Just nu är schemat fullbokat de dagar pojkarna är på dagis. Allt som har med utredningen att göra tar tid. Ingen tar emot kl 7.30 heller utan de är ju 8 eller 9. Så där försvinner tid. Och vart jag än ska så tar de 30-40 min att ta mig dit, sen är man där runt 30-60 min och sen lika långt hem igen. Så ska jag vara någonstans 9 är jag inte hemma förrän 10.30 och då ska Leya ha lunch och sen hämtas pojkarna. 

Behöver jag säga att jag längtar tills allt med utredningen är klar? Jag hinner inte ens åka och handla på andra ställen än här i Mjöbäck. För tiden finns inte. 

Och de är ju inte bara utredningen. Barnmorsebesök varannan vecka nu, och så ska Leya till BVC för 18 mån kontroll och spruta. Sen är de till förlossningsläkaren, och då måste jag åka ända till Borås. Vilket tar strax över timmen dit, en stund där och timmen hem igen. 

Och sen när bebis kommit är de ju BVC oftare igen med. Gahh. Men då ska ju utredningen vara klar. V 49 räknar socialen med att vara klara. Så skönt om de går att hålla de. 

Och emellan detta ska jag försöka jobba. Fast de sista nu har Bosse gjort mitt på kontoret också för jag har verkligen inte hunnit. Tur man har en förstående chef ;-)

 Så nu med 2 extra dagar i veckan för Liam gör att jag kan lägga om planeringen, hoppas detta kommer bli bra nu. 

Känner även att hemmet förfaller. Orken är borta, orkar inte ens packa upp påsar efter handling. Utan de står fullt i vårt sovrum. Måste få bort de för snart ska bebisens säng upp och stå där. Städningen görs på helgen med hjälp av B och E. För jag får inte ihop de. Kroppen strejkar och jag måste ligga en stund på dagen för att inte värken ska ta över helt. 

Oj vad långt de blev.. Sorry





Flyger förbi

Veckorna går fort, men helgerna flyger förbi. Hinner ju inte göra någonting.
Nu hjälper de ju inte att Bosse åker kl 12 på Söndagen heller.

I Fredags kom han hem tidigt iaf. Men de var halvt kaos. I vanliga fall sover barnen till 15 ca. Så vi skulle ta de lugnt tillsammans en stund. 
Jo tjena. 13.15 bestämde sig Leya att inte sova mer och då kom även pojkarna. 
Så när pappa kom hem 14 satt vi och grävde ur pumpan för en lykta. 

Sen blev de en fika tillsammans innan vi blev klara med pumpan. 


En lykta blev gjord i Torsdags med färger från Colorona. 

På eftermiddagen/ kvällen blev de tacos. Något som Liam älskar. 




Kvällen blev förstörd av Elias utbrott och icke lyssnande öron. Så de var bara Liam som var uppe och åt popcorn. 

På Lördagen började dagen som den slutade. Bråk, gap och skrik. Vi är tillbaka på ruta ett. Surt med allt jobb och slit vi hade ett par månader för att komma dit vi var. 
Börjar om helt, med ALLT. Inte åka iväg utan bara stanna hemma. 

De gick bra när E och pappa sorterade sopor och åkte och slängde de. Men sen var de kört igen. 

Vi åt tjocka revbensspjäll, potatis och sås till middag. Gud så gott de var. 

Jag satte mig på golvet efter maten. Leya och Liam kom direkt och de blev bråk. Dem brukar kunna samsas och sitta i varsitt knä. Men igår hade Leya bestämt att de bara var hon som fick vara där. Hon stångade och knuffades och skrek. Gud ett sånt humör lilla damen börjar få. 

Hade även fixat en äppelpaj som vi skulle fika på senare på kvällen. 
De var mycket nära att Elias åkte säng innan. Jisses vad vårt tålamod ( både mitt och Bosses ) var slut. Huvudvärk från helvetet kan jag säga. 




Han fick dock en absolut sista chans till fikat och de gick bra ända tills de var läggdags. Då de blev gap och skrik igen. 
Så nu tar vi även bort friheten ett tag att få vara uppe längre än dem små. De går inte att ha de så här. 

( Nu kör vi livet inrutat igen. Så otroligt trist, men nödvändigt för att vända på allt. De hjälpte sist, kräver bara att jag planerar allt på fm och gör saker utanför hemmet då. )

Söndagen svischade förbi. Bosse skulle åka redan kl 12. Morgonen började i samma stil. Pjuhh. 
Några vändor in på rummet INNAN frukost. Och någon efter med innan vi fick på han kläder så han fick lekt av sig ute. Regnigt, men han hade kul i vattnet. Ända tills de var dags att gå in och vila. Då ännu ett utbrott utspelade sig. Men Bosse fick honom lugn och han la sig utan bråk. 

Nu är 2 banankakor klara som vi ska fika på i em. Hade massa bananer som började bli övermogna. Så lika bra att ta tillvara på dem. Barnen har helt plötsligt börjat rata bananer och ska bara ha äpple.








53 dagar

Idag är de 53 dagar kvar till julafton. Tiden går alldeles för fort och de är mycket som ska ordnas innan dess. Veckorna flyger förbi och jag hinner inte med. Vill ha allt förberett innan bebis kommer. 

51 dagar kvar till bf. Men förhoppningsvis kan jag bli igångsatt någon dag tidigare. Tänk vad trist att spendera julafton på bb. Hade de vart första  barnet hade jag nog inte tänkt likadant. Men vill ju vara hemma med familjen nu. 
25 November får jag förhoppningsvis svar från förlossningsläkaren. 





RSS 2.0