Befrielse + vår dag

Nu är allt de stora sålt som vi ville bli av med. Känns riktigt bra måste jag säga. Motorcykeln blev såld för ett par veckor sedan, husvagnen var jag och lämnade ägarbyte pappren idag och bilen skall bara fixas med några saker så lämnas även den.
Känns så skönt att bli av med sånt man ändå inte använder, känns onödigt att de bara ska stå och kosta pengar.

Idag åkte vi först till Stenungsund, hälsade på Bosse på verkstaden så han kunde skriva på ägarbytes pappren på husvagnen.
Och eftersom vi var såpass tidiga så fick de bli lite lunch på donken innan vi åkte till Backamo och lämnade pappren. Och dem är snabba. Pengarna var inne på kontot ett par timmar senare.
Vidare in till Ljungskile och köpte lite fika som vi tog med till Thomas. Pojkarna busade för fullt en stund ute med T. Hoppade studsmatta och sprang av sig på gräsmattan.

Sen var de dags att åka ut till torp och träffa Jonna. De blev att gå lite i affärer och kika. Jag var ute efter en "hjälmmössa" till Leya. Men hittade inte någon. Men hittade strumpor och en klänning åt henne och en tunika och ett par 3/4 byxor åt mig =)
De är lite lättare att prova kläder själv när man har någon med sig =) Inte lätt med barnen =)
Vi passade även på att äta middag på torp. Visste ju att vi skulle komma hem sent så ville inte fixa med maten då =)
Sen på vägen hem stannade vi på Statoil och köpte kvällsmat ( macka och korv med bröd ) Jag behövde framförallt ut och få frisk luft för att piggna till + KAFFE.
Leya skötte sig exemplariskt hela dagen, inga problem.
Liam har vart pillig ( som vanligt ) och skrikit i bilen. Så mamman har lite ont i huvudet.
Elias har skött sig bättre än vad jag räknat med, ( alltså bättre än förra resan ) De var bara bilresan upp som var lite jobbig. Men egentligen inte konstig, sovit natten ätit frukost och sen sitta i bil ca 2 timmar. Så de var mycket energi i kroppen där.

Vi var hemma 19.40. Och då var vi trötta allihop. Elias och Liam gick och la sig direkt utan några diskussioner. Efter att pojkarna lagt sig var de Leyas tur att äta och göras iordning. Sen somnade hon gott i sin säng.

Nu sitter jag här framför teven, och kommer nog inte härifrån innan sängen ropar ( och de är rätt snart ). De tar på krafterna att köra så långt, men jag börjar även komma ihåg hur jag ska köra genom göteborg =) Mitt lokalsinne är sämmre än sämst, men idag körde jag inte fel någonting =)

Storhandling

Efter att vi hade lämnat av Elias på dagis åkte jag och dem små till Svenljunga och Ica Kvantum för att storhandla.
De är lika bra att åka direkt på morgonen för de tar ju ända 30 min att åka enkel väg.

De blev 3 papperspåsar, 3 plastkassar och en kylbag full med varor + 4 påsar med grillkol. Vi fick gå 2 gånger till bilen för alla påsar fick inte plats i vagnen. De tar ju lite mindre plats innan man packat i påsar =)
Allt gick på 1089kr. Inte så farligt tycker jag med tanke på hur mycket jag handlade. Och en hel del middagsmat + kylbagen.
Jag tycker de är en liten sport detta med storhandling, jag handlar ju oftast bara de vi behöver, alltså inte massa "bara för att de är billigt" sen kan jag ju typ köpa 5 krossade tomaterför 20 kr även om jag kanske bara behöver 2. Men då behöver jag ju inte köpa nästa gång. Men jag köper ju inte 4 paket bacon för att de är xtra pris på dem om jag inte behöver bacon bara för att de är billigt.

Jag försöker att låta bli detta småhandlandet. För de är ju de som blir så dyrt.

Handlingen med bilkörningen tog ca 2 timmar. Men då visste jag vad jag skulle handla. Behövde inte springa fram och tillbaka för att jag hade glömt något.
Leya trivs bra i bärselen när vi är och handlar. Och d är ju bra eftersom annars hade de blivit trångt i vagnen =)
Liam sitter och försöker plocka ur varorna som jag lägger i vagnen och skrattar åt mig. =)


Jämförelser

De är lite kul att jämföra barnens vikter och längder.

Som nyfödda:

Elias 4370g     53cm
Liam 4685g     55cm
Leya 4440g     53cm

1 mån gammla

Elias 5512g     57cm
Liam 5436g     60cm
Leya 5280g     57cm

Måndagen

Igår Måndag hade vi en riktigt bra dag. Gud vad jag önskar att alla dagar skulle kunna vara så här.

Morgonen gick jätte bra, barnen åt frukost och klädde på sig ( jag klädde på Liam och Leya ) och sen åkte vi till dagis och lämnade Elias.
Liam var gnällig och ville bara gå och lägga sig ( han tycker inte om att gå upp så tidigt när E ska till dagis ) Så han stod och skrek vid trappan för han ville upp. Så jag gick upp och bäddade rent i Elias säng och Liam stod och väntade vid sin säng på att jag skulle lyfta i honom.

Sen gick jag ner och grejade lite och ringde Bvc. Fick en tid samma dag, så gjorde iordning barnen igen och åkte till Svenljunga.

Kom hem och grejade lite till innan de var dags att åka och hämta Elias. Och Liam gick och la sig och sov middag. Elias satt ute på altanen och lekte med vatten. Jag fixade maten och jag och E satt ute och åt. Och tog varsinn glass till efterrätt i värmen.
Jag passade på att sätta in bebisannonsen i Bohusläningen och i Boråstidningen. Och sen vaknade Liam och åt lite mat ( han äter bara ett par skedar mat och sen vägrar han ) Skönt att han dricker bra iaf.

Sen lekte barnen ganska bra, båda fick tillsägelser emellanåt, men över lag gick de bra. Elias gick över till grannarna och lekte en stund.
Jag, Liam och Leya gick ut och började rensa i ena rabatten ( den största vid garageuppfarten ) jag kom åt ett myrbo och miljoner myror kröp runt överallt efter de. Liam satte sig mitt i detta och sen var han full i både myror och jord. Men roligt hade han =)

Elias gick över till grannarna mittemot en stund och lekte, och kom hem lagom tills vi andra skulle gå in med. Så de var bara att ställa killarna i duschen och duscha två super smutsiga grabbar =) Sen blev de lite kvällsmat.
Elias som inte hade sovit middag var jätte trött och gick och la sig utan tjat och bråk och Liam som typ är konstant trött la sig och somnade direkt.

Leya vaknade lagom när killarna somnat, så hon åt och somnade sedan på mig, och då är de lättare att lägga ner henne så fortsätter hon sova gott.
Jag passade på att duscha och fixa kvällsmat till mig och satte mig och kikade på tv en stund innan jag gick och la mig kl 21.
Sov till 01.30 då Leya vaknade första gången ( hon somnade 19.30 ) Så 6 timmar är ju inte illa =) Sen vaknade hon 04.30 och 07.00

Känns skönt att hon inte äter lika ofta på natten som på dagen =) Hon har förstått detta med att man ska sova på natten =) De är nästan aldrig närgra problem för henne att somna om på natten. Utan somnar 5 min efter att hon ätit eller direkt efter att hon rapat.Bvc Leya

Rinde till Bvc idag vid 8.45 för att boka en tid att väga Leya. De var 2 veckor sedan Viktoria var hemma hos oss och vägde henne sist. Då vägde hon någonting på 4800g Fick en tid redan 10.45 idag så den tog vi.

Nu vägde hon 5280g och var 57cm lång ( 840g och 4cm på 1 månad )

Så jag behöver ju inte oroa mig för att jag inte har tillräckligt med mat till henne iaf.
Har haft kännslan av att jag inte har haft tillräckligt på kvällen, för hon är ofta missnöjd då. Så mina tankar har gått åt att ev ge henne ersättning på kvällen.
Men har kommit på att hon vill somna på mig så kan jag lägga ner henne sen. Då sover hon sina 4-5 tim, sen lite mat och så somnar hon igen. Nätterna går riktigt bra med henne tycker jag. Äter och sover. Så de blir ingen ersättning här ännu iaf.

Ska tillbaka den 11 Juni. Valde att ha 2 veckor emellan, för de första går hon ju upp bra i vikt och jag känner ingen oro, jag vet att jag kan ringa för att få komma tidigare om de skulle vara något.

För de andra så är de ju en bra bit att åka. 


Blickar tillbaka

Sitter och tittar på bilder från förlossningen. Har inte sett bilderna innan. Man ser ju gött sliten ut

Vår "lilla" tjej var inte så liten. Men nu är hon större =)

BilderHärligt med ett svalkande bad i värmenBusiga storebröder som håller lillasyster =)

Namn & Försäkringskassan

Leya´s namn har nu blivit godkännt på skattemyndigheten. Och familjerätten har "godkännt" Bosse som pappa. MEN på försäkringskassan så  står de att hon bara heter Nordmark, och jag anmälde Jansson Nordmark som Liam heter. Och hon finns inte med på Bosse´s sida på försäkringskassan.

Är de någon som vet hur lång tide de ska ta innan allt är ordnat?

För vad jag minns så gick de mycket snabbare med Liam. Och Leya är ju vårt andra gemensamma barn så de borde ju gå snabbare tycker man ju. Hon är ju ändå en månad gammal och vi skrev ju faderskaps pappren när jag var gravid i vecka 30 så allt var ju klart redan.

Fredag

Städning, lämna återvinningen och hämta paket på posten stod på schemat denna dag. De jag hann med var städning på undervåningen och lämna återvinningen. E bråkade konstant från att han vaknade tills han gick och la sig. Ändå fick han vara ute och leka med vatten på altanen som han ville.

När klockan var 17 åkte vi med återvinningen och sen vidare till Skene Willys för att handla. Tanken var att Bosse skulle komma med den nya lastbilen så att Elias skulle få åka med den hem.

Men efter ca 20 utbrott i affären med gallskrik, tjat, slänga sig på golvet och skrika osv fick jag nog. ( Därav att jag missade hälften ) Gick jag till kassan. E stod och skrek någonstans ( han såg mig )
Han tjatade och tjatade om glass. Vilket jag totalvägrade eftersom han bar sig åt som han gjorde i affären. De gjorde att han fick ytterligare utbrott.
VVäl framme i kassan skulle allt plockas upp på bandet, en utmaning med Leya i bärselen, Liam som satt och skrek sin höga ton, och Elias som bara grinade.
Jag pckade allt så fort jag kunde, för de var fullt i folk och jag ville inte sakta ner kön.

När jag vänder mig om sticker E ut i från affären, ( jag kunde ju inte springa ifrån, för Liam satt i kundvagnen ) Gud vad arg jag var när jag var klar. Ringde B och sa att E absolut inte skulle åka lastbilen hem, han hade INTE gjort sig förtjänt av de.
Väl framme vid bilen ( en skrikande E hela vägen ) skulle alla barn in i bilen och maten i bagaget.
De kom fram en snäll kvinna och frågade om hon skulle ställa tillbaka vagnen för mig. Jag blev så glad, för vi hade parkerat så långt ifrån kundvagnarna. Hon erbjöd sig att komma tillbaka med pengen innan hon själv skulle in och handla. Vilket jag sa nej till. Den tyckte jag hon kunde behålla, de var de minsta hon kunde få för hjälpen =)

Ingen var gladare än jag när pappa B kom hem. Han fick ta hand om E resten av kvällen. För jag hade så huvudvärk och blev bara förbannad så fort jag såg han resten av den kvällen.


Torsdag

Natten var sådär. Leya sov gott mellan 21 och 02.30. Helt ok enl mig att hon sover såpass långt pass till natten. Sen åt hon och sov mellan 03 och 06.40

Däremot har E börjat springa ner titt som tätt. Vad ska man göra? Försöker prata  med honom att han måste sova och inte gå ner så fort han vaknar.
Frågat honom om de är något speciellt han tänker på när han kommer ner, eller om han är rädd för något osv. Men får inget svar.
de är ju så svårt nu när de är ljust så tidigt, för han tror att de är morgon kl 04.30 och vill gå upp och se på tv osv. Suck! Känns inte riktigt ok kan jag säga.

Liam sover som en stock på nätterna så där får man gå upp och väcka nästan varje morgon.

Jag hade ett mål idag, och de var att komma oss iväg senast kl 8 eftersom vi skulle åka upp till Ljungskile. De tog 2 tim och 15 min idag att köra. Men dem häll på att asfaltera en lång sträcka på vägen, så där fick vi stå stilla och vänta bra länge innan följevilen kom.
Jaja, skönt att de inte hade hunnit bli så otroligt varmt iaf.

Först åkte vi till Bvc och till barnmorskan i ljungskile för att säga hej. Hade ju lovat detta om vi hann flytta innan kikat ut.
Dem har ju vart med under hela graviditeten och så fick dem inte se slutresultatet =)

Sen vidare till Elias gammla dagis och hälsa på. Där blev vi erbjudna att äta lunch med dem, men jag hade ju bestämt med Annika att äta lunch med henne.
Men barnen åt lite och Elias bjöd alla på glass efteråt =)

Sen blev de en tur ut till Annika med varsinn sallad från pizzerian. Köpte även en barnpizza till barnen, Liam åt nästan ingenting på dagiset.

Vi åt, drack kaffe och pratade. Liam ramlade och slog ögat i hörnet på bordet. De gick hål =( ajaj, han grät en stund men sen var de över och så gick han och visade vart han slog sig. Plutten.

Sen var de dags att åka och möta upp Bosse för att åka till Ademarks och till skoaffären. Bosse fick köpt sig en skjorta, jeans och shorts. Och barnen fick sig sandaler.

Sen bar de iväg hemmåt, jag skulle bara svänga av och tanka innan tingstadstunneln, jovisst, de gick ju bra. Men jag hamnade lite fel när jag skulle på motorvägen igen. Så i panik fick jag ringa min levande kartbok, nämnligen Bosse som fick guida mig rätt igen.
Sen var de inga bekymmr att hitta hem =)

Så idag har jag kört 34 mil. Varmt har de vart, men barnen var lugna på vägen hem, super trötta. Liam och Leya sov nästan hela resan hem. Elias satt och vilade men somnade inte.
Vi var hemma 19.40 och då var de bara att fixa kvällsfika och sen lägga barn.

Så just nu sover alla barnen och jag sitter och tar de lugnt.

Måndag- Onsdag

De har gått rätt bra på dagis med Elias denna veckan. Känns ju rätt skönt måste jag säga. Men han klarar inte den fria leken. Han måste ha de uppstrukturerat och en personal måste ha koll på honom hela tiden. De räcker att dem vänder ryggen till så slår han något barn.
Med detta i tankarna så har dem ÄNTLIGEN kopplat in specialpedagogen. Inte en minut försent.

Vi kommer även att få ha honom där i sommar =) Men bara 15 tim. De utökade timmarna kommer börja till hösten. Dem behöver mer personal för att klara de... Alltså, då undrar man ju hur sjutton klarade Mia de helt själv? Och hon hade 5 till... Här är dem ju 3 personal hela tiden Elias är där...
Jaja, han behöver inte gå hemma i 10 veckor iaf...


Aktiv dag

Idag har jag vart aktiv. De började med att Leya vaknade vid 04.20 för att hon ville ha mat, Bosse var uppe då för att åka till jobbet.
Sen kunde jag inte somna om så jag gick ner till tvättstugan för att vika all tvätten som hade torkat. Och sen började jag röja bland kartonger i hallen i källaren så nu är de tomt där.

Sen blev de frukost för mig och Elias och vi bestämmde oss för att ta en promenad ner till dagis. Riktigt härligt väder. Jag och Leya fortsatte promenaden mot affären och sen vidare hem. ( Den backen är lite "snällare" lutning på än den från dagis )
Väl hemma igen blev de lite kaffe innan jag fortsatte nere i källaren, röjde i gillestugan och hängde ny tvätt ( den tar ALDRIG slut, alltid något i tvättkorgarna )
Sen var de lite lunch i magen innan de var dags att greja igen. Sen gick jag och Leya ner och hämtade Elias. Tog vägen till affären för att köpa mjölk till pannkakorna och varsinn glass fick vi svalkat oss med också =)

Väl hemma fixade vi pannkakssmeten, och sen gick vi över till grannarna mittemot ( dem ringde på på förmiddagen och ville leka med Elias ). Barnen lekte bra och jag och mamman drack kaffe. Under tiden vi var där kom farmor och lämnade Liam så var han med en stund och lekte också.

De började blåsa rätt mycket och vi började känna lite regndroppar så vi plockade ihop allt och så gick vi hem. Började steka pannkakor och barnen var "galna" på ett possitivt sätt. Dem hade super kul medans jag grejade i köket =)
Sen var de matdags och barnen åt med god aptit.
Elias satte sig för att titta på bolibompa efter maten, och då började de åska, och de small massor, mullrade hela tiden. Sen kom blixen och åskan samtidigt och strömmen gick. Elias blev ledsen för att teven inte funkade.
När barnen lagt sig och jag pratat med B en stund gick strömmen igen. Usch, jag HATAR verkligen åskan. Men jag behöll lugnet när barnen var  vakna.

Nu har åskan gett med sig, och jag hoppas att den håller sig borta, för den är INTE välkommen tillbaka.
Jag ska passa på att gå in i duschen, för gud så klibbig jag är nu. Leya sover gott i insatsen i soffan nu så man får passa på =)

Helgen

Jonny fyllde 35 år och hade öppet hus så vi åkte dit på eftermiddagen. De bjöds på pastasallad, kyckling och skinka. Och så hade Hanna gjort tårta =)
Jätte gott var de. Barnen skötte sig ganska bra, trots lite insidenter.

Runt 18 tiden kom de rätt så många så då åkte vi hem igen, märkte på både E och L att dem var trötta och för att inte riskera för mycket utbrott pga trötthet så var de bäst att åka hem =)

Sen hyrde jag och Bosse en film på teven, hmm undra om den var bra? Typ 30 min in i filmen somnade jag och sov mig igenom den. Jaja, jag var också trött.

Söndagen kännde jag mig fortfarande rätt trött och sleten, Leya hade vaknat varje 1,5tim för mat. Och detta pga att hon bara åt på ena sidan vid mattillfällena, sen somnade hon och ville inte ha mer.

Efter frukosten gick vi en promenad, vi skulle gå till sjön och titta men de gick inte att gå den vägen med barnvagnar så vi vände och gick till lekplatsen istället. Jag och Leya gick hem för att fixa iordning fika och så gick vi tillbaka till killarna.
De var ju riktigt gott väder
När vi sen gick hem skulle killarna vila, Leya sov redan och jag började med maten. Kyckling gryta och ris.

Vi satt ute och åt och de var helt underbart, förutom att E hade vaknat på fel sida och var super grinig och ingenting var bra.
Efter maten packade B iordning Liams saker som han skulle ha med sig till farmor. Och jag körde dit honom. Han ville inte riktigt till en början, de var gråt och missnöjdhet. Men jag följde med in en stund så han började leka och sen var de inga problem =)

När jag kom hem igen drack vi kaffe och Elias cyklade runt på altanen tills de var läggdags. Sen hyrde vi en film, och givetvis somnade jag ifrån den med. SUCK! Men de är tur man får hyra den 20 tim, de innebär att jag kan se klart den sista halvtimmen idag istället =)


Torsdag - Fredag

I Torsdags var vi ju en sväng till IKEA i Kållered. Måste säga att jag gillar IKEA i bäckebol bättre. Fick köpt de vi skulle ha + lite annat som jag hittade.
sen köpte vi med oss kanelbullar och åkte till Varberg och fikade med svärmor och Gert. Elias och Liam hjälptes åt att försöka riva allt i förtältet, jag var något stressad över situationen då jag inte kunde göra så mycket för Leya låg och sov på mig.

När vi väl var hemma var de bara att snabbt värma köttfärssås och koka spagetti, ge barnen mat och sen isäng med dem.

På fredagen åkte Elias med Bosse i lastbilen, dem gick upp 03.55

Liam sov ända till 10.30. Helt sjukt hur mycket han sover. Jag hann med att tvätta 4 maskiner tvätt och städa över våningen och mellanvåningen under dagen.
På eftermiddagen gick jag och dem små en promenad ner till ICA för att posta inbjudningskorten till dopet, passade då även på att köpa fredagsmyset ( som vi förövrigt inte rörde, middagen blev så sen ), de är ganska trångt inne på ICA här, så när jag kommer med syskonvagnen så är de precis att jag kommer emellan i gångarna.  Hämtade även ett paket som hade kommit till posten, de "mysiga" med att bo i ett så här litet samhälle är att personalen vet vem man är. Så när jag kom in genom dörrarna så säger han i kassan att mitt paket har kommit =) Hade beställt lite från H&M

Backen hem med en syskonvagn är en utmaning, men jag ska ju få upp konditionen igen. Och motion är ju bra =) De enda som känns motigt när de gäller att gå på promenad är att Leya inte alls tycker om att åka vagn ( inte ännu iaf, Liam var 2-3 månader innan han gillade de )

När Bosse och Elias kom hem från jobbet tände dem grillen och grillade kött och korv. Jag försökte få ihop de här inne, Leya var missnöjd så fort jag la ner henne, jag skulle koka potatis och göra en sallad. Men de tog sin tid =) Leya ville inte alls komma till ro i sängen, men att sova på pappa i fotöljen efter maten gillade hon =)

Kl 22 kom hon iaf till ro för natten. Sen vaknade hon 02.30 för att äta, men hon åt bara på ena sidan och sen somnade hon igen och vaknade 05.50 och sover nu igen. Så jag ska väl vara glad att hon sover bra på natten när hon håller igång på dagen =)


Leya

Idag blir Leya 3 veckor. Tiden går sjukt fort tycker jag. Detta firas med att hela familjen åker till Ikea och inhandlar lite smått och gott. Nu är dopet bestämt med datum och präst och kyrkan är bokad. Faddrarna är tillfrågade med =) Igår satt jag och skrev inbjudningskorten, men har några kvar, jag fick skrivkramp. Vi är ju en stor släkt.

Tid, Ork & Lust

Jag har inte haft varken tid, ork eller lust att blogga den sista tiden.
Tiden är lite svår att hitta, barnen tar mycket tid och jag ska hinna laga mat och tvätta med.
Sen ska man orka, jag är helt slut i både kropp och huvud när barnen väl sover
Lusten har sjunkit då de är samma varje dag. endast bråk med E. Hans trotsande går mig på nerverna snart

Ang Elias trots så blir den värre för varje dag som går. Vi har snart nått botten. Hoppas hjälp kommer INNAN vi är där. För de är mycket nära nu.
Dagis vill ju inte göra utredning på honom innan hösten, för dem vill lära känna honom innan. Visst, jag kan också tycka att man ska lära känna ett barn innan en utredning ska göras. Men vi har ju intyg med från ljungskile att en utredning skulle startas när vi flyttade ner. Han får ju inte gå på dagis på hela sommarlovet, 10 veckor om inte utredningen görs innan. Så de innebär ju att han ska vara hemma och sen kommer allt få börjas om från början igen. SUCK!
Vi blev lovade utredning av kommunen så fort vi flyttat ner. Men de sket sig.

Så när BVC var på hembesök i måndags så tog jag upp detta med. Och hon skulle ta tag i de med en gång, eller ja på fredag för hon var ledig fram till dess.
Hon skulle skriva intyg till kommunen och ringa dagis och prata.
Hoppas att de kommer gå fort.

Hon märkte på mig hur jobbigt vi har de hemma. Att jag var helt slut och hon sa till mig att de är ju inte bara på dagis de ska funka utan hemma med. Och då började jag grina ( kombination av amningshormoner och slutkördhet ) ( Grinar bara jag skriver detta )
Så nu hoppas jag att något kommer ske innan  början på Juni, då de är meningen att E ska gå hem och vara hemma 10 veckor.
Hade gladeligen haft mina barn hemma under sommaren OM de hade fungerat. Men så fort L vaknar på morgonen så är de totalkört. DDem 2 kan inte vara på samma boendeplan i huset utan att de ska börja bråka, putta slå och skrikas.

Jag hoppas innerligt att han snart kan vända i humöret, för detta tär på hela familjen. Jag kan inte åka iväg med E någonstans. För får han ett utbrott när vi är iväg får jag inte med honom. Han är för tung för att jag ska kunna bära med honom.
+ att man har dem andra 2 som jag inte kan lämna för att ta han. Så nä, här blir de att stanna hemma om inte Bosse är med. Vågar inget annat.

Nu blev de ett inlägg iaf. Så får vi se när jag hinner och orkar skriva nästa gång :-)

Idag ska jag och dem små åka och handla i Svenljunga om Liam vaknar i tid så vi hinner innan vi ska hämta E.


Fredag

Idag är sista dagen på inskolningen. De ska bli skönt. För de har vart en stressig vecka men att lämna 9 och hämta 11 i 3 dagar och 14 en dag och 12 en dag.

Nu ska han gå 9-14 3 dagar i rad och vara hemma 2. Tills vi får fler timmar på honom även här.

Efter hämtning idag ska vi hem och äta lunch och barnen ska vila innan pappan kommer hem för helgen. Ska bli skönt att han kommer hem idag. För de innebär att jag kan få sova nån dag längre än till 6 när Elias kommer ner.


Städning

Igår påbörjade jag städningen på mellanplan efter att ha packat up allt som fanns på mellanvåningen. Dammade och röjde.

Idag fortsatte städningen av golven efter att ha lämnat Elias på dagis och Liam till farmor och Gert. Hann precis klart golven innan de var dags att åka och hämta Elias, passade på att slänga återvinningen med innan vi åkte vidare till farmor.
Tog en kopp kaffe och barnen lekte lite.

Sen gick vi till hotellet och åt middag, dem har buffé med 3 olika rätter och efterrätt med kaffe varje dag för 69kr. Så de tycker jag är helt ok =)

Väl hemma somnade Liam direkt, han var jätte trött. Elias la sig uppe och kikade på en film, tror dock att han somnade en liten stund, även om han förnekar de.

Jag och Leya har legat här nere och myst. Och jag har fått igång bredbandet så nu har jag en fungerande dator OCH TV.
Har ju inte haft Tv sen vi flyttade hit, de har ju vart film som har gällt om man inte suttit vid datorn =)

Men jag har inte riktigt haft tid att sitta vit teven iaf då jag har plockat och donat och försökt få vardagen att gå ihop med 3 barn och hushållet =)

Sömn

Tänk vad kroppen är inställd på att behöva sömn. Leya sover 3-4 tim i sträck på natten innan hon vill ha mat igen. Vilket jag tycker är helt ok eftersom hon faktiskt bara är 2 veckor gammal.

Jag har ju alltid haft svårt för att somna, så de har mest vart att jag legat och vilat under graviditeten. Men nu, nu somnar jag så fort jag lägger mig ner. Jag hinner inte ens tänka på hur dagen varit osv som jag är van vid. Och jag vaknar inte förräns Leya gnyr till eller om de spränger i brösten, de gör de om hon inte vaknar efter 3 tim. Haha.

Ang sprängande bröst, igår hade jag så ont i höger bröst på utsidan, rädd för att de skulle vara mjölkstockning. Kunde knappt lyfta upp armen och kännde mig allmänt kass under dagen. Var extra noga att Leya åt på den sidan och i natt så släppte de. Så de var nog en början till mjölkstockning. Jag har iaf skickat efte bröstvärmare från apoteket nu, så dem ska komma i morgon. Dem var ju slut på apoteket i Svenljunga när jag var där.

Bvc

Idag har jag vart till Svenljunga till Bvc med Leya. Eftersom jag var folkbokför i Ljungskile när Leya föddes så skickades pappren dit efter att vi kom hem från BB. Så de blev lite senare besök på bvc än jag räknat med, eftersom dem inte fått pappren.

Men hon går iaf upp bra i vikt
4710g tung och 55,5cm är lillan nu. Stora tjejen

Känns riktigt bra med amningen nu med, hoppas att de kommer fortsätta lika bra. Men så bra de känns denna gången har de inte gjort med dem andra två. Så jag hoppas de håller i sig.

Inskolning

I Torsdags började inskolningen för Elias på nya dagiset. Han ville inte följa med in och prata med fröken, utan han ville stanna kvar ute och leka med barnen. Och de fick han. De var ju 2 andra fröknar ute =)
Jag och Leya följde med in iaf, fick information om verksamheten och vilka regler som gäller osv. Sen var de ju dags att åka hem och de ville ju Inte Elias, och de var ju väntat.

Fredagen gick också bra. Då fick han vara med inne en stund innan dem gick ut. Och sen var de lite ute lek. De var bara jag och Leya som var med då också.
Lite svårare att få med Elias hem, men de gick.

Jonna passade Liam dessa dagar under inskolningen. Vilket jag kännde var skönt för Elias skull, så han fick en lugn stund utan lillebror.

Måndagen idag då, så började han kl 9. Liam var med idag, han gick in i andra rummet och struntade i mig totalt. Haha.
Elias lekte en stund och sen var de frukt dags. Liam fick också trots att han inte skolas in, han var super nöjd =)

Imorgon ska jag lämna honom och han ska få äta lunch med dem imorgon innan jag ska hämta igen

Telia

Är så trött på Telia så jag kan spy.

Först så tappade dem bort våran flyttanmälan, så vi fick göra en ny. Då skulle de kopplas in den 27 April. Men de kom inget bredband då.
Sen fick vi ett nytt datum då de skulle kopplas in men icke. Gahh. Efter många samtal till Telia så fick vi reda på att de beror på att svärmors bredband inte var urkopplat? Och dem hade sagt till om flytt osv. SUCK TELIA!!!! Men så i Fredags lovade hon på Telia att dem skulle koppla ur deras bredband och koppla in vårt idag ( Måndag 7 Maj ) Men nope, inget bredband. Bosse ringde igen. Och 9 Maj ska dem koppla in de. Gahhh vad trött jag blir.

Alltså, jag har ett mobilt bredband till datorn så jag klarar mig. Men vi har ju ingen tv som funkar, eftersom vi har bredbandstv, och vi har heller inte fått våran hemtelefon eftersom vi har en bredbandstelefon. SUCK igen.


Har funderat lite på hur Telia kan ha så många kunder? Vi har haft mycket krångel med telia vid varje flytt vi gjort. Inget roligt alls

Helg

Japp då var de helg. Bosse är "hemma". Lördagen gick åt till att B och E åkte till Ullared och köpte ett fäste till antenn som vi skulle få upp så att E kunde se på barnkanalen.
Men efter mer än halva dagen så fick vi ändå inte in några kanaler. SUCK!
Så B fick ta ner den igen och flytta den, då funkar vissa kanaler men signalkvalitén är väldigt dålig så de hackar och brusar. SUCK igen!

Jag plockade upp, diskade porslin, tog hand om barnen, lagade mat osv. Allt på en gång, lite små jobbigt men skönt att få de gjort. Jag vill inte leva i flyttkartonger mer.
Igår behövde jag bara ta värktabletter 2 gånger på hela dagen. Känndes bra. äntligen börjar min kropp återhämta sig efter graviditeten och förlossningen.
Ska bli skönt at känna sig som en människa igen

Söndag idag. B och E är på Liseberg. Dem blev bjudna av Lättklinker. Hela familjen var medbjudna, men jag känner inte riktigt för att gå där en hel dag. Inte med den värken jag har haft, skulle den komma tillbaka vill jag vara på hemma plan =) Och ammning osv vill jag få ordning på helt innan jag beger mig iväg på sådanna äventyr =)
Så jag och de 2 små är hemma och packar upp. Just nu sover dem båda och jag har precis druckit kaffe och ätit skorpa =)
Nu är de uppackat på mellan våningen ( boendeplan) Så jag ska ner i källaren och markera kartonger som jag vill att B bär upp sen när dem kommer hem. SÅ jag har lite till att packa upp.

Längtar också tills dem kommer hem så jag får min dammsugare =) Jag trivs inte i denna skit, försöker sopa men de yr ju bara runt.
Annars trivs jag kanon i huset. De finns ytor för barnen att leka på, och E kan vara ute och cykla osv. Han är duktig och går inte ut på vägen. Men jag har ju självklart koll på honom ändå. Men han vill ju helst att man ska vara med ute. Men de går ju inte hela tiden för då hade jag inte fått någonting gjort. Ska bli skönt när man är iordning så man kan vara ute med barnen och leka.

Trots

Fy faan vad jag hatar denna tiden. E bara trotsar mig HELA tiden. De spelar ingen roll vad jag än frågar så är de NEJ för att 1 min senare ändra sig 20 gånger fram och tillbaka.Säger jag till honom någonting som inte passar honom slänger han sig ner på golvet och bara skriker.

Denna veckan har jag ju haft Jonna här och fått jätte bra hjälp. Men hur i helvete ska de gå när jag blir ensam nästa vecka?
Och hela sommarlovet? 10 jävla veckor ensam med 3 barn varav 1 barn bara bråkar från att han kommer upp på morgonen tills han lägger sig på kvällen. Jag klarar 3 barn, OM inte allt går emot. När kommer dem ur detta? En iaf lite lugnare period?
Ända sen i julas har de bara blivit värre och värre och värre. Inget uppehåll, inte mer än kanske MAX 1 dag.

Jag tror inte att folk "utifrån" alltså dem som inte träffar honom dagligen kan föreställa sig hur vi har de här hemma. För han är så otroligt duktig på att "spela" när man har fämmat eller om vi är borta någonstans.
Han klarar de ett tag, men som nu när Jonna har sovit här så har de ju kommit fram ändå, för de har gått såpass lång tid med någon annan att han inte klarar att " sköta sig"

Deppigt inlägg, ja jag vet. Men de beror på att jag är fruktansvärt deppig just nu. För jag vet inte hur jag ska klara detta.

Nu till något possitivare. Leya är nog världens snällaste bebis. Hon äter och sover typ bara. Hade en stund igår med knip i magen så hon var gnällig. Men sen sov hon så mycket så jag var tvungen att väcka henne för att hon skulle äta för de gjorde så ont på mig.
Hon somnade 20.50 igår kväll på mig i soffan och sov ända tills 01.30 i natt. Då ville hon ha mat, och de tackade jag för, för fy sjutton vad ont jag hade i brösten då.
Alltså de är ju jätte bra att hon sover långa stunder osv. Men ajaj de gör ju så ont då. Hur ska jag göra? Pumpa, men då tror ju brösten att dem ska producera ännu mer och de ska dem ju inte.
Jaja, de kanske blir bättre med tiden, hon är ju bara 1 vecka så de stabilicerar ( stavning? ) sig väl så småningom kanske.

Liam är en liten hulligan med mycket stark vilja. Just nu inne i en mamma/ pappa period. Blir han tillsagd jaja, eller nej osv blir han jätte ledsen. Och kommer och ska bara kramas. Han vill gärna klappa på lillasyster, men vet inte vad försiktigt betyder. Men så fort Leya är ledsen så pekar han mot henne och säger dä dä.

Elias är jätte försiktig med Leya. tvättar händer innan han klappar och pussar gärna på henne. Så han kan sköta sig i vissa avseenden med =)

BB vistelsen

Jag kom till BB någon gång runt 02 tiden på natten. Fick dela rum med en annan som också hade fått samma dygn.
Jag höll på att bli galen på henne, men jag teg. Tror jag hörde hennes förlossningshistoria 20 gånger under 1½ dygn innan hon åkte hem.
Hennes mun gick i ett, så de med att försöka vila upp sig inför hemfärd känndes långt borta.
Fick säga till henne att nu vill jag vila för att hon skulle fatta. Att dra för "gardinerna" hjälpte inte.

Men iaf. BB tiden var lugn för övrigt. Men de var ju ingen som var i dagrummet eller i matsalen typ. Alla satt inne på sina rum, hämtade maten och gick tillbaka. Så trist. Jag tyckte rummen var så trista så jag ville bara därifrån så mycket som möjligt.

Sista dygnet jag var där fick jag ha rummet för mig själv, de var tyst och jag hann att vila de jag kännde att jag behövde.

Leya var lugn och vaknade bara när hon ville äta och somnade på mig igen. Och redan då kunde hon bara somna på mig och sen kunde jag lägga ner henne. Men att lägga henne vaken i "baljan" innebar att hon inte kom till ro. På nätterna sov hon mestadels på mig, ville inte sova i baljan och inte bredvid mig utan PÅ mig.

Dygnen var dem samma. 7.30 Frukost. Sen var de tid för att morgonsköta bebisen, en person kom in på rummet för att hjälpa till med att tvätta navelv osv.
12.00 var de lunch
17.00 Middag
20.00 Kvällsfika

Måste säga att jag tyckte att BB hade blivit sämre sen jag var där med Elias och Liam. Dem har ju renoverat och gjort om så att de skulle bli bättre, men jag tyckte faktiskt att de hade blivit sämre. Till och med de provisoriska BB som var när jag var inne med Liam var bättre än detta.

Dem har tagit bort skötrummen/ amningsrummen. Så nu ska allt skötas på respektive rum. Och visst, de hade funtkat. OM dem hade haft typ fotöljer eller någon skön stol att sitta och amma i. De som fanns på de rummet jag var på var 2 trästolar ( ont att sitta på ) och en lite mjukare stol, men den stod änna vid fönstret och var upptagen för de mesta av den andre jag delade rum med.

Innan var de ju 2 amningsrum med sköna fotöljer i. Och skötrummen där allt fanns att tillgå som man behövde för att göra sin bebis iordning.
Nu ska personalen gå runt i rummen och ha med sig saker osv. Meningen var ju att BB skulle bli en förbättring efter renovering. Hmm, undra hur dem tänkte där?

Sista kvällen på BB ( Lördagen ) tog dem PKU provet och hörseltestet på Leya. Så att inte allt behövdes göras på morgonen innan.

Söndagen var de till att fixa iordning allt. Packa ihop och göra Leya iordning. Sen var de barnläkarrond. Och hon blev godkännd så vi fick åka hem =)

Pelle kom och hämtade mig och körde hem mig till Mjöbäck. KKänndes lite små konstigt att åka ner. Eftersom jag inte var med på flytten =)


RSS 2.0